Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Literatúra DSLR

JaroD.
JaroD. 2009-12-12 16:11:07+01
Z ktorej knihy o digitálnej fotografii najviac čerpáte pri svojej tvorbe ? Prípadne ktorú by ste odporúčali so zameraním na krajinársku fotografiu /nie je podmienka, ak sa jedná o hodnotnú knihu/, fotenie do RAW, úpravu v PC, spájanie do panorám atď.

dodo_bb
2009-12-27 09:38:57+01
príspevok od: immortal20
ciastocne mas pravdu a ludia davaju na rady, jedna vec je precitat clanok na nete a druha skusenosti ... jasne ze si preverujem informacie viackrat ...a k tomu vereniu ty veris ludom ? ja nie poviem ti chcel som kupit pouzite auto a videl som ich asi 100 a kazdy sa ma snazil oklamat... ja ludom neverim, je rozdiel ked je kamarat ... pozri npr uzivatel keskony ci aky to ma nick foti rybarika ma objektiv ktory by som aj ja chcel tak sa ho pytam na informacie alebo pridadne od inych ludi, ktorych mam aspon trosku preverenych... ja som nikdy nedal na rady raz mi Karol poradil objektiv ktory som v zapeti kupil a som s nim spokojny ...
No a druhá vec je, čo pod tou fotografiou myslíš. Ako spomenul JaroD, naša snaha by mala byť dosahovať fotografie zaujímavé, kreatívne a to je správne miesto na vlastný prístup. Tam sa ale môžeš realizovať, len keď zvládneš fotografické remeslo. A to najrýchlejšie zvládneš učením sa z kníh, workshopov a podobne. Inak ľudstvo začalo rýchlo napredovať vtedy, keď sa začali písať knihy. Rozumní ľudia zistili, že známe poznatky sa dajú prečítať a stačí objavovať veci dovtedy neznáme :-))) Každopádne máš právo na vlastnú cestu, nech je akákoľvek. Objavovanie má svoje kúzlo, aj keď objavuješ veci už známe :-)))

immortal20
2009-12-27 15:25:24+01
príspevok od: Kveto
:) no hlavne že v tom máš sám jasno
to riziko si mi nevysvetlil

immortal20
2009-12-27 15:27:22+01
príspevok od: dodo_bb
No a druhá vec je, čo pod tou fotografiou myslíš. Ako spomenul JaroD, naša snaha by mala byť dosahovať fotografie zaujímavé, kreatívne a to je správne miesto na vlastný prístup. Tam sa ale môžeš realizovať, len keď zvládneš fotografické remeslo. A to najrýchlejšie zvládneš učením sa z kníh, workshopov a podobne. Inak ľudstvo začalo rýchlo napredovať vtedy, keď sa začali písať knihy. Rozumní ľudia zistili, že známe poznatky sa dajú prečítať a stačí objavovať veci dovtedy neznáme :-))) Každopádne máš právo na vlastnú cestu, nech je akákoľvek. Objavovanie má svoje kúzlo, aj keď objavuješ veci už známe :-)))
to poslednou vetou si to presne vystihol ... je mi jasne ze ked niekto slape na turorialoch rsp navodoch tak sa nauci rychlejsie ... ide o to ze vzdy ten co sa snazil mat vlastny styl mal najvacsii uspech ...

Kveto
2009-12-27 15:28:30+01
to riziko si mi nevysvetlil
mal som ?

Kveto
2009-12-27 15:28:53+01
to poslednou vetou si to presne vystihol ... je mi jasne ze ked niekto slape na turorialoch rsp navodoch tak sa nauci rychlejsie ... ide o to ze vzdy ten co sa snazil mat vlastny styl mal najvacsii uspech ...
:)

dodo_bb
2009-12-27 16:03:15+01
No celkom si moju poslednú vetu nepochopil, asi som ju napísal nezrozumiteľne, skúsim inak: Kto chce naozaj mať úspech, nemá čas objavovať objavené, preto usilovne študuje tutoriály. Kto má čas a chuť na pomalé a prácne objavovanie známych vecí, takmer určite nikdy nedosiahne výrazný úspech (na to je proste ľudský život prikrátky) :-))) Tým Ti právo na vlastnú cestu neberiem ...

Palso
2010-01-07 18:14:26+01
Ahojte, zblúdila ovečka potrebuje pomoc :)

Hladám nejakú knihu o fotení krajiniek, architektúry, nočného mesta... Prezeral som už asi všetky fóra, stíha ma CIA aj Interpol za čas strávený na Wareze, kamaráti sa boja, prečo stále chodím po obchodoch. Ale fakt som nenašiel žiadnu knihu, ktorá by sa komplexne venovala aspon niektorej z týchto tém:) Vďaka.

gintonik
2010-01-07 22:40:08+01
http://knihy.cpress.cz/knihy/hobby/digitalni-fotografie/
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-grafiky-a-fotografy/

pe3k
2010-01-07 23:31:49+01
tak tato kniha RAW - digitální fotografie v Camera Raw a Photoshop CS4 vyzera super :))) vidim to na dalsiu moju knihu :D

kuslak
2010-01-08 09:14:03+01
skola fotografovania - ciernobiela fotografia (momentálne ju majú v martinuse v akcii za necelých 5 eur)

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()