Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Fotografovanie koncertov

Roko_rv
Roko_rv 2010-01-25 20:58:58+01
Ahoj chcel by som sa opýtať ako je to s fotografovaním koncertu len pre vlastné potreby, (spomienky). Presnejšie či tomu predchádza nejaká kontrola pred tým ak vstúpite do haly kde sa uskutoční koncert respektíve či je povolené fotiť, lebo na lístkoch zvykne byť symbol že zákaz fotenia a tak ma zaujíma či s to aj kontroluje alebo je to len tak od buka do buka. Dakujem.

werdza
2010-07-22 18:31:11+02
Mne sa tiez tie quintesove prilozene fotky nepacia, su uplne obycajne, moc z daleka fotene, alebo ti 17-50 nestacila. pyta si to radsej v zabere jedneho hudobnika, do serie potom aj momentky s viacerymi, ale nejak lepsie cvaknute. Sice viem, ze na velkych podiach je to tazke fotit, su vacsinov vysoke, hlavne tie na festivaloch a v zabere zavadzaju odposluchove bedne, hlavne mne nizkej so 160cm. Super je, ked si gitarista, ci spevak oprie nohu o tu bednu a ty mozes zo spodu cvakat na 17 mm, len to sa stava pri tvrdsich kapelach. Fotila som aj Desmod, aj Tublatanku a na zaujimave momenty sa tam dalo natrafit. Na tych quintesovych fotkach su niektore momenty zaujimave, Kuly s tym prstom, vyrazy v tvarach Tublatanky, ale pyta si to ako som spomonala jedneho hudobnika v zabere, nech moment viac vynikne. Mam tiez tamrona 17-50 ale uz novsieho s VC a viem, ze sa moc nechova majlepsie v protisvetle a dyme, bzzka pri AF ostreni a nezaostri vzdy, kedy chces a moment tak niekedy nestihnem cvaknut.
A k bleskom, ja ani nemam externy blesk, radsej svetelne objektivy

quintes
2010-07-22 18:57:21+02
jeeej, kolko odbornikov zrazu :))) kecy sem, kecy tam, foto ziadne... za dalsie, treba si skusit precitat o com je tema... toto boli len foto k teme, nech su akekolvek... nezivim sa tym. len som ukazal, ze sa to da, fotit...

quintes
2010-07-22 18:59:25+02
príspevok od: norris
skúsil som...dokonca v horších podmienkach a ako som tak nazrel do tvojho profilu tak aj so slabšou technikou...bol to klub a osvetlenie tam bolo o dosť slabšie (teda dedukujem na základe tvojich fotiek)...dokonca so seťákom...uznávam, bolo to dosť ťažké, ale pár záberov mi vyšlo...myslím, že blesk proste na koncerty nepatrí...teda pokial nejde o nejaký špeci zámer
no vidis... pochopili sme sa.. palec hore :)

inkubbus
2010-07-22 19:06:11+02
príspevok od: quintes
jeeej, kolko odbornikov zrazu :))) kecy sem, kecy tam, foto ziadne... za dalsie, treba si skusit precitat o com je tema... toto boli len foto k teme, nech su akekolvek... nezivim sa tym. len som ukazal, ze sa to da, fotit...
neboj, koncertov mam nofotenych dost. aj klubovych aj tych na velkych podiach. co myslis ako by dopadla atmosfera fotky, ak by som pouzil blesk?

quintes
2010-07-22 19:11:13+02
no vidis, toto si mohol urobit skor... btw, ani ta tvoja foto sa mi akosi, nepaci.. ked uz sme k sebe uprimni. ale to je jedno... a co sa tyka blesku, jasne ze je hlupost slahnut ho medzi oci... no ak ho spravne pouzijes (par prispevkov vyssie), tak je to ok... ale ja som tu moznost nemal... dufam, ze si pochopil tie moje prispevky...

inkubbus
2010-07-22 19:13:37+02
no vidis, toto si mohol urobit skor... btw, ani ta tvoja foto sa mi akosi, nepaci.. ked uz sme k sebe uprimni. ale to je jedno... a co sa tyka blesku, jasne ze je hlupost slahnut ho medzi oci... no ak ho spravne pouzijes (par prispevkov vyssie), tak je to ok... ale ja som tu moznost nemal... dufam, ze si pochopil tie moje prispevky...
vzdy mas moznost blesk nepouzit :)

quintes
2010-07-22 19:15:58+02
príspevok od: inkubbus
vzdy mas moznost blesk nepouzit :)
zaujimave, ze som nemal pocit aby som robil nieco ine ako akreditovani fotografi... ja sa tym nezivim, proste, mam to odskusane, viem kde su hranice... ako by vyzerala debata teba a ich :)

inkubbus
2010-07-22 19:23:39+02
zaujimave, ze som nemal pocit aby som robil nieco ine ako akreditovani fotografi... ja sa tym nezivim, proste, mam to odskusane, viem kde su hranice... ako by vyzerala debata teba a ich :)
ani ja sa tym nezivym. a to ze akreditovani fotografi blyskali, neznamena ze budem aj ja (aj tak podla pokynov vacsinov dostanes na blesk zakaz). neboj, s akreditovanymi fotografmi som sa bavil dost, vymenili sme si par nazorov a skusenosti a kazdy si fotil to svoje.

quintes
2010-07-22 19:25:21+02
príspevok od: inkubbus
ani ja sa tym nezivym. a to ze akreditovani fotografi blyskali, neznamena ze budem aj ja (aj tak podla pokynov vacsinov dostanes na blesk zakaz). neboj, s akreditovanymi fotografmi som sa bavil dost, vymenili sme si par nazorov a skusenosti a kazdy si fotil to svoje.
som rad, ze sme sa pochopili... aj tak si bude kazdy fotit svoje :)

werdza
2010-07-22 20:24:52+02
Ved hej, kazdy si foti svoje :) len je ine, ked niekto musi mat aspon 20 foto na kapelu do reportu a ine, ked ako quintes pise, ze si fotil len tak pte seba.
A k tym bleskom este, na vacsine vacsich koncertoch, co som bola fotit boli zakazane, v kluboch malych, lde ti ziadnu akreditaciu netreba, nieje tam vyhradene miesto pre fotografov sa da bliskat hocikolko. Ale videla som aj fotky z klubu z koncertu, ktory som fotila aj ja so svetelnym objektivom a holka s pravdepodobne nesvetelnym a ext. bleskom a chybala mi tam ta atmosfera. Este som ext. blesk neskusala, tak neviem ako sa pouziva a da kreativne vyuzit. Zazila som aj koncerty, kde som
musela nahodit 1,8 clonu na 50mm objektive, 1600 iso a cas 1/60 a cakat na blisnutie toho lepsieho svetla, potom mam z takych fotiek, ked sa vydaria dobry pocit.
A k tomu, ze ziadne fotky a keci, tak mam nejakych par aj tu v albume music, jedna aj ako foto tyzdna bola.

werdza
2010-07-22 20:34:14+02
A este vyuzijem tuto temu, rada by som sa fotenim koncertov aj zivila, alebo aspon za to mala peniaze, tak ak by toto cital nejaky clovek, ktoremu koncertovky vynasaju peniaze, nech napise, ako sa k tomu dostal. Dik

Yano75
2010-07-22 21:22:50+02
ak sa mozem pripojit do debaty, tak osobne blesk pouzivam velmi nerad. Radsej davam prednost urcitej neostrosti a vyssieho sumu, ako zabitiu atmosfery, iso 1600, f/1,4

BP77
2010-07-23 09:21:06+02
fotil som na koncerte iba dvakrat,a osvedcilo sa mi toto:cakat na viac svetla,nacitat ho fotakom a locknut expoziciu a potom komponovat,treba skusat skusat a nejake foto urcite vyjde.Mne to vyslo celkom dobre so setovym objektivom.

kecal
2010-07-23 09:41:51+02
ja používam zo zásady bodové meranie a pevné sklá + komponovať na mieste aby som nemusel odriezať a tak teoreticky znižovať kvalitu prpadného printu, som proti bleskom .. Priznám sa že backstage ma zaujíma rovnako ako samotný koncert.
Keďže tu ma niekto neustále žiada o nejaké obrázky, tuto ssú nejaké, v tom albume:

http://www.vivo.sk/album/4885/clovek-a-ludia-okolo

quintes
2010-07-23 11:35:30+02
pekne sa to tu rozbehlo, aspon vidim, ze som splnil ciel... a ze ste sa rozbehli aj s foto. takto si myslim, ma autor temy ovela vacsiu predstavu... :)

norris
2010-07-23 12:22:25+02
pekne sa to tu rozbehlo, aspon vidim, ze som splnil ciel... a ze ste sa rozbehli aj s foto. takto si myslim, ma autor temy ovela vacsiu predstavu... :)
no ja ti nevim karle...podľa mňa sme dosť mimo témy. Autor vlákna mal úplne inú otázku ako to, že či na koncert s bleskom alebo bez...no ale whatever...aspoň sme si pokecali

quintes
2010-07-23 13:11:54+02
príspevok od: norris
no ja ti nevim karle...podľa mňa sme dosť mimo témy. Autor vlákna mal úplne inú otázku ako to, že či na koncert s bleskom alebo bez...no ale whatever...aspoň sme si pokecali
no jo kajo... ale aspon bude vediet co a ako ked sa niekam dostane na koncert aj s fotakom ne?? :)

norris
2010-07-23 14:37:48+02
no jo kajo... ale aspon bude vediet co a ako ked sa niekam dostane na koncert aj s fotakom ne?? :)
asi hej :)

pe3k
2010-07-24 09:51:19+02
nooo ked chces fotit musis mat akreditaciu.. bez toho to nejde...... tedfa zalezi na aky koncer sa chystas? cim vacsi koncer a slavnejsi umelec tak su vacsie problemy.... akreditaciu dostanes ak si novinar alebo aspon v slovenskom syndikate novinarov co je najvyssi novinarsky preukaz na slovensku... ale ten nedostanes kym nepracujes pre nejake medium.... takze realne obycajny smrtelnik sa sam bez pomoci k foteniu konceru nedostane.... klubove akie to je ina debata... tu je jedna fotka co som hodil do galerie...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=95360
ak chces viac napis poslem :))) aj z inych koncertov...

nella1978
2010-08-09 16:16:51+02
tak ja som bola na jednom nemenovanom feste a zobrala som si len kompakt, pretože som sa bála, že so zrkadlovkou neprejdem.... a aha ho.... v areáli len tak behali zrkadlovky....no čo už aspon budem nabudúce vedieť, že zrkadlo to istí

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()