Fórum » Spracovanie fotografie

Aky photoshop pre Canon 600D

drago999
2012-03-02 13:57:47+01
pekny den vam vsetkym prajem viem ze to je pre viacerych trivialna otazka, ale potreboval by som poradit. tieto technicke veci su mi cudzie samozrejme nie je ten shop pre mna nutny ale chcel by som to vyskusat a vyhrat sa s tou fotkou aj v compe. doteraz som pouzival len photo profesional software ktory bol priamo k fotaku kde som u pravil tak saturacia a kontrast a to je vsetko. stiahol som si CS3 kde mi vsak Rawko nejde otvorit. dakujem za rady. alebo poradte stranku kde by som si to vsetko mohol nastudovat. dakujem

piggee
2012-03-02 14:00:43+01
príspevok od: drago999
pekny den vam vsetkym prajem viem ze to je pre viacerych trivialna otazka, ale potreboval by som poradit. tieto technicke veci su mi cudzie samozrejme nie je ten shop pre mna nutny ale chcel by som to vyskusat a vyhrat sa s tou fotkou aj v compe. doteraz som pouzival len photo profesional software ktory bol priamo k fotaku kde som u pravil tak saturacia a kontrast a to je vsetko. stiahol som si CS3 kde mi vsak Rawko nejde otvorit. dakujem za rady. alebo poradte stranku kde by som si to vsetko mohol nastudovat. dakujem
Adobe Photoshop Lightroom

lowenature
2012-03-02 14:08:16+01
príspevok od: drago999
Adobe Photoshop Lightroom nepoužívam vôbec mal som stiahnuté demo a ako si som nepochopil k čomu ten program vôbec je .CS3 je OK len treba k nemu stiahnuť zo stránok Adobe, Camera RAW plugin , potom ti pôjde aj RAW.Je tu este lacný Photoshop Elements a Zoner photo studio .

Cypo
2012-03-02 14:09:17+01
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3647

drago999
2012-03-02 14:10:16+01
príspevok od: lowenature
Adobe Photoshop Lightroom nepoužívam vôbec mal som stiahnuté demo a ako si som nepochopil k čomu ten program vôbec je .CS3 je OK len treba k nemu stiahnuť zo stránok Adobe, Camera RAW plugin , potom ti pôjde aj RAW.Je tu este lacný Photoshop Elements a Zoner photo studio .
dakujem za rady skusim.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-03-02 14:19:02+01
Starsie CS-ka podporu nemaju. Je nutne pouzit konverziu RAW do univerzalneho formatu DNG. Adobe ma na to bezplatny konvertor:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5310

Aj tak je ale najlepsie riesenie Lightroom, momentalne za znizenu cenu.

lowenature
2012-03-02 14:28:35+01
príspevok od: Karol Srnec
Starsie CS-ka podporu nemaju. Je nutne pouzit konverziu RAW do univerzalneho formatu DNG. Adobe ma na to bezplatny konvertor:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5310

Aj tak je ale najlepsie riesenie Lightroom, momentalne za znizenu cenu.
Čo má lightrom viac ako photoshop okrem ceny?

@photomaro
2012-03-02 14:36:27+01
lightroom ma toho viac to, ze je ho menej... na upravu fotiek staci, hlavne pre niekoho, kto zatial skusal upravu fotiek len v malej miere.

skusim priblizit laicky-

LR: nafotis 150 foto (jedno kde, hoci aj z dovolenky), potom ich upravis v lightroome, kazdej sa venujes minutu/ dve a mas

CS: nafotis 150 foto (napriklad fotoset modelky), vyberies 3 a kazdej sa venujes 10 hodin, pokrocilo retusujes, robis montaze , pracujes s vrstvami a podobne... toto je klasicky photoshop. keby si mal v nom upravovat "foto z dovolenky", tak ta trafi slak... CS je proste na zlozite (pokrocile) upravy

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-03-02 14:36:47+01
10-nasobnu rychlost a 95% funkcii, ktore kedy fotograf bude potrebovat. Ja upravim fotku v RAW na nepoznanie za 1 minutu. Dokazujem to niekolkokrat za workshop. Naposledy pred tyzdnom. Kazdy, kto pracoval bezne v PS a presiel na LR, urobi drvivu vacsinu prace v LR a PS otvori len ked potrebuje robit kolaze a koplikovane retuse.

LR je k dispozicii v trial verzii, tak si to mozes vyskusat zadarmo. Naviac na nasej stranke bezi serial tutorialov.

lowenature
2012-03-02 14:44:36+01
príspevok od: @photomaro
lightroom ma toho viac to, ze je ho menej... na upravu fotiek staci, hlavne pre niekoho, kto zatial skusal upravu fotiek len v malej miere.

skusim priblizit laicky-

LR: nafotis 150 foto (jedno kde, hoci aj z dovolenky), potom ich upravis v lightroome, kazdej sa venujes minutu/ dve a mas

CS: nafotis 150 foto (napriklad fotoset modelky), vyberies 3 a kazdej sa venujes 10 hodin, pokrocilo retusujes, robis montaze , pracujes s vrstvami a podobne... toto je klasicky photoshop. keby si mal v nom upravovat "foto z dovolenky", tak ta trafi slak... CS je proste na zlozite (pokrocile) upravy

nafotím 150 foto z dovolenky v CS ich vsetky dávkovo spracujem cez Akce a venujem sa tomu 10 minút. Nakoniec na to nepotrebujem ani Lightrom ani CS vystačím si s Digital photo profesional.

Flodur
2012-03-02 14:48:01+01
Aký plugin, o čom trepeš? A Lightroom? Ten je o ničom, ale pre takých čo s ním nevedia robiť!

@photomaro
2012-03-02 14:51:01+01
nafotím 150 foto z dovolenky v CS ich vsetky dávkovo spracujem cez Akce a venujem sa tomu 10 minút. Nakoniec na to nepotrebujem ani Lightrom ani CS vystačím si s Digital photo profesional.
niekto si vystaci aj s fotkami z mobilu...
ty si sa pytal na rozdiel medzi LR a CS, ten som myslim ozrejmil

lowenature
2012-03-02 14:54:31+01
príspevok od: Karol Srnec
10-nasobnu rychlost a 95% funkcii, ktore kedy fotograf bude potrebovat. Ja upravim fotku v RAW na nepoznanie za 1 minutu. Dokazujem to niekolkokrat za workshop. Naposledy pred tyzdnom. Kazdy, kto pracoval bezne v PS a presiel na LR, urobi drvivu vacsinu prace v LR a PS otvori len ked potrebuje robit kolaze a koplikovane retuse.

LR je k dispozicii v trial verzii, tak si to mozes vyskusat zadarmo. Naviac na nasej stranke bezi serial tutorialov.
OK sak ja nevravím že nie ale priznám sa nechce sa mi učiť moc nové veci , ako sa vraví že starého ..novím veciam nenaučíš Ja som zvyknutý na CS preto ta nechuť k LR. Tutoriáli som pozeral zatial len niektoré , ale neoslovilo ma to nebolo tam nič čo by Photoshop nevedel tiež . Pozrem aj dalsie a uvidím.Teraz budem , kupovať nejakí soft na úpravu fotografie . Podla vsetkeho PS Elements alebo Zoner a ak tak možno lightrom aj keď pochybujem .

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-02 14:55:56+01
Najlepšie ten ktorý si kúpiš a neukradneš.

lowenature
2012-03-02 14:57:07+01
príspevok od: @photomaro
niekto si vystaci aj s fotkami z mobilu...
ty si sa pytal na rozdiel medzi LR a CS, ten som myslim ozrejmil
OK.

lowenature
2012-03-02 14:58:38+01
príspevok od: Martin Brojo
Najlepšie ten ktorý si kúpiš a neukradneš.
Neukradnes nemás. Kto nekradne okrada svoju rodinu.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2012-03-02 15:03:27+01
Tak mi daj tvoju adresu a prídem si ukradnúť čo to k tebe.

NIKON D666
2012-03-02 15:07:50+01
je to tak ale kto sa tým živí tak len origo

adobe a ostné firmy vedia že sa ich soft kradne

no ked si zvyknes na ich soft a casom zacnes podnikat tak si kupis prave ten ich

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-03-02 15:11:36+01
OK sak ja nevravím že nie ale priznám sa nechce sa mi učiť moc nové veci , ako sa vraví že starého ..novím veciam nenaučíš Ja som zvyknutý na CS preto ta nechuť k LR. Tutoriáli som pozeral zatial len niektoré , ale neoslovilo ma to nebolo tam nič čo by Photoshop nevedel tiež . Pozrem aj dalsie a uvidím.Teraz budem , kupovať nejakí soft na úpravu fotografie . Podla vsetkeho PS Elements alebo Zoner a ak tak možno lightrom aj keď pochybujem .
Lightroom ma robit to, co robis v PS s fotkami, ale 10x efektivnejsie. O tom je Lightroom, nie o nejakych inych zazacnych funkciach. A ze sa nechces ucit, tvoja smola. Myslim, ze ten kto presiel na LR, nikdy nelutoval.

lowenature
2012-03-02 15:12:19+01
príspevok od: Martin Brojo
Tak mi daj tvoju adresu a prídem si ukradnúť čo to k tebe.
Jo ked niekto naklonuje ovcu tak sa nic nedeje a ked niekto software tak boom,ak chces mozem ti dat adresu na jedneho pana z anonymous a jedneho s megauploadu mozes s nimi klonovat a kradnut kolko chces .

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()