Fórum » Spracovanie fotografie

Fotolab fér

lowenature
lowenature 2012-09-05 20:01:32+02
Je fér keď fotoslužba fotolab , pridá akciu na fotografie tak následne zvýši poštovné.

keko
2012-09-06 19:14:13+02
príspevok od: MaPe
viem že je nemecká, ale tak vačšia šanca že sa to stane na SK ako v Nemecku
O ano. Drviva vecsina nemcov na akcie velmi nereaguje. To mas pravdu, ze na takuto kravinu sa chyti skor slovak. A preto je to metoda na Slovensku velmi oblubena. A cisla davaju za pravdu. Nevadi, ze cena nie je nizsia, doobry pocit z velkej zlavy zahlusi aj posledne zbytky znamok premyslania.

Azimut
2012-09-06 19:17:43+02
U nás v krčme bola ohromná akcia / /: pivo zadarmo. Ale obsluha za každé jedno pivo 1 €. A to je princíp skoro všetkých akcií: ojebabrať spotrebiteľa.

keko
2012-09-06 19:20:40+02
príspevok od: wlad
ale je rozdiel ked ide skutocne o akciovu cenu, a ked predajca klame a pouzije nejaku historicku/vymyslenu cenu a predava tovar akoze zlacneny ale za normalnu beznu cenu.
Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
Stale sa to oplati. Okrem ineho to robievaju hlavne spolocnosti, ktore prisli na Slovensko koli tzv. hmotnemu stimulu. Smutne.

keko
2012-09-06 19:34:29+02
príspevok od: Azimut
U nás v krčme bola ohromná akcia / /: pivo zadarmo. Ale obsluha za každé jedno pivo 1 €. A to je princíp skoro všetkých akcií: ojebabrať spotrebiteľa.
Preco ojebat spotrebitela? Ved si mohol ist do konkurencnej krcmi, kde stoji pivo 1,3€.

Azimut
2012-09-06 19:48:18+02
príspevok od: keko
Preco ojebat spotrebitela? Ved si mohol ist do konkurencnej krcmi, kde stoji pivo 1,3€.
Chodím na 80-centové pivo,tú akciu som si vymyslel na demonštráciu .

keko
2012-09-06 20:22:02+02
príspevok od: Azimut
Chodím na 80-centové pivo,tú akciu som si vymyslel na demonštráciu .
No a to tak vznikaju famy.

netmouse
2012-09-06 20:26:48+02
príspevok od: netmouse
tomuto hovorim akcia ja ... Extra T-O
teraz konecne aj foto, v robote to nechcelo upload

calimero
2012-09-06 21:12:10+02
príspevok od: wlad
ale je rozdiel ked ide skutocne o akciovu cenu, a ked predajca klame a pouzije nejaku historicku/vymyslenu cenu a predava tovar akoze zlacneny ale za normalnu beznu cenu.
Taketo konanie sa povazuje za ucelove zavadzanie spotrebitelov a SOI za to rozdava pokuty.
Hmm, len rad by som vedel, ako SOI dokazuje, ze co je normalna, bezna cena. SOI za to pokutu dat moze, ale pokial sa postihnuta strana obrati na sud, vacsinou SOI prehra.

xmartankox
2012-09-07 00:07:55+02
príspevok od: calimero
Hmm, len rad by som vedel, ako SOI dokazuje, ze co je normalna, bezna cena. SOI za to pokutu dat moze, ale pokial sa postihnuta strana obrati na sud, vacsinou SOI prehra.
Neviem z akej statistiky prehier vychadzas, ale imho nemas pravdu.

v pripade ze by to slo na sud, poskodeny bude povinny dokladovat vyvoj cien. Velke retazce vyuzivaju velke ERP. Vo velkych ERP si nemozes menit ceny ako chces. Musel by si zmenit vsetky zaznamy vo vsetkych tabulkach, vratane mesacnych priemernych cien, vsetkych materialovych pohybov, predajov, pokladnicne bloky, ako fyzicke tak aj elektronicke.

Navyse, zmena cien v takomto systeme je mimoriadne narocna ako na cas, tak aj na znalosti a financie. Musi to robit clovek, ktory vie co robi. Kedze tieto firmy vacsinou na zamestancoch setria, pravdepodobne nemaju nikoho kto by to spravil interne. Cize by to museli zabezpecit externe, co tiez nieco stoji, a niesu to male peniaze.

Dalsia vec je, ze by si rozhasili vsetky financne vykazy, danove, colne (ano, stale aj colne) atd a boli by v nesulade s tym co uz odovzdali napr. danovakom. Pobocky su vzdy!!! konsolidovane s materskou firmou, co by rozhasilo vykazy aj materskej firme. A to ziadna materska firma nepripusti.

Koniec koncov, zaplatit tu pokutu je financne menej narocne ako "zahladzovanie stop". Pokazenie "dobreho mena" sa vyriesi tym, ze sa to hodi ako chyba zamestanca. Bude to clovek, ktory uz je vo vypovednej alebo mal naplanovany vyhadzov. Pokuta sa zaplati a vsetci budu spokojny ako zarobili.

easy as dell.

calimero
2012-09-07 00:30:40+02
príspevok od: xmartankox
Neviem z akej statistiky prehier vychadzas, ale imho nemas pravdu.

v pripade ze by to slo na sud, poskodeny bude povinny dokladovat vyvoj cien. Velke retazce vyuzivaju velke ERP. Vo velkych ERP si nemozes menit ceny ako chces. Musel by si zmenit vsetky zaznamy vo vsetkych tabulkach, vratane mesacnych priemernych cien, vsetkych materialovych pohybov, predajov, pokladnicne bloky, ako fyzicke tak aj elektronicke.

Navyse, zmena cien v takomto systeme je mimoriadne narocna ako na cas, tak aj na znalosti a financie. Musi to robit clovek, ktory vie co robi. Kedze tieto firmy vacsinou na zamestancoch setria, pravdepodobne nemaju nikoho kto by to spravil interne. Cize by to museli zabezpecit externe, co tiez nieco stoji, a niesu to male peniaze.

Dalsia vec je, ze by si rozhasili vsetky financne vykazy, danove, colne (ano, stale aj colne) atd a boli by v nesulade s tym co uz odovzdali napr. danovakom. Pobocky su vzdy!!! konsolidovane s materskou firmou, co by rozhasilo vykazy aj materskej firme. A to ziadna materska firma nepripusti.

Koniec koncov, zaplatit tu pokutu je financne menej narocne ako "zahladzovanie stop". Pokazenie "dobreho mena" sa vyriesi tym, ze sa to hodi ako chyba zamestanca. Bude to clovek, ktory uz je vo vypovednej alebo mal naplanovany vyhadzov. Pokuta sa zaplati a vsetci budu spokojny ako zarobili.

easy as dell.
Hmm, moc mudrujes, ale viem o mnohych sudnych sporoch, kde SOI taha za kratsi koniec.
Pekne pises o ERP, ale nikde v tych zaznamoch nie je informacia, ze ci dany produkt je alebo nie je predavany v akcii. Ak produkt predavam 2 roky za 10 €, mozem povedat ze je to bezna cena? A ked poviem, ze je to cena akciova, lebo mam ho v akcii uz 2 roky, co potom? Daju mi pokutu? Na zaklade akeho zakona? Ved ziaden zakon nehovori o tom, ze ako dlho moze trvat akcia.

xmartankox
2012-09-07 00:40:25+02
Hmm, moc mudrujes, ale viem o mnohych sudnych sporoch, kde SOI taha za kratsi koniec.
Pekne pises o ERP, ale nikde v tych zaznamoch nie je informacia, ze ci dany produkt je alebo nie je predavany v akcii. Ak produkt predavam 2 roky za 10 €, mozem povedat ze je to bezna cena? A ked poviem, ze je to cena akciova, lebo mam ho v akcii uz 2 roky, co potom? Daju mi pokutu? Na zaklade akeho zakona? Ved ziaden zakon nehovori o tom, ze ako dlho moze trvat akcia.
Cele to mas popletene.

Ak produkt predavas 2 roky za 10 eur... hmm... ok. berme to teda takto.

system vs. akcia -> ak predavam v akcii, musim na isty cas zmenit cenu v systeme. Jednoducho identifikovatelne.

ad. 2
Ak TERAZ, s dorazom na slovo TERAZ, napises ze je to cena akciova (dokaz napr. z obycajneho letaku, a predchadzajuceho vydania letaku v ktorom to nebolo), cize:
Ak TERAZ je to cena akciova za 10eur, a je to napr. 50% zlava (cize predtym stal vraj 20eur), musim cenu 20eur v systeme niekde najst. A to nenajdem.
Ucelove zavadzanie je na svete.

wlad
2012-09-07 00:41:14+02
jednoducho, ak pred "akciou" stal tovar rovnako ako pocas akcie, je to klamanie spotrebitela.

Nejaku pokutu uz raz okresny sud v BA Carrefouru potvrdil:
http://www.obroda.sk/clanok/25249/SOAd-udelil-Carrefouru-pokutu-za-zavOTdzanie-zOTkaznONkov/

viacej sa mi nechcelo hladat, ono to ani nie su nejake obzvlast zaujimave spravy aby sa o tom vsade pisalo...

wlad
2012-09-07 00:45:27+02
Ak mas tie 2 roky stale akciu, preco nie. Ale ak 2 roky predavas ten tovar ako neakciovy za rovnaku cenu ako teraz v akcii, tak klames spotrebitelov a mozes dostat pokutu.
Uctovne/inventarne/atd doklady musis tusim 5 rokov archivovat, takze ked to bude sud zaujimat, nebude problem tieto informacie od teba ziskat.

xmartankox
2012-09-07 00:47:19+02
Len tak na pobavenie:

Isty asimovsky elektronicky pan raz povedal: Moja logika je neotrasitelna
Alebo to bola V.I.K.I. ?

Jaj, a aby som nebol uplne offtopic: (zakladatelovi temy)
Ano, obchodne politiky "tu znizim, tu pridam" sa mi nepacia.
Ak sa mi nepacia, nevyuzijem ich. Ak ich chcem vyuzit, a su pre mna vyhodne, vyuzijem ich.
urob to iste

svetlafoto
2012-09-07 09:19:10+02
Pracujem pre Fotolab.sk. Preto by som bola rada, keby si bol konkrétny. Cena za doručenie ( v našom cenníku je to označované ako "poplatok za spracovanie a doručenie") sa za posledné 3 roky nemenila. A to ani počas akcií. Môžem garantovať, že Fotolab.sk NIKDY počas akcie na fotky nezvýšil cenu za doručenie. Práve naopak, párkrát sme mali akciu na fotky a zároveň doručenie zadarmo. Možno hovoríš o niektorej inej online fotoslužbe.

calimero
2012-09-07 09:36:03+02
príspevok od: svetlafoto
Pracujem pre Fotolab.sk. Preto by som bola rada, keby si bol konkrétny. Cena za doručenie ( v našom cenníku je to označované ako "poplatok za spracovanie a doručenie") sa za posledné 3 roky nemenila. A to ani počas akcií. Môžem garantovať, že Fotolab.sk NIKDY počas akcie na fotky nezvýšil cenu za doručenie. Práve naopak, párkrát sme mali akciu na fotky a zároveň doručenie zadarmo. Možno hovoríš o niektorej inej online fotoslužbe.
Presne. Zadavatel temy vobec nenapisal, ze ako sa zmenilo to postovne?

lowenature
2012-09-07 10:12:21+02
príspevok od: svetlafoto
Otázka asi na mňa , aha ja sa nechcem s nikým handrkovať. Len som založil tému čo som postrehol pri objednávaní fotografie , možno že som bol vtedy len na silných práškoch .Ak áno tak som rád že to postrehol aj niekto iní a dá mi za pravdu a všetko sa to odohralo až deň potom.
Nie som si istí či to bola iná fotoslužba, pretože inde majú napísané aj obchodné podmienky kde sú uvedené ceny aj balného ako aj poštovného , žial na stránkach fotolab som ničo také našiel až teraz.Preto predpokladám že to bola objednávka cez XXL kde som si nevšimol niekde uvedené ceny poštovného alebo balného.

keko
2012-09-07 11:12:08+02
príspevok od: lowenature
Otázka asi na mňa , aha ja sa nechcem s nikým handrkovať. Len som založil tému čo som postrehol pri objednávaní fotografie , možno že som bol vtedy len na silných práškoch .Ak áno tak som rád že to postrehol aj niekto iní a dá mi za pravdu a všetko sa to odohralo až deň potom.
Nie som si istí či to bola iná fotoslužba, pretože inde majú napísané aj obchodné podmienky kde sú uvedené ceny aj balného ako aj poštovného , žial na stránkach fotolab som ničo také našiel až teraz.Preto predpokladám že to bola objednávka cez XXL kde som si nevšimol niekde uvedené ceny poštovného alebo balného.
A proste slovicko PREPACTE zostalo kde?
BDW, podnikatelia su aj tak kurvy. Podstatne, ze davaju vyplatu. ALe kurvy su.

lowenature
2012-09-07 11:19:45+02
príspevok od: keko
A proste slovicko PREPACTE zostalo kde?
BDW, podnikatelia su aj tak kurvy. Podstatne, ze davaju vyplatu. ALe kurvy su.
Ja sa rád ospravedlním ak sa mýlim .

keko
2012-09-07 11:58:18+02
príspevok od: lowenature
Ja sa rád ospravedlním ak sa mýlim .
Mylis, ale v com?
Lebo obvinenie bolo konkretne.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()