Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Štúdiové blesky - zostava

jake
jake 2010-02-15 21:51:52+01
Po dlhej dobe som sa rozhodol rozsirit vybavu o studiove blesky. V tomto vsak nie som doma a potrebujem poradit. Budem fotit portrety, modu, glamour, akt v malom domacom atelieri - v obyvacke. Co k tomu vsetko treba? Aku znacku? Aky vykon? Dakujem za rady, chcem to kupit buduci tyzden.

compact
2010-03-04 12:20:45+01
mozem napisat moju skusenost... par krat sa mi podarilo zajst do atelieru.. ziadny extra specialne vybaveny. Su tam 3x zableskove svetla http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1762.xhtml
Je tam 2x softbox 60x60 cm. Naposledy som tam skusal aj svoj 150cm dazdnik a bol som milo prekvapeny. Len minule som ale zistil ze tie zablesky su 150Ws... co ma trochu prekvapilo lebo kazdy pise o vykonoch aspon 400Ws. Treba sa zamysliet ci tie vykony su fakt potrebne a ci ich clovek vyuzije. Zvlast ak sa pise ze sa budu pouzivat v obyvacke. Ja som tusim ani raz nepouzil plny vykon a bezne fotim na 1/2 vyknu a menej a bezproblemov nasvietim 4 ludi zvycajne na ISO 100, 1/200s a f5,6 - 8. Tiez sa pohravam s myslienkou zakupit zablesky ale po mojej skusenosti sam nad vyssim vykonom ani neuvazujem. Ten financny rozdiel sa tak da presunut do ineho prislusenstva.

cubert
2010-03-04 12:28:43+01
osobne vidím veľký zápor v absencii aktívneho chladenia, pri vyžšej záťaži sa môže záblesk prehrievať a ďalej to znemožnuje používanie pilotnej žiarovky, tá hreje ako blázon

2010-03-04 12:40:27+01
príspevok od: cubert
osobne vidím veľký zápor v absencii aktívneho chladenia, pri vyžšej záťaži sa môže záblesk prehrievať a ďalej to znemožnuje používanie pilotnej žiarovky, tá hreje ako blázon
aha cize kebyze fotit hodinu na plny vykon by bolo asi nemozne stymto ???

cubert
2010-03-04 12:53:30+01
popravde neviem to na 100% či by to bolo nemožné, nemám osobnú skúsenosť so značkou Photon, ale D-lite 2 od Elinchromu o výkone 200 Ws mal velký problém, lebo zo začiatku ho robili bez ventilátoru a vypínal sa, stačilo 10 záberov v rade za sebov a hrial ako divý, neskôr som to vymenil za D-lite 4. Aktívne chladenie je väčšia istota že záblesk nebude limitujúcim faktorom pri práci, zvyšuje komfort používania.

jimmy_rs
2010-12-14 18:16:23+01
mate nietko skusenosti z touto znackou, vyuzival by som to na obcasne fotenie portretov
Quantuum SQ-301

ake su vyhody zostavy alebo nevyhody popripade preco radsej priplatit ?

dik za kazdu radu

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-14 18:31:55+01
Ak môžem tak by som odporučil nové D-lite 4 Elinchrom v academy packu so softboxami. Majú ventilátor a spoľahlivé zabudované rádio odpaľovanie v cene

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-14 18:33:00+01
ešte som zabudol taká vec - Fomei nemusí byť zlá voľba maju tu ako jediný normálny servis. Ak by som riešil Profi aťas možno by som išiel aj do nich kvoli tomu servisu... ale to je asi OT.

mirek_sk
2010-12-14 18:44:44+01
príspevok od: Andrej012
uvazujem nad podobnou sumou, ale naviac chcem kupovat generator
Ahoj. Můžu se zeptat, jestli už máš vybraný nějaký konkrétní generátor? Uvažoval jsem nad podobnou alternativou, ale většinou mi vyšlo, že bude buď strašně těžký nebo strašně drahý. Momentálně jsem nakloněný spíš nějakému portable blesku s generátorem.

simonross
2010-12-14 19:39:30+01
Tiez rozmyslam nad dvomi zableskovymi svetlami + generator pre fotenie v exterieri... ma niekto skusenosti so znackou AlienBees? vdaka

fvcc
2010-12-14 20:08:06+01
No Fomei nie je bohviečo - ani Basic, ani Digitalis. (Raz bol u mňa ich obch.zástupca a preriekol, že niekedy aj obyčajná oprava - pardon : výmena - môže trvať 3 mesiace - kým dovezú ďalší kus z Číny)
Ja osobne predávam už roky značku FalconEyes, o kvalite svedčí, že doteraz nebola žiadna reklamácia. Naviac: predávam z vlastného skladu (možno pozrieť, vyskúšať, zobrať = žiadná čakacia doba, ako u tiežobchodníkov, že si u nich objednáš, oni tiež objednajú a ty môžeš čakať, povedzme 2 mesiace - ako vyššie dakto písal.

Keby si mal záujem (prípadne potrebuješ v dačom poradiť, tak píš na mail: fvccrs@nextra.sk
(

radoo
2010-12-14 21:20:22+01
príspevok od: jimmy_rs
mate nietko skusenosti z touto znackou, vyuzival by som to na obcasne fotenie portretov
Quantuum SQ-301

ake su vyhody zostavy alebo nevyhody popripade preco radsej priplatit ?

dik za kazdu radu
Tiez som uvazoval nad touto zostavou.
Quantuum SQ-301 nema aktivne chladenie a stojany dodavene v zostave su dost labilne !!!
Max vyska 2m
Kedze svetla kupujes na dlhsiu dobu, skor by som priplatil.
Pripadne kupuj postupne.
Ja som na koniec kupil na http://www.fotovideoshop.sk/
Photon New Millennia EcD300+300 Tiez to planujem na obcasne fotenie portretov.

jimmy_rs
2010-12-14 22:23:15+01
príspevok od: radoo
Quantuum SQ-301 nema aktivne chladenie a stojany dodavene v zostave su dost labilne !!!
Max vyska 2m
Pripadne kupuj postupne.

z tadial mam fotak
budem nad tym rozmyslat
u mna by bolo vhodne aj z taskami kedze skor z tym budem chodit ako to pouzivat na jednom mieste

jimmy_rs
2010-12-15 09:01:46+01
este som rozmyslal aj nad moznostou prikupit dalsi blesk k tomu stativy a soft boxy ale vyslo by to asi na rovnako z nevyhodov ze by bolo treba riesit baterky

Crazy41
2010-12-15 11:49:34+01
mate niekto skusenosti s Lastolite?

wasko1
2010-12-15 12:15:37+01
príspevok od: radoo
Max vyska 2m
Pripadne kupuj postupne.

Tiež uvažujem nad kúpou tohto blesku. Aké máš s ním skúsenosti??

Wampa
2010-12-15 12:26:48+01
No ja mam tuto zostavu http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/3198/product/photon-millennia-ec300%2B300-studiova-zostava.xhtml plus jeden 150 W zablesk uz asi 9 mesiacov a ziaden problem. Tie 300 W maju aktivne chladenie. Ta 150W nema ale nemal som problem s prehriatim. Svetla su vytazene denne okrem nedele asi 2-3 hodiny denne. Zatial sa vypalila akurat jedna pilotna ziarovka a ta odpalila poistky v budove ale inak pohoda.

radoo
2010-12-15 13:29:47+01
príspevok od: wasko1
Tiež uvažujem nad kúpou tohto blesku. Aké máš s ním skúsenosti??
Vlastnim len kratko, ale mozem povedat, ze kvalitne prevedenie.
Stojany dodavane v sete su dost robustne, taktiez softbox.

vladimirM
2011-01-26 22:34:22+01
príspevok od: compact
mozem napisat moju skusenost... par krat sa mi podarilo zajst do atelieru.. ziadny extra specialne vybaveny. Su tam 3x zableskove svetla http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1762.xhtml
Je tam 2x softbox 60x60 cm. Naposledy som tam skusal aj svoj 150cm dazdnik a bol som milo prekvapeny. Len minule som ale zistil ze tie zablesky su 150Ws... co ma trochu prekvapilo lebo kazdy pise o vykonoch aspon 400Ws. Treba sa zamysliet ci tie vykony su fakt potrebne a ci ich clovek vyuzije. Zvlast ak sa pise ze sa budu pouzivat v obyvacke. Ja som tusim ani raz nepouzil plny vykon a bezne fotim na 1/2 vyknu a menej a bezproblemov nasvietim 4 ludi zvycajne na ISO 100, 1/200s a f5,6 - 8. Tiez sa pohravam s myslienkou zakupit zablesky ale po mojej skusenosti sam nad vyssim vykonom ani neuvazujem. Ten financny rozdiel sa tak da presunut do ineho prislusenstva.
mozem sa opytat? pises ze si v ateliery pouzival zablesky 150W od photon. nie je problem s prehrievanim? ja uvazujem nad kupov a nechcel by som po 10 fotka ist na kavu . dik

WildSammy
2011-01-26 22:44:27+01
Ja mam skusenost so zableskami Menik. www.studiove-blesky.sk
Za tu cenu paradicka. Aktivne chladenie, chladia sa len ak potrebuju, digitalne ovladanie s displayom, kvalitne spracovanie, farbu svetlu maju udanu v kelvinoch a ak si tu hodnotu nastavis na fotaku, mas presne vyvazenie bielej. Bolo k nim aj nejake prislusenstvo. Okrem nich mam skusenost s Wallimexami a tie sa mi zdali o kusok horsie od tychto Menik. Modelovy rad zhruba rovnaky vykonom.

haplo602
2011-01-27 07:55:35+01
príspevok od: WildSammy
Ja mam skusenost so zableskami Menik. www.studiove-blesky.sk
Za tu cenu paradicka. Aktivne chladenie, chladia sa len ak potrebuju, digitalne ovladanie s displayom, kvalitne spracovanie, farbu svetlu maju udanu v kelvinoch a ak si tu hodnotu nastavis na fotaku, mas presne vyvazenie bielej. Bolo k nim aj nejake prislusenstvo. Okrem nich mam skusenost s Wallimexami a tie sa mi zdali o kusok horsie od tychto Menik. Modelovy rad zhruba rovnaky vykonom.
dik za tip ... ma to dobru cenu (regulacia sice len do 1/16 vsak pri 500ws+ bude problem), bowens bajonet.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()