Hore
Fórum » Apple/Mac OS
 

mac, aperture 3 a LR

camborne
camborne 2012-05-09 16:45:04+02
Som tesne pred kúpou môjho prvého Imacu. Riešim problém aké softwarové vybavenie. Potrebujem kvalitný program na úpravu raw, archiváciu/katalogizáciu a photoshop.V podstate som dospel k dvom kombináciam: Aperture 3 + photoshop. druhá kombinácia je LR + photoshop.

Veľkou výhodou A3 je jeho previazanosť s celým mac systémom a tiež katalogizácia. Obávam sa akurát toho, do akej mieri je previazaný s PS. Či môžem otvoriť fotky priamo z A3 katalogu, alebo budem musieť stale vyexportovať a potom otvoriť v PS a či môžem obrázok uložiť do A3 katalogu priamo z PS.
PS budem využívať prevažne na grafické veci, doteraz som používal corel (ktorý na macu nefunguje) takže je to dosť nákladný prechod k Apple.

Rád by som Vás poprosil o radu
Ďakujem
 
calven
2012-05-20 14:10:10+02
príspevok od: JOK3R
Cital som ze aperture je oproti LR dost pomalsi, je to pravda? Ide mi o reakcie pri upravach. Ma aperture lokalne upravy ako LR? Dokaze upravy jednej fotky skopirovat na inu fotku?
Odpovede si dostal. Ja objektívne rýchlosť Aperture a LR porovnať neviem aj keď som písal, že občas s LR robím. Problém je to, že s LR robím na Win a na úplne inom a menej výkonnom HW ako mám teraz iMAC. SSD určite pomôže, ale ani na klasickom HDD to nie je slimák. Funguje to úplne v pohode rýchlo a bez problémov. A to mám iMAC starý už skoro dva a pol roka. A pokiaľ ide mrvenie RAW z Canonu - nikdy som nič také nečítal, nestretol som sa s tým. Všetky moje fotky či už z Canonu, starého Olympusu alebo mojej blbej Nokie robím v Aperture. A nik sa na zlé podanie nesťažoval Múžeš dať link, kde si to čítal?
 
JOK3R
2012-05-21 18:20:31+02
príspevok od: smindo
Ano som si isty lebo som si to sam spravil. Vlastne ide o doplnenie disku a nie o vymenu
tu je vysledok
http://www.youtube.com/watch?v=NNHBx2xaXyA
ahoj, ako si teda vyriesil ten specialny konektor a uchytenie ssd disku?
Cital som ze to nie je take jednoduche.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()