Zdravim potreboval by som poradit ako je to s infra foto a manual vyvazenim bielej , takties ci je mozne merat expoziciju cez tento filter alebo vsetko nastavit rucne dik.
Vcera som vyskusal Dramatiqove skla Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM a Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM a obe su v IR oblasti OK co sa tyka ostrosti, farieb a absencie hotspotu. Bol to len rychly test na F8 a na hranicnych ohniskach na Canon 300D. Neodolnost na protisvetlo je v IR oblasti asi standard, ale odlesky su na 24-70 (prilozeny obrazok) kusok miernejsie ako na 17-40 (to radsej ani ukazovat nebudem)
Vcera som vyskusal Dramatiqove skla Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM a Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM a obe su v IR oblasti OK co sa tyka ostrosti, farieb a absencie hotspotu. Bol to len rychly test na F8 a na hranicnych ohniskach na Canon 300D. Neodolnost na protisvetlo je v IR oblasti asi standard, ale odlesky su na 24-70 (prilozeny obrazok) kusok miernejsie ako na 17-40 (to radsej ani ukazovat nebudem)
zaujimave, ze Sigma je na IR lepsia ako Canon...neviem si predstavit, ake odlesky su na 17-40, ked tu su pomerne slusne :o))
No to je docela zajímavá informace, ptž obě Sigmy, resp. hlavně ta 24-70 by měly dělat hot spot (hlavně na Canonu). Mohl bys prosím tě vyzkoušet, jak se chovají na více clonách, příp. dát potom odkaz na testovací snímky?
No to je docela zajímavá informace, ptž obě Sigmy, resp. hlavně ta 24-70 by měly dělat hot spot (hlavně na Canonu). Mohl bys prosím tě vyzkoušet, jak se chovají na více clonách, příp. dát potom odkaz na testovací snímky?
cele jt dost zvlastne. napriklad (moj) Nikkor 24-70, ktory je na tvojich strankach uvadzany ako OK ma hotspot uz pri clone 5,6
Mal som ich v rukach len chvilku, ale boli to posledne modely (Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM bola predstavena minuly rok). Vyrobcovia obcas aj v tom istom objektive obcas medzi seriami nieco zmenia (napriklad antireflexnu upravu) a to moze mat na pouzitelnost v IR dost vyrazny vplyv.
zaujimave, ze Sigma je na IR lepsia ako Canon...neviem si predstavit, ake odlesky su na 17-40, ked tu su pomerne slusne :o))
Canon 17-40 je skvely na IR (aspon ten moj kus, co som kupil v bazare), ale nemoze mu slnko zasvietit na predny clen optiky, potom je cely zaber ako keby bol odfoteny cez mliecne sklo.
Nikony D50/D70 su pomerne citlive na infra. U novsych aparatov je silnejsi cutoff filter, ktory prepusta menej infrasvetla a expozicia musi byt dlhsia.
Ja si skor dovolim tvrdit, ze nejde ani tak o starsie fotaky ale o cip. CCD je citlivejsi na infra nez CMOS. Jedine tak,ze niektore starsie masiny boli konstruovane na fotenie hviezd(tusim ako Canon 20D)...
Ja si skor dovolim tvrdit, ze nejde ani tak o starsie fotaky ale o cip. CCD je citlivejsi na infra nez CMOS. Jedine tak,ze niektore starsie masiny boli konstruovane na fotenie hviezd(tusim ako Canon 20D)...
Nie je to len snimacom, skutocne su starsie aparaty citlivejsie. Mali problemy s moare a celkovym farebnym podanim, preto su v sucasnych pristrojoch silnejsie filtre. Akomsom uz pisal, bolo to badat napr. na D70 a D80, obidva fotaky mali CCD snimac, ale expozicne casy s IR filtrom moli radovo rozdielne.
Páni, mal by som jeden Sony DSC-F717 prerobeny na infra. Ak by mal niekto zaujem, dajte vediet. Je to aj v bazare http://www.ephoto.sk/plugins/showBazaarAds/?id=3782
skusal nikto kombinaciu cokin P007 infrared a telo nikon D300?
Skusal som tuto kombinaciu, ale bez vysledne. Vychadzali mi z toho len cervene fotky bez akehokolvek,co i len near-infra efektu. Potom som to skusil s hoyou r72 a to bolo podstatne lepsie. Akurat mam s d300 problem ohladom wb pri dosahovani false colours. Nedokazem nastavit wb tak,aby som isiel do farebnejsich fotiek. Ale pre ciernobiele infra je d300+hoya r72 vcelku fajn. Resp.vzhladom na moznosti d300 pri (near)infra je to relativne schodna kombinacia.
Skusal som tuto kombinaciu, ale bez vysledne. Vychadzali mi z toho len cervene fotky bez akehokolvek,co i len near-infra efektu. Potom som to skusil s hoyou r72 a to bolo podstatne lepsie. Akurat mam s d300 problem ohladom wb pri dosahovani false colours. Nedokazem nastavit wb tak,aby som isiel do farebnejsich fotiek. Ale pre ciernobiele infra je d300+hoya r72 vcelku fajn. Resp.vzhladom na moznosti d300 pri (near)infra je to relativne schodna kombinacia.
skusal som zatial len par zaberov, listy su sice biele, ale cela fotka ma jemny ruzovkasty nadych, cim dlhsi cas, tym je cervenej menej. Este skusim par pokusov, ale bez postprocesu to aj tak nebude to prave orechove..
skusal som zatial len par zaberov, listy su sice biele, ale cela fotka ma jemny ruzovkasty nadych, cim dlhsi cas, tym je cervenej menej. Este skusim par pokusov, ale bez postprocesu to aj tak nebude to prave orechove..
ja som sa nazil ten jemny nadych do cervena odstranovat co najviac pri foteni, ale ako pozeram, v tutorialoch su aj cervensie, ktore sa potom upravuju :)
Tak sa s tym pohram na PC, som zvedavy, co z toho vyleze..
Infra foto
Více info zde: http://www.irstudio.cz/prodej/index.html
Tak sa s tym pohram na PC, som zvedavy, co z toho vyleze..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa