Zdravim potreboval by som poradit ako je to s infra foto a manual vyvazenim bielej , takties ci je mozne merat expoziciju cez tento filter alebo vsetko nastavit rucne dik.
quintes: neber to osobne, neda sa reagovat na kazdu internu postu co dostavam, pripadne prispevky vo forach...google je dobry pomocnik na zaciatok. Vzhladom na rastuci zaujem o infrafotografiu nejaky prakticky clanocek mozem napisat :)
OK tu som nasiel test 40D+Hoya takze to ide som spokojny . Uz len kupit a skusat
a ked nebudem vediet co s peniazmi tak kupim nieco a upravim nech sa da fotit aj s kratkymi casmi .
quintes: neber to osobne, neda sa reagovat na kazdu internu postu co dostavam, pripadne prispevky vo forach...google je dobry pomocnik na zaciatok. Vzhladom na rastuci zaujem o infrafotografiu nejaky prakticky clanocek mozem napisat :)
ja som to nebral v zlom, chapem to, len som to myslel presne tak ako som napisal, ze od teba (ako odbornika na ir foto) som cakal viac (dlhsiu odpoved) :) to bolo vsetko :)
takze predsa je najlepsie ak je fotka cervena :)
a ako tak pozeram, riadne to ma prepalene.. mne by to vychadzalo takto s casmi okolo 20sekund na ISO100, kedze si nechcem dovolit sum pri mojom canone 400d...
uz som sa nasral, mam redukcny cokin kruzok a idem nan nejak vyspekulovat natesno cokin filter p007..ale tak aby som ho vedel dat aj dole... drziak mam len jeden..alebo asi kupim redukcny kruzok na 77mm (moj tamron ma 67mm) a surovo ho tam prilepim sekundakom a orezem nech netrcia rohy :(
takze predsa je najlepsie ak je fotka cervena :)
a ako tak pozeram, riadne to ma prepalene.. mne by to vychadzalo takto s casmi okolo 20sekund na ISO100, kedze si nechcem dovolit sum pri mojom canone 400d...
uz som sa nasral, mam redukcny cokin kruzok a idem nan nejak vyspekulovat natesno cokin filter p007..ale tak aby som ho vedel dat aj dole... drziak mam len jeden..alebo asi kupim redukcny kruzok na 77mm (moj tamron ma 67mm) a surovo ho tam prilepim sekundakom a orezem nech netrcia rohy :(
Co to mas s tym cokinom nemas to tu starsiu verziu ako pisal Karol , ten moj je kruzok filter ,osadeny v stvorci aby pasoval do cokin drziaka .
ja mam stvorcovy filter P007, ktory nasadim do drziaka, k tomu mam este btw sirokouhly drziak na jeden filter a slnecnu clonu..aj tak to svina svetlo prejde... musim ho dat napevno,a ako mi pisal ir photo, cas je v tomto pripade dlhsi ako 30s.. kratsie casy jedine s odstranenim filtra spred snimaca :) plus nasadenie spatna nejakeho snimaca kodak na snimac,ale u nas to vraj nik nerobi :)) takze len fotit ked je bezvetrie,takze leto 2009
Vždy musí svietiť slniečko,inak je to o ničom.WB kalibruješ buď na žiarovku t.j.2800K alebo na objekty osvietené slnkom alebo na oblohu.ISO-200,clona 8,čas 10 - 30 sekúnd.Na filtri musíš mať vždy nasadenú clonu.Keď fotíš do RAW-u nastavíš WB na žiarovku t.j. 2800K,kontrast +2,saturácia +2,doostrenie.To je post proces.Nikdy sa nedívaj do slnka cez filter,ani fotoaparát nesmie mať v zábere slnko.Vypáliš dieru do oka alebo do čipu.To či Ti funguje foťák na IR,zistíš že si otvoríš závierku foťáku a do objektívu natočíš diaľkové od telky.Stisneš ktorékoľvek tlačítko a v hľadáčiku alebo na monitore musí byť biela bodka.Ak nie foťák nie je stavaný na IR fotky.
Vždy musí svietiť slniečko,inak je to o ničom.WB kalibruješ buď na žiarovku t.j.2800K alebo na objekty osvietené slnkom alebo na oblohu.ISO-200,clona 8,čas 10 - 30 sekúnd.Na filtri musíš mať vždy nasadenú clonu.Keď fotíš do RAW-u nastavíš WB na žiarovku t.j. 2800K,kontrast +2,saturácia +2,doostrenie.To je post proces.Nikdy sa nedívaj do slnka cez filter,ani fotoaparát nesmie mať v zábere slnko.Vypáliš dieru do oka alebo do čipu.To či Ti funguje foťák na IR,zistíš že si otvoríš závierku foťáku a do objektívu natočíš diaľkové od telky.Stisneš ktorékoľvek tlačítko a v hľadáčiku alebo na monitore musí byť biela bodka.Ak nie foťák nie je stavaný na IR fotky.
No neviem ja som vyskusal vsetky dialkove doma a nic , nemalo by to dialkove vyzarovat aj nejake vyditelne svetlo , pretoze tie moje nie.
No neviem ja som vyskusal vsetky dialkove doma a nic , nemalo by to dialkove vyzarovat aj nejake vyditelne svetlo , pretoze tie moje nie.
Ja som skúšal pred pár rokmi diaľkové ovládanie na ultrazoome od olympusu. V EVF som to videl ako fialové blikanie a nebolo treba ani IR filter. Keď to skúšaš na zrkadlovke cez hľadáčik, tak je pochopiteľné že nič nevidíš.
Skús to cez liveview, alebo to skús odfotiť, ale s dlhším časom, keďže tá IR dioda v DO bliká a s kratším časom by si sa musel presne trafiť do okamihu, kedy je zrovna ´zažatá´.
sranda :)
namier dialkove do objektivu, drz stlacene hocijake tlacidlo, a odfot. uvidis najskor bielu bodku namiesto diodky. aspon ja to mam tak.
ale co ja viem s canonom 40d to urcite pojde, fotit ir foto...
Som práve vyskúšal na D90 odfotiť IR rozhranie telefénu. Na LV bolo jasne vidieť malú fialovú blikajúcu bodku.
mohol si sem upnut fotku na ukazku, a vlastne, mohlo by sa to stat aj pravidlom, dat sem aj ten dalsi sposob vnimania, a hlavne, ked je to fotoportal :)
ved lepsie je ray vidiet ako stokrat citat
Infra foto
http://stevencastle.wordpress.com/2008/06/17/tips-for-infrared-shooting-on-a-d-slr/
a ked nebudem vediet co s peniazmi tak kupim nieco a upravim nech sa da fotit aj s kratkymi casmi .
http://www.dimagemaker.com/article.php?articleID=1250
Skús to cez liveview, alebo to skús odfotiť, ale s dlhším časom, keďže tá IR dioda v DO bliká a s kratším časom by si sa musel presne trafiť do okamihu, kedy je zrovna ´zažatá´.
namier dialkove do objektivu, drz stlacene hocijake tlacidlo, a odfot. uvidis najskor bielu bodku namiesto diodky. aspon ja to mam tak.
ale co ja viem s canonom 40d to urcite pojde, fotit ir foto...
ved lepsie je ray vidiet ako stokrat citat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa