po uprave z raw do jpg je fotka neostra.pouzivam program digital photo professional dodavany od canonu.prosim vas poradte kde robim chybu.fotku si farebne doladim a potom cez file convert and save(ctrl +d).nemenim velkost nic len ju prevediem do raw.dakujem
A teda presnejsie v menu View, treba aktivovat okienko Tool palette (Ctrl+T). V zalozke RAW je najspodnejsi slider -> Sharpness. Idealne hodnoty - niekde v strede alebo v prvej tretine. Inak da sa to nastavit aj vo fotaku, treba zeditovat profil Picture Style a mas to...
dakujem presne tam to robim.doostrujem ale ked si dam v pc zobrazit prezentaciu alebo ukazka tak ta fotka nie je taka ostra ako ked ju pozeram este v raw v programe digital photo professional.neviem mozno to je programom.
to bude skor tym prehliadacom, v ktorom pozeras uz skonvertovany JPG file. skus ACDSee alebo Irfan, napriklad... ten DPP to urcite spravi dobre ;-) ziadne dalsie finty v tom niesu. skus si to zobrazit v 100% velkosti (1:1) a uvidis, ze je to ostre.
DPP od canonu som používal aj ja (teraz Lightroom) a z ostrosťou po prevode do jpg som problémy nemal. Najskôr to bude tým prehliadačom, v ktorom si tie jpg prezeráš.
tak dobre :-) pozeral som včera svoje fotky z bojníc, surové (raw). Je na nich šum ako keby boli fotené pri iso 3200. Fotil som s bleskom ex430 iso 200 čas 1/100 môže to byť spôsobené len prehliadačom? Myslím raw camera vo photoshope. Teda že rozmer fotky je väčší ako zobrazenie monitora?
ja uz fakt neviem lebo ked fotku poslem sem tak nie je ostra a na monitore ju mam.inak mam zmensovat fotku postupne na 2-3..krat alebo staci na prvy sup.
a este ked uz mam prevedenu fotku do jpg a chcem ju doostrit cez ten isty program tak ju mam len ulozit save alebo cez file- convert and save.a da sa to aj hromadne asi som na to neprisla ale sdrziava ma to jednotlivo.diiiky.
tak by som sa mohla nieco naucit nasla som ta radu na str www.tomatito.sk.len to vyzera dost komplikovane tak to idem studovat.dufam ze je aj nieco jednoduchsie
neostrost z raw do jpg
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa