Ahojte, potreboval by som help, ako na panoramu. S krajinkou zacinam, skor fotim zver. Ide o to, ze ked nacvakam zavery, lisia sa jasom... jedna je viac svetlejsia, ako druha, cize ked to spojim, su tam presne prechody, hrany. Prilozim aj nazorne foto narychlo z dnesneho rana, no nerieste kvalitu, ide o ukazku problemu :) Fotene v manualnom rezime f16 a cas 1/500s pri vsetkych fotkach... Teraz ma napada, ze na tele fotaku som nevypol AF-ko do manualu, neviem, ci to mozho to ovplyvnit.... Dik za rady.
ja mam dobre skusenosti s PTGui. je to specializovany soft na panoramy. ked som tam spajal fotky, tak mi len par krat bolo vidno spoje, ale to bolo aj blbo nafotene. program umoznuje optimalizovat expozicne hodnoty kazdeho snimku. tak skus pohladat aspon trial verziu a vyskusaj to spojit tam.
O panoramatickej fotografii mame niekolko clankov vo fotoskole. Modul v Zoner 12 je jeden z tych menej podarenych, aj ked tvrdia, ze oproti predchadzajucej verzii ho vylepsili.
Vyskusaj program Hugin, ktory pouziva rovnake jadro ako PT Gui, ale je zadarmo.
http://hugin.sourceforge.net/download/
Ja mám ZPS 11(12-ka príde zajtra), predtým 6,7,9- nič podobné sa mi nikdy nestalo, také ostré prechody, niečo máš zle nastavené. Ako si to fotil, na ležato, stojato, s akým presadením snímok? Ale skús aj tie softy, čo ti radia, hrajkaj sa, uvidíš.
inak, ked sme pri panorame, skúšali ste niekto microsoft ice (Image Composite Editor) mne sa celkom pozdava na to, že je od ms, je free a nema extra nastavenia...
Ja použivam tiež zoner 12 a nemám s tým taký problém, pomohlo aj to že som zaostril na jeden záber a pri ďalších som vypol zaostrovanie focus , pretože pri každom ostrení sa mení aj clona a záber je iný.
Ja použivam ZPS 12 a myslim ze nemam problém.
Ak sa nenahnevate chcem sa opýtať ci si niekto nespomenie na clanok ked jeden z clenov ephota opisoval ako robil ine pozadie na fotke.Na zaciatku bolo lietadlo na letisku teda asi to bolo v leteckom muzeu a po upravach bola fotka lietadla vsadena na pozadie globusu.Hladam to na fore no neuspešne
ja pouzivam AF aj AE LOCK. Problem bol iba kede som pouzil polarizak, ale to som vedel ze bude. No kto sa este nepopalil skusa :) Inak nebol ziadny problem, fotene zakazdym cez rezim priority clony. Z toho tvojho zaberu to vyzera ako keby si mal expoziciu inu (mozno nastavenie merania expozicie na spot, alebo plosne so zdoraznenim stredu), neviem, mozno ti to chtlo na iny ostriaci bod, tazko povedat.
Problem s panoramou
Vyskusaj program Hugin, ktory pouziva rovnake jadro ako PT Gui, ale je zadarmo.
http://hugin.sourceforge.net/download/
Ak sa nenahnevate chcem sa opýtať ci si niekto nespomenie na clanok ked jeden z clenov ephota opisoval ako robil ine pozadie na fotke.Na zaciatku bolo lietadlo na letisku teda asi to bolo v leteckom muzeu a po upravach bola fotka lietadla vsadena na pozadie globusu.Hladam to na fore no neuspešne
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa