Vsimol som si nemileho ukazu v automatickom maskovani v LR, strata detailov na orajoch masky. Skusal som to stetcom a to je bez straty. Zvacsenie je na 300%, niekde je to nepatrne, ale niekde to urobi celkom flak. Stretol sa s tym niekto? Vie niekto cim to je?
Zaujímavé, bol by som si myslel, že Darktable výrazne zaostáva za komerčnými programami. Linuxak spomínal, že s ním experimentoval, no nepresvedčil ho.
To, že je zadarmo, je samozrejme obrovská výhoda.
Soft je často aj o tom, ako si porozumiete v prvých minútach alebo hodinách. Pre každého môže byť intuitívne niečo iné. A to potom preváži.
podla toho co vravis sa zda ze teba krmili iba hojom.
nevies citat, obrazkom nerozumies v hlave mas nasr..., za to povysovat sa nad ostatnych ti ide ako nic. Nemas uctu k nicomu a nikomu si iba nafuknete ego plne hnoja, tak ta poprosim nevyjadruj sa tu, tvoj nazor aj tak uz nema ziadnu vahu a iba viac a viac dokazujes ako nizko moze clovek klesnut...
pravda, nerozumiem ako moze niekto nieco chciet od takych zasumenych obrazkov.. ked das do programu machulu, ocakavaj iba dalsiu machulu, ty si ako decko musel byt strasne rozmaznany
nevies citat, obrazkom nerozumies v hlave mas nasr..., za to povysovat sa nad ostatnych ti ide ako nic. Nemas uctu k nicomu a nikomu si iba nafuknete ego plne hnoja, tak ta poprosim nevyjadruj sa tu, tvoj nazor aj tak uz nema ziadnu vahu a iba viac a viac dokazujes ako nizko moze clovek klesnut...
Dovolil so si to prekopírovať, nič ho lepšie nevystihuje😆
Môžete použiť Darktable. Má parametrické masky čo je asi presne to čo hľadáte. Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu. Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
Keby sa Darktable ovládal jednoducho ako LR, tak mám aj na primárnom kompe Linux Tento soft mi fakt nesadol ovládaním a ani som nemal nejak chuť s ním bojovať. Keď budem mať viac času skúsim ho porovnať s Lightroomom na rovnakom rawku a pokúsim sa dopracovať k podobnému výsledku. Jednoducho veci zadara sú veci zadara, niekde musí byť kompromis.
Vidieť že pán je odborník a má toho v lese veľa nafoteného .... možno pán odporučí blesk na fotenie divokých zvierat
co to ma spolocne s bleskom alebo kde to bolo fotene? ide o to, ze je to pre to co on chce nekvalitne, ten program to nevie precitat, nie preto, ze to bolo fotene v lese.. cim dalej tym viac udivujes
ty si mozes dovolit vsetko, keby si nekopiroval slovniky alebo ostatnych.. ani nemas co
Zaujímavé, bol by som si myslel, že Darktable výrazne zaostáva za komerčnými programami. Linuxak spomínal, že s ním experimentoval, no nepresvedčil ho.
Rovnaké rawko len importované v Darktable (Linux vo virtuálke) a LR, už tu je rozdiel.
co to ma spolocne s bleskom alebo kde to bolo fotene? ide o to, ze je to pre to co on chce nekvalitne, ten program to nevie precitat, nie preto, ze to bolo fotene v lese.. cim dalej tym viac udivujes
...v tom ze ty nemas sajn ako funguje expozicny trojuholnik a svetlo dohanas bleskom. a ci si vobec dakedy pouzil ohnisko dlhsie ako 100mm je tiez otazne. A ale tvoje neskutocne ego ti sem dovoli vypisovat blbosti o tom ake mas neuveritelne pozorovacie schopnosti na odhalenie kvality cudzich fotografii...
ak mas Ps otvor tam ten raw a uloz ho ako jpeg bez uprav a ten sem daj.. to co si sem dal je trocha zavadzajuce
Ty si zavádzajúci Však keď sa rozprávame o Darktable a Lightroome prečo by som mal robiť nejaký export s tretím softom? Tu ide o rozhranie programu a o to, že už pri importe bez úprav vidím rozdielne rovnaké rawko.
...v tom ze ty nemas sajn ako funguje expozicny trojuholnik a svetlo dohanas bleskom. a ci si vobec dakedy pouzil ohnisko dlhsie ako 100mm je tiez otazne. A ale tvoje neskutocne ego ti sem dovoli vypisovat blbosti o tom ake mas neuveritelne pozorovacie schopnosti na odhalenie kvality cudzich fotografii...
ako som povedal, rozmaznane decko sa tu potrebuje vygrcat.. a bezne som fotil na 1200mm
Ty si zavádzajúci Však keď sa rozprávame o Darktable a Lightroome prečo by som mal robiť nejaký export s tretím softom? Tu ide o rozhranie programu a o to, že už pri importe bez úprav vidím rozdielne rovnaké rawko.
vazne? tak preco sem nechces dat ten jpeg, ja ti hovorim, ze zavadzas
Strata detailov v LR
Stretol sa s tym niekto? Vie niekto cim to je?
ty si ako decko musel byt strasne rozmaznany
Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu.
Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa