Vsimol som si nemileho ukazu v automatickom maskovani v LR, strata detailov na orajoch masky. Skusal som to stetcom a to je bez straty. Zvacsenie je na 300%, niekde je to nepatrne, ale niekde to urobi celkom flak. Stretol sa s tym niekto? Vie niekto cim to je?
kedy si ty vlastne prepol z nadavok urazok.. na slusaka?? z najvacsieho drsnaka na tejto stranke z nicoho nic rozpravkar ta moja webcam je najsledovanejsia fotografia za poslednych 10 mesiacov, musis mat z toho poriadne mindraky
Tvoje sebavedomia je v príkrom rozpore z Tvojími schopnosťami, v tomto si ojedinelý zjav. A sledovanosť majú vysokú aj najväčsie nepodarky v rôzych druhoch umenia. Ty si sledovaný hlavne kvôli množstvu kolosálnych bludov okolo fotografie 😆
Tvoje sebavedomia je v príkrom rozpore z Tvojími schopnosťami, v tomto si ojedinelý zjav. A sledovanosť majú vysokú aj najväčsie nepodarky v rôzych druhoch umenia. Ty si sledovaný hlavne kvôli množstvu kolosálnych bludov okolo fotografie 😆
Presne, DxO má 30-dňovú skúšobnú verziu, to je mimoriadne štedré. Za ten čas ho poriadne preveríš.
Trochu som sa ním hral a nadobudol som dojem, že Lr je jednoduchší pre začiatočníka. DxO mi pripadá viac pre pokročilého. Ale ty nie si začiatočník, takže žiaden problém.
Tiež nenávidím predplatné a momentálne som vo fáze zosekávania predplatných na absolútne minimum, ale musím povedať, že keď sa ti z času na čas objaví len tak "zadarmo" fajná aktualizácia a ponachádzaš vylepšené veci, má to niečo do seba. Ako tá aktualizácia Lr čo prebehla tento týždeň. Sú tam fakt užitočné veci.
Ono to je o tom či chceš používať vždy ten najnovší softvér alebo sa uspokojíš zo starším. Ak budeš DXO pravidelne upgradovať na novú verziu aby si mal prístup ku všetkým vylepšeniam cena bude porovnateľná s predplatným LR.
Inak s DXO nemám žiaden problém, keď som ho skúšal niektoré veci mal lepšie ako LR.
ked to manualne upravujes, zoberies tie ktore su tam a das ich kde potrebujes, ked to co potrebujes vidis, tak si to aj mozes premiestnit.. ale ten program vidi iba vzhluk niecoho, nevie co to je pokial to nie je detailne a preto s tym ani nemoze pracovat tak ako si to niekto predstavuje.. je to zasumene vo velmi zlej kvalite.. ten program to ma problem definovat, preto to spravi tak ako to spravil kam sme sa to dopracovali, odflakneme fotenie a od programu chceme aby to napravil
Nechcem rýpať ale mám pocit že na tomto si postavil svoju galériu:
"odflakneme fotenie a od programu chceme aby to napravil"
kedy si ty vlastne prepol z nadavok urazok.. na slusaka?? z najvacsieho drsnaka na tejto stranke z nicoho nic rozpravkar ta moja webcam je najsledovanejsia fotografia za poslednych 10 mesiacov, musis mat z toho poriadne mindraky
Teší ma že sa uspokojuješ z toho že je najsledovanejšia. Čo to vypovedá o jej kvalite?
Prečo nemá aj najviac pozitívnych komentárov alebo hodnotení? Nemôže to byť tak že ľudia sa na ňu chodia pozerať a smejú sa z nej? Možno každý kto nie je spokojný zo svojou tvorbou si tú fotografiu otvorí a povie OK nie som najhorší ....
Aj to by ju mohlo spraviť najsledovanejšou za posledných 10 mesiacov....
Tak urcite to nieje jednoduche aj mi je jasne ze kazde funguje inak. Len ma prekvapilo ake mapy to robi, doslova zlieva pixely do jednej farby. Za mna je ta AI maska super, usetri to kopec casu, ale zda sa ze na niektore veci bude asi vhodnejsi stetec.
este zvazujem prechod do DXO, jednorazova licencia je mi privetivejsia ako mesacna a toto zistenie to mozno urychli. Mate niekto skusenosti s DXO?
AI v LR sa neustále vyvýja a zlepšeje ale stále platí že niektoré veci je lepšie robiť manuálne.
Dxo určite vyskúšaj kvalita je minimálne porovnateľná niektoré veci má dotiahnuté lepšie (hlavne profili objektívov) iné ti zasa nemusia vyhovovať.
Teší ma že sa uspokojuješ z toho že je najsledovanejšia. Čo to vypovedá o jej kvalite?
Prečo nemá aj najviac pozitívnych komentárov alebo hodnotení? Nemôže to byť tak že ľudia sa na ňu chodia pozerať a smejú sa z nej? Možno každý kto nie je spokojný zo svojou tvorbou si tú fotografiu otvorí a povie OK nie som najhorší ....
vsera som si kupil fotoaparat, mozes aj ty rozpravky rozpravat.. to aka je ta fotografia viem od inych..
A jééé došli argumenti vytiahnem urážky lebo tým dokážem svoju intelektuálnu prevahu. To možno platilo na pieskovisku Paľko.
Tak ale čo teda znamená že tvoja fotografia má najviac pozretí za posledných 10 mesiacov o jej kvalite?
Kde sú tie oslavné komentáre? Kde sú vysoké hodnotenia?
smejd je v tvojom pripade urazka? NEZARTUJ niekoho kto uraza deti na fotografiach mozno nejak urazit? a co sa tyka komentovania fotografii, videl som tie tvoje bluznenia pod fotografiami, o tom sa s tebou urcite nebudem bavit
smejd je v tvojom pripade urazka? NEZARTUJ niekoho kto uraza deti na fotografiach mozno nejak urazit? a co sa tyka komentovania fotografii, videl som tie tvoje bluznenia pod fotografiami, o tom sa s tebou urcite nebudem bavit
Ok tak od urážok sme sa posunuli ku klamstvám. K téme si veľa nepovedal. Opäť si si len prišiel kopnúť do ľudí naokolo. Chápem že si tým kompenzuješ svoj pocit opustenia a samoty. Ale treba sa zamyslieť kto opustil svoje dieťa a kto je teda ten šmejd....
Ono to je o tom či chceš používať vždy ten najnovší softvér alebo sa uspokojíš zo starším. Ak budeš DXO pravidelne upgradovať na novú verziu aby si mal prístup ku všetkým vylepšeniam cena bude porovnateľná s predplatným LR.
Inak s DXO nemám žiaden problém, keď som ho skúšal niektoré veci mal lepšie ako LR.
Môžete použiť Darktable. Má parametrické masky čo je asi presne to čo hľadáte. Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu. Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
Môžete použiť Darktable. Má parametrické masky čo je asi presne to čo hľadáte. Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu. Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
Zaujímavé, bol by som si myslel, že Darktable výrazne zaostáva za komerčnými programami. Linuxak spomínal, že s ním experimentoval, no nepresvedčil ho.
Ďakujem za typ možno ho Tyto zužitkuje. Ja osobne som s LR veľmi spokojný, ale je dobré že aj konkurencia nespí.
toto zistenie to urychli... pri Al plati to iste ako pri presetoch, cim kvalitnejsia fotografia tym kvalitnejsi vysledok.. ked chces aby niekto alebo nieco podalo kvalitny vykon, treba toho niekoho alebo nieco kvalitne nakrmit asi si myslis, ze DXO je na tom lepsie a zalepi tvoje nedostatky
podla toho co vravis sa zda ze teba krmili iba hojom.
nevies citat, obrazkom nerozumies v hlave mas nasr..., za to povysovat sa nad ostatnych ti ide ako nic. Nemas uctu k nicomu a nikomu si iba nafuknete ego plne hnoja, tak ta poprosim nevyjadruj sa tu, tvoj nazor aj tak uz nema ziadnu vahu a iba viac a viac dokazujes ako nizko moze clovek klesnut...
Strata detailov v LR
Stretol sa s tym niekto? Vie niekto cim to je?
ta moja webcam je najsledovanejsia fotografia za poslednych 10 mesiacov, musis mat z toho poriadne mindraky
Trochu som sa ním hral a nadobudol som dojem, že Lr je jednoduchší pre začiatočníka. DxO mi pripadá viac pre pokročilého. Ale ty nie si začiatočník, takže žiaden problém.
Tiež nenávidím predplatné a momentálne som vo fáze zosekávania predplatných na absolútne minimum, ale musím povedať, že keď sa ti z času na čas objaví len tak "zadarmo" fajná aktualizácia a ponachádzaš vylepšené veci, má to niečo do seba. Ako tá aktualizácia Lr čo prebehla tento týždeň. Sú tam fakt užitočné veci.
ale ten program vidi iba vzhluk niecoho, nevie co to je pokial to nie je detailne a preto s tym ani nemoze pracovat tak ako si to niekto predstavuje.. je to zasumene vo velmi zlej kvalite.. ten program to ma problem definovat, preto to spravi tak ako to spravil
kam sme sa to dopracovali, odflakneme fotenie a od programu chceme aby to napravil
Mier!
ta moja webcam je najsledovanejsia fotografia za poslednych 10 mesiacov, musis mat z toho poriadne mindraky
Prečo nemá aj najviac pozitívnych komentárov alebo hodnotení?
Nemôže to byť tak že ľudia sa na ňu chodia pozerať a smejú sa z nej? Možno každý kto nie je spokojný zo svojou tvorbou si tú fotografiu otvorí a povie OK nie som najhorší ....
Mier!
este zvazujem prechod do DXO, jednorazova licencia je mi privetivejsia ako mesacna a toto zistenie to mozno urychli.
Mate niekto skusenosti s DXO?
Dxo určite vyskúšaj kvalita je minimálne porovnateľná niektoré veci má dotiahnuté lepšie (hlavne profili objektívov) iné ti zasa nemusia vyhovovať.
Treba skúsiť.
Prečo nemá aj najviac pozitívnych komentárov alebo hodnotení?
Nemôže to byť tak že ľudia sa na ňu chodia pozerať a smejú sa z nej? Možno každý kto nie je spokojný zo svojou tvorbou si tú fotografiu otvorí a povie OK nie som najhorší ....
Držím palce pri fotení (odporúčam doučiť sa základy - expozičný trojuholník, vplyv difrakcie pri zaclonení a základné kompozičné pravidlá)
Prajem dobré svetlo a veľa skvelých fotiek!
Držím palce pri fotení (odporúčam doučiť sa základy - expozičný trojuholník, vplyv difrakcie pri zaclonení a základné kompozičné pravidlá)
Prajem dobré svetlo a veľa skvelých fotiek!
Tak ale čo teda znamená že tvoja fotografia má najviac pozretí za posledných 10 mesiacov o jej kvalite?
a co sa tyka komentovania fotografii, videl som tie tvoje bluznenia pod fotografiami, o tom sa s tebou urcite nebudem bavit
a co sa tyka komentovania fotografii, videl som tie tvoje bluznenia pod fotografiami, o tom sa s tebou urcite nebudem bavit
K téme si veľa nepovedal. Opäť si si len prišiel kopnúť do ľudí naokolo.
Chápem že si tým kompenzuješ svoj pocit opustenia a samoty. Ale treba sa zamyslieť kto opustil svoje dieťa a kto je teda ten šmejd....
Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu.
Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
Na používanie môže byť trošku ťažkopádny, pretože vyžaduje poznatky z digitálneho spracovania obrazu.
Učím sa ho používať. Výhoda je, že je a ostane celkom zadarmo a dokáže všetko čo potrebujem! Má tam veľa presetov a dajú sa vytvoriť vlastné na každú operáciu. Takže potom ide úprava celkom rýchlo.
To, že je zadarmo, je samozrejme obrovská výhoda.
Ja osobne som s LR veľmi spokojný, ale je dobré že aj konkurencia nespí.
asi si myslis, ze DXO je na tom lepsie a zalepi tvoje nedostatky
nevies citat, obrazkom nerozumies v hlave mas nasr..., za to povysovat sa nad ostatnych ti ide ako nic. Nemas uctu k nicomu a nikomu si iba nafuknete ego plne hnoja, tak ta poprosim nevyjadruj sa tu, tvoj nazor aj tak uz nema ziadnu vahu a iba viac a viac dokazujes ako nizko moze clovek klesnut...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa