Fórum » Spracovanie fotografie

Prepálená obloha

photoMia
photoMia 2012-10-21 20:40:18+02
Ahojte, potrebujem radu ohľadom úpravy prepálenej oblohy. Môj nápad je upraviť ju do jemnej farby vychádzajúceho slnka. Ale ako? Budem vďačná za všetky rady, tipy, triky...
Fotografia bude tlačená na plátno. Ďakujem!

Marcel Rebro
2012-10-21 22:38:04+02
príspevok od: figi
Samozrejme že gýč, ale otázka bola ako urobiť nejaké ružové, jemné svetlo v prepálenej oblohe. Ružovej farby je x odtieňov.
... v poho. Spravil si co sa dalo ... to bola len reakcia na kolegu bez identity co si potreboval rypnut

markato1
2012-10-21 22:40:56+02
príspevok od: photoMia
ďakujem, ja som to skúsila takto Vaše názory?
modra je dobra

photoMia
2012-10-21 22:43:01+02
príspevok od: markato1
modra je dobra
Ď!

photoMia
2012-10-21 22:46:57+02
Ahojte, potrebujem radu ohľadom úpravy prepálenej oblohy. Môj nápad je upraviť ju do jemnej farby vychádzajúceho slnka. Ale ako? Budem vďačná za všetky rady, tipy, triky...
Ďakujem za rady (aj búrlivé diskusie ) Moja finálna verzia tu

srni
2012-10-21 23:00:27+02
tak je to ovela lepsie (prirodzenejsie) ako tie do cervena/ruzova .. ale neviem ci je toto "jemna farba vychadzajuceho slnka" ako si to povodne planovala .. ale vyzera to fajn

sachmo
2012-10-21 23:12:15+02
príspevok od: Marcel Rebro
Vidim ze ma mas precitaneho. Ked uz vynakladas tolku namahu, divim sa ze Ti unikol popis k tomuto produktu :

"Omaľované na objednávku ako podklad plagátu na jednu nadchádzajúcu súťaž v háčkovaní ...."

ww.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/269150/plagatofka/

Zakaznik si objednal, zakaznik dostal.

No a aj vysledny plagat ... teda takmer vysledny ... dielo grafika nie moje
To predsa na fakte nic nemeni.

lubomirzvolensky
2012-10-22 01:33:36+02
Mia, s akym fotakom je henta scena fotena ?

Krtko fotografom
2012-10-22 07:41:41+02
Velmi pekne. Paci sa mi to.

photoMia
2012-10-22 08:09:20+02
príspevok od: Krtko fotografom
Velmi pekne. Paci sa mi to.
ďakujem

photoMia
2012-10-22 08:11:06+02
príspevok od: lubomirzvolensky
Mia, s akym fotakom je henta scena fotena ?
Nikon D90.

photoMia
2012-10-22 08:14:18+02
príspevok od: srni
tak je to ovela lepsie (prirodzenejsie) ako tie do cervena/ruzova .. ale neviem ci je toto "jemna farba vychadzajuceho slnka" ako si to povodne planovala .. ale vyzera to fajn
Dík, dnes ráno som pozorovala východ a myslím, že som to celkom trafila, či?

lubomirzvolensky
2012-10-22 14:49:04+02
ale veru hej.

Inak ta scena ma vcelku slusny dynamicky rozsah, tmave oblasti okolo stromov atd, velmi svetle oblasti oblohy, takze generacia fotakov D90 ma velke starosti vysporiadat sa s tym. V takejto situacii pomozu novsie fotaky ktore maju radovo o 2EV vyssi dynamicky rozsah - to nie je malo, to je velky rozdiel, takze na D90 je potrebne extremne citlivo merat v takejto situacii. Preexponovane plochy tazko zachranis, na podexponovanych si uzenies maximalne tak trochu sumu, takze v takejto situacii funguje jedine expose to the right, mysli sa histogramu.

Uplne idealne samozrejme bude spravit na statickej scene bracketing a potom v pocitaci doriesit. Bud automaticky (nepoznam D90, neviem ake ma moznosti v menu), alebo rucne : vypnes manualne ostrenie, vypnes auto iso a natvrdo si nieco vnutis (idealne iso100 so stativom), prepnes do manualneho rezimu, nafotis podla nameranych parametrov, rucne si navolis o dva alebo o tri kroky kratsi expozicny cas oproti nameranym hodnotam, nafotis, a posledne spravis dalsiu fotku o tri kroky dlhsi expozicny cas oproti nameranym hodnotam. Mas teda jednu "normalnu" skor by som povedal beznu snimku, jednu velmi preexponovanu (z ktorej budes pri blendingu/hdr procese v pocitaci brat tmave oblasti) a jednu velmi podexponovanu (z ktorej zachranis najsvetlejsie oblasti teda v tomto pripade oblohu).

Ti chlapci vyzeraju byt dost velki takze hadam dve sekundy postoja. A pozor na lens flare, uprostred obrazku ho mas.

mgeo
2012-10-22 16:01:20+02
problem ti vyriesit pomohli, tak ja len napisem, ze tento rok je fakt velmi pekna jesen Aj planujem ist od stvrtka do Ceskeho Svajciarska na par dni fotit, no zatial nemam s kym ist. A bojim sa, ze pekne pocasie nevydrzi

photoMia
2012-10-22 16:07:57+02
príspevok od: lubomirzvolensky
ale veru hej.

Inak ta scena ma vcelku slusny dynamicky rozsah, tmave oblasti okolo stromov atd, velmi svetle oblasti oblohy, takze generacia fotakov D90 ma velke starosti vysporiadat sa s tym. V takejto situacii pomozu novsie fotaky ktore maju radovo o 2EV vyssi dynamicky rozsah - to nie je malo, to je velky rozdiel, takze na D90 je potrebne extremne citlivo merat v takejto situacii. Preexponovane plochy tazko zachranis, na podexponovanych si uzenies maximalne tak trochu sumu, takze v takejto situacii funguje jedine expose to the right, mysli sa histogramu.

Uplne idealne samozrejme bude spravit na statickej scene bracketing a potom v pocitaci doriesit. Bud automaticky (nepoznam D90, neviem ake ma moznosti v menu), alebo rucne : vypnes manualne ostrenie, vypnes auto iso a natvrdo si nieco vnutis (idealne iso100 so stativom), prepnes do manualneho rezimu, nafotis podla nameranych parametrov, rucne si navolis o dva alebo o tri kroky kratsi expozicny cas oproti nameranym hodnotam, nafotis, a posledne spravis dalsiu fotku o tri kroky dlhsi expozicny cas oproti nameranym hodnotam. Mas teda jednu "normalnu" skor by som povedal beznu snimku, jednu velmi preexponovanu (z ktorej budes pri blendingu/hdr procese v pocitaci brat tmave oblasti) a jednu velmi podexponovanu (z ktorej zachranis najsvetlejsie oblasti teda v tomto pripade oblohu).

Ti chlapci vyzeraju byt dost velki takze hadam dve sekundy postoja. A pozor na lens flare, uprostred obrazku ho mas.
ďakujem za obsiahlu odpoveď Krajinky nefotím, zameriavam sa skôr na portrét, takže tu sa mám ešte čo učiť... Nabudúce sa skúsim držať tvojich rád. Ď.

photoMia
2012-10-22 16:14:18+02
príspevok od: mgeo
problem ti vyriesit pomohli, tak ja len napisem, ze tento rok je fakt velmi pekna jesen Aj planujem ist od stvrtka do Ceskeho Svajciarska na par dni fotit, no zatial nemam s kym ist. A bojim sa, ze pekne pocasie nevydrzi
nezameriavam sa na krajinky, no jeseň ma vždy fascinovala.. Tam to musí byť úžasné! Krásne fotky prajem

yves998
2012-10-22 19:03:25+02
co tak filtre?

total empty
2012-10-22 22:49:50+02
Sú dva možnosti:
1. dofarbíš nebo.
2. PODEXPONUJEš FOTKU A SPRAVíš HDR A ZLOžíš EXPOZíCIU.
Dofarbená je tu :

kozlicek
2013-03-14 14:50:52+01
Ahoj,ako so to spravil?Vopred ďakujem!!!

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()