mozno tu uz je tato tema neviem.Zaujima ma len to ako sa to presne foti,ci z prioritou clony alebo casu..daco som uz skusal ale fotky su stale prepalene.dik za radu
chudobny smrtelnici ako ja take fotit nikdy nebudu
preco nie?
staci urobit 6 obrazkov s od-2 ev do +2 ev a spojit v softe a ucit sa skusat to s nastaveniami mne to tiez neslo a potom som na to prisiel a bolo to nerobim to ale ide to.
treba si verit
Zdravím.
V posledných dňoch skúšam po dlhšej dobe nejaké HDR. Celkom by ma zaujímal niektorých postup ako dosiahnuť tie rozprávkové zábery. Mne sa vždy podaria len fotografie, na ktorých až tak nepoznať, že to je HDR síce to nie je zlé, ale predsa niektorým fotkám sa hodí ´tá nereálna obloha´ ako napr:
Ak niekto odpovie tak díkes.
gýčom by som to nenazval, ide taktiež len o osobný vkus, pre niekoho je gýčom aj presaturovaný/prekontrastovaný obrázok-fotka.. je dvojaké HDR.. to, ktoré vzniká za účelom absorbovania miaximálneho možného dynamického rozsahu scény, ktorého je schopný digitálny snímač odfotiť.. alebo potom to nerealistické, ktoré vzniká z čisto umeleckého zámeru.. doporučujem knihu od Andreja Bočíka Veľká kniha HDR fotografie, kde je všetko detailne popísané a vysvetlené :)
paneboze, iba hlupy moze povedat ze dobre hdr je take, ktore nieje vidiet.. je to vec vkusu, ako cela fotografia..
myslim ze hlavna myslienka HDR je zvacsit dynamicky rozsah. Kedze digitalne zrkadlovky nemaju rozsah ako obycajny film, vyuziva sa HDR moznost. Je na fotografovi ci to prezenie, alebo to fakt nebude vidiet. Krasna ukazka HDR je tu: http://www.horolezec.cz/images/zoomify/stribrne1/Pano_zoom_8_cz.html (fotene Canon 5d, 70-200L, myslim ze okolo 50foto x 3expozicie ). Ale ak chce niekto robit gyce ... je to na nom ...
HDR
odporucam serial o HDR ;]
staci urobit 6 obrazkov s od-2 ev do +2 ev a spojit v softe a ucit sa skusat to s nastaveniami mne to tiez neslo a potom som na to prisiel a bolo to nerobim to ale ide to.
treba si verit
V posledných dňoch skúšam po dlhšej dobe nejaké HDR. Celkom by ma zaujímal niektorých postup ako dosiahnuť tie rozprávkové zábery. Mne sa vždy podaria len fotografie, na ktorých až tak nepoznať, že to je HDR síce to nie je zlé, ale predsa niektorým fotkám sa hodí ´tá nereálna obloha´ ako napr:
Ak niekto odpovie tak díkes.
dobré HDR je ked nevidno že je to HDR
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie