Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

FOTO NA PLATNO

maxo1986
2009-12-11 21:26:29+01
DOBRY DEN potrebujem poradit robil tu už niekdo zvas niekedy z fotky fotku na platno a ak ano cez aku firmu jasom si dal urobit foto na platno cez fotolab.sk apo 3mesicoch mi najednom mieste natom platne barva stratila lesk bolo tovidno volnym okom čím to je sposobene nekvalitnou tlacou naplnami?alebo svetlom ktore posobi na obraz prosim o radu dakujem

Laco62
2009-12-11 22:55:45+01
Skús použiť pár bodiek, čiarok a otáznikov, aby tvoj príspevok mal trochu hlavu aj pätu. Možno Ti potom niekto poradí. Teraz ťažko zistiť, čo chceš.

rakakalame
2009-12-12 00:28:55+01
http://www.ephoto.sk/foto-technika/recenzie/foto-na-platno/
http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/foto-na-platno/

leto
2009-12-12 00:39:29+01
neviem či ti dostatočne fundovane poradím,to asi nechám na iných,ale ja som na fotolabe stroskotal už pri objednávaní,stále som foto zmenšoval,upravoval,ale ich program mi udával,že foto je nevhodné na tlač na plátno,potom som tu rozbehol jedno vlákno,kde a ako upravovať a nasledne tlačiť na plátno,dostal som pár rád a nakoniec som využil akciu v Nay elektro,musel som sa síce zmieriť z menšími úpravami,ale nakoniec bol výsledok celkom uspokojivý,a dúfam že podobný problém,ktorí mimochodom bude podľa mna v nekvalitnom spracovaní,len mi to príde dosť skoro,snád to bude nabudúce lepšie,,, :)

Strhak
2009-12-12 01:20:39+01
ja poznám jednu firmu no nejdem tu robiť reklamu a už tu bola aj spomínaná. Tam stačí keď donesieš fotku na USB čím väčšiu tím lepšie a oni ti to tam vytlačia na špičkovom plotri. Kvalita tlače je neskutočná a aj zhotovenie je tiež OK

quaq
2009-12-12 11:36:03+01
nechapem preco sa radis s nami a nejdes to reklamovat mas to predsa v zaruke a musi to byt dobre ak nie je zrejne bude niekde chyba lenze my sme platno nevyrabali ani sme ho nevideli takze akurat tu mozeme dookola pisat co si mal a co si nemal preto ti radim vezmi platno a cod ho reklamovat ak si v prave iste ti bez reci urobia nove howg!!!!!!!!

quaq
2009-12-12 11:39:55+01
príspevok od: leto
neviem či ti dostatočne fundovane poradím,to asi nechám na iných,ale ja som na fotolabe stroskotal už pri objednávaní,stále som foto zmenšoval,upravoval,ale ich program mi udával,že foto je nevhodné na tlač na plátno,potom som tu rozbehol jedno vlákno,kde a ako upravovať a nasledne tlačiť na plátno,dostal som pár rád a nakoniec som využil akciu v Nay elektro,musel som sa síce zmieriť z menšími úpravami,ale nakoniec bol výsledok celkom uspokojivý,a dúfam že podobný problém,ktorí mimochodom bude podľa mna v nekvalitnom spracovaní,len mi to príde dosť skoro,snád to bude nabudúce lepšie,,, :)
ja som urobil platno na prvy pokus a bez problemov :D a bez upravovania asi som mal stastie, ci ?

Bindo
2009-12-12 15:35:56+01
ja som si tiez daval tlacit platno vo fotolabe. bola to CB fotka a na moje sklamanie vysla strasne tmava, podcenil som asi trocha ze je to platno a nie papier. odporucam teda do buducna asi zosvetlit trocha pred tlacou...

leto
2009-12-12 15:53:21+01
príspevok od: quaq
ja som urobil platno na prvy pokus a bez problemov :D a bez upravovania asi som mal stastie, ci ?
Ale ja som v podstate tiež nemal daky problém,a koncny výsledok má tiež uspokojí,takze nezufam,ale som rad že si spokojný aj bez spekulovania,,, :]]]]

Ivo003
2009-12-12 16:37:14+01
Ja tlacim na platno bezne a este som nemal reklamaciu. Ale s tym co popisujes som sa este nestretol. Mozno pre to, ze nekupujem lacne cinske platna. Tot vsjo.

maxo1986
2009-12-12 17:49:35+01
JA co mam moznost tak možem dat tlač urobit bud cez fotolab alebo moj obraz.sk kde je cena raz tak vyššia alebo COPEX ale tych nemam odskušannych ešťe je platno citlive na dopad svetla od lampy alebo svetla ?

Wizik
2009-12-12 19:25:55+01
príspevok od: Bindo
ja som si tiez daval tlacit platno vo fotolabe. bola to CB fotka a na moje sklamanie vysla strasne tmava, podcenil som asi trocha ze je to platno a nie papier. odporucam teda do buducna asi zosvetlit trocha pred tlacou...
Škoda, že si to nenapísal o týždeň skôr. Ja som si tiež dal spraviť tlač ČB fotografie na plátno a keď som prišlo bol som dosť zhrozený, aké to je tmavé, pritom keď som to pripravoval, vyzeralo to byť OK, takže tiež nabudúce si dám pozor a ostatným tiež radím, že ČB fotky treba zosvetliť.

Wizik
2009-12-12 19:26:35+01
sorry, chcel som napísať keď mi to prišlo.

Ivo003
2009-12-12 19:39:54+01
príspevok od: Wizik
sorry, chcel som napísať keď mi to prišlo.
Vsetko zalezi na tom, ako mas nakalibrovany monitor. Mne to na 99,5% sedi s tlaciarnou aj ked mi to prinesie zakaznik. Ani pri C/B tlaci nebol problem a to tlacim aj na vystavne ucely.

Wizik
2009-12-12 19:54:19+01
No hold nie každý ale máme dobrý, nakalibrovný monitor. Ja mám stále starý 22´ samsung TN panel, ale snáď sa budúci rok bude dariť a príde na stôl dáke EIZO.

Ivo003
2009-12-12 20:02:09+01
Ja zas starucku 22´ CRT Belineu. LCD zatial velmi neverim.

Wizik
2009-12-12 20:41:31+01
Tak ale CRT ma ´trošičku´ iné farby ako LCD ;) Keby to neboli také veľké kravy, aj ja si nechám CRT. Ale EIZO je monitor do budúcnosti, tak nie je čo pokaziť, len tie ceny, uff, za to už človek kúpi kvalitné L-kové sklo.

Ivo003
2009-12-12 20:56:24+01
Viem, ze nastupu LCD sa neda zabranit, je to buducnost, ale pokial mi CRT funguje nemam velmi chut to menit.

Bindo
2009-12-12 21:02:44+01
príspevok od: Ivo003
Vsetko zalezi na tom, ako mas nakalibrovany monitor. Mne to na 99,5% sedi s tlaciarnou aj ked mi to prinesie zakaznik. Ani pri C/B tlaci nebol problem a to tlacim aj na vystavne ucely.
neviem myslis ze kvalita monitoru ovplyvnuje svetelnost ? sak jas si nastavujem aky potrebujem, a teda vysledok moze byt odlisny ci sa mylim ?

Ivo003
2009-12-12 21:29:59+01
Ak nemas nakalibrovany monitor, tak ti nezobrazuje realne farby a potom na inom pocitaci to zobrazuje inac atd. Preto boli vymyslene ICC profily. Obrazok na kalibrovanom monitore tlaceny na tlaciarni na medium, ktore ma spravne nastavene ICC profil musi byt farebne totozne. Je to zlozita problematika, ja to neriesim. Nakalibroval som si monitor, pri tlaci pouzivam materialy ktore na mam spravny ICC profil a vysledok je korektne farebna fotka.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()