Tu ide o to vediet uz dopredu, co sa bude diat, aby si sa spravne postavil, nastavil fotak atd.
Este k tomu iso 100 v kostole - udrzat sa to da, ale len s bleskom. Rad by som zopar takych fotiek videl :-) Pokial nebol ten kostol vysvieteny ako operacna sala, tak kvalita asi bude dost biedna.
OK, spravim jeden test.. a postnem sem fotky.. nasvietim si izbu jednou slabou ziarovkou. Jednu foto odfotim na ISO100, ktora bude podexponovana dajme tomu o -2EV. Druhu foto odfotim povedzme na ISO1600 a spravne exponovanu. Potom obe fotky vyvolam v LR bez redukcie sumu a to tak, aby boli obe so spravnou expozicou. V konecnej faze tu potom porovname obe fotky a uvidime.
neverim ze udrzis, mne pri clone 2,8 a isu 2000 a 3200 vychadzali 1/30 - 1/60 casy. Tak nech mi nikto nehovori ze pri ISO 100 a bez blesku udrzi to co mu vyrata poloautomatika.Dokonca i tieto casy su nevhodne pri kracani k oltaru. Uz som sa dvakrat pucil ze tam treba ist vyssie. Lebo inak su mladi maznuti
dnes by chcel fotit svadbu kazdy, co si kupi zrkadlovku. ale pritom to nieje ani zdaleka zdaleka len o zrkadlovke a objektivoch a vobec o foto-vybave.. je to predovsetkym o komunikacii, psychologii, schopnosti trosku ovladat ludi a viac uz nemozem prezradit ;o) a to je to najtazsie, to sa neda kupit, ani tak lahko naucit...
dnes by chcel fotit svadbu kazdy, co si kupi zrkadlovku. ale pritom to nieje ani zdaleka zdaleka len o zrkadlovke a objektivoch a vobec o foto-vybave.. je to predovsetkym o komunikacii, psychologii, schopnosti trosku ovladat ludi a viac uz nemozem prezradit ;o) a to je to najtazsie, to sa neda kupit, ani tak lahko naucit...
tak tak, ta masina je len nastroj.Verim tomu ze s dobrym strojom sa technicky da pokazit maloco, ostrenie je robene strojom, merania.. uz ´len´ treba zvladunut kompo, motiv, vyraz, myslienku, dobre svetlo... uf a to je sakra tazke
ono zalezi aj ze aky kostol co som bol v par kazdy bol iny niektore su presklene... bol som aj v takom ktory mal plastovu strechu rovnu taky troska futuristicky bolo to cez leto svietilo slnko a dalo sa v pohode pouzivat ISO 100 na canone 450D s clonou F4 a viac rychlost nikdy nedavam menej ako 1/80 bez IS ...
ale zasa v jednom starom kostole bola fakt tma a žlté ziarivky ... strop vysoko nedalo sa palit odstropu a bez blesku by iso bolo asi na max ... kazdu fotku trebalo prerabat farby kontrast svetlost cistit sum ...
na svadbu asi naj FF a svetle objektivi ale da sa fotit aj 1000Dckom so setakom a klasickym bleskom ... v poslednej dobe sa stretavam s klasickymi super a ultrazoom fotakmi ...
samozrejme, ja viem ze existuje nieco take ako stativ.. da sa, ale nie na svadbe :) (neviem ci si niekedy fotil svadbu). To by si mal veru kostol ostry, ale vsetko co sa hybe by bolo rozmazane :)
samozrejme, ja viem ze existuje nieco take ako stativ.. da sa, ale nie na svadbe :) (neviem ci si niekedy fotil svadbu). To by si mal veru kostol ostry, ale vsetko co sa hybe by bolo rozmazane :)
fotil som uz svadbu a videl som aj ako v kostole konkurencia fotila nastative bez blesku :-)
tu nefotime architekturu, ale reportaz a dokument, kde sa ludia hybu!!
ale ved ja rozumimem reportaz som tiez videl fotit zostativu tak isto aj dokument ... a pri reportaznej fotografii pokial si pamatam iso nie je problem tak isto aj pri dokumente
fotil som uz svadbu a videl som aj ako v kostole konkurencia fotila nastative bez blesku :-)
ved hej, ked niekto nema poriadnu techniku alebo to s nou nevie, dobieha to aj takto.. chcel by som vidiet tie fotky :D Este by som ten stativ pochopil pri dlhsom ohnisku, napr. 150-200mm a foteni ludi sediacich v laviciach, ich vyrazy... momentky, pri case max. 1/50s a kratsom, nech tam nieje pohybova neostrost.. ale cely obrat zo stativu? tomu hovorim amatercina a zbytocne komplikovanie si situacie :)
ako fotit svadbu
Este k tomu iso 100 v kostole - udrzat sa to da, ale len s bleskom. Rad by som zopar takych fotiek videl :-) Pokial nebol ten kostol vysvieteny ako operacna sala, tak kvalita asi bude dost biedna.
a pripajam sa k tym, co chcu vidiet foto zo svadobneho obradu na ISO-100 :))
ale zasa v jednom starom kostole bola fakt tma a žlté ziarivky ... strop vysoko nedalo sa palit odstropu a bez blesku by iso bolo asi na max ... kazdu fotku trebalo prerabat farby kontrast svetlost cistit sum ...
na svadbu asi naj FF a svetle objektivi ale da sa fotit aj 1000Dckom so setakom a klasickym bleskom ... v poslednej dobe sa stretavam s klasickymi super a ultrazoom fotakmi ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa