Zdravim vospolok, vie niekto ako sa najrychlejsie prepracovat k podobnemu pozadiu bez velkej namahy? thanks ... pre ilustraciu jedna fotka, ktorej uprava ma zaujala
ukradnutim z netu? ;) Inac staci na to trocha gradient prechodov, quick masiek, gausian monochrome blur v PS 16 bit. Alebo nascanovat analogove predlohy.
ukradnutim z netu? ;) Inac staci na to trocha gradient prechodov, quick masiek, gausian monochrome blur v PS 16 bit. Alebo nascanovat analogove predlohy.
:D:D:D ty si to napisal s takou lahkostou :-) ale treba brat ohlad ze nie kazdy vie tak kvalitne robit v PS
:D:D:D ty si to napisal s takou lahkostou :-) ale treba brat ohlad ze nie kazdy vie tak kvalitne robit v PS
no ano, ale kto uda tie fotky ako vzorove, toho co chce, mal by okrem dokonaleho fotenia ovladat aj PS na nejakej urovni. Lebo take foto nevznika v zoneri a uz vobec nie co najrychlejsie.. ;)
no ano, ale kto uda tie fotky ako vzorove, toho co chce, mal by okrem dokonaleho fotenia ovladat aj PS na nejakej urovni. Lebo take foto nevznika v zoneri a uz vobec nie co najrychlejsie.. ;)
staci si zobrat radu Huszara, dobry fotograf sa musi vyfotit, to trva niekolko rokov, niekolko 10.000 zaberov... :)
len tolko stačí? :O mám zatial okolo 6000, ale ked teraz začnem do rána tých 150 000-180 000 by som mohol nacvakať sériovým snímaním 6,3 fps nie? ;) idem na to :D
len tolko stačí? :O mám zatial okolo 6000, ale ked teraz začnem do rána tých 150 000-180 000 by som mohol nacvakať sériovým snímaním 6,3 fps nie? ;) idem na to :D
ja mam nafotenych tak 120 - 130 tis zaberov. stale to nestaci na to, aby som si mohol hovorit fotograf.
urob rocne 5k-20k zaberov v 30-60 eventoch a pojde to.. ;)
ja mam nafotenych tak 120 - 130 tis zaberov. stale to nestaci na to, aby som si mohol hovorit fotograf.
nebud prilis skromny, ides fotit svadbu, si tam fotograf, ides fotit thai-box, si tam ako fotograf, ides fotit latino-dance, si zasa fotograf. Ty to o sebe povedat, IMHO, kludne mozes. :)
nebud prilis skromny, ides fotit svadbu, si tam fotograf, ides fotit thai-box, si tam ako fotograf, ides fotit latino-dance, si zasa fotograf. Ty to o sebe povedat, IMHO, kludne mozes. :)
ked sa tym budem cely rok zivit na urcitej urovni a moje fotky budu v galerii, potom si poviem, ze som fotograf ;-)
Ansel Adams mal vraj nafotených cca 90 tisíc záberov za celý život..
Nemozes porovnavat reportaznu a dokumentarnu fotografiu s fotenim krajiniek. Ked fotis krajinky, za den vyfotis do 100 fotiek. Na svadbe standardne idem nad 1500 snimkov. Akcne zanre vzdy budu ´zrat´ viac, nez staticke.
Andrej Ban na knihu Kosovo vyfotil cez 30.000 zaberov, aby vybral cca 50. A vsetko fotil na kinofilm.
A teraz k teme. Kto neovlada PS tak, aby dokazal napodobnit urcite techniky, pouziva pluginy - zasuvne moduly. Na napodobnenie filmoveho zrna (teda nie sumu) je dobry napr. True Grain. Google najde.
Cielený šum a úprava pozadia
http://images.google.sk/images?hl=sk&client=opera&rls=sk&hs=wdk&resnum=0&q=old%20paper&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Andrej Ban na knihu Kosovo vyfotil cez 30.000 zaberov, aby vybral cca 50. A vsetko fotil na kinofilm.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa