Chod na tu svadub (dufam ze len ako host s fotoaparatom a zadarmo, popri fotografovi profesionalovi) a zistis co vsetko tam treba fotit :) Ak ti ten profik dovoli fotit poza chrbat, ja osobne by som to nedovolil.
Este by som dodal - na svadbu potrebujes nie len dobru vybavu, ale aj skusenosti. A tie sa najlepsie naberu, ako uz bolo spominane, ked si to skusis viac krat ako druhy fotograf.
no a co za vybavu tam chces pouzit, pisal si mas iny okrem tohoto olympusu. potrebujes nieco co zvlada dobre vysoke iso, aby si mohol fotit v kostole napr.. ake skla mas k dispozicii ? blesk?
kostol sa da fotit do raw aj na iso100, podexponujes a potom v softe zvysis ev a dostanes lepsi vysledok ako so zle exponovanym vysokym iso.. alebo vysoke iso exponujes viacej vpravo a potom v softe znizis ev a mas tiez nizssi sum.. je to vec preferencii, ale na fotenie v kostole nie je nutne mat fotak s dobrym vysokym iso :-D treba sa naucit fotit do raw :-D
kostol sa da fotit do raw aj na iso100, podexponujes a potom v softe zvysis ev a dostanes lepsi vysledok ako so zle exponovanym vysokym iso.. alebo vysoke iso exponujes viacej vpravo a potom v softe znizis ev a mas tiez nizssi sum.. je to vec preferencii, ale na fotenie v kostole nie je nutne mat fotak s dobrym vysokym iso :-D treba sa naucit fotit do raw :-D
to je riadna hlupost co pises, s D200+18-70 som fotil iba s bleskom na ISO od 320 do 800, teraz dám aj 3200 a F2,8 a je to oveľa lepšie, treba poriadny foťák aspoň 40D/5D alebo D300/D700 + 24-70 F2,8 inak si koleduješ o prúser (bez toho blesku)
ako fotit svadbu
Myslim ze dlho nepotrva a objavi sa tu nejaka fotecka s oveckami :-D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie