Fórum » Servis fototechniky

nikon 18-135 - vymena predného člena

Avalong
Avalong 2011-07-16 14:26:32+02
Mám doma funkčný objektív Nikon 18-135 a však nemôžem ho používať pretože na ňom chýba predná šošovka. Už dlhšie ju zháňam na bazároch a tiež cez eBay ale je problém to nájsť.
Premýšľal som či by sa namiesto tohto predného člena dal použiť predný člen z objektívu 18-70. Pretože tento by som zohnal asi ľahšie. Vzhľadom na to že je to jeho predchodca a máju rovnaký predný priemer možno by to mohlo fungovať.

Nechcem nič kupovať kým si nie som istý. A vyskúšať to nemám kde. Viete mi s týmto problémom poradiť?

lacikam
2011-07-17 13:37:16+02
Nech to ten týpek skúsi, snažil som sa mu pomocť a neodrádzať ho.

Crazy41
2011-07-17 14:44:09+02
príspevok od: lacikam
"precizne navrhnute" a "optická mohutnosť"? Ako z prospektu. Never výrobcom všetko, hm? Precízne navrhnuté (a asi aj vyrobené) ako 24-70/2,8 z ktorej sa odlepujú gumy, vraj cez okienko indikácie zaostrenia pri určitých uhloch "presakuje svetlo", zoom začne zničoho nič zadrhávať a jeden z členov objektívu za 1600E je z plastického (aj keď optického) skla... ten objektív mám, chvalabohu zatiaľ bez spomínanýchprejavov, ale nerobme si ilúzie, že snaha vyrobiť dobrý objektív predčí snahu zarobiť pri výrobe. Vidím, že sme obaja rozdielneho razenia. Ja to beriem ako experiment, pokus. Nič dopredu nevzdávam. To je konštuktívny prístup, nie dopredu rozmýšľať, prečo to nepôjde.
toto je nahodou spravny pristup lebo sak kto umi umi a kto neumi kritizuje ne? =D

quako
2011-07-18 18:59:45+02
Skoda ze som si to neprecital pred hodinkou... Mal som rozobraty 18-70 (prach pod prednym clenom) Mozno by tam slo nieco porovnat. 18-135 som rozobratu nemal,ale ked som si teraz pozeral tie manualy (co tu sem niekto postol) tak podla mna to je na 99,9% to iste. Ja by som to jednoznacne skusil.

w2illgou
2011-11-08 12:11:18+01
príspevok od: Avalong
Mám doma funkčný objektív Nikon 18-135 a však nemôžem ho používať pretože na ňom chýba predná šošovka. Už dlhšie ju zháňam na bazároch a tiež cez eBay ale je problém to nájsť.
Premýšľal som či by sa namiesto tohto predného člena dal použiť predný člen z objektívu 18-70. Pretože tento by som zohnal asi ľahšie. Vzhľadom na to že je to jeho predchodca a máju rovnaký predný priemer možno by to mohlo fungovať.

Nechcem nič kupovať kým si nie som istý. A vyskúšať to nemám kde. Viete mi s týmto problémom poradiť?
Ahoj ja taky objektiv tiez zhanam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mne na nom chyba kompletna clona !!!!!!!! Tak sa mozeme dohodnut bud Ty mne alebo ja Tebe !!!! Ja by som ho rad od teba kupyl !!! Ak budes potrebovat tak ti ho mozem opravit ak si uz nahodou zohnal !!!!

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()