Ahojte, zacinam sa ucit pracovat s Adobe Lightroom 4.2 a mam takuto otazku na skusenejsich. Je mozne Lightroom nastavit tak, ze upravy na fotkach sa prejavia aj v suboroch odkial som fotky nahraval do Library v Lightroome. Mam fotky ulozene na HDD v pocitaci, takze ked upravim fotku v Lightroome chcem aby sa uprava prejavila aj v priecinku na HDD. Je to mozne? Dakujem
Pridruzim sa aj ja s par otazkami: 1.) je Lightroom vhodny aj na tvorbu kolazi? 2.) Pri dlhych expoziciach pouzivat vo fotaku NOISE REDUKCION (cize 2x dlhy cas potrebny na zhotovenie fotky), ci Lightroom vie odstranit hotpixle automaticky? Dakujem
Pridruzim sa aj ja s par otazkami: 1.) je Lightroom vhodny aj na tvorbu kolazi? 2.) Pri dlhych expoziciach pouzivat vo fotaku NOISE REDUKCION (cize 2x dlhy cas potrebny na zhotovenie fotky), ci Lightroom vie odstranit hotpixle automaticky? Dakujem
1. Lihtroom nie je program pre tvorbu kolazi, je napojeny na Photoshop, ktory ma toto obstarat. Su tu pokusy aj o nejke pluginy, ale Photoshop je Photoshop. 2. Len nadalej pouzivaj NR pri dlhych casoch. To je fyzicke zistenie HP. Ziaden osdumovaci program nemoze vediet, ci ten svietiaci pixel nie je nahodou hviezda alebo iny bodovy zdroj svetla. Aj programy potrebuju k uspesnemu odsumeniu HP tzv. dark frame. Ak pouzijem NR pre dlhe casy priamo vo fotaku, Lightrom mi RAW vyvola korektne bez HP.
1.NIE 2.NEVIEM,ale túto funkciu majú už dávno mnohe graf.programy,niektoré automaticky pri otvorení raw,možno i samotný foťak.
Video je podrobne, takze najst problm by nealo dlho trvat. Mozno blba otazka: Mas na fotografiach, na ktorych to skusas, vobec prepaly a neprekreslene tiene?
Tak na prvy pohlad je vidno ze je tam prepalena obloha, skusal som to aj v zoneri a tam mi to ukaze ale nechapem preco v lightroome mi to nefunguje..
Nechápem, na Zoner mi ukázalo trochu prepalov hneď bez uprav a na lightroome až keď som pridal viacej svetla tak začal fungovať indikator na prepaly inak bez pridania mi ukazuje že tam prepaly nie su...
Nechápem, na Zoner mi ukázalo trochu prepalov hneď bez uprav a na lightroome až keď som pridal viacej svetla tak začal fungovať indikator na prepaly inak bez pridania mi ukazuje že tam prepaly nie su...
1. mas hlvalitny graficky monitor? Lebo ak nie, mozes vidiet to, co nie je pravda. 2. Lightroom ma kvalitny RAW modul, ktory dokaze v standarde vytiahnut z fotky viac ako Zoner.
Už foťak by ti mal hneď ukazovať prepaly, pokiaľ nefotíš na automatiku. Zoner má iba základné a slabé spracovanie raw, v novej verzií 17-ske už je viac nástrojov, ale nie dosť aby sa vyrovnali trebárs LR.
Fotoaparat vyhodnocuje prepaly na JPG hlavickach RAW suborov a JPG fotkach. Takze pri foteni d RAW nemusia byt ziadne prepaly, aj ked ich displej fotaparau signalizuje. Fotograf mus svoj fotak spoznat a vediet, kedy ma indikaciu prepalov brat do uvahy a kedy nie.
prosim Vas - neviete mi niekto poradit - v lightrome ked som v develope som mala v fotografii vlavo hore informacie o danej foto a teraz som asi nieco omylom stlacila a nie je to tam - poradte prosim...
pozdravujem používateľov LR, nechcem zakladať dalšie vlákno tak nadviažem tu... JE MOŽNÉ NIEKDE V LR ZAPNÚŤ ZVÝRAZNENIE MIESTA ZAOSTRENIA pri úprave RAWu, ako je to možné v programe Capture One Pro ?
Prosim o radu - doteraz som robila s LR bez problemov - teraz mam novy fotak D750 - fotila som do RAW, dala som do PC kartu s fotkami a vobec mi ich nenaimportuje a vypise mi: Prewiev unavailble for this file - / fotky maju priponu NEF/ - ked opatovne stlacim import, tak vypise: some import operation were not performed - doteraz som nemala ziadny problem...kde moze byt chyba?????
Problém môže byť v tom, že staršia verzia LR nepodporuje novšíe foťáky. Nainštaluj si A) buď LR 5.7 B) alebo najnovšiu verziu DNG convertora ktorým RAW-y skonvertuješ a potom do svojej aktuálnej verzie naimportuješ DNG súbory
Pomoc s Lightroom-om
1.) je Lightroom vhodny aj na tvorbu kolazi?
2.) Pri dlhych expoziciach pouzivat vo fotaku NOISE REDUKCION (cize 2x dlhy cas potrebny na zhotovenie fotky), ci Lightroom vie odstranit hotpixle automaticky? Dakujem
2.) Pri dlhych expoziciach pouzivat vo fotaku NOISE REDUKCION (cize 2x dlhy cas potrebny na zhotovenie fotky), ci Lightroom vie odstranit hotpixle automaticky? Dakujem
2. Len nadalej pouzivaj NR pri dlhych casoch. To je fyzicke zistenie HP. Ziaden osdumovaci program nemoze vediet, ci ten svietiaci pixel nie je nahodou hviezda alebo iny bodovy zdroj svetla. Aj programy potrebuju k uspesnemu odsumeniu HP tzv. dark frame.
Ak pouzijem NR pre dlhe casy priamo vo fotaku, Lightrom mi RAW vyvola korektne bez HP.
2.NEVIEM,ale túto funkciu majú už dávno mnohe graf.programy,niektoré automaticky pri otvorení raw,možno i samotný foťak.
2. Lightroom ma kvalitny RAW modul, ktory dokaze v standarde vytiahnut z fotky viac ako Zoner.
Zoner má iba základné a slabé spracovanie raw, v novej verzií 17-ske už je viac nástrojov, ale nie dosť aby sa vyrovnali trebárs LR.
Hej hej, foťák mi ich rovno na displaji ukazuje
ďakujem
JE MOŽNÉ NIEKDE V LR ZAPNÚŤ ZVÝRAZNENIE MIESTA ZAOSTRENIA pri úprave RAWu, ako je to možné v programe Capture One Pro ?
Nainštaluj si
A) buď LR 5.7
B) alebo najnovšiu verziu DNG convertora ktorým RAW-y skonvertuješ a potom do svojej aktuálnej verzie naimportuješ DNG súbory
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa