Fórum » Spracovanie fotografie

RAW vo Photoshop CS 5

bubu1687
2011-11-20 15:56:02+01
AHojte,

chcela by som sa opytat, neviem co robim zle ale nejde mi otvorit NEF. musim kliknut otvorit ako, vybrat RAW a potom sa vyhodi tabulka kde mam vybrat sirku a vysku v bodoch a nasledne sa otvori toto.....vid foto.....ked chcem otvorit NEF len vyberom ze otvorit vo PS tak vypise subor pochadza z modelu fotoaparatu, ktory nie je v nainstalovanej verzii Camera RAW.....mam nikon D3100.....neviem teda co s tym mam robit, alebo sa to vobec nebude dat otvorit? dakujem Bubu

bubu1687
2011-11-20 16:12:42+01
citala som starsie temy kde sa to riesilo ale aj tak neviem kde si mam a co stiahnut

stafa
2011-11-20 16:14:29+01
príspevok od: bubu1687
citala som starsie temy kde sa to riesilo ale aj tak neviem kde si mam a co stiahnut
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows&promoid=HTENB

bubu1687
2011-11-20 16:20:18+01
a ktore z toho?

bubu1687
2011-11-20 16:20:54+01
jaaj uz vidim dakujem

lubo-125
2011-11-20 16:55:06+01
traba stahnut subor adobe camera raw ktory obsahuje informaciu pre D3100 ako uz bolo napísane a potom by to malo ist ja osobne prerabam raw cez Adobe bridge a nasledovne do PS

Dano Leitman
2011-12-13 19:49:05+01
sorry ze sa sem vtieram s mojou otazkou ale dalsie vlakno je zbytocne

pouzivam adobe camera raw v PS5 ale neviem zmenit trvalo format na sRGB (nech mi to hned otvara v sGB profile) v collor managmente PS mam nastavene ako vychodzy priestor sRGB len pri tich RAWkach mi to nejak nebere a musim stale prehadzovat pri kazdej uprave ... tu na fore som sa nejak nedopatral a ujovi googlovi asi nekladiem tie spravne otazky :/

inkubbus
2011-12-13 19:56:16+01
príspevok od: Dano Leitman
sorry ze sa sem vtieram s mojou otazkou ale dalsie vlakno je zbytocne

pouzivam adobe camera raw v PS5 ale neviem zmenit trvalo format na sRGB (nech mi to hned otvara v sGB profile) v collor managmente PS mam nastavene ako vychodzy priestor sRGB len pri tich RAWkach mi to nejak nebere a musim stale prehadzovat pri kazdej uprave ... tu na fore som sa nejak nedopatral a ujovi googlovi asi nekladiem tie spravne otazky :/
otvor si camra raw a doel pod obrazkom je modrym pismom podciarknuty napis. klikni nan a otvori sa ti workflow options. tam si nastav farebny priestor.

Dano Leitman
2011-12-13 20:00:03+01
príspevok od: inkubbus
otvor si camra raw a doel pod obrazkom je modrym pismom podciarknuty napis. klikni nan a otvori sa ti workflow options. tam si nastav farebny priestor.
heh ano to viem ... ale musim to robit pri uprave kazdej fotky zvlast ... nativne sa mi to otvara stale v adobe RGB a ja chcem aby sa stale otvaralo v sRGB ... par krat som sa uz sekol a vsimol si to az po uprave a cely proces nanovo .... vie potesit (mam sRGB monitor adobeRGB je pre mna OUT )

inkubbus
2011-12-13 20:12:01+01
heh ano to viem ... ale musim to robit pri uprave kazdej fotky zvlast ... nativne sa mi to otvara stale v adobe RGB a ja chcem aby sa stale otvaralo v sRGB ... par krat som sa uz sekol a vsimol si to az po uprave a cely proces nanovo .... vie potesit (mam sRGB monitor adobeRGB je pre mna OUT )
ved ked to tam otvoris a nastavis, tak by to tak malo zosta az kym to nezmenis. aspon mne sa to same od seba nemeni.

Dano Leitman
2011-12-13 20:16:54+01
ved ked to tam otvoris a nastavis, tak by to tak malo zosta az kym to nezmenis. aspon mne sa to same od seba nemeni.
pocas editacie sa mi to samozrejme nemeni ale akonahle idem vyvolat druhu fotku SUP a uz je tam zase adobe RGB :/

inkubbus
2011-12-13 20:19:00+01
pocas editacie sa mi to samozrejme nemeni ale akonahle idem vyvolat druhu fotku SUP a uz je tam zase adobe RGB :/
pekna haluz. mozno by pomohlo preinstalovat PS.

Dano Leitman
2011-12-13 20:24:59+01
pekna haluz. mozno by pomohlo preinstalovat PS.
no moc nadseny z toho nie som :/ ... dakujem za ochotu a pekne cvaky prajem

inkubbus
2011-12-13 20:26:48+01
no moc nadseny z toho nie som :/ ... dakujem za ochotu a pekne cvaky prajem
celkom chapem. tiez uz mam ponastavovane brushe, povytvarane akcie, presety v pluginoch a podobne veci

...a dik, podobne

rbr69
2011-12-13 20:54:52+01
celkom chapem. tiez uz mam ponastavovane brushe, povytvarane akcie, presety v pluginoch a podobne veci

...a dik, podobne
user nastavenia sa daju zalohovat a nakopirovat do novoinstalovaneho cisteho PS ...

Misoo79
2011-12-13 21:00:18+01
Tak aj ja sa pridám, aby som nezakladal nové vlákno.

Dá sa urobiť panoráma z RAWov, alebo to ide jedine tak, že najskôr upravím jednotlivé fotky, spravím z nich jpg a až tak panorámu?

rbr69
2011-12-13 21:34:04+01
príspevok od: Misoo79
Tak aj ja sa pridám, aby som nezakladal nové vlákno.

Dá sa urobiť panoráma z RAWov, alebo to ide jedine tak, že najskôr upravím jednotlivé fotky, spravím z nich jpg a až tak panorámu?
mozes normalne v APS pouzit funkciu Photomerge na otvorenie viacerych RAW suborov a vytvorit panoramu, ale nemas pod kontrolou konverziu RAW cez ACR (Adobe Camera Raw) ... takze mozes zvolit najskor prevod cez ACR do jpeg alebo tiff a potom to spajat cez Photomerge ...
... RAW Ti spracuju aj ine pano software priamo do pano napr. aj Kolor Auto Pano (alebo Giga Pano) ... avsak spracovavanie RAW priamo do pano je narocnejsie na strojovy cas compu

Dano Leitman
2011-12-14 22:08:47+01
príspevok od: rbr69
user nastavenia sa daju zalohovat a nakopirovat do novoinstalovaneho cisteho PS ...
aa klinec po hlavicke .... presne to som nespravil este som aj premyslal nad tim ach jaj ... a co je uplne najlepsie .... robi mi to s timi RAWmi stale som teda vyriesil

Rastislav
2012-03-19 18:04:44+01
Nechcem zakladať tému. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s kúpou Adobe softwaru cez Academy X s.r.o.? Jedná sa o Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium. Alebo kúpiť niekde inde? Potrebujem samozrejme doklad do účtovníctva so všetkými zákonnými náležitosťami platnými v SR, preto neviem, či by bolo vhodné objednávať zo zahraničia. Ďakujem.

Rastislav
2012-03-20 08:06:10+01
príspevok od: Rastislav
Nechcem zakladať tému. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s kúpou Adobe softwaru cez Academy X s.r.o.? Jedná sa o Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium. Alebo kúpiť niekde inde? Potrebujem samozrejme doklad do účtovníctva so všetkými zákonnými náležitosťami platnými v SR, preto neviem, či by bolo vhodné objednávať zo zahraničia. Ďakujem.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()