Toto som sa dnes dočítal a neviem, či tomu mám veriť:
Adobe Photoshop CS6 Extended Create images with instant impact with Adobe Photoshop CS6--the industry standard in digital imaging software. Adobe Photoshop CS6 redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting and intelligent retouching. Easily select and mask intricate image content such as hair. Remove any image element and watch the space fill in almost magically. Create stunning high dynamic range (HDR) images. Paint with realistic strokes and colour blends. Remove noise, add grain and create vignettes with state-of-the-art photography tools. Benefit from more memory and experience massive speed gains with native cross-platform 64-bit support, and full optimisation for Windows 7 Adobe Photoshop CS6 Extended Edition contains: Adobe Photoshop CS6 Extended Adobe Air Adobe Device Central CS6 Adobe Media Player Adobe Extended Script Toolkit CS6 Adobe Extension Manager CS6 Adobe Fonts CS6 Adobe Bridge CS6.
Ja mám zaplatené všetko, od photoshopu, po dane, bez ohľadu na to, či sa mi to páči, alebo nie. Ako som už spomínal- photoshop mám školský, a preto ho nebudem kradnúť. Pokiaľ ide o platenie daní, tak nemám ani vek, ani skúsenosti na to, aby som s tým čokoľvek spravil. To ma vari pripravuje o právo mať názor na platenie daní a kradnutie photoshopu? Keď sme už pri daniach a kradnutí, už x rokov sa vozím do školy po rozbitej ceste, na ktorej sú miesto záplat retardéry. Nuž, ako mladý človek mám do budúcna o dôvod naviac, prečo sa vyhýbať plateniu daní, keď vidím, ako sa s nimi zaobchádza.
Ale to je namet pre najblizsievolby a nie na to priznavat sa, ze nebudes platit dane, az vyrasties... teda pre psychiatra.
Moze sa fyzicka osoba nepodnikatel stat dobrovolnym platcom DPH? Co je to za nezmysel?
Technicky vzato je kazdy nakup platitela DPH nakupom bez DPH. Teda aj nakup PS v SR sa sice napred DPH zaplati ale tato suma s zelkovej povinnosti odpocita. Ale platca DPH plati DPH z pridanej hodnnoty. Kaby kazdy bol platcom DPH, stat by vybral na DPH ovela viac penazi. S vynimkou nepodnikatelov, pretoze ti ziadnu hodnotu v zmysle Obchodneho zakonnika nevytvaraju.
Vyzera to tak, ze som prevzal stafetu moralizovania. To som samozrejme nechcel. Iba reagujem na naivne predstavy o tom, ze mozes mat navrch nad Statnou pokladnicou. Ver, ze aj ked odrbat DPH ide, je vzdy protipravne konanie. Ak si stolar platiaci DPH kupi PS a uplatni si odpocet DPH, potom si ju uplatnoval neopravnene.
paradox je v tom, že dph (ktorú ako tvorca odvedieš štátu) platia ľudia, ktorí sú spotrebitelia a je ich viac ako tvorcov. teba ako tvorcu sa zmena sadzby dph v podstate nedotkne (viac síce zaplatíš dph, ale si viac budeš nárokovať), ale dotkne sa práve tých, ktorí dph musia zaplatiť. takže ak by si všetci uplatňovali odpočet dph (to je síce naozaj taká naivná predstava, že všetci by boli živnostníci a dobrovoľne sa prihlásili ako plátci dph), tak štát by asi poriadne stratil v príjmovej oblasti.
príklad stolára asi nie je dobrý, myslím si, že ten by si vedel PS obhájiť ako oprávnený výdavok
paradox je v tom, že dph (ktorú ako tvorca odvedieš štátu) platia ľudia, ktorí sú spotrebitelia a je ich viac ako tvorcov. teba ako tvorcu sa zmena sadzby dph v podstate nedotkne (viac síce zaplatíš dph, ale si viac budeš nárokovať), ale dotkne sa práve tých, ktorí dph musia zaplatiť. takže ak by si všetci uplatňovali odpočet dph (to je síce naozaj taká naivná predstava, že všetci by boli živnostníci a dobrovoľne sa prihlásili ako plátci dph), tak štát by asi poriadne stratil v príjmovej oblasti.
príklad stolára asi nie je dobrý, myslím si, že ten by si vedel PS obhájiť ako oprávnený výdavok
Ano DPH je vymyslena tak, aby ju v koncnom dosledku zaplatil konecny spotrebitel - fyzicka osoba nepodnikatel. Prave preto sa myslis v tom, ze cim viac platcov tym mensi vyber dani. V sucasnosti je vela zivnostnikov, ktori podnikaju tak, ze vytvaraju vysoku pridanu hodnotu - priklad je stolar, ale aj ini, ktori pracuju hlavne rukami. Keby boli aj oni platcami, zvysia tak mozno cenu vyrobkov, odpocitaju si na vstupe pomerne malu DPH, ale z poslednej (najvyssej) ceny DPH odvedu a tak by sa oproti sucanemu stavu vyber zvysil. Priklad stolara je dobry. Ak nema v zivnostenskom liste povolenu cinnost fotografovanie a /alebo reklama, tak sa jedna o vydavok neopravneny. Aj ked sa bude obhajovat tym, ze si sam foti svoje produkty, co moze, moze si iba naklady primerane svojej cinnosti. Takze ziaden HAsselblad H3, tlaciaren za 30000 EUR, ale ani PS. Viem, ze su dnes danove kontroly ovela zhovievavejsie, to ale neznamena, ze to je tak vzdy a vsade.
Mate prosim vas niekoho oblubeneho na seriu videotutorialov (kanal na youtube) s Photoshopom CS6 (anglicitna preferovana) . V Lightroome som ako doma, na Ph idem teraz uplne od zaciatku. Dakujem za radu.
Mám CS6 a camera raw 7. Chcel som si ho aktualizovať za posledný dostupný 9.1.1. ale po stiahnutí a nahraní mi neotvára raw súbory. Mám Windows 7 . Neviem čím by to mohlo byť. Nevie mi niekto pomôcť, kde môže byť problém?
Mám CS6 a camera raw 7. Chcel som si ho aktualizovať za posledný dostupný 9.1.1. ale po stiahnutí a nahraní mi neotvára raw súbory. Mám Windows 7 . Neviem čím by to mohlo byť. Nevie mi niekto pomôcť, kde môže byť problém?
ja mám CS6 64bit vo Windows 10 a Camera raw 9.1.1. funguje bez problémov ...
Podla mna ti ani CS6 a camera raw 7, nemohli fungovat, pretoze pre CS6-tku boli camera raw 8.x, a 9.x, a spominana 9.1.1. Viem, ze ti to nepomohlo, ale... Ja mam CS6, camera raw 9.1.1, Win7 64bit a funguje.
Adobe Photoshop CS6
Adobe Photoshop CS6 Extended
Create images with instant impact with Adobe Photoshop CS6--the industry standard in digital imaging software. Adobe Photoshop CS6 redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting and intelligent retouching. Easily select and mask intricate image content such as hair.
Remove any image element and watch the space fill in almost magically. Create stunning high dynamic range (HDR) images. Paint with realistic strokes and colour blends. Remove noise, add grain and create vignettes with state-of-the-art photography tools. Benefit from more memory and experience massive speed gains with native cross-platform 64-bit support, and full optimisation for Windows 7 Adobe Photoshop CS6 Extended Edition contains: Adobe Photoshop CS6 Extended Adobe Air Adobe Device Central CS6 Adobe Media Player Adobe Extended Script Toolkit CS6 Adobe Extension Manager CS6 Adobe Fonts CS6 Adobe Bridge CS6.
Radšej tu rozoberte nejaké postupy úprav v photoshope, bude to rozumnejšie strávený čas.
Technicky vzato je kazdy nakup platitela DPH nakupom bez DPH. Teda aj nakup PS v SR sa sice napred DPH zaplati ale tato suma s zelkovej povinnosti odpocita. Ale platca DPH plati DPH z pridanej hodnnoty. Kaby kazdy bol platcom DPH, stat by vybral na DPH ovela viac penazi. S vynimkou nepodnikatelov, pretoze ti ziadnu hodnotu v zmysle Obchodneho zakonnika nevytvaraju.
Vyzera to tak, ze som prevzal stafetu moralizovania. To som samozrejme nechcel. Iba reagujem na naivne predstavy o tom, ze mozes mat navrch nad Statnou pokladnicou. Ver, ze aj ked odrbat DPH ide, je vzdy protipravne konanie. Ak si stolar platiaci DPH kupi PS a uplatni si odpocet DPH, potom si ju uplatnoval neopravnene.
Priklad stolara je dobry. Ak nema v zivnostenskom liste povolenu cinnost fotografovanie a /alebo reklama, tak sa jedna o vydavok neopravneny. Aj ked sa bude obhajovat tym, ze si sam foti svoje produkty, co moze, moze si iba naklady primerane svojej cinnosti. Takze ziaden HAsselblad H3, tlaciaren za 30000 EUR, ale ani PS. Viem, ze su dnes danove kontroly ovela zhovievavejsie, to ale neznamena, ze to je tak vzdy a vsade.
...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa