Ahojte, chcela by som sa poradit, nakolko sa v tom az tak nevyznam, chcela by som kupit novy NB na pracu s PS + Lr, obcas Inkscape....doteraz mi stacil Lenovo ThinkPad X1 ale pracu v PS velmi nezvlada, sice PS rozbeham ale je to pomale seka, pada. Rada by som sa ale naucila robit pokrocilejsie upravy v PS (co na mojom sucastnom NB nie je mozne) a casom aj pripadne tvorba vlastnej grafiky, takze chcem aby to ten NB zvladol a samozrejme ho nechcem o 2 roky menit. NB preferujem kvoli uspore miesta a cestovaniu, na domov neskor planujem prikupit aj lepsi monitor ak ma to bude bavit a bude budget. Momentalne som amater a je to len moje hobby. Preliezla som viacere fora a stranky a najviac ma oslovil tento NB pomer cena/vykon (budget mam okolo tych 1000 Eur) https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17ach6h?dq=6317893 je to podla vas postacujuci stroj na to co potrebujem? alebo by ste poradili nieco ine? diky za rady
Ahojte, chcela by som sa poradit, nakolko sa v tom az tak nevyznam, chcela by som kupit novy NB na pracu s PS + Lr, obcas Inkscape....doteraz mi stacil Lenovo ThinkPad X1 ale pracu v PS velmi nezvlada, sice PS rozbeham ale je to pomale seka, pada. Rada by som sa ale naucila robit pokrocilejsie upravy v PS (co na mojom sucastnom NB nie je mozne) a casom aj pripadne tvorba vlastnej grafiky, takze chcem aby to ten NB zvladol a samozrejme ho nechcem o 2 roky menit. NB preferujem kvoli uspore miesta a cestovaniu, na domov neskor planujem prikupit aj lepsi monitor ak ma to bude bavit a bude budget. Momentalne som amater a je to len moje hobby. Preliezla som viacere fora a stranky a najviac ma oslovil tento NB pomer cena/vykon (budget mam okolo tych 1000 Eur) https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17ach6h?dq=6317893 je to podla vas postacujuci stroj na to co potrebujem? alebo by ste poradili nieco ine? diky za rady
pozri tu...riesi sa tam prave Legion https://forum.digiarena.zive.cz/viewtopic.php?f=206&t=1252223&st=0&sk=t&sd=a&start=1770
Ja som nedavno poriešil Macbook s novým M1 procesorom, dajú sa kúpiť už okolo 1000ky, výkonovo nie je o čom
Dakujem, ale Mackbook nechcem, nikdy som s nim nerobila a pride mi zbytocne prechadzat na iny OS. Uprednestnujem Win nakolko som v nom zvyknuta pracovat. Taktiez 13" displej je na moj v kus trochu maly.
Máš slušnú mašinku, problém nebude v hardware, ale inde. Pozálohuj si obsah a pokiaľ si sama netrúfneš na továrenské nastavenia(v ľavom hornom rohu by malo byť vedľa vypínača malé tlačidielko, to slúži na nastavenie do pôvodného stavu) radšej ho daj do servisu šikovnému servismenovi. Lenovo má spústu zbytočného softu(nech ti to vyčistí), dohrá aktuálne ovládače a tiež software, čo potrebuješ. Možno by som zvážil výmenu SSD disku za väčší a zväčšiť RAM na 16GB. Ak si ešte amatér a nerobíš videá a rendrovanie, tak by mal fachčiť dobre, len treba občas aj údržbu ovládačov, registrov, zbavenia sa nefunkčných odkazov, permanentne spustených programov na pozadí...Bolo by mi ľúto vyhodiť toľko prachov za nový notebook a za chvíľu riešiť to isté...Ja mám horší ako ty a ide dobre.
Opytaj sa tohoto, raz mi pomohol cez Total Commander s mojim Pc ked mi prestaval fungovat. On ti najlepsie poradi. Pod tym istym menom ho aj na Instagrame najdes.
Lenovo ThinkPad X1 Carbon - neviem ktoru genereaciu mas t.j. neviem parametre ale nie je to zly notebook. Stacilo by ho poladit a za usetrenu 1000Eur si mozes kupit novu kabelku.
Posli PN cislo alebo SN ...poziem co to je ...
Ten Lenovo Legion 5 - ma FullHD je to aj + (vydrz baterie) ale ja - (na fotky je lepsie vyssie rozlisenie) - co je velke minu je len 512GB disk co je dost malo na fotky/Photoshop ale nieje problem disk vymenit. -/+ je velkost a hmotnost ale to si asi zvazila
Máš slušnú mašinku, problém nebude v hardware, ale inde. Pozálohuj si obsah a pokiaľ si sama netrúfneš na továrenské nastavenia(v ľavom hornom rohu by malo byť vedľa vypínača malé tlačidielko, to slúži na nastavenie do pôvodného stavu) radšej ho daj do servisu šikovnému servismenovi. Lenovo má spústu zbytočného softu(nech ti to vyčistí), dohrá aktuálne ovládače a tiež software, čo potrebuješ. Možno by som zvážil výmenu SSD disku za väčší a zväčšiť RAM na 16GB. Ak si ešte amatér a nerobíš videá a rendrovanie, tak by mal fachčiť dobre, len treba občas aj údržbu ovládačov, registrov, zbavenia sa nefunkčných odkazov, permanentne spustených programov na pozadí...Bolo by mi ľúto vyhodiť toľko prachov za nový notebook a za chvíľu riešiť to isté...Ja mám horší ako ty a ide dobre.
Dakujem, ale ten notas co pouzivam je firemny, takze zmeny tam robit nemozem ani ziadne hw/sw zasahy. Notas to nie je zly ale ma len 8GB RAM a integrovanu grafiku, Intel i5 a 256 SSD plus kopa firemneho balastu (nadstavba vlastneho firemneho SW), ktory vyhodit nemozem, vlastny nb som neriesila roky, lebo firma mi poskytuje nb na pracu aj osobne ucely, ale s tymto nastavenim nic nespravim, takze zvazujem kupu novej vlastnej masinky. PS sice spojazdnim a daju sa tam robit zakladne veci ale zlozitejsie upravy to neda, padne cely system (praca s viacerymi vrstvami, maskami a pod.), kupila som si graficky tablet a bohuzial je to nepouzitelne nakolko v PS to brutalne mrzne, par minut ok a potom sa s tym neda robit, v inych programoch funguje bez problemov, takze v tablete ani nastaveni problem nebude.
Dakujem, ale ten notas co pouzivam je firemny, takze zmeny tam robit nemozem ani ziadne hw/sw zasahy. Notas to nie je zly ale ma len 8GB RAM a integrovanu grafiku, Intel i5 a 256 SSD plus kopa firemneho balastu (nadstavba vlastneho firemneho SW), ktory vyhodit nemozem, vlastny nb som neriesila roky, lebo firma mi poskytuje nb na pracu aj osobne ucely, ale s tymto nastavenim nic nespravim, takze zvazujem kupu novej vlastnej masinky. PS sice spojazdnim a daju sa tam robit zakladne veci ale zlozitejsie upravy to neda, padne cely system (praca s viacerymi vrstvami, maskami a pod.), kupila som si graficky tablet a bohuzial je to nepouzitelne nakolko v PS to brutalne mrzne, par minut ok a potom sa s tym neda robit, v inych programoch funguje bez problemov, takze v tablete ani nastaveni problem nebude.
Ten NB sa vobec nehodi na Ps, nema na to parametre. Photoshop ked ho clovek berie seriozne tak je to iba o zlozitych upravach.
Opytaj sa tohoto, raz mi pomohol cez Total Commander s mojim Pc ked mi prestaval fungovat. On ti najlepsie poradi. Pod tym istym menom ho aj na Instagrame najdes.
Ked teda mozes pouzivat firemny NB aj na sukromne ucely (moznost instalovat SW), tak by som sa na sukromny NB vykaslal a radsej si kupil PC stale to bude lepsie/vykonnejsie a stabilnejsie ako ktorykolvek NB.
Skús ešte pozrieť od tohto chlapíka a máš možnosť si aj doplniť(vyskladať) podľa potreby. Ja som od neho zobral notebook, stolový počítač a som veľmi spokojný. Máš aj doklad do účtovníctva,dva roky záruku a za zlomok tej ceny, ktorú si chcela obetovať. Niečo odlož pre chlapíka, čo ti bude udržiavať notebook v zdravom stave. Tu je link: https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=970404&idphone=26459&jmeno=J%C3%A1n%20Hrabko
Lenovo ThinkPad X1 Carbon - neviem ktoru genereaciu mas t.j. neviem parametre ale nie je to zly notebook. Stacilo by ho poladit a za usetrenu 1000Eur si mozes kupit novu kabelku.
Ten Lenovo Legion 5 - ma FullHD je to aj + (vydrz baterie) ale ja - (na fotky je lepsie vyssie rozlisenie) - co je velke minu je len 512GB disk co je dost malo na fotky/Photoshop ale nieje problem disk vymenit. -/+ je velkost a hmotnost ale to si asi zvazila
ahoj, je to Lenovo Think Pad X1 Yoga 3.generacia, intel i5, 8GB RAM, integrovana grafika, 256 SSD disk, ale je firemny, a robit s nim ziadne zmeny nemozem (plus je tam nejaka firemna SW nadstavba co nepochybne spomaluje cely system). Doteraz bohate stacil, ale viac z neho nedostanem. Kedze som vlastny nb poslednych 6 rokov neriesila, tak som ochotna trochu investovat. Chcela by som aby novy posluzil aspon 5r.
-lepsi displej som zatial za tu cenu nenasla, nepochybne by sa hodil aj lepsi, ale to sa da casom poriesit externym monitorom, kludne si ale necham poradit ak vies o niecom lepsom, tento je matny ma ISP panel 300 nit svietivost, odozva vraj 3ms a 100% sRGB a 144 Hz, z toho co som pozerala nejake recenzie mi to prislo ako celkom fajn (nb kalibrovat neplanujem, takze display by mal byt kvalitny) ten co mam momentalne som porovnavala s monitorom co mal grafik v tlaciarenskom studiu a vernost farieb na mojom Lenovo Think Pad X1 je celkom slusna, netusim co za monitor mal chalan, ale bola to taka stredne velka marketingo/tlaciarenska firma. -512GB disk nie je nic moc uznavam, ale je tam myslim este jeden slot, tak by sa casom dal dokupit? neviem ci to spravne chapem ak nie, tak bude musiet posluzit externy HDD ako ulozisko, maju samozrejme aj konfiguraciu s 1TB SSD ale samozrejme je drahsi (doteraz mi stacil 256 GB SDD), tak aj toto by bol upragrade a teda casom by sa snad dal pripadne rozsirit -hmotnost mi nevadi, prenasat ho na pleci casto neplanujem, je to tehla oproti tomu co mam, ale tak ma to 17.3" display, tak s tym asi treba ratat, vacsinou planujem robit z domu.
Ale ako pisem ak vies/viete poradit lepsiu vykonnenjiu masinu alebo na co sa viac zamerat budem rada.
Ked teda mozes pouzivat firemny NB aj na sukromne ucely (moznost instalovat SW), tak by som sa na sukromny NB vykaslal a radsej si kupil PC stale to bude lepsie/vykonnejsie a stabilnejsie ako ktorykolvek NB.
mozem instalovat firemny SW, PS mam firemny , vlastny pc nebudem moct pouzivat na pracu len sukromne....proste nb mi do prace ostane tak ci tak, ale to je jedno...., viem ze klasicky PC je lepsie aj za lepsiu cenu ale ja nan proste nemam miesto, casto sa stahujem, takze toto pre mna nie je, nechcem ziadnu velku krabicu (nb mi ako pracovny nastroj vyhovuje viac momentalne) chcem nieco mobilne a lahko prenosne.... skusala som pozerat All in One aj kadejake mini, slim verzie, ale to uz aj ten NB mi priesiel lepsi/vykonnejsie v porovnani cena/vykon... takze zhanam vykonny NB na pracu s Ps neviem ci je to fakt tak blba poziadavka o 5-10 rokov si to mozno rozmyslim, ale to budem musiet mat vlastnu pracovnu
Momentalne je trh s NB/PC/Grafikami/atd. velmi zle natom, potom aj cena stupa a nieje z coho vyberat.
Tak kludne zober ten NB co si si vybrala je OK. Disk si kedykolvek vymenis ...za 1-2TB M2. Na bazar sa vykasli.... Ak to maju inde ako v Alze kup radsej tam....
ja som mal Lenovo Legion 5 Pro dva kusy, oba dost neprijemne piskali, cievky, ked sa netocili ventilatory a bol ntb na sieti. vratil som ich. stale cakam na vratenie penazi, uz tyzden.
bol to tento model, vykon perfektny, uplna parada, LR uplnou zadnou to davalo. Pro verzia ma pre mna lepsi 16"2,5k display. https://notebooky.heureka.sk/lenovo-legion-5-pro-82jq002kck/
nakoniec som zobral inu konfiguraciu, s 8 jadrom a silnejsou grafikou RTX 3070. notebook uz tak neprijemne nepiska (vysoko frekvencne napatie v cievkach v oblasti klaves RTYU) https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-pro-16ach6h?dq=6317901&o=1
vsetky tieto nove Lenova Legion 5 maju vybornu klavesnicu, kovove telo a vela portov. len treba ratat s tym,ze daky kus moze piskat a v ramci 14dni ho rovno vratit. pokial teda ma clovek taky citlivy sluch, ze to pocuje, ja ano.
keby som mal robit na firemnom ntb by som zosedivel, lebo je tam soft co tam musi byt a tiez ho nemozem rozobrat a vymenit SSD ani RAM.
Asi si nikdy v Ps nepracoval, staci otvorit raw v tom NB v 16 bit a cele to otvorit v nik collection a do minuty zamrzne. Mal som podobny NB ktory som este v Londyne kupil v 2011 roku. Bol drahy ale naozaj kvalitny. Vtedy ma tiez drzalo, ze budem mat prenosny NB v ktorom budem mat Ps... Mal podobne parametre a musim povedat nikdy nezamrzol, nikdy mi nezmizla rozrobena praca ale niekedy trvalo aj 5 minut kym otvoril nejaku fotku n topaze alebo v niku. A to bol raw o velkosti iba 21 Mb. Staci v tom NB otvorit nejaky PSD 200-300 Mb a zamrzne uz pri tom otvarani.
novy NB na pracu s PS
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-17ach6h?dq=6317893
je to podla vas postacujuci stroj na to co potrebujem? alebo by ste poradili nieco ine?
diky za rady
je to podla vas postacujuci stroj na to co potrebujem? alebo by ste poradili nieco ine?
diky za rady
https://forum.digiarena.zive.cz/viewtopic.php?f=206&t=1252223&st=0&sk=t&sd=a&start=1770
diky za rady
Ak si ešte amatér a nerobíš videá a rendrovanie, tak by mal fachčiť dobre, len treba občas aj údržbu ovládačov, registrov, zbavenia sa nefunkčných odkazov, permanentne spustených programov na pozadí...Bolo by mi ľúto vyhodiť toľko prachov za nový notebook a za chvíľu riešiť to isté...Ja mám horší ako ty a ide dobre.
Opytaj sa tohoto, raz mi pomohol cez Total Commander s mojim Pc ked mi prestaval fungovat. On ti najlepsie poradi.
Pod tym istym menom ho aj na Instagrame najdes.
Ten Lenovo Legion 5
- ma FullHD je to aj + (vydrz baterie) ale ja - (na fotky je lepsie vyssie rozlisenie)
- co je velke minu je len 512GB disk co je dost malo na fotky/Photoshop ale nieje problem disk vymenit.
-/+ je velkost a hmotnost ale to si asi zvazila
Ak si ešte amatér a nerobíš videá a rendrovanie, tak by mal fachčiť dobre, len treba občas aj údržbu ovládačov, registrov, zbavenia sa nefunkčných odkazov, permanentne spustených programov na pozadí...Bolo by mi ľúto vyhodiť toľko prachov za nový notebook a za chvíľu riešiť to isté...Ja mám horší ako ty a ide dobre.
Opytaj sa tohoto, raz mi pomohol cez Total Commander s mojim Pc ked mi prestaval fungovat. On ti najlepsie poradi.
Pod tym istym menom ho aj na Instagrame najdes.
Tu je link: https://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=970404&idphone=26459&jmeno=J%C3%A1n%20Hrabko
Ten Lenovo Legion 5
- ma FullHD je to aj + (vydrz baterie) ale ja - (na fotky je lepsie vyssie rozlisenie)
- co je velke minu je len 512GB disk co je dost malo na fotky/Photoshop ale nieje problem disk vymenit.
-/+ je velkost a hmotnost ale to si asi zvazila
Kedze som vlastny nb poslednych 6 rokov neriesila, tak som ochotna trochu investovat. Chcela by som aby novy posluzil aspon 5r.
-lepsi displej som zatial za tu cenu nenasla, nepochybne by sa hodil aj lepsi, ale to sa da casom poriesit externym monitorom, kludne si ale necham poradit ak vies o niecom lepsom, tento je matny ma ISP panel 300 nit svietivost, odozva vraj 3ms a 100% sRGB a 144 Hz, z toho co som pozerala nejake recenzie mi to prislo ako celkom fajn (nb kalibrovat neplanujem, takze display by mal byt kvalitny) ten co mam momentalne som porovnavala s monitorom co mal grafik v tlaciarenskom studiu a vernost farieb na mojom Lenovo Think Pad X1 je celkom slusna, netusim co za monitor mal chalan, ale bola to taka stredne velka marketingo/tlaciarenska firma.
-512GB disk nie je nic moc uznavam, ale je tam myslim este jeden slot, tak by sa casom dal dokupit? neviem ci to spravne chapem ak nie, tak bude musiet posluzit externy HDD ako ulozisko, maju samozrejme aj konfiguraciu s 1TB SSD ale samozrejme je drahsi (doteraz mi stacil 256 GB SDD), tak aj toto by bol upragrade a teda casom by sa snad dal pripadne rozsirit
-hmotnost mi nevadi, prenasat ho na pleci casto neplanujem, je to tehla oproti tomu co mam, ale tak ma to 17.3" display, tak s tym asi treba ratat, vacsinou planujem robit z domu.
Ale ako pisem ak vies/viete poradit lepsiu vykonnenjiu masinu alebo na co sa viac zamerat budem rada.
takze zhanam vykonny NB na pracu s Ps
Tak kludne zober ten NB co si si vybrala je OK. Disk si kedykolvek vymenis ...za 1-2TB M2.
Na bazar sa vykasli....
Ak to maju inde ako v Alze kup radsej tam....
bol to tento model, vykon perfektny, uplna parada, LR uplnou zadnou to davalo. Pro verzia ma pre mna lepsi 16"2,5k display.
https://notebooky.heureka.sk/lenovo-legion-5-pro-82jq002kck/
nakoniec som zobral inu konfiguraciu, s 8 jadrom a silnejsou grafikou RTX 3070. notebook uz tak neprijemne nepiska (vysoko frekvencne napatie v cievkach v oblasti klaves RTYU)
https://www.alza.sk/lenovo-legion-5-pro-16ach6h?dq=6317901&o=1
vsetky tieto nove Lenova Legion 5 maju vybornu klavesnicu, kovove telo a vela portov. len treba ratat s tym,ze daky kus moze piskat a v ramci 14dni ho rovno vratit. pokial teda ma clovek taky citlivy sluch, ze to pocuje, ja ano.
keby som mal robit na firemnom ntb by som zosedivel, lebo je tam soft co tam musi byt a tiez ho nemozem rozobrat a vymenit SSD ani RAM.
Staci v tom NB otvorit nejaky PSD 200-300 Mb a zamrzne uz pri tom otvarani.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa