Fórum » Spracovanie fotografie

Kocúrkovo

lowenature
lowenature 2012-05-18 15:06:41+02
Ako je možné že fotolaby uvádzajú tlač fotografie 45 x 30 a bez mihnutia oka vám posielajú fotografie 45,2 x 30,5 a podobne potom keď si k tomu kúpite rám tak vám je to všetko na h....
aj fotka aj rám.???? Čo s tým.

keko
2012-05-18 17:22:45+02
príspevok od: lowenature
Dá sa na to poradiť aj nejaký rám ,euro clip, okrem riešenia orezom 45x30 alebo výroby na mieru.Ak to chcem zavesiť na stenu .Taktiež nemám vyriešenú archiváciu fotografie 45 x 30 , nejakú vhodnú škatuľu.Je niečo v predaji . Ďakujem.
Tvoje prve fotografie v zivote?
Kuk:
http://www.foto.sk/?page_id=95

lowenature
2012-05-18 17:29:03+02
príspevok od: keko
Tvoje prve fotografie v zivote?
Kuk:
http://www.foto.sk/?page_id=95
OK.

lowenature
2012-05-18 17:31:50+02
Tak som to nakoniec našiel , vhodný rozmer Clip-Fix normálne sklo 50x70 cm rozmer obrázka: 30x45 cm . Trochu prehnané , veľkosťou no čo už . Budem voliť asi skôr orez.

lowenature
2012-05-18 17:33:18+02
A bez lemovania.

keko
2012-05-18 17:34:45+02
príspevok od: total empty
Tak im tam napíš,posielam vám fotku veľkosti xy a chcem aby bol dodržaný presný rozmer,neverím,že to nezmáknu.
Vidno, ze si odbornik. Ale ked im napises "posielam vám fotku veľkosti xy a chcem aby bol dodržaný presný rozmer", tak ti tomu ten nemec hovno porozumie.
Myslel som si, ze vsetci uz davno vedia, ze ak si pripravia presny rozmer pri 300dpi, staci povedat kuzelen "NO RESIZE", alebo "100%". Ak si ale zvolis fotografiu 305x457mm a fotografiu si nachystas na 354x567@300dpi, mas smolu, pretoze ti tak vyrobia. Na stred fotografie 305x457mm ti urobia vyrez tvojho obrazku, skratka sa na nan cely nevmesti. Asi je dobre sa dopredu popytat na pozdovane vstupne technicke parametre. Kazdy stroj ich moze mat odlisne.
Co je na tom kocurkovske, ze sa fotografie vyrabaju uz viac ako 100 rokov v kolonialnych mierach a nasinec nerozumie slovam 4x5inch, ale ani 102x152mm?
V ramovani je viacero zaludnosti, pre vysvetlenie tu nie je priestor. Chce to cloveka, co urobi rozmer ramu podla predlohy. Ze drahe riesenie? Tak potom je tu este instantne riesenie, ramuj si do predom zhotoveneho ramu. Nesedi nejaky milimeter? A v Hornbachu ta niekto upozorni na to, ze nekupuj tento ventil, ze v bytovkach T-06B sa 3/8" v tom case nepouzivala? Hodis do kosika, zaplatis a riesis si to sam. Ked sa neopytas, kazda informacia ta stoji peniaze, cas a namahu.
Aj tu plati, skusenosti nicim nenahradis.

total empty
2012-05-18 17:58:43+02
Vidno, ze si odbornik. Ale ked im napises "posielam vám fotku veľkosti xy a chcem aby bol dodržaný presný rozmer", tak ti tomu ten nemec hovno porozumie.
Myslel som si, ze vsetci uz davno vedia, ze ak si pripravia presny rozmer pri 300dpi, staci povedat kuzelen "NO RESIZE", alebo "100%". Ak si ale zvolis fotografiu 305x457mm a fotografiu si nachystas na 354x567@300dpi, mas smolu, pretoze ti tak vyrobia. Na stred fotografie 305x457mm ti urobia vyrez tvojho obrazku, skratka sa na nan cely nevmesti. Asi je dobre sa dopredu popytat na pozdovane vstupne technicke parametre. Kazdy stroj ich moze mat odlisne.
Co je na tom kocurkovske, ze sa fotografie vyrabaju uz viac ako 100 rokov v kolonialnych mierach a nasinec nerozumie slovam 4x5inch, ale ani 102x152mm?
V ramovani je viacero zaludnosti, pre vysvetlenie tu nie je priestor. Chce to cloveka, co urobi rozmer ramu podla predlohy. Ze drahe riesenie? Tak potom je tu este instantne riesenie, ramuj si do predom zhotoveneho ramu. Nesedi nejaky milimeter? A v Hornbachu ta niekto upozorni na to, ze nekupuj tento ventil, ze v bytovkach T-06B sa 3/8" v tom case nepouzivala? Hodis do kosika, zaplatis a riesis si to sam. Ked sa neopytas, kazda informacia ta stoji peniaze, cas a namahu.
Aj tu plati, skusenosti nicim nenahradis.
Keď budem posielať fotky do číny, tak im napíšem po čínsky,ty ABLOGIC, to dá rozum.
Takisto som mu hovoril o rozmeroch a ešte o správe farieb a taktiež vynechať automatickú úpravu a neupravovať ju v labe,v labe majú radi labcolor. To všetko je v podmienkách pri zasielaní fotiek,ak to ignoruješ,spravia si posvojom,normálny postup, a potom sa sťažuj a daj si to urobiť ešte raz.

PeterMarek
2012-05-18 18:05:19+02
Keď budem posielať fotky do číny, tak im napíšem po čínsky,ty ABLOGIC, to dá rozum.
Takisto som mu hovoril o rozmeroch a ešte o správe farieb a taktiež vynechať automatickú úpravu a neupravovať ju v labe,v labe majú radi labcolor. To všetko je v podmienkách pri zasielaní fotiek,ak to ignoruješ,spravia si posvojom,normálny postup, a potom sa sťažuj a daj si to urobiť ešte raz.
ROFL

BTW: čo je "labcolor" ktorý v labe radi? Nejaký nový druh Ginu?

lowenature
2012-05-18 18:07:12+02
Tak im tam napíš,posielam vám fotku veľkosti xy a chcem aby bol dodržaný presný rozmer,neverím,že to nezmáknu.
Najlepším riešením bude asi vlastná A3 tlačiareň + A3 Clip Fix antireflexné sklo
- rámček 29,7 x 42 cm
- obrázok 18 x 24 cm

bez obrázka .Drahšia tlač - zato kvalitná , profesionálna bez vlastných starostí , bez možnosti spočítať náklady . atd.

total empty
2012-05-18 18:10:38+02
príspevok od: PeterMarek
ROFL

rgb,cmyk,labcolor-čomu nerozumieš ? načom tlačíš,také farby si dáš,také aké su potrebné,aké potrebujú mašinky.Či som dačo zle napísal? Tak mi to vysvetli.

Fatty
2012-05-18 18:57:26+02
0,5 cm z každej strany to je 10mm , dám to orezať a bude to OK.
netrep, neopravuj ho, napísal ti to správne - napísal si že máš naviac 5mm
teda orez bude 2,5mm + 2.5mm

lowenature
2012-05-18 19:09:31+02
rgb,cmyk,labcolor-čomu nerozumieš ? načom tlačíš,také farby si dáš,také aké su potrebné,aké potrebujú mašinky.Či som dačo zle napísal? Tak mi to vysvetli.
http://www.paladix.cz/clanky/jak-vzniknul-color-management-a-co-to-vlastne-je.html

lowenature
2012-05-18 19:11:59+02
príspevok od: Fatty
netrep, neopravuj ho, napísal ti to správne - napísal si že máš naviac 5mm
teda orez bude 2,5mm + 2.5mm
S každej strany .

keko
2012-05-18 19:54:30+02
ROFL

labcolor je znacka farby, co sa do toho leje. Ale my pouzivame Primalex.

total empty
2012-05-18 20:07:29+02
http://www.paladix.cz/clanky/jak-vzniknul-color-management-a-co-to-vlastne-je.html
To je pravé kocurkovo v tom článku.A celá sprava farieb.

total empty
2012-05-18 20:09:26+02
labcolor je znacka farby, co sa do toho leje. Ale my pouzivame Primalex.
jednoznačne Pimalex.

PeterMarek
2012-05-18 20:22:30+02
Vtipnú kašu pojedáte v tom Vranove... Fotky do labu farbia labkolorom a my tu na západe žijeme v omyle a babreme sa s sRGB. Škodlivosť diskusný fór nemá hraníc...

keko
2012-05-18 20:41:17+02
MuDr Kolcun miesa psychedelicke kasicky. A farby sa potom same zjavuju v podobe farebnych virov a ruzovych slonov
My na zapade len ten Primalex. (Semo-tamo ja Het)

keko
2012-05-18 20:44:26+02
Najlepším riešením bude asi vlastná A3 tlačiareň + A3 Clip Fix antireflexné sklo
- rámček 29,7 x 42 cm
- obrázok 18 x 24 cm

bez obrázka .Drahšia tlač - zato kvalitná , profesionálna bez vlastných starostí , bez možnosti spočítať náklady . atd.
A bude bezokrajova? Alebo pocitas s tym, ze budes musiet z A3 nieco ufiknut poobvode?
A3 a 30x45 (o rozmere ktorom) hovoris v uvode su dve uplne odlisne veci. A ani sa neunuvaj premeriavat, klipy sa vyrabaju v +/- 2mm

lowenature
2012-05-18 21:16:25+02
Samozrejme že bude bezokrajová.Riešenie do budúcna.

total empty
2012-05-18 21:18:19+02
Vtipnú kašu pojedáte v tom Vranove... Fotky do labu farbia labkolorom a my tu na západe žijeme v omyle a babreme sa s sRGB. Škodlivosť diskusný fór nemá hraníc...
Nemám chuť tu viesť filozofickú debatu o sprave farieb a profilov,aký si dáš,také fotky budeš mať,do lejzroviek tlačíme adobeRGB 1998, a na ploter CMYK a hotovo.sAMOZREJME žE AJ LEJZROVKA MôžE ISť NA cmyk ATĎ..........
Inak,prečo fotíš do RAW a fotky ukladáš do TIFF ? Neni to lepšie ako Jepg v sRGB?

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()