Fórum » Spracovanie fotografie

Dajú sa fotky zahcrániť??? Pls help :(

kriss
2011-07-01 15:22:11+02
Zdravím. Mám problém s SD kartou značky SanDisk. Pri otváraní objektívu mi foťák zamrzol. Po vytiahnutí bateriek to bolo v poriadku, až na kartu. Vyhadzovalo mi prezeraní fotiek (ak som prišla na určitú fotku), že CHYBA ČÍTANIA a ďalej ich už nezobrazilo. Fotky sa nedali skopírovať do PC a po opätovnom vložení do fotoaparátu mi už ukazovalo, že kartu treba naformátovať.
Bola som aj vo fotoshope, kde sa im fotky nepodarilo získať. Je ešte nejaká šanca zachrániť ich? Ak hej ako???
Sú to fotky z dovolenky a dosť ma to štve.... ďakujem za info a odpoveď. Kika

Marcel Rebro
2011-07-01 15:26:31+02
Skus si stiahnut RescuePro od SanDisku ...

www.lc-tech.com/rescuepro

tomasqo
2011-07-01 15:27:03+02
Skus toto
http://www.easeus-photorecovery.com/
Je to free.

TTL
2011-07-01 15:31:49+02
Pripadne Recuva.

Ale chce to citacku, na vsetky tieto veci

viking81
2011-07-01 15:33:30+02
dalsia co sa regla len preto aby temu mohla zalozit....no ale k veci..v prvom rade si isto presla starsie prispevky na fore a ked si aspon po pol hodine hladania nic nenasla tak si sa rozhodla obohatit nase forum o tomu ktora tu podla teba estre nebola....sklamem ta....riesilo sa to tu uz snad 1000x....ako ti pisali....SANDISK DAVA PROGRAM NA ZACHRANU DAT Z KARTY, alebo si stiahni disk rescue....pripadne si mohla este skusit googel....ale asi ani tam si nic uzitocne nenasla...asi mas potom nejaky divnz guugel...lebo mne to naslo 220000 odkazov v slovencine !!!!!! tak ta poprosim...nabuduce nebud hnila....pohni rozumumom,,skus si nieco aj sama najst a az potom ked sa stale nedopracujes k uspokojivej odpovedi tak zaloz vlakno

TTL
2011-07-01 15:40:04+02
príspevok od: viking81
dalsia co sa regla len preto aby temu mohla zalozit....no ale k veci..v prvom rade si isto presla starsie prispevky na fore a ked si aspon po pol hodine hladania nic nenasla tak si sa rozhodla obohatit nase forum o tomu ktora tu podla teba estre nebola....sklamem ta....riesilo sa to tu uz snad 1000x....ako ti pisali....SANDISK DAVA PROGRAM NA ZACHRANU DAT Z KARTY, alebo si stiahni disk rescue....pripadne si mohla este skusit googel....ale asi ani tam si nic uzitocne nenasla...asi mas potom nejaky divnz guugel...lebo mne to naslo 220000 odkazov v slovencine !!!!!! tak ta poprosim...nabuduce nebud hnila....pohni rozumumom,,skus si nieco aj sama najst a az potom ked sa stale nedopracujes k uspokojivej odpovedi tak zaloz vlakno
Musi sa bud strasne nudit alebo byt strasny masochista, ked musis reagovat na kazdu temu ktora ta tak rozculuje... Co tak proste na take temy vobec neklikat?

viking81
2011-07-01 17:52:38+02
príspevok od: TTL
Musi sa bud strasne nudit alebo byt strasny masochista, ked musis reagovat na kazdu temu ktora ta tak rozculuje... Co tak proste na take temy vobec neklikat?
prva moznost spravna...nuda v robote je svina ale ide o to ze clovek kukne na prave diskutovane temy a opakuju sa tu slova pls help v kazdej teme a bude ziadaju pomoc pri vybere komapktu obketivu..zrkadla...alebo maju problem s fotakmi ci kartami....a kazdy den tie iste nove vlakna....ani ich nenapadne kliknut do tem ktore sa uz diskutovali...ide mi o tu ludksu hnilost a lenivost....bohuzial sa vzdy najde nejaky dobrak ktory im poradi...a vyhovorky typu ze sm si myslel o fore ze je na to aby sa clovek pytal u mna neobstoja....pytam sa az potom co trochu pohnem rozumom a posnazim sa....a este k tomu ze co tak na tie temy neklikat....tak to by som si potom uz skoro vobec nemohol otvarat forum

TTL
2011-07-01 18:13:35+02
príspevok od: viking81
prva moznost spravna...nuda v robote je svina ale ide o to ze clovek kukne na prave diskutovane temy a opakuju sa tu slova pls help v kazdej teme a bude ziadaju pomoc pri vybere komapktu obketivu..zrkadla...alebo maju problem s fotakmi ci kartami....a kazdy den tie iste nove vlakna....ani ich nenapadne kliknut do tem ktore sa uz diskutovali...ide mi o tu ludksu hnilost a lenivost....bohuzial sa vzdy najde nejaky dobrak ktory im poradi...a vyhovorky typu ze sm si myslel o fore ze je na to aby sa clovek pytal u mna neobstoja....pytam sa az potom co trochu pohnem rozumom a posnazim sa....a este k tomu ze co tak na tie temy neklikat....tak to by som si potom uz skoro vobec nemohol otvarat forum
Slovenska mentalita je zalozena na vzajomnej susedskej pomoci alebo presnejsie povedane na kecani (castejsie sa veru keca a nepomaha), nie na samostatnom hladani na gugli. Viem to ako clovek, co obcas skuma vystupy z jedneho weboveho vyhladavaca.

A za druhe, clovek sa lahko vyplasi - niekomu spadne fotak z balkona a je mu to fuk, niekto nebohaty a neznaly sa samozrejme vystrasi, rovnako ako tuto s fotkami. Ked sa s tym nikdy nestretli, tazko pohnu rozumom.

Proste ked sa nudis, tak radesj porad a ked sa ti nechce, tak si radsej kecajte s mrcom v nejakej off topic teme.

Marcel Rebro
2011-07-01 18:20:53+02
Slovenska mentalita je zalozena na vzajomnej susedskej pomoci alebo presnejsie povedane na kecani (castejsie sa veru keca a nepomaha), nie na samostatnom hladani na gugli. Viem to ako clovek, co obcas skuma vystupy z jedneho weboveho vyhladavaca.

A za druhe, clovek sa lahko vyplasi - niekomu spadne fotak z balkona a je mu to fuk, niekto nebohaty a neznaly sa samozrejme vystrasi, rovnako ako tuto s fotkami. Ked sa s tym nikdy nestretli, tazko pohnu rozumom.

Proste ked sa nudis, tak radesj porad a ked sa ti nechce, tak si radsej kecajte s mrcom v nejakej off topic teme.
Halllo, mna co do toho tahas? Vsimol si si prvy prispvok v tejto teme? V poslednej dobe (cca 3 min 33 sekund) som empaticky ako Dr. Lecter

viking81
2011-07-01 18:34:53+02

ked si si nevsimol...poradil som....to ze som tam pridal par komentov o lenivosti...to len nech sa zakladatel temy trosku spameta...mna by len zaujimalo...clovek ktory nefunguje na ephote...pokazi sa mu fotak a hned vie co ma robit....ist na stranku ephota a zalozit si konto aby mohol zalozit temu...ked mu napadne toto...preco mu nenapadne napista svoj problem v skratke do googla alebo akehokolvek vyhladavaca ? lebo je hnily....nie je vystraseny...len je lenivy nieco pohladat a samovzdelavat sa....jednoducsie je zalozit temu ako sa zapina nikon d3100 ako precitat 10 stran v navode....od nejakeho dobraka to tu dostane na podnose ze pootoc tym kolieckom pri spusti...a ma vystarane....samozrejme cakanie na odpoved zabije na pokeci alebo na fb...

TTL
2011-07-01 19:11:01+02
príspevok od: Marcel Rebro
Halllo, mna co do toho tahas? Vsimol si si prvy prispvok v tejto teme? V poslednej dobe (cca 3 min 33 sekund) som empaticky ako Dr. Lecter
Nic, len radim aby si s tebou pokecal

Marcel Rebro
2011-07-01 19:16:55+02
Nic, len radim aby si s tebou pokecal
Co som ja Dr. Chocholousek? Alebo But Lava Vr Ba?

atariak
2011-07-01 19:38:40+02
DOLEZITE!!!!
Generaciami overene skusenosti, co robit, ked havaruje harddisk v pocitaci:
1. za ziadnu cenu nespustat s horucou hlavou kdejake utility
2. medium (HD, kartu) prestat pouzivat, aby sa data neprepisali inymi
3. ist sa prejst von, prevetrat hlavu, vychladnut
4. skusit v klude porozmyslat, co robit
5. najst niekoho, kto mi s tym pomoze - profika alebo cloveka, ktory vie, co robi.

TomiG
2011-07-01 19:46:39+02
Ak si netrúfaš na tie programy alebo programy nepomohli a si z okolia Bratislavy, ja môžem doporučiť http://www.macrofer.sk/ Naozaj seriózny prístup, dokázali nemožné a zachránili mi asi 99 % fotiek z dovolenky. Samozrejme, že to nebolo zadarmo.

atariak
2011-07-01 19:49:01+02
príspevok od: TomiG
Ak si netrúfaš na tie programy alebo programy nepomohli a si z okolia Bratislavy, ja môžem doporučiť http://www.macrofer.sk/ Naozaj seriózny prístup, dokázali nemožné a zachránili mi asi 99 % fotiek z dovolenky. Samozrejme, že to nebolo zadarmo.
tak tak, ti su dobri. mozes im kartu aj poslat, aspon v mojom pripade to tak fungovalo. zavolaju ti, co zistili a kolko by stala zachrana udajov. mozes sa rozhodnut, ci do toho chces ist alebo data ozelies...

atariak
2011-07-01 19:52:10+02
hlavne nespustaj ziadne programy na "zachranu"! nic nenapravis a stazis robotu profikom. teda ak sa tie daju este daju zachranit...

dmedia
2011-07-01 21:00:55+02
Zbytocne ju tu stresujete. Jedine co netreba urobit, je v ziadnom pripade nedavat nic zapisovat na kartu a predbezne ani dat ju formatovat.

Ked vie robit so softom, nic sa nestane ked spusti origo program od Sandisku na zachranu dat a da si ich vykopirovat napr. na disk do pocitaca, tuto operaciu moze urobit i 100x data sa nestartia ked su tam...

Problem je iba ked je elektronicky mrtva karta, ale podla popisu je to iba zblbnuta FAT tabulka pri tvrdom vypnuti napajania, nic viac. S tym si poradi ten soft.

Dobry a user friendly aj Smart recovery.

Inac doporucujem aspon dvomi softami prejst.

A do buducna si priebezne formatni kartu vo fotaku po skopirovani fotiek do PC, znizi sa ti percento takychto pripadov-vyolyva to z principu ukladania dat na karte.

Po zachrane format karty a zijes dalej.

Strhak
2011-07-01 21:11:24+02
príspevok od: atariak
hlavne nespustaj ziadne programy na "zachranu"! nic nenapravis a stazis robotu profikom. teda ak sa tie daju este daju zachranit...
no to teda ho ho ho. Nesúhlasím s tebou čo si povedal a to absolútne. Jediná asi dobrá odpoveď čo tu padla bola tá hneť prvá od Mrca. Ostatné sú len poväčšine hlúposti a v konkrétne v tomto prípade aj tvoja rada je zbytočne drahá a komplikovaná. Mrco poradil to čo radí aj samotný výrobca tej karty a to jest SanDisk ktorý priamo dodáva tento program k svojim kartám. RescuePro mám odskúšaný a s kartami SanDisk ( iné nemám ) funguje nad očakávania. Stalo sa mi niečo podobné a na karte kde bolo predtým cca 200 fotiek tento program vytiahol viac ako 450. To znamená že aj tie čo už boli raz sformátované. To čo ti tu radíš stojí viac ako samotná nová karta a v tomto prípade je to totálne zbytočné. Zakladateľovi témy radím držať sa rád výrobcu a nie rád tu prezentovaných. Myslím že SanDisk vie sám najlepšie čo je v tomto prípade dobré robiť a aj to radí a čo naviac, dáva k tomu aj prostriedky.

dmedia
2011-07-01 21:22:31+02
príspevok od: Strhak
no to teda ho ho ho. Nesúhlasím s tebou čo si povedal a to absolútne. Jediná asi dobrá odpoveď čo tu padla bola tá hneť prvá od Mrca. Ostatné sú len poväčšine hlúposti a v konkrétne v tomto prípade aj tvoja rada je zbytočne drahá a komplikovaná. Mrco poradil to čo radí aj samotný výrobca tej karty a to jest SanDisk ktorý priamo dodáva tento program k svojim kartám. RescuePro mám odskúšaný a s kartami SanDisk ( iné nemám ) funguje nad očakávania. Stalo sa mi niečo podobné a na karte kde bolo predtým cca 200 fotiek tento program vytiahol viac ako 450. To znamená že aj tie čo už boli raz sformátované. To čo ti tu radíš stojí viac ako samotná nová karta a v tomto prípade je to totálne zbytočné. Zakladateľovi témy radím držať sa rád výrobcu a nie rád tu prezentovaných. Myslím že SanDisk vie sám najlepšie čo je v tomto prípade dobré robiť a aj to radí a čo naviac, dáva k tomu aj prostriedky.
Prosim do buducna ma nezaradovat medzi ostatnych...

Strhak
2011-07-01 21:31:00+02
príspevok od: dmedia
Prosim do buducna ma nezaradovat medzi ostatnych...
prepáč ale kým som písal svoj príspevok a kým som ho odoslal si odoslal aj ty svoj. No a v podstate aj tak radíš to iste

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()