Viete niekto robiť s RAW-om ? Potreboval by som pomôcť. Keď si editujem fotku, uložím ju do JPEG formátu a hodím na web, tak fotka má úplne iné farby ako tá uložená v PC. Neviete prečo ?
Ak ju mas v sRGB, tak to nemoze robit prehliadac. Na com to vlastne pozeras? Nemas monitor alebo notebook, ktory meni nastavenia monitora podla programu, ktory je spusteny.
No to už som skúšal davat do roznych profilov, ale aj tak je fotografia na webe svetlejšia ako fotka v PC.
Skús si ju pozrieť v internetovom prehliadači doma, lokálne(z harddisku). Mala by sa ti tak isto svetlejšie zobrazovať, ako tá čo si poslal na ephoto. No predpokladám. V exife máš že si to upravoval v CS2 a tam je to OK, nie?
Skús si ju pozrieť v internetovom prehliadači doma, lokálne(z harddisku). Mala by sa ti tak isto svetlejšie zobrazovať, ako tá čo si poslal na ephoto. No predpokladám. V exife máš že si to upravoval v CS2 a tam je to OK, nie?
Aha, ukazuje mi to tak aj keď to pozriem z disku cez Internet Explorer. Vľavo na fotke je IE a vpravo Windows prehliadač.
Aha, ukazuje mi to tak aj keď to pozriem z disku cez Internet Explorer. Vľavo na fotke je IE a vpravo Windows prehliadač.
Nie je to košér úprava, ale pravdepodobne malo by ti to pomôcť zladiť farby. Fotke v CS2 nastav cez priradenie profilu ´Nepoužívať správu farieb pre tento dokument´. Ptom by ti foto malo zobrazovať tak isto ako IE. Dolaď farby a vykonaj ´previesť do profilu´ a tam zvolíš(vyberieš) previesť do sRGB.
Ale aj tak ešte pred tým by som skúsil najprv fotku previesť(nie priradiť) do sRGB.
PS: ako sati zobrazuje táto foto?
Problém s RAW-om pri uploadovaní na web
Ale aj tak ešte pred tým by som skúsil najprv fotku previesť(nie priradiť) do sRGB.
PS: ako sati zobrazuje táto foto?
Tá fotka je presýtená, ale to som vtedy upravoval na inom monitore, ktorý je zle nastavený.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa