Ahojte. Aké parametre zvoliť pre komponenty pre plynulé spracovanie nie zdlhavé exportovanie videá v UHD 4k. Ďakujem. - Procesor, doska - Ram - Grafika - Disk
Teraz z iného súdka. Používam mobilnú Android verziu Lightroom a Photoshop z Google play a je to bezplatná verzia. Teraz som ale kúpil tablet s Windows 11 a rád by som sa opýtal, či je niečo podobné na nainštalovanie, teda nie plná verzia. Ďakujem.
Teraz z iného súdka. Používam mobilnú Android verziu Lightroom a Photoshop z Google play a je to bezplatná verzia. Teraz som ale kúpil tablet s Windows 11 a rád by som sa opýtal, či je niečo podobné na nainštalovanie, teda nie plná verzia. Ďakujem.
Adobe ponúka 2 verzie LR pre windows.
LRc - klasická verzia LR (cloud) - modernejšia verzia, ktorá má prepojenie aj z tablet verziou alebo mobilnou verziou.
Obe verzie sú však platené (mesačné predplatné). Free (obmedzená verzia) je len pre mobily.
A existuje náhrada za tieto programy ? Niečo som sa dočítal o GIMP ...
Mnoho náhrad, či už zadarmo, alebo za lacný peniaz.
- Gimp je alternatíva Photoshopu. - Darktable je náhrada Lightroomu. - Tvoj výrobca fotoaparátu môže ponúkať program na vyvolávanie RAW zadarmo. U mňa Nikon NX Studio. - Sú zadarmo on-line editory, napríklad Canva má. - Za (pomerne) lacný peniaz je napríklad Pixelmator Pro, ktorý nedávno kúpila Apple...
To len tak narýchlo čo mi napadlo, bude toho viac.
- Gimp je alternatíva Photoshopu. - Darktable je náhrada Lightroomu. - Tvoj výrobca fotoaparátu môže ponúkať program na vyvolávanie RAW zadarmo. U mňa Nikon NX Studio. - Sú zadarmo on-line editory, napríklad Canva má. - Za (pomerne) lacný peniaz je napríklad Pixelmator Pro, ktorý nedávno kúpila Apple...
Ešte by som spomenul dva grafické programy, ktoré sú menej známe a zo sveta open source ale určite kvalitné. Prvý zameraný na modelovanie a druhý na kreslenie a zábavky s obrázkami:
Pre GIMP odporúčam nadstavbu PhotoGIMP, nech sa to viac podobá Photoshopu:
https://github.com/Diolinux/PhotoGIMP
Dakedy som používal aj online editor Photopea a mali aj tuším desktopovú platenú verziu:
Možno nevieš, ale prispájkovaná RAM má svoj dôvod. Všetko je spolu na čipe, RAM, neviem či nie aj SSD. Je to takto podstatne výkonnejšie.
Ale tá malá skrinka... Načo? 🙄
To ako keď bol John Ive šéfdizajnérom a bol posadnutý tenkými iPhonmi. Zákazníci: Chceme iPhone s dlhšou výdržou batérie, nevadí, keď aj trochu hrubší. Apple: Tu je nový iPhone. Má síce slabšiu výdrž batérie, ale zato pozrii aký tenký!
Pripomenulo mi to vtip: Moja otázka: Čo sú to dane ako sa platia? Odpoveď školského systému: O to sa nestaraj. Mitochondria je energetickou zásobárňou bunky.
Len pre zaujímavosť nové M4 mac mini má vymeniteľný SDD disk. Nie je pripájkovaný k doske.
Ak chce niekto niečo vymieňať, tak toto je veľmi nevhodná a drahá platforma....
Áno len tie príplatky za vyššiu kapaciu SSD sú extrém. Na druhú stranu sa dá používať externé SSD vo veľmi slušných rýchlostiach (čo som zachytil väčšina užívateľov to rieši tak)
Len teda doplním že to nebude také jednoduché ako pri windowse. Ale pravdedpodobne sa časom nájde cesta ako nato
John Newton dal hore celé video ako sa vymieňa SSD. Bežný človek by to nezvládol. Podľa videa je to asi myslené pre budúce upgrady, ktoré budú poskytovať tretie strany.
Áno len tie príplatky za vyššiu kapaciu SSD sú extrém. Na druhú stranu sa dá používať externé SSD vo veľmi slušných rýchlostiach (čo som zachytil väčšina užívateľov to rieši tak)
Len mne uniká zmysel, a rozmery tej krabičky. Asi to nikto nikam neprenáša. To by musel vziať pod pazuchu krabičku, monitor, klávesnicu, myš, SSD, no na to sú predsa iné vykonné a kompletné zariadenia, a bez nutnosti pripájania k sieti.
Pocitač pre Da Vinci Resolve
- Procesor, doska
- Ram
- Grafika
- Disk
https://benchmarks.pugetsystems.com/benchmarks/
Používam mobilnú Android verziu Lightroom a Photoshop z Google play a je to bezplatná verzia. Teraz som ale kúpil tablet s Windows 11 a rád by som sa opýtal, či je niečo podobné na nainštalovanie, teda nie plná verzia.
Ďakujem.
Používam mobilnú Android verziu Lightroom a Photoshop z Google play a je to bezplatná verzia. Teraz som ale kúpil tablet s Windows 11 a rád by som sa opýtal, či je niečo podobné na nainštalovanie, teda nie plná verzia.
Ďakujem.
LRc - klasická verzia
LR (cloud) - modernejšia verzia, ktorá má prepojenie aj z tablet verziou alebo mobilnou verziou.
Obe verzie sú však platené (mesačné predplatné).
Free (obmedzená verzia) je len pre mobily.
- Gimp je alternatíva Photoshopu.
- Darktable je náhrada Lightroomu.
- Tvoj výrobca fotoaparátu môže ponúkať program na vyvolávanie RAW zadarmo. U mňa Nikon NX Studio.
- Sú zadarmo on-line editory, napríklad Canva má.
- Za (pomerne) lacný peniaz je napríklad Pixelmator Pro, ktorý nedávno kúpila Apple...
- Tvoj výrobca fotoaparátu môže ponúkať program na vyvolávanie RAW zadarmo. U mňa Nikon NX Studio.
- Za (pomerne) lacný peniaz je napríklad Pixelmator Pro, ktorý nedávno kúpila Apple...
https://www.blender.org/features/
https://krita.org/sk/features/
https://github.com/Diolinux/PhotoGIMP
Dakedy som používal aj online editor Photopea a mali aj tuším desktopovú platenú verziu:
https://www.photopea.com/
Ale tá malá skrinka... Načo? 🙄
To ako keď bol John Ive šéfdizajnérom a bol posadnutý tenkými iPhonmi.
Zákazníci: Chceme iPhone s dlhšou výdržou batérie, nevadí, keď aj trochu hrubší.
Apple: Tu je nový iPhone. Má síce slabšiu výdrž batérie, ale zato pozrii aký tenký!
Pripomenulo mi to vtip:
Moja otázka: Čo sú to dane ako sa platia?
Odpoveď školského systému: O to sa nestaraj. Mitochondria je energetickou zásobárňou bunky.
Peklo zamrzlo
Na druhú stranu sa dá používať externé SSD vo veľmi slušných rýchlostiach (čo som zachytil väčšina užívateľov to rieši tak)
Na druhú stranu sa dá používať externé SSD vo veľmi slušných rýchlostiach (čo som zachytil väčšina užívateľov to rieši tak)
https://www.digimanie.cz/apple-kupuje-pixelmator-litevskou-alternativu-photoshopu/10134
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom