Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

PS CS3- CS4

joer
joer 2009-10-17 23:25:51+02
Ahojte. Mohli by ste mi poradiť? Stiahol som si z Rapidshare soft SC3 a dostal som do PC vírus. Neviete kde by som to mohol bezpečne stiahnuť alebo kde by som nasiel taký odkaz? Je to super program. Vopred Ďakujem.

markato1
2009-10-18 10:23:26+02
Nieje to soft na aky si sa pytal,ale co tak skusit Gimp,je to podobne photoshopu,a je free.

Cako
ocenenie redakciou 2009-10-18 10:27:34+02
príspevok od: markato1
Nieje to soft na aky si sa pytal,ale co tak skusit Gimp,je to podobne photoshopu,a je free.
suhlasim gimp je super,vela ludi aj tvrdi ze je lepsi ako photoshop,to veru ja netvrdim :) ale urcite postaci

markato1
2009-10-18 11:19:39+02
príspevok od: Cako
suhlasim gimp je super,vela ludi aj tvrdi ze je lepsi ako photoshop,to veru ja netvrdim :) ale urcite postaci
pre vela ludi je lepsi prave preto ze je free:),ale naozaj dobre posluzi a je legalny

Don Martinello
2009-10-18 12:30:46+02
Vacsina z fotoamaterov ma softy (Photoshop, atd.) uwarezene. Neverim tomu, ze tu je to inak :). Takze chlapci klidek. Ak uz ide o komercnu prax, tak to je uz ina rec.

Len joer sa musi naucit klast spravne otazky na spravne forum alebo este lepsie, najskor predtym porozmyslat...

K Photoshopu profi alternativa neexistuje. Ak niekto tvrdi nieco ine, je to somarina. Nie vsak kazdy potrebuje advanced ficury, kt. Adobe ponuka, takze kludne moze stacit free GIMP alebo Photohop Elements za rozumnu cenu. Ten byva navyse pribaleny k roznym tlaciarnam a pod.

mago
2009-10-18 13:34:51+02
urcite suhlasim s poslednym nazorom... kym nerobis grafiku, tak PS nevyuzijes. Ano, vsetci vieme, ze ma pritazlivy design, vynikajuce uzivatelske prostredie a proste je cool, ale urcite viem povedat, ze na zakladne, mierne pokrocile aj stredne pokrocile upravy ho nepotrebujes.
Ako uz bolo povedane, skus sa obratit na ine forum... alebo na Google.
A musis si zvyknut na fakt, ze ludia ktori na Mercedes C63 AMG nemaju, tak ho proste nemaju... A za to sa nemozes hnevat na uzivatelov tohto fora, maju pravdu... a ked ho chces mat aj tak, odporucam sa o tom nerozsirovat...

mayko
2009-10-18 13:48:17+02
Ahoj, cucaj: http://sourceforge.net/projects/gimp-win/files/GIMP%20Help%202/GIMP%20Help%202.6.0/gimp-help-2-2.6.0-en-setup.exe/download

Pouzivam gimp posledny rok a pol. A preco? Dovolim si ctrlC ctrlV. ´Asi preto lebo sa mi velmi paci fotografia a to mnozstvo moznosti co sa da snou robit v tomto programe.´ a dalej:´Som len laik ktoreho to velmi zaujima a robi to pre svoje potesenie a nema ani 30eur navyse lebo z cca 400eur mesacne nedokazem zit, nieco splacat a uz vobec si kupit soft. Asi preto.´ Je maximalne naivne domnievat sa, ze s profi softom budes mat automaticky perfektne fotky. Bola tu svojho casu anketa, kde tusim 70% uzivatelov uviedlo, ze pouziva PS(ci legalne, alebo nie), ale neda sa ani zdaleka povedat, zeby tu bolo denne 70% paradnych fotiek. Na zaciatok zopar tutorialov: http://www.gimp.org/tutorials/ ; na nete je ich fura(aj CZ,SK). Nech sa fotky daria!

joer
2009-10-18 14:12:51+02
Dakujem. Viem ze fotky sa robia fotakom a fotografom a nie softom. Ale vyskusal som len Zoner a Adobe a z Gimpu len akusi zakladnu verziu tak preto som chcel poradit ohladom Adobe. Ale skusim tvoj tip. Dakujem za cas a radu. A este tym frajerom s ´len originalmi´- chel by som vedeit ci aj tie Windowsi v PC mate len original a vsetko okolo toho ak nemate firmu.

javelin
2009-10-18 14:31:21+02
príspevok od: joer
Dakujem. Viem ze fotky sa robia fotakom a fotografom a nie softom. Ale vyskusal som len Zoner a Adobe a z Gimpu len akusi zakladnu verziu tak preto som chcel poradit ohladom Adobe. Ale skusim tvoj tip. Dakujem za cas a radu. A este tym frajerom s ´len originalmi´- chel by som vedeit ci aj tie Windowsi v PC mate len original a vsetko okolo toho ak nemate firmu.
Mám a nemám firmu......

mayko
2009-10-18 14:31:30+02
Prepac, omylom som hodil zly link(je to help k tomu gimpu). Samotny gimp pre windows je tu: http://sourceforge.net/projects/gimp-win/files/GIMP%20%2B%20GTK%2B%20(stable%20release)/GIMP%202.6.7%20%2B%20GTK%2B%202.16.5/gimp-2.6.7-i686-setup.exe/download

joer
2009-10-18 14:34:47+02
ok

mayko
2009-10-18 14:55:38+02
ok
Este ma napadla jedna vec. Aby ta gimp hned neznechutil budes musiet osefovat spravu okien, ktore sa defaultne objavuju rozhadzane. Odporucam nastavit okna tak ako ich chces mat a potom ist do menu Upraviť->Nastavenia->Odskrtnut zapamatanie poziciie okien pri vypnuti a kliknut na ´Teraz uložiť pozície okien´. Mne sa celkom overilo rozlozenie ako na obrazku: casto hadzem z pozadia drag&drop do hlavneho okna, ktore sa natiahne navysku na potrebnu velkost. Klavesou TAB vypinas/zapinas bocne panely, keby ti zavadzali pri praci. Enjoy!

2009-10-18 14:57:47+02
ok
a ja mám legál windows a nemám firmu :(

jarosujo
2009-10-18 15:41:05+02
Ale no, ved nebudte na neho az taki zli... Uznavam, ze pytat tu na fore navod na kradez je iny ulet, ale na druhej strane - kto ma vsetko v kompe legalne nech hodi kamenom :-)))

joer
2009-10-18 21:59:34+02
Dakujem, toto som sa snazil vysvetlit.
Myslel som si ze na tomto fore kde sa da najst vela uzitocnych rad a tipov
mi niekto v tomto poradi, necakal som taku reakciu. Uznavam ze je to kradez, ale
nie za uzcelom zarobku.Aj ja si myslim ze je naozaj malo tych co maju vsetko legalne a ty co maju tak klobuk dole.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()