Uz dlhsiu dobu spekulujem a stale vaham potreboval by som new pc lebo tento mi uz na pracu z foto nestaci ale radsej by som bral notas aj ked obrazovky su tam nic moc
orientacne parametre
ram 4 gb
grafika nezdialane 512mb ale radsej 1gb
disk nije az taky dolezity 500 gb alebo aj pod
monitor asi by stacil aj neaky 15,6
neaka ta vydrz notasku cez 3 hod
operacny system w7 asi najlepsi by uz bol 64 bit
cena s DPH 700 -800 eur
ked ma niekto neaky navrhy pripadne riesi podobny problem
budem rad ked sa podeli
DELL velmi dobre skusenosti, toshiba a HP nekupovat, acer niektore sa daju,asus sa dost pokazil ale najde sa nieco
Prečo hovoríš o Toshibe nekupovať? Toshiba má takmer najnižšiu poruchovosť z pomedzi všetkých značiek. Nižšiu ako Lenovo, nižšiu ako Sony, nižšiu ako Dell... Tak isto v svojom produktorom rade ponúkajú hádam najlepšie parametre a výbavu za danú cenu.
Naopak píšeš, že ´Acer sa niektoré dajú´. Acer je značka s najvyššiou poruchovosťou. Okrem toho Acery sa predávajú parametrami za cenu, nie kvalitou. Ľudia vidia lacný a výkonný notebook, tak si ho kúpia a potom sú problémy.
Je to presne o tom, či si chcem kúpiť červené jablko alebo o trošku červenšie. Moje osobné skúsenosti s Dell-om sú vyborné (rada Latitute a XPS) a taktiež s Lenovom. S Toshibou mám len krátke (5 mesačné skúsenosti), zatiaľ sú len pozitívne. S Acer-om a Asus-om - no nič moc.... HP v sú v pohode.
nemam prehlad o new toshibach ale starsie modely ma dost dostali ked som musel podopierat knihami display a podobne, predavam dost vela nb. acer (nehovorim o 400eur nb) pr. rada ferari je pecka podobne DELL ked mi pride na stol 6rocny notas kde este aj baterka frci tak niet co dodat dalej kupujes aj sluzbu kde ja osobne som mal dost problem s jednou toshibou naopak acer bol na otocku za tizden dell na mieste
Nehovorím, že DELL a Lenovo nie sú dobré. DELL, ako si písal, majú instantný servis a Lenovo je kvalita, čo sa týka odolnosti (štatistickú poruchovosť majú vyššiu ako Toshiba) aj keď po predaji sa trochu zhoršili, ale za výkonné Lenovo zaplatíš oveľa viac. Toshiba má zas servis na každom kroku. A osobne by som si Acer nekúpil, ani som ho pri predaji nikdy neodporúčal.
ja na retus pouzivam msi gt 729, vykonovo je dost nadupany intel q9000/2gh,4 jadra/ grafika ati radeon hd4850 1gb, 4gb ddr3,
jedine ze to ma troska nekvalitnejsi display, bez kalibracie to ma farby moc do modra po kalibracici uz je to lepsie, ale aj tak nic moc takze externy monitor je nutnost ale vykon staci
Takže možno sám vidíš, že je terba display ktorý stojí za to ..a všelijaké plasťáčiky od aceru, či koho koľvek mám na mysli tie ´multimediálne´ mašinky ti budú tak na dve veci. Čiže ak chceš kvalitu treba ju patrične zaplatiť. Lebo robiť s fotkami na takkom hoc-čo displayi je ..kríž.
Máloktorý, ak vôbec nejaký notebook má displej optimálny na úpravu fotiek. Bežné Lenová už vonkoncom nie, to sú notebooky na prácu. Okrem toho ja mám bežný TN monitor od LG, asi 3 roky starý, nemá žiadne skvelé vlastnosti, ale nemám žiadny problém na ňom upravovať fotky a farebná zhoda medzi ním a tlačenými fotkami je dosť veľká, takže ja som nenarazil na žiadne problémy.
tiež rozmýšlam, že by som niečo podobné zakúpil takže skúsenosti rád uvítam. Ja čo som sa o tomto produkte informoval tak jediná zásadnejšia vec bola dosť vysoký lesk monitora, ktorý môže byť za určitých svetelných podmienkou nepríjemný.
Na novom 27´ iMacu pracujem cosi vyse mesiaca a som velmi spokojny. Mal som ho aj na akciach, ktore sme organizovali v Auparku a vsade budil velku pozornost. Odlesky mi vadia len ked sa na ne sustredim. Mam k nemu pripojeny aj externy HDD pre zalohovanie cez Time Machine. Pocitac je absolutne tichy, kedze ho len uspavam, je vzdy pripraveny do 3 sekund.
Prispejem aj ja trosku. Napriklad tento notasik nie je odveci Sony VPCF11Z1E/BI a keby chcem robit serioznu robotu, urcite by som si ho kupil. Ma vyborny pomer/cena/vykon a je urceny pre fotografov :-) http://www.sony.sk/product/vn-f-series/vpcf11z1e-bi
Tiez som nad tym rozmyslal, ale odradil ma leskly display. Chcel som tomu dat sancu, tak som si vyskusal par dni na mojom stole pouzivat 20´ iMac s lesklym displayom a stacilo mi to aby som vedel, ze to nechcem. Unava oci bola ovela vacsia ako s matnym monitorom. Nakoniec som si za rovnaku cenu kupil 30´ NEC monitor.
zaujíma ma tá únava očí. myslíš že to je lesklým monitorom? tiež mám unavené oči ( tiež mám lesklý monitor ale na PC) Ale nechápem prečoby to malo byť tým.
zaujíma ma tá únava očí. myslíš že to je lesklým monitorom? tiež mám unavené oči ( tiež mám lesklý monitor ale na PC) Ale nechápem prečoby to malo byť tým.
Ja mam unavene oci aj z matneho, mas to za jedno :-D
Mám nový iMac 27´2.8GHz i7 QuadCore niečo vyše dvoch mesiacov , (predtým iMac 24)
je to velmi návyková mašinka , oči ma tiež bolia pretože sa od neho nemôžem odtrhnúť ! :) Je tak tichý že niekedy pochybujem či aj má ventilátor , po prechode z PC som sa nestačil diviť nad kopatibilitou a až logickým chodom všetkých aplikácíí , jedine čo mi spočiatku chýbalo bol Zoner photo studio ale rýchlo som na neho zabudol ! Dnes by som ešte dokúpil vätšiu Ram , 4GB je niekedy málo ! A ešte jedna vec na ktorú som si dodnes nezvykol je myš , proste mi nesadla ani pôvodná ,ani nová Apple Magic Mouse , tú som popravde ani nevybali ! :)
Mal som vedla seba priemerny matny HP monitor a leskly iMac v rovnakych svetelnych podmienkach a po chvilke prace na lesklom monitore som citil unavu oci a v rovnakych podmienkach som na matnom monitore problem nemal. Neviem preco, predpokladam, ze oci mali jednoduchsie zaostrovanie, nemuseli sa rozhodovat medzi rovinou monitora a zrkadla. OS neriesim, aj na iMac by som si nainstaloval Linux, to ze v sebe mac obsahoval pocitac bola jeho silna vyhoda, ale pre mna nedokazala vykompenzovat silny handicap lesklej obrazovky. S NEC 3090 som velmi spokojny.
Mal som vedla seba priemerny matny HP monitor a leskly iMac v rovnakych svetelnych podmienkach a po chvilke prace na lesklom monitore som citil unavu oci a v rovnakych podmienkach som na matnom monitore problem nemal. Neviem preco, predpokladam, ze oci mali jednoduchsie zaostrovanie, nemuseli sa rozhodovat medzi rovinou monitora a zrkadla. OS neriesim, aj na iMac by som si nainstaloval Linux, to ze v sebe mac obsahoval pocitac bola jeho silna vyhoda, ale pre mna nedokazala vykompenzovat silny handicap lesklej obrazovky. S NEC 3090 som velmi spokojny.
a mal si kontrast, jas a teplotu farieb nastavene na oboch monitoroch rovnako?
Aky notasik si vybrat :(
Naopak píšeš, že ´Acer sa niektoré dajú´. Acer je značka s najvyššiou poruchovosťou. Okrem toho Acery sa predávajú parametrami za cenu, nie kvalitou. Ľudia vidia lacný a výkonný notebook, tak si ho kúpia a potom sú problémy.
jedine ze to ma troska nekvalitnejsi display, bez kalibracie to ma farby moc do modra po kalibracici uz je to lepsie, ale aj tak nic moc takze externy monitor je nutnost ale vykon staci
ja uvažujem o kúpe , ten monitor je pecka.
Apple iMac 27´ 2.66GHz Intel i5 Quad Core, 4GB, 1TB
ake mate skusenosti s tymito iMacmi?
je to velmi návyková mašinka , oči ma tiež bolia pretože sa od neho nemôžem odtrhnúť ! :) Je tak tichý že niekedy pochybujem či aj má ventilátor , po prechode z PC som sa nestačil diviť nad kopatibilitou a až logickým chodom všetkých aplikácíí , jedine čo mi spočiatku chýbalo bol Zoner photo studio ale rýchlo som na neho zabudol ! Dnes by som ešte dokúpil vätšiu Ram , 4GB je niekedy málo ! A ešte jedna vec na ktorú som si dodnes nezvykol je myš , proste mi nesadla ani pôvodná ,ani nová Apple Magic Mouse , tú som popravde ani nevybali ! :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa