Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Svadobne foto,technicka pomoc

KESKOSENI
KESKOSENI 2010-08-15 18:11:43+02
Tak uz to prislo aj na mna,svadba v rodine a samozrejme ziadost o fotografovanie...rybarik sa foti lahsie...:) samozrejme som im vysvetlil suvistlosti,ze nie som ziadny kreativec,samozrejme som to fotil zadarmo,nafotil som cca 2000 zaberov do RAW-u....bohuzial prsalo,bolo pod mrakom tak som musel blyskat...a teraz moja prosba-kto sa vyzna a ma chut skusit poradit ohladne TK-ostrost nerieste,je dobra,potrebujem hlavne ci je ok WB,a ci nie su blede tvare...dakujem za pomoc...:)-http://www.vivo.sk/album/13222/svadba

conan7
2010-08-15 22:38:01+02
príspevok od: IceDive1
Fotil som kamoske svadbu v jednom hotely kde boli stropy tiez aspon 5m vysoke a pozostavali z oblich nosnikov zo suroveho betonu. Spravil par skusobnych zaberov a bol som prekvapeny ake neskutocne difuzne svetlo to davalo.
ja som mal podobnú skúsenosť v jednom kultúrnom dome, kde nebol čistý biely strop ale striedali sa tam oranžová, žltá, biela farba (také pruhy). lenivý som bol fotiť do raw, alebo dať aspoň Custom WB, trošku som to mal do teplejších farieb, no ale chcem len povedať, že som v tomto prípade už išiel na manuál a nie na ttl. a dalo sa.

niles
2010-08-15 22:48:12+02
Zvlastne, ako specificky typ fotografie dokaze pochovat aj skuseneho fotografa (ak nim si, mna vela tvojich snimkov uputalo). Tieto svadobne - bez urazky, nemaju ani hlbku ani kreativitu. Blyskanie, myslim, vo vacsine pripadov nebolo potrebne. Dufam, ze ma za to nezozeries, ja nie som o nic lepsi svadobny fotograf ako ty :)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-08-15 22:49:11+02
chalani neriešte tu čisty biely strop bouncery ale obsah foto. Fotky typu pozrite sa do objektívu su na dve veci a je jedno aku maju TK a či su z bouncerom alebo bez.
Ultra TXF: ta doštička a blysk do neba je dobrá ak je moc málo svetla ISO 6400 - 12 800 clona F2,8 časy a si moc blízko - proste potrebuješ čo najmenší záblesk napr. menší ako 1/128 výkonu. (inak som to tiež videl za bieleho dna a to je fakt nezmysel) Bouncer je dobrý tak do chodieb a menších bielych miestností (biele steny strop) inak je to strata času a výkonu.

Ultra TXF
2010-08-15 22:58:52+02
No ja som tie fotky pozeral.Ťažko sa k tomu vyjadriť,aby som sa autora nedotkol.
Otázka je položená trochu divne,vec WB a bledosť či tmavosť tváre predsa posúdiť
musíš vedieť aj sám a je to aj vec tak trochu osobného vkusu či tmavšie alebo svetlejšie.
Ako napísal nie je kreatívec,s čím možno len súhlasiť,ale vždy sa dá inšpirovať na rôznych stránkach svadobných fotografov a proste okopčiť pár póz,uhlov záberu,pohrať sa s hĺbkou ostrosti a aj nasvietením .
Podľa mňa si tam nešiel moc pripravený . Sorry .

Ultra TXF
2010-08-15 23:08:54+02
Mne je to jasné s tou doštičkou v interiéri na jemné priblisknutie,s tým súhlasím.
Ja som hovoril o exteriéri,tam to nemá žiadny význam . Tie bouncery typu
STO-FEN mávajú fotografi bežne stále nasadený na blesku aj pri fotení vonku aj napriamo bez vyklopenia nahor .Stačí keď si pozreš nejakú reportáž napr.z festivalu v Cannes a tam majú všetci fotografi, fotiaci tie celevriti kráčajúce po čerevenom koberci , nasadený omnibounce :) Neviem aký to má význam,ale majú .

pufko
2010-08-15 23:21:27+02
Ja mám ten STO-FEN, stál o niečo viac (16GBP), ale vyzerá presne ako ten za 6 GBP , koniec koncov oba putujú z Hong Kongu , ťažko povedať či si človek priplatil za kvalitu , alebo iba za značku...

WildSammy
2010-08-15 23:26:06+02
Ja pouzivam Lumiquest Ultrabounce, ale skor ako bouncer ho pouzivam napriamo do tvare za slnecneho dna v mode HSS. Perfektne zmakci alebo elminuje tiene vrhane ostrym slnkom a nesposobi odlesky na tvari.

pufko
2010-08-15 23:32:46+02
Kamoš používal LUMIQUEST ULTRABOUNCE, ktorý je nielenže u nás (sprosté slovo) drahý a po necelom roku rozsypaný, kúpil si rovnako STO-FEN a chodí vysmiaty

IceDive1
2010-08-15 23:35:12+02
príspevok od: WildSammy
Ja pouzivam Lumiquest Ultrabounce, ale skor ako bouncer ho pouzivam napriamo do tvare za slnecneho dna v mode HSS. Perfektne zmakci alebo elminuje tiene vrhane ostrym slnkom a nesposobi odlesky na tvari.
Postni prosim ta nejaku fotku na ukazku, lebo fakt neverim tomu co si napisal.

misek
2010-08-15 23:39:34+02
no tiez sa hlasim..seriozne ma to zaujima

IceDive1
2010-08-15 23:51:21+02
príspevok od: conan7
ja som mal podobnú skúsenosť v jednom kultúrnom dome, kde nebol čistý biely strop ale striedali sa tam oranžová, žltá, biela farba (také pruhy). lenivý som bol fotiť do raw, alebo dať aspoň Custom WB, trošku som to mal do teplejších farieb, no ale chcem len povedať, že som v tomto prípade už išiel na manuál a nie na ttl. a dalo sa.
Ja som si v poslednej dobe velmi oblubil bocne steny. Svetelna atmosfera ktoru vedia vykuzlit je podstatne krajsia ako strop.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-08-16 00:04:46+02
príspevok od: Ultra TXF
Mne je to jasné s tou doštičkou v interiéri na jemné priblisknutie,s tým súhlasím.
Ja som hovoril o exteriéri,tam to nemá žiadny význam . Tie bouncery typu
STO-FEN mávajú fotografi bežne stále nasadený na blesku aj pri fotení vonku aj napriamo bez vyklopenia nahor .Stačí keď si pozreš nejakú reportáž napr.z festivalu v Cannes a tam majú všetci fotografi, fotiaci tie celevriti kráčajúce po čerevenom koberci , nasadený omnibounce :) Neviem aký to má význam,ale majú .
nepochopil - v exterieri doštička odrazí iba 1/300 výkonu blesku dopredu - na krátku vzdialenosť je to jediný spôsob pri ultra vysokom iso ako si neprepaliť foto..

KESKOSENI
2010-08-16 08:26:32+02
presne to som urobil,okopcil som par poz,studoval som internet,mam aj dalsie tie su mozno kreativnejsie....tieto som totiz vytlacil a manzelka mi povedala ze maju nejake blede ksichty....mne sa zdaju dobre tak zato ta otazka,ci mam dobre nastaveny monitor...chcem aby boli aspom technicky dobre...:)

Ultra TXF
2010-08-16 08:52:47+02
príspevok od: KESKOSENI
presne to som urobil,okopcil som par poz,studoval som internet,mam aj dalsie tie su mozno kreativnejsie....tieto som totiz vytlacil a manzelka mi povedala ze maju nejake blede ksichty....mne sa zdaju dobre tak zato ta otazka,ci mam dobre nastaveny monitor...chcem aby boli aspom technicky dobre...:)
Jasné. No dal si si nôž na krk,keď si sa dal nahovoriť.Svatby sú ošemetná vec :) Ak sú spokojný s fotkami oni ,tak je to ok.To je podstatné.
Ale mám taký pocit,že si najbližší pobyt v prírode vychutnáš :)

Ultra TXF
2010-08-16 08:56:49+02
príspevok od: Jozef Peniak
nepochopil - v exterieri doštička odrazí iba 1/300 výkonu blesku dopredu - na krátku vzdialenosť je to jediný spôsob pri ultra vysokom iso ako si neprepaliť foto..
V exteriéri by som povedal,že nie je nutné sa tlačiť na manželov ,možno manželku ,ale to si treba dávať pozor :)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-08-16 08:59:49+02
WTF? idem radšej do roboty:)

WildSammy
2010-08-16 10:18:57+02
napriklad tato bola fotena s tym

WildSammy
2010-08-16 10:21:13+02
príspevok od: misek
no tiez sa hlasim..seriozne ma to zaujima
a aj tato foto je s tym fotena :-) Lumiquesty, aspon tie, ktore mam ja, cize Ultrabounce a Ultrasoft su ucinne len z blizka.. cim blizsie si k fotenemu objekty, tym lepsi efekt maju.. a myslim si, ze aj pri inych podobnych softboxoxh alebo bounceroch na systemove blesky to tak bude :-)

bonifacko
2010-08-16 10:24:17+02
Doobjednany, čakam na ten Samyang 14 mm, tak som to doobjednal k tomu sklu:
http://www.mini-max.sk/product.php?id=941

IceDive1
2010-08-16 11:35:44+02
príspevok od: WildSammy
napriklad tato bola fotena s tym
Tak takto by si to cvakol aj s bleskom na priamo. Svetlo na tej fotke naozaj nic moc. Pri druhej fotke na zaklade tienou si myslim ze to nebolo fotene s tou hrackou.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()