Cela spolocnost je vychovavana na akciach. Staci skrtnut povodnu cenu, znizit ju na 50% a napisat AKCIA. Huraaa, kupujeme. Ak sa clovek zamysli, tak povodna cena +50% bola zlodejina?
Co nuti koncovych predajcov vo vseobecnosti hrat sa na AKCIE? Naco ten cirkus okolo? Preco nedaju normalnu cenu po cely rok?
Moje uvahy asi su scestne a urcite nepoznam vsetky marketingove zakulisne tahy. Ale viem ze pracujem vo fabrike kde vyrabame produkt ako prvovyroba, snazime sa snizovat naklady a nasim zakaznikom nic ako AKCIA neponukame. Urce nic s 30 ci 50% zlavou.
Ale aby som nebol totalne mimo temu. O kolko bolo postovne navysene oproti povodnemu?
V posledných rokoch mám dojem, že v obchodoch sú akcie na všetko a trvajú celý rok... A sprostý Slováčik nakúpi a doma sa vytešuje, ako on dobre ušetril...
Ale aby som nebol úplne mimo tému - vôbec by som nebol prekvapený, keby bolo poštovné navýšené o výšku zľavy na produkte... Táto moja úvaha sa však týka slovenského trhu všeobecne...
Carrefour BA Petrzalka, jar 2011 Kozena bunda - 109 Euro - normalna cena
Carrefour BA Petrzalka, Leto 2011 Kozena bunda - 109 Euro - AKCIA 25 perc.!
Carrefour BA Petrzalka, december 2011 Kozena bunda - 109 Euro - AKCIA 49 perc.!!!
Žiadny obchodník nepredá tovar pod nákupnú cenu. Aspoň sa teda snaží... lebo ináč by išiel do straty. Ak si môže dovoliť dať zľavu 50%, znamená to, že musel na nákupnú cenu pridať minimálne 100%. Ja osobne, ak vidím na tovare takúto zľavu, nekúpim ho, lebo taký obchod nepokladám za seriózny (nechcem napísať že za zlodejský...)
Žiadny obchodník nepredá tovar pod nákupnú cenu. Aspoň sa teda snaží... lebo ináč by išiel do straty. Ak si môže dovoliť dať zľavu 50%, znamená to, že musel na nákupnú cenu pridať minimálne 100%. Ja osobne, ak vidím na tovare takúto zľavu, nekúpim ho, lebo taký obchod nepokladám za seriózny (nechcem napísať že za zlodejský...)
lenže tu sa cena nezmenila, zlodejina, je to vtedy, ak pôvodná cena je nejaká a zľava je naozaj 50percent a až vtedy je to predajné, ale aj tak to je zložité, no verím, že v niektorých obchodoch naozaj aj po 50 percentnej zľave sa tovar ešte predá nie pod nákupnú cenu
lenže tu sa cena nezmenila, zlodejina, je to vtedy, ak pôvodná cena je nejaká a zľava je naozaj 50percent a až vtedy je to predajné, ale aj tak to je zložité, no verím, že v niektorých obchodoch naozaj aj po 50 percentnej zľave sa tovar ešte predá nie pod nákupnú cenu
Reagoval som na príspevok od Tonoz-a, nie na tému v nadpise, za čo sa všetkým diskutujúcim ospravedlňujem...
Z hladiska globalizacie. Nadarmo su ti levne fotografie, ked nebudes mat kde robit. a nebudes mat za co kupit. Nizka cen neznamena ekonomicky uspech spolocnosti. Enviropredpisy vo fotopriemysle su mimoriadne nafuknuta bublina. Jedna domacnost vyrobi podobne mnozstvo nebezpecnych odpadov ako okresny vyrobca fotografii. Hromadna vyroba nezanmena nevyhnutne nizsie naklady. Usetris na strojoch, neusetrisich na doprave. Usetris na na mzdach, neusetris na prispevky, ktore davas nezamestnanym. Je globalizacia. Ano. Len ci to nie je cesta do zahuby (kriza uz zacala). Cize nizsie naklady neznamenaju nevyhnutne aj nizsie celospolocenske naklady. Fotografie z fotolabu nie je moja salka kavy. Prejde mi ich cez ruky hodne. Mozem porovnavat. A s cenami to tiez nie je uplne take jasne. Porovnaj si napr cenu 30x40 ....
Prepac, ale to co si napisal je vytrhnute z kontextu. Povedal si A, netvrdim, ze to nie je pravda, no povedzme aj B. Hromadna vyroba setri predovsetkym na ludskej praci - v tomto konkretnom pripade je podiel ludskej prace mizivy, rucne sa finalizuju iba tlace na platno. Proces smerujuci k hromadnej vyrobe nie je novy a trva storocia. Umoznil vznik inych odvetvi, nove zamestnania a presun velkej casti z agrosektora do vyroby a potom z vyroby do sektora sluzieb. Ze je kriza nie je problem toho, ze sa produkcia vyraba hromadne. Ale to tu nechcem rozoberat, presahuje to ramec zamerania servera. Kazdopadne, neuberam nikomu pravo vidiet priciny krizy kde len chce
Kde robi fotolab fotky mi je jedno, tak ako je kupujecemu jedno, ze touareg ma vyrobeny na Slovensku. Ja som bol s fotkami spokojny, aj ked 90% fotiek davam robit v jednom petrzalskom OC. A fotoknihy z fotolabu na fotopapier su vynikajuce. Tlacene nie, na to je lepsi blurb.
To je princip vsetkych sezonnych vypredajov oblesenia a obuvi. Nizke vyrobne naklady + vysoke marze = moznost vyraznych akciovych zliav.
ale je rozdiel ked ide skutocne o akciovu cenu, a ked predajca klame a pouzije nejaku historicku/vymyslenu cenu a predava tovar akoze zlacneny ale za normalnu beznu cenu. Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
ale je rozdiel ked ide skutocne o akciovu cenu, a ked predajca klame a pouzije nejaku historicku/vymyslenu cenu a predava tovar akoze zlacneny ale za normalnu beznu cenu. Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
Fotolab je nemecka znacka. Fotografie sa spracovavaju v cechach. Ti iba blba slovac kupuje "levne". Fotolab tu mal kedysi vyrobu. Zamestnaval tak do 50 ludi. Presunul vsak vyrobu, lebo by tu museli asi niekoho platit ...
viem že je nemecká, ale tak vačšia šanca že sa to stane na SK ako v Nemecku
Fotolab fér
Taka moja scestna uvaha...
Cela spolocnost je vychovavana na akciach. Staci skrtnut povodnu cenu, znizit ju na 50% a napisat AKCIA. Huraaa, kupujeme. Ak sa clovek zamysli, tak povodna cena +50% bola zlodejina?
Co nuti koncovych predajcov vo vseobecnosti hrat sa na AKCIE? Naco ten cirkus okolo? Preco nedaju normalnu cenu po cely rok?
Moje uvahy asi su scestne a urcite nepoznam vsetky marketingove zakulisne tahy. Ale viem ze pracujem vo fabrike kde vyrabame produkt ako prvovyroba, snazime sa snizovat naklady a nasim zakaznikom nic ako AKCIA neponukame. Urce nic s 30 ci 50% zlavou.
Ale aby som nebol totalne mimo temu. O kolko bolo postovne navysene oproti povodnemu?
Ale aby som nebol úplne mimo tému - vôbec by som nebol prekvapený, keby bolo poštovné navýšené o výšku zľavy na produkte... Táto moja úvaha sa však týka slovenského trhu všeobecne...
Kozena bunda - 109 Euro - normalna cena
Carrefour BA Petrzalka, Leto 2011
Kozena bunda - 109 Euro - AKCIA 25 perc.!
Carrefour BA Petrzalka, december 2011
Kozena bunda - 109 Euro - AKCIA 49 perc.!!!
Nizka cen neznamena ekonomicky uspech spolocnosti.
Enviropredpisy vo fotopriemysle su mimoriadne nafuknuta bublina. Jedna domacnost vyrobi podobne mnozstvo nebezpecnych odpadov ako okresny vyrobca fotografii.
Hromadna vyroba nezanmena nevyhnutne nizsie naklady. Usetris na strojoch, neusetrisich na doprave. Usetris na na mzdach, neusetris na prispevky, ktore davas nezamestnanym.
Je globalizacia. Ano. Len ci to nie je cesta do zahuby (kriza uz zacala).
Cize nizsie naklady neznamenaju nevyhnutne aj nizsie celospolocenske naklady.
Fotografie z fotolabu nie je moja salka kavy. Prejde mi ich cez ruky hodne. Mozem porovnavat.
A s cenami to tiez nie je uplne take jasne. Porovnaj si napr cenu 30x40 ....
Povedal si A, netvrdim, ze to nie je pravda, no povedzme aj B.
Hromadna vyroba setri predovsetkym na ludskej praci - v tomto konkretnom pripade je podiel ludskej prace mizivy, rucne sa finalizuju iba tlace na platno.
Proces smerujuci k hromadnej vyrobe nie je novy a trva storocia. Umoznil vznik inych odvetvi, nove zamestnania a presun velkej casti z agrosektora do vyroby a potom z vyroby do sektora sluzieb.
Ze je kriza nie je problem toho, ze sa produkcia vyraba hromadne. Ale to tu nechcem rozoberat, presahuje to ramec zamerania servera.
Kazdopadne, neuberam nikomu pravo vidiet priciny krizy kde len chce
Kde robi fotolab fotky mi je jedno, tak ako je kupujecemu jedno, ze touareg ma vyrobeny na Slovensku.
Ja som bol s fotkami spokojny, aj ked 90% fotiek davam robit v jednom petrzalskom OC.
A fotoknihy z fotolabu na fotopapier su vynikajuce. Tlacene nie, na to je lepsi blurb.
Taketo praktiky su zakazane a sankciovane.
Taketo praktiky su zakazane a sankciovane.
Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
škoda, že tí zákazníci naozaj nevedia, čo za tým všetkým je, aby takéto pekné slogany na nich svietili
Ti iba blba slovac kupuje "levne".
Fotolab tu mal kedysi vyrobu. Zamestnaval tak do 50 ludi. Presunul vsak vyrobu, lebo by tu museli asi niekoho platit ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa