neviem do akej témy to mám dať tak sem. Včera som bol fotiť mesto a na šošovke sa mi objavila námraza. Dá sa tomu nejako predísť lebo samozrejme sa cez to nedalo ani fotiť Ďakujem
Daj mu čas, aby sa aklimatizoval. Maj ho v brašni/batohu aby stihol vychladnúť a prispôsobiť sa vonkajšej teplote. Rovnako po príchode domov ho nechať v brašni aby sa postupne zahrial na izbovú teplotu.
Daj mu čas, aby sa aklimatizoval. Maj ho v brašni/batohu aby stihol vychladnúť a prispôsobiť sa vonkajšej teplote. Rovnako po príchode domov ho nechať v brašni aby sa postupne zahrial na izbovú teplotu.
presne tak... ja ked dofotím vonku v chlade, vyberiem karty aby som mohol hned doma pozrieť môj výtvor a foťák zostáva v brašni aj do dalšieho dňa... a jeden tip... určite si si kupoval topánky alebo niečo podobné a v krabici bývajú také papierové sáčky s guličkami ktoré nasávajú vlhkosť... v brašni mám tie vrecká 3...
ked ti to namrza vonku....to znamena za si fotak vytiahol z tepla na zimu a zacne ti to po case namrzat...tak znamena ze sa vyvaruj dychaniu na prednu sosovku a niekedy ti nepomoze ani to...ako si si iste vsimol...z casu na cas je vonku take pocasie ze ti do rana namrzne uplne vsetko....takze si z toho nic nerob a chod fotit niekedz inokedy....a este jedna rada na zaver....v jednom vlakne o namraze sa radilo umiestnit nejaky maly tepelny zdroj pod prednu sosovku....aby ti ohrieval pernamentne predok objektivu..tak to skus pohladat...to by este mohlo vyriesit tvoj problem
presne tak... ja ked dofotím vonku v chlade, vyberiem karty aby som mohol hned doma pozrieť môj výtvor a foťák zostáva v brašni aj do dalšieho dňa... a jeden tip... určite si si kupoval topánky alebo niečo podobné a v krabici bývajú také papierové sáčky s guličkami ktoré nasávajú vlhkosť... v brašni mám tie vrecká 3...
Ďakujem vyskúšam..ale asi to treba dlhšie aklimatizovať pretože som šiel k miestu fotenia asi hodinku pešo a mal som to v brašni v mraze a aj tak to mrzlo..ale tie vrecúška som hneď naskladnil v brašni dúfam že budu fungovať rosenie tiež nie je prijemné
Námraza
neviem do akej témy to mám dať tak sem. Včera som bol fotiť mesto a na šošovke sa mi objavila námraza. Dá sa tomu nejako predísť lebo samozrejme sa cez to nedalo ani fotiť
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa