Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografovanie koncertov

Roko_rv
Roko_rv 2010-01-25 20:58:58+01
Ahoj chcel by som sa opýtať ako je to s fotografovaním koncertu len pre vlastné potreby, (spomienky). Presnejšie či tomu predchádza nejaká kontrola pred tým ak vstúpite do haly kde sa uskutoční koncert respektíve či je povolené fotiť, lebo na lístkoch zvykne byť symbol že zákaz fotenia a tak ma zaujíma či s to aj kontroluje alebo je to len tak od buka do buka. Dakujem.

snakepit
2010-01-27 19:39:12+01
Hmm ono velmi tazko povedat. Ako tu uz bolo spomenute, ticketportal ma zadnu stranu predtlacenu, kde je jasne napisane, ze sa nemoze fotit, ale z vlastnej skusenosti viem, ze je to velmi individualne. Bol som napr. na koncerte gitaristu Tommyho Emanuela, kde bolo jasne povedane, ze fotit mozu len akreditovani fotografi prve tri songy koncertu. Inak na to sbskari davali velky pozor. Ale na druhej strane musim povedat, ze ten koncert bol v divadle, takze usporiadatelia mali perfektny prehlad o vsetkom. Pochybujem, ze by za tebou prisiel usporiadatel na nejaky rockovy koncert, keby si bol v dave 10 000 ludi. Tam je to skor o tom, ci mas gule na to zobrat si tam svoju zrkadlovku :) Napr. som bol na Santanovi a uplne bez problemov, ako hovorim, na velkych podujatiach sa to celkom skontrolovat neda a usporiadatelia su si toho vedomi ;)

Strhak
2010-01-27 21:19:19+01
príspevok od: maciakba
hej, len ten listok plati anapr aj na hokej kde nie je problem doniest aj flasu chlastu, fotak a ja neviem co... blbosti tam maju predtlacene...
na tú blbosť keď ti poukáže organizátor a povie kde sú dvere von budeš musieť poslúchnuť, blbosť neblbosť. Je to tam jasne napísané a platí to, keď sú benevolentný máš šťastie keď nie letíš z podujatia a žiadna výhovorka ti nepomôže

nella1978
2010-07-20 18:23:27+02
chcem sa spýtať či sa môže fotiť na festivaloch so zrkadlovkou - podotýkam neprofesionálnou, len tak pre seba...máte s tým skúsenosti...?

zelovoc
2010-07-20 21:18:37+02
príspevok od: nella1978
chcem sa spýtať či sa môže fotiť na festivaloch so zrkadlovkou - podotýkam neprofesionálnou, len tak pre seba...máte s tým skúsenosti...?
minuly rok som bol na okey lete, mal som mat aj akreditaciu ale nakoniec som si aj obed musel zaplatit:) a fotil som to len ako bezny divak. nebol s tym ziaden problem, dokonca som bol aj na podiu sutazit, dokonca aj cenu utechy som dostal a najlepsi bol moderator: no pod sem ty s tym kanonom! v duchu som si zanadaval a isiel som:)

philips
2010-07-20 21:21:05+02
príspevok od: nella1978
on ti nevidi ci to mas profesionalne alebo nie, je to vacsie ako mydlova skatulka je to pre nich profi stroj, je to individualne, treba si zistit pre konkretnu akciu

nella1978
2010-07-21 10:39:46+02
veď práve, že na všetkých akciách sú povolené len bežné dig.kompakty...tak preto sa pýtam, ako ste to riešili vy... má ešte niekto skúsenosti?

quintes
2010-07-21 11:11:54+02
no problemo amigos..... co tam treba, open air festival, 5 evri holej hlave do vrecka, a si tam kde ti akoze akreditovani.... a to mam len eos 400d, a tamrona 17-50.. s bleskem nebo bez :)

quintes
2010-07-21 11:12:53+02
dalsia drobnost...

quintes
2010-07-21 11:13:17+02
nebudem skromny...

quintes
2010-07-21 11:13:54+02
posledne.... aby som to neprehanal ;)

zelovoc
2010-07-21 11:31:30+02
ale zase ist fotit kulyho, co ti ja viem?! na to treba sirokac a stuple do usi :D

norris
2010-07-21 11:37:52+02
príspevok od: quintes
inak tu pekne vidno, ako blesk zabíja atmosféru...okrem toho, musí to byť naozaj fasa, keď si na pódiu a niekto ti bleskne do očí! Mílim sa, alebo by sa malo fotiť bez blesku?

quintes
2010-07-21 14:34:46+02
príspevok od: norris
inak tu pekne vidno, ako blesk zabíja atmosféru...okrem toho, musí to byť naozaj fasa, keď si na pódiu a niekto ti bleskne do očí! Mílim sa, alebo by sa malo fotiť bez blesku?
s bleskom mas uplnu pravdu.. zabija atmosferu... a to ze niekto bleskne do oci, v tom problem nevidim ziaden... je to len blesk, nie ziarovka :) kludne fot bez blesku, vyskusaj si...ja som bol rad ak mi hodilo cas 60 na clone 2.8 a ISO 1600 :)

norris
2010-07-21 15:15:29+02
s bleskom mas uplnu pravdu.. zabija atmosferu... a to ze niekto bleskne do oci, v tom problem nevidim ziaden... je to len blesk, nie ziarovka :) kludne fot bez blesku, vyskusaj si...ja som bol rad ak mi hodilo cas 60 na clone 2.8 a ISO 1600 :)
skúsil som...dokonca v horších podmienkach a ako som tak nazrel do tvojho profilu tak aj so slabšou technikou...bol to klub a osvetlenie tam bolo o dosť slabšie (teda dedukujem na základe tvojich fotiek)...dokonca so seťákom...uznávam, bolo to dosť ťažké, ale pár záberov mi vyšlo...myslím, že blesk proste na koncerty nepatrí...teda pokial nejde o nejaký špeci zámer

tomis.ales
2010-07-22 09:46:46+02
príspevok od: norris
Ja fotievam v nasom meste v klube koncerty vzdy iba z bleskami. Mam ich sice rozostavene vo vyske na bokoch sceny a tak muzikantom neblikam do tvare. Takze podla mna, iba ´blesk namontovany na fotaku zabija atmosferu´. A ked nie je ina moznost, dat to do BW a ten hnusny farebny opar zmizne a na fotku sa da divat. Kedysi som fotil s namontovanym bleskom a nestalo to za nic. Potom bez blesku a tiez sa mi to nepacilo. Az blesk mimo fotaku mi dal moznost zachovat atmosferu a vypichnut muzikanta z inak nie moc pekneho podia ake mame v klube. Samozrejme sa to neda robit na velkych koncertoch.
Na mojej stranke je viacej fotiek z tohto klubu. Starsie s namontovanym bleskom, potom bez blesku a nakoniec s bleskom mimo fotaku.
Inac vzdy sa pytam muzikantov ci im to bude vadit a vzdy to bolo v pohode. Okrem Andreja Sebana, ktory bol striktne proti foteniu a uprostred pesnicky docela drzo vyzval vsetkych fotografov aby nefotili. Ofuk.(to len aby som sa drzal temy vlakna:)

norris
2010-07-22 13:03:55+02
príspevok od: tomis.ales
Ja fotievam v nasom meste v klube koncerty vzdy iba z bleskami. Mam ich sice rozostavene vo vyske na bokoch sceny a tak muzikantom neblikam do tvare. Takze podla mna, iba ´blesk namontovany na fotaku zabija atmosferu´. A ked nie je ina moznost, dat to do BW a ten hnusny farebny opar zmizne a na fotku sa da divat. Kedysi som fotil s namontovanym bleskom a nestalo to za nic. Potom bez blesku a tiez sa mi to nepacilo. Az blesk mimo fotaku mi dal moznost zachovat atmosferu a vypichnut muzikanta z inak nie moc pekneho podia ake mame v klube. Samozrejme sa to neda robit na velkych koncertoch.
Na mojej stranke je viacej fotiek z tohto klubu. Starsie s namontovanym bleskom, potom bez blesku a nakoniec s bleskom mimo fotaku.
Inac vzdy sa pytam muzikantov ci im to bude vadit a vzdy to bolo v pohode. Okrem Andreja Sebana, ktory bol striktne proti foteniu a uprostred pesnicky docela drzo vyzval vsetkych fotografov aby nefotili. Ofuk.(to len aby som sa drzal temy vlakna:)
nóó, ako si poznamenal aj sám, nejde to robiť všade. A v zásade si len opísal to čo som neskôr písal ja. Mal som samozrejme namysli blesk na foťáku ´...myslím, že blesk proste na koncerty nepatrí...teda pokiaľ nejde o nejaký špeci zámer...´ dovoľujem si povedať, že tvoj spôsob je už dačo špeci :) takže tak...

To s tym Sebanom to je riadna vec inak :) ...by som sa asi v momente zdvihol a šiel preč..úplne

stano.stano
2010-07-22 13:48:13+02
Seban je tymto znamy....skoda ho! Inac je velmi sikovny :(

A planujem aj ja v jednom podniku fotit koncerty a tiez som uvazoval o rozmiestneni bleskov po podiu...problem je v tom ze mam len jedne blesk :)

tomis.ales
2010-07-22 16:05:18+02
príspevok od: stano.stano
Seban je tymto znamy....skoda ho! Inac je velmi sikovny :(

A planujem aj ja v jednom podniku fotit koncerty a tiez som uvazoval o rozmiestneni bleskov po podiu...problem je v tom ze mam len jedne blesk :)
Aj s jednym sa da, len budes mat tie fotky osvetlene vzdy iba z jednej strany. 90% vsetkych fotiek z koncertov u nas v klube som fotil iba s jednym aktivnym bleskom, lavym alebo pravym. Obidva som zapajal iba ked som fotil cele podium.
Ked dobre skombinujes blesk s ISOm a clonou da sa bleskom iba dotvarat obraz a nebude to viediet ze je tam iba jeden zdroj svetla. Len by som doporucil oteplujuci filter pred blesk (alebo farebny, aky sa proste hodi do tych svetiel na podiu).

stano.stano
2010-07-22 16:08:37+02
ano, s oteplujucim filtrom som ratal a asi aj s difuzerom. Mam SB-900 a zlaty commander mode :-) Takze laborovat sa urcite bude dat....

inkubbus
2010-07-22 16:48:33+02
nehnevaj sa, ale to co si tu ukazal, by som ja osobne nezverejnil ani keby to boli moje jedine fotky z koncertu. radsej poviem ze mi skapala karta alebo nieco podobne ale toto nie. ked blesk, tak kreativne...

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()