Ahojte priatelia. Na mojom Nikone sa mi odceruje guma na zadnej stene fotoaparátu. viete mi dakto poradiť, čím to zalepiť? skúšal som na to zopár lepidiel, no neviem prečo, nedrží to. tá guma je v tom priestore vložená "s presahom", respektíve je akoby väčšia ako miesto kam má prísť a tam sa mi odtaľ samovolne vytláča von
...ja to mám len odlepené a potrebujem to zalepiť... ale nejakým lektvarom, ktorý chytí ako na plast, tak na tú blbú gumu... obojstranná páska by asi nebola to pravé orechové...
Ved ta guma je tiez prilepena obojstrannou paskou 3M, ziadnym zazrakom. Len to pred prilepenim treba dobre ocistit. A predny ci zadny, to je jedno, nahradny diel sa da kupit.
taky maly flame.....na canonoch sa to neodliepa v robote mame 3x nikon....odlepene na vsetkych..kamarat ma d90 1 rok a tiez sa mu to odliepa....a nie je to problem len nikon tiel ale aj objektivov...gumikcky na prstencoch sa lubia vztahat a odlepit...po tejto skusenosti som rad ze nikon nerobi kondomy
a k teme...poriadne opucovat.....co je na viac orezat....a nalepit cim....neviem...skusaj
ja som mal na D90 rovnaky problem, a aj ked som gumu prilepil nevyzeralo to pekne, tak som si objednal z ebayu nahradny kus a fotoaparat vyzera takmer ako novy.. rozhodne sa oplati investovat tych par eur, stoji to za to..
Mne sa na D700 odliepala guma spod palca a okolo konektorov, proste som to ocistil riedidlom co nelepta plasty a obycajnym sekundakom za euro zalepil. Ta guma sa lubi vytahat, ze je vacsia ko by mala, takze som ju tam proste zatlacil. Na objektivoch sa ta guma zduvala, tak som ju nadvihol a pod nu spricol kvapku. Drzi. Bohuzial velmi casty jav u Nikonu (za to sa mi Nikonacky grip zda pevnejsi ako Canonacky ktory sa sice neopotrebovava, ale mam z neho taky plastovo-gumovy pocit a smyka sa viacj) Ale ako wayne napisal, ak mas moznost, kup si to z ebay.
Zacinam mat ten isty problem na D90tke po necelom roku pouzivania. Pokial to servis prijma, ako opodstatnenu reklemaciu, tak by som to riesil sprvotne takto, kym je fotak v zaruke.
...jeemine, ďakujem vám priatelia, že ste s našli čas na reakcie Ako mi sem TTL dal prvý odkaz na diskusiu o tomto probléme, našiel som tam odkaz na jednu Holandskú stránku, kde ten grip majú. no posielajú len do Holandska, alebo Belgicka... Alebo som sa v tom proste len nevedel vysomáriť. Našiel som ešte stránku v USA, kde predávajú ako grip, tak aj len samotnú na to určenú obojstrannú pásku. Ale doprava by stála viac ako samotná páska...
Takže vyriešim to predsalen nejakým lepidlom. Dúfam, že si od toho nezaseriem aj to čo netreba Ešte raz vďaka za rady
...jeemine, ďakujem vám priatelia, že ste s našli čas na reakcie Ako mi sem TTL dal prvý odkaz na diskusiu o tomto probléme, našiel som tam odkaz na jednu Holandskú stránku, kde ten grip majú. no posielajú len do Holandska, alebo Belgicka... Alebo som sa v tom proste len nevedel vysomáriť. Našiel som ešte stránku v USA, kde predávajú ako grip, tak aj len samotnú na to určenú obojstrannú pásku. Ale doprava by stála viac ako samotná páska...
Takže vyriešim to predsalen nejakým lepidlom. Dúfam, že si od toho nezaseriem aj to čo netreba Ešte raz vďaka za rady
ziadne lepidlo tam nedavaj. nikdy nenanesies rovnomernu vrstvu na celu plochu. ale ked si to chces dodrbkat tak kludne... odporucali ti tu uz viaceri obojstrannu lepsiacu pasku. tou polep cleu plochu toho gripu a musi ti to drzat ako original.
ziadne lepidlo tam nedavaj. nikdy nenanesies rovnomernu vrstvu na celu plochu. ale ked si to chces dodrbkat tak kludne... odporucali ti tu uz viaceri obojstrannu lepsiacu pasku. tou polep cleu plochu toho gripu a musi ti to drzat ako original.
...neodmietam budem sa ale musieť po nejakej tenkej poobzerať...
v tescu som onoho casu kupil kotucik obojstrannej... trhalo sa to na take male stvorceky, podlepoval som tym fotky ked som isiel na fotopark a drzi to paradne aj ine veci
Ja som najprv skusal 3M obojstrannu pasku, vydrzala asi 15 sekund. Daj tam sekundove ako ja a mas po probleme. Len si davaj pozor, aby si nedal lepidlo tam kam nemas Fotak ma fotit, ak ta zaujima aky krasny ma byt, tak si radsej kup novy. Moj fotak vyzera, ze si uz cosi presiel, gripy su uz citelne odrate a povodne drsny grabaty povrch je miestami velmi leskly ako je osuchany. A vobec ma to nesere. Ako som povedal, fotak ma fotit.
čím nalepiť pogumovanie - Nikon D80 ? :(
obojstranná páska by asi nebola to pravé orechové...
a k teme...poriadne opucovat.....co je na viac orezat....a nalepit
Ale ako wayne napisal, ak mas moznost, kup si to z ebay.
http://www.ebay.com/itm/Replacement-grip-rubber-unit-part-Nikon-D90-camera-/250711514650?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item3a5f921e1a
Pokial to servis prijma, ako opodstatnenu reklemaciu, tak by som to riesil sprvotne takto, kym je fotak v zaruke.
Takže vyriešim to predsalen nejakým lepidlom. Dúfam, že si od toho nezaseriem aj to čo netreba
Ešte raz vďaka za rady
Takže vyriešim to predsalen nejakým lepidlom. Dúfam, že si od toho nezaseriem aj to čo netreba
Ešte raz vďaka za rady
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa