Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ

Futbalcek a 70-200

tisotko
tisotko 2010-09-20 20:17:53+02
zdravim vo spolok , chcel by som sa spytat hlavne tich ktory sa venuju foteniu futbalovych zapasov, ale budem rad ked sa vyjadria aj ti ktori o tom co to vedia ... nakolko nie som milionar a nevlastnim supertele pevne sklicko ktore by bolo na futbal najvhodnejsie, ale mam k dispozicii EF 70-200 f 2:8 IS II USM s konvektorom canon 2x bude mi to dostacujuce ? viem ze svetelne to nebude najlepsie ale nic ine ma nenapada... oplati sa mi s tym vobec trepat pod umele osvetlenie?

quintes
2010-09-21 13:28:49+02
príspevok od: conan7
u teba má takú váhu to blokovanie? :)))))))budem častejšie používať asi :)))
ale, ty mas canon 70-200 f2.8 ze??

bonifacko
2010-09-21 13:44:40+02
príspevok od: tisotko
za normalneho svetla toho nic moc nezistim...rozsah by mal byt dostatocny 400 mm pri 5.6 za dobreho svetla, horsie to bude vecer o 7 ked tam budu smazit reflektory...mnoo mal by to byt zapas svedsko-nemecko tak veru nic male to nebude...platit by som nemal nic, len pocasie v novembri nie je nic moc, chapes...nemam chut tam vymrznut zbytocne ked z tych fotiek nebude nic...to tu nikto iny nieje co foti futbal?asi fakt budem musiet is
Ja som fotil žensky futbal, taky okresny. Na skle 55-300. Za slnecneho dna. Podla mna maju na fotenie profi futbalu FF a velke skla, take dela. Takže asi s konvertorom pohoríš a na svetelnej 200-ke môžeš cvakať akurat lavičku s trenerom.

quintes
2010-09-21 13:47:59+02
príspevok od: bonifacko
Ja som fotil žensky futbal, taky okresny. Na skle 55-300. Za slnecneho dna. Podla mna maju na fotenie profi futbalu FF a velke skla, take dela. Takže asi s konvertorom pohoríš a na svetelnej 200-ke môžeš cvakať akurat lavičku s trenerom.
ma canon 7d cize aps-c cize crop 1,6 plus 2x convertor....

conan7
2010-09-21 14:38:42+02
príspevok od: quintes
ale, ty mas canon 70-200 f2.8 ze??
hej hej ten prečo?

kecal
2010-09-21 14:59:41+02
priateľu, tu nejde o frázu čo si myslíš, tu ide o to že si písal hlúposti, citujem niekltoré perly:

- podľa mňa 70-200 je na veľký futbal krátky
- a ja si myslím že na 200mm aj clona 2.8 je veľa

:-)

dodo_bb
2010-09-21 15:04:22+02
Človeče z Honk Kingu (mimochodom, tam sa hrá futbal?), celkom si ma vyviedol z miery. Okamžite som si šiel skontrolovať svoje príspevky, či som ich aj ja nezačal náhodou frázou ´Ja si myslím...´ :-)))))

quintes
2010-09-21 16:36:32+02
príspevok od: conan7
hej hej ten prečo?
ten nechcem :-)

conan7
2010-09-21 17:57:44+02
hej perly?
- ked vidíš v telke futbal a vedla ihriska dlhé 400mm čierne a biele rúry (+ na druhom tele základák) tak oni budú asi vymletí kokoti, lebo ty si proste king vieš lepšie
- podľa teba kedy bude krajší výsledok? na 70-200 F2.8 alebo 135 F2.2? zoom alebo pevné? veľkosť hlbky ostrosti bude cca rovnaká, ked tam chcem dostať celú postavu a myslíš že kde bude krajšia kresba, prenos kontrastu hm?

daj aj vetu, kde som napísal že to je ideálna zostava.nikde som to nepísal. a nie som tvoj priateľ.

kecal
2010-09-21 18:10:03+02
príspevok od: dodo_bb
Človeče z Honk Kingu (mimochodom, tam sa hrá futbal?), celkom si ma vyviedol z miery. Okamžite som si šiel skontrolovať svoje príspevky, či som ich aj ja nezačal náhodou frázou ´Ja si myslím...´ :-)))))
ešte raz zopakujem, tu nešlo o tú okrídlenú metaforu, ale o tú blbosť čo napísal. Takže sa báť nemusíš. A ešte raz zopakujem , keďže si sa vyjadril celkom v pohode k technike fotenia , mne sa osvedčilo nastavenie s ISO auto, a F3,5 (4) time 1/500 .-) Vždy mám to najnižšie ISO ako je možné pri tých parametroch expozície aké minimálne potrebujem. Fixné ISO sa mi neosvedčilo, nakoľko aj pod umelým osvetlením pri bielom drese často dosahuješ hodnoty ISO80, ešte jedna vychitávka čo používam, pri bielom drese ( full ) používam bodové meranie svetla a korekciu -0,7 ... je to náročnejšie na fotenie ale osvedčí sa .-) Najmä pri sveteľne náročných scénach ( tiene od tribúny na slnkom nasvietenej ploche, umelé osvetlenie, .... )
Iste uznáš že takéto zábery sú technicky náročnejšie .-)
(slnko, tieň, černoch, leklý biely dres )

http://www.vivo.sk/photo/150311/golova-radost
http://www.vivo.sk/photo/139350/8-5-2009-Corgonliga-Dubnica-vs-Zl-Moravce-1-1

a najnáročnejšie je fotenie ´cez sieť´ .. osobne mám rád takéto fotky, je ich celkom ( pochopiteľne ) málo:

http://www.vivo.sk/photo/139348/8-5-2009-Corgonliga-Dubnica-vs-Zl-Moravce-1-1
http://www.vivo.sk/photo/140824/11-4-2009-MFK-Dubnica-Slovan-Bratislava-0-1

kecal
2010-09-21 18:20:24+02
hej, presne si to vystihol, videl si to v telke, ale prečo to nevieš, im ide o 4, 5 foto ktoeé musia poslať cez polčas do agentúry. Imho, tie rúry by som bral aj ja a tisotko, ale sú cenovo out of range .-) A prečo sa oháňaš NIMI a nie sebou? Napíšeš pitchovinu a ideš potom argumentovať tým čo vidíš v telke - aj preto som povedal že ja NEMYSLÍM, ja to fotím. A ak sa ukájaš aké máš fotky s tým fixfokusom, daj link kde ich máš, tie 4 z dedinského futbalu za ideál podmienok ma nepresvedčili .. nezabúdaj že kopec ľudí sa nejde hrať na futbal ako ty, jednoducho musí za umelého osvetlenia a v poriadnom daždi vyprodukovať sériu aspoň 25 slušných foto zo zápasu .. tak dôjdi, najbližšie sa môžeme v sobotu stretnúť na Slovane a predvedieš sa .-)

To čo si napísal :

- podľa mňa 70-200 je na veľký futbal krátky
- a ja si myslím že na 200mm aj clona 2.8 je veľa

je podľa mňa kokotina a iba nedokážeš prežrieť ak ti to niekto povie do očí .-)

conan7
2010-09-21 18:22:14+02
vidím že toto bude na dlho.

si ochotný pochopiť že písal som vlastný subjektívny názor? že nikde som nepísal že tak sa to musí robiť? vyskúšal som 200 2.8 a výsledok sa mi menej páčil ako 135 f2.2. nič iné som nechcel povedať len to že mňa ten výsledok neuspokojil. ty daj odo mňa aj F16 mám v piči.

kecal
2010-09-21 18:25:05+02
a nabudúce sa v tej telke dobre kukaj, zamávam ti ... .-D

quintes
2010-09-21 18:26:16+02
ja si myslim, ze je tu zbytocne to teraz rozoberat, autor temy sa rozhodol, ze to skusi. to ze kazdy z vas dvoch ma iny nazor este neznamena, ze sa tu musite hadat. Conan, vyhni sa prosim hrubym vyrazom. Kecal, ci root, ten nick mas schvalne?? Kecal... tiez sa nemusis zbytocne navazat. Kazdy z vas ma urcitu svoju pravdu, nemusite sa tu o nu bit, ved o nic nejde.

kecal
2010-09-21 18:28:55+02
áno, ja chápem že to je tvoj subjektívny názor, ale preto že to bolo v debate na otázku ty pochop že som sa ozval lebo ten názor je zlý. Vychádzam zo svojich - to dúfam uznáš - podstatne bohatších skúseností. Ja som tiež fotil futbal fixfokusom, a používam na futbale aj rybie oko, a ultraširokáč 12-24 a 70-200 a 70-300 a 400 a ---

ale 70-200/2.8 je NAJPOUŽITEĽNEJŠIA a NAJLEPŠIA kombinácia ..

Amen.

kecal
2010-09-21 18:33:12+02
príspevok od: quintes
ja si myslim, ze je tu zbytocne to teraz rozoberat, autor temy sa rozhodol, ze to skusi. to ze kazdy z vas dvoch ma iny nazor este neznamena, ze sa tu musite hadat. Conan, vyhni sa prosim hrubym vyrazom. Kecal, ci root, ten nick mas schvalne?? Kecal... tiez sa nemusis zbytocne navazat. Kazdy z vas ma urcitu svoju pravdu, nemusite sa tu o nu bit, ved o nic nejde.
navážať sa? Už som sa raz vyjadril na túto tému, napísať a ozvať sa ak niekto napíše niekomu kto chce radu hlúposť je NUTNOSŤ .. bolo to v debate o posielaní dobrého tela spolu s objektívom čo trpí BF/FF do servisu... Kde som tiež tvrdil že to je najväčšia hlúposť spraviť to ..

Ánom nick root používam inde, kde dávam fotky. Tu len kecám tak kecal .. určite to je lepšie ako kopec identít čo sa rado naváža a mstí pomocou 5 nickov .-D Takých je tu dosť ..

conan7
2010-09-21 18:33:19+02
teraz som reagoval najprv si to prečítaj.

stále meleš len to svoje, čítaš aspoň čo ti píšem? tak podme od začiatku
1. nie preto lebo som to videl v telke. jednoducho s tým sa najlacnejšie eliminuje všetko rušivé okolo a vyzdvihujú sa hráč(i) či sa mýlim????????????????????????????????? všetko otáčaš podľa seba. som ti chcel len povedať že asi to tam nemajú na okrasu, či ty chceš byť nejaký pionier v tomto smere? tak dobre povedz ty teda, vedúci planéty, načo tie svetelné telezoomy používajú.
2. neukájam sa. len sa mi subjektívne viac páči výsledok ako zo zoomu 70-200. áno keby som mal možnosť tak by som išiel. bohužiaľ nemám na to príležitosť, keby som mohol ísť bol by som veľmi rád. bohužiaľ nemám kontakty aby mi niekto vybavil akreditáciu, nie som členom žiadneho syndikátu, nemám šancu sa na také podujatie sa dostať.

a na tie kokotiny som už reagoval.

conan7
2010-09-21 18:46:12+02
to už nie je možné...

a berieš do úvahy aj to že môžem narábať len tým, čo mám k dispozícií??????? jasné že je zlý. lebo nie je ideálny. nemôžem vyberať z komplet L rady objektívov, mám 2 sklá ktoré som odskúšal na viacerých zápasoch porovnal som výsledok a obetoval som radšej tých 65mm a používam 135.

s poslednou vecou napriek tvojim skúsenostiam nesúhlasím. či súhlasím len čiastočne. áno dám 70-200. ale vedla seba na monopode mám 300mm alebo 400mm. tak beriem.

kontrolná otázka. prečo máš len jednu fotku ked je brankár čelne v súboji s útočníkom? 70-200 je ideálna len z limitovaného miesta, to je za bránou. hej uznám. pravda, ale od postrannej čiary vela nenafotíš. tvoje fotky to dokazujú. a z vlastných skúseností určite vieš že je kopa motívov aj mimo základnej čiary.

conan7
2010-09-21 18:52:04+02
nevadí ja mám čas, ale vidím že ti ide len o hádku.

kedy už konečne pochopíš že som nenapísal radu, ale subjektívny názor. tým pádom aj ja môžem tvoj názor označiť za hlúposť, kokotinu, pičovinu a dostaneme sa na bod mrazu.

kecal
2010-09-21 18:54:12+02
takže ťa idem poučiť:
- svetelné zoomy nepoužívajú aby eliminovali všetko rušivé a vyzdvihli hráčov, to je jedna z okrajových vecí, ktorá agentúrnych fotografov zaujíma tak z 5 percent. Teraz počúvaj, vysvetlím ti prečo to používajú - jednoducho pre to že vyfasujú miesto z ktorého fotia. Vieš si predstasviť trebárz 40 fotografov ako si navzájom pobehujú pred objektívmi? .-DDD A aby odtiaľ dofotili potrebujú dlhé ohnisko. Jednoducho preto fotia pevnými 300, 400, lebo zoom s takým ohniskom a 2.8 je problém. Sú obmedzený časom, cez polčas potrebujú - MUSIA poslať 4, 5 foto do agentúry z notebooku. Preto majú 2, či 3 foťáky - jeden s pevnou 400vkou ( 300 ), jeden s 70-200 ( tým nacvakajú najviac foto ) a jeden s niečim širokým za bránou na diaľkové ... Na poriadnom zápase sa ako fotograf môžeš posadiť tam kam smieš - aby si neprekážal TV, aby ťa delegát futbalového zväzu nedal okamžite vyviesť ak sa objavíš po dlhšej strane medzi rohovými zástavkami na strane striedačiek a podobne.

tie pubertálne narážky o vedúcom planéty svedčia o tvojej .. no .. domysli si .-)

- k druhému bodu, iste, ak fotíž na fixfokus je fotka kvalitnejšia, ale poviem ti že na futbale ti na to prdia ... na tie obrázky do novín a časopisov ti stačí 6MPx, A pokiaľ to má byť foto na plagát či čo, pre kvalitnú tlač, tak to je už iná debata, používajú sa záblesky a tak, normálny modeling na ihrisku. Aj na takéto ťa môžem popzvať, ale to je tak 1, 2x do roka.

kecal
2010-09-21 18:59:38+02
opravujem sa, svetelné zoomy - myslel som svetelnú TELE - fix, tie 300, 400...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()