Na svete je nova beta verzia LR3, konecne je tam luminance noise reduction. Kto by chcel vyskusat stiahnut sa da tu:
http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/
beta 2, 3, 4 xxxxx stale je to len zakladna beta s odstranenymi bugmi
Neviem, čo myslíš tým ´základná´ beta. Je to druhá verejná testovacia verzia, oproti bete 1 prinášsa ďalšie zlepšenia a podľa vyjadrení Adobe obsahuje už väčšinu nových ´fičúr´ plánovaných pre LR3 (ale nie všetky) - viď http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/releasenotes.pdf
pouzival som LR3 Beta1, od vcera Beta2 a ci je to zakladna verzia.. ci nie, mne v tom softveri nic nechyba. Je tam vsetko co potrebujem resp. nic mi tam pre moju upravu fotografii nechyba :) V kazdom pripade je to asi to najlepsie co na upravu rawov existuje.
beta 2, 3, 4 xxxxx stale je to len zakladna beta s odstranenymi bugmi
Oproti odstranenym bugom prinasa hlavne podporu videa a luminance noise reduction. Preto som to spomenul, je to vyznamne plus. Uz v beta1 je NR vyborny, teraz je podla prvych reakcii na urovni specializovanych programov (noise ninja atd.), comu som ja velmi rad. Este keby mal LR klonovacie razitko tak nic ine pri uprave 99% fotiek nepotrebujem. Odkedy som zacal pouzivat LR 3 tak je spracovanie velkeho mmnozstva RAW fotiek potesenim.
Oproti odstranenym bugom prinasa hlavne podporu videa a luminance noise reduction. Preto som to spomenul, je to vyznamne plus. Uz v beta1 je NR vyborny, teraz je podla prvych reakcii na urovni specializovanych programov (noise ninja atd.), comu som ja velmi rad. Este keby mal LR klonovacie razitko tak nic ine pri uprave 99% fotiek nepotrebujem. Odkedy som zacal pouzivat LR 3 tak je spracovanie velkeho mmnozstva RAW fotiek potesenim.
Nieco podobne ako klonovacie razitko tam je uz od predchadzajucich verzii, Spot removal (Q)... ale este som tomuto nastroju neprisiel na chut :)
to klonovacie razitko by bolo super, asi je to jedine co mi v LR na upravu chyba. Keby sa este dohodli s Nikonom a vedel by SPRAVNE precitat NEF...extaza
to klonovacie razitko by bolo super, asi je to jedine co mi v LR na upravu chyba. Keby sa este dohodli s Nikonom a vedel by SPRAVNE precitat NEF...extaza
Však klonovacie razítko je aj lightroom2, má dva režimy - len defaultne je prepnuté do HEAL a nie do CLONE
...vie niekto poradit, ci sa znasaju obidva verzie Ligtroomu vedla seba? Chcem porovnat rozdiely medzi 2kou a 3-kou, ale pokial sa to ma nejak seknut...radsej pockam na konecnu verziu 3-jky. S importom a exportom katalogov zatial nemam skusenost. Na jednej strane to chcem vyskusat, ale ak si mam skomplikovat zivot a potom si buchat hlavu o stenu....tak ak ma niekto s tymto osobnu skusenost, budem povdacny:)
mne to pri instalacii spravilo upgrade LR3 b1, takze teraz mam v pc len jedinu verziu, a to je LR3 b2, katalogy som zatial neriesil, nemal som v nich vela dat ale mam pocit ze si do nich budem musiet importovat rawy nanovo
...vie niekto poradit, ci sa znasaju obidva verzie Ligtroomu vedla seba? Chcem porovnat rozdiely medzi 2kou a 3-kou, ale pokial sa to ma nejak seknut...radsej pockam na konecnu verziu 3-jky. S importom a exportom katalogov zatial nemam skusenost. Na jednej strane to chcem vyskusat, ale ak si mam skomplikovat zivot a potom si buchat hlavu o stenu....tak ak ma niekto s tymto osobnu skusenost, budem povdacny:)
fungujú úplne nezávisle, žiaden problém som nepostrehol
Mne Beta1 vymazalo resp. spravilo upgrade. A k tym katalogom, teraz som skusil otvorit dalsi katalog a sprava sa to tak, ze si vytvori napr. katalog-2 a upgradne v nom data.
Ja zase v katalogoch vela dat nedrzim pretoze zaberaju vela miesta na disku a dost spomaluju chod celeho LR. Zmeny si nechavam ukladat do *.xmp a po dokonceni uprav fotky z katalogu vymazem :)
...chlapi, tak teraz ste mi moc nepomohli, aj ked vdaka za zaujem. Ferdovi sa prepisal Lightroom 2 Beta verziou Lightroomu 3.
Pleskimu to funguje uplne nezavisle. Mozno to pri instalcii ponukne moznosti, neviem....netuzim sa do toho pustit bezhlavo.
No a o tom co sa bude diat s katalogmi som sa tiez vela nedozvedel. Inak katalog vela miesta nezabera, pokial som si to kontroloval na disku. A okrem toho, nie je problem vytvorit tematicky viac katalogov a tym padom bude software pracovat len s castou dat. Ale to je len moja teoria.
Skusim sa spytat mozno este inak. Mate niekto realne odksusane, ze L3 s poslednou Beta verziou bezi vyrazne lepsie ako plna verzia Lightroom 2? A ak ano v com konkretne? Na nete som nejake vseobecne info nasiel, ale skor sa jednalo o marketingove blbiny.
Lightroom 3 - open beta 2
Ja zase v katalogoch vela dat nedrzim pretoze zaberaju vela miesta na disku a dost spomaluju chod celeho LR. Zmeny si nechavam ukladat do *.xmp a po dokonceni uprav fotky z katalogu vymazem :)
Pleskimu to funguje uplne nezavisle. Mozno to pri instalcii ponukne moznosti, neviem....netuzim sa do toho pustit bezhlavo.
No a o tom co sa bude diat s katalogmi som sa tiez vela nedozvedel. Inak katalog vela miesta nezabera, pokial som si to kontroloval na disku. A okrem toho, nie je problem vytvorit tematicky viac katalogov a tym padom bude software pracovat len s castou dat. Ale to je len moja teoria.
Skusim sa spytat mozno este inak. Mate niekto realne odksusane, ze L3 s poslednou Beta verziou bezi vyrazne lepsie ako plna verzia Lightroom 2? A ak ano v com konkretne? Na nete som nejake vseobecne info nasiel, ale skor sa jednalo o marketingove blbiny.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa