Ahojte. Aké parametre zvoliť pre komponenty pre plynulé spracovanie nie zdlhavé exportovanie videá v UHD 4k. Ďakujem. - Procesor, doska - Ram - Grafika - Disk
32 platí pre Windows. Pre mac OS je pre Fusion dop. minimum 16 gb.
Apple tvrdí, že Mac-y s M procesorom si vystačia s menším množstvom pamäti. Ja som tomu nikdy neveril. Donedávna predávali nové počítače s 8 GB RAM, čo je v roku 2024 hanba. Až teraz pred týždňom začali všade dávať 16 GB minimum. Kvôli AI (ktorú oni nazývajú Apple Inteligence 🙄).
Ináč ten nový Mac Mini každý hovorí že má neuveriteľný pomer cena / výkon. Nepočul som zlého slova v žiadnej recenzii. Iba to, že má vypínač na spodnej strane skrinky 😂
Detstvo so spájkovačkou a vývojkou bolo fajn. Celkovo záľuba v technike je dlhodobá, vždy to napreduje a je sa čo učiť.
Doba ide vopred, ako puberťák som prerušil v detskej izbe žily na kábloch na rádiu, malej Tesle a lampe s čokoládkami a dal si v detskej izbe vedľa seba vypínače a mal pohodlie. Teraz rádio, Spotify, lampa a zásuvka cez Google Home hlasom, to by som 20 rokod dozadu ani netušil
Na Mac-och sa mi najviac páči, že sa neprehrievajú a sú tiché. Na mojom M2 Pro myslím, že som ešte nevidel teplotu nad 60 stupńov. Aj keď skladám panorámy, prevádzkujem Windows a Linux v emulácii a podobne. Bežne 40 stupňov.
Apple tvrdí, že Mac-y s M procesorom si vystačia s menším množstvom pamäti. Ja som tomu nikdy neveril. Donedávna predávali nové počítače s 8 GB RAM, čo je v roku 2024 hanba. Až teraz pred týždňom začali všade dávať 16 GB minimum. Kvôli AI (ktorú oni nazývajú Apple Inteligence 🙄).
Ináč ten nový Mac Mini každý hovorí že má neuveriteľný pomer cena / výkon. Nepočul som zlého slova v žiadnej recenzii. Iba to, že má vypínač na spodnej strane skrinky 😂
To až apple počítače potrebovali menej ram bola pravda.
Aj tieto parametre pre fusion (v davinci) sú od výrobcu, ktorý sám uvádza menej pre apple system ako pre windows system.
Nám ostáva len veriť že to testoval
Ano nový mac mini vyzerá zaujímavo v tej cenovej kategorii. Už M1 boli svojim spôsobom revolúcia kde airko nemuselo mať vetráčik. Bol teda tichý a vydržal dlhšie ako porovnatelné windows notebooky. Výkon bol v optimalizovaných aplikáciach nad očakávania.
Ja som každopádne primárne stále na windowse, ale to skôr kvôli špecifickým aplikáciám
Ak to teda niekto používate, akou rýchlosťou prebieha finálny renderingu a export povedzme pri zdrojových súboroch v 4K, 10 bit, 50 fps , h265. Koľko FPS/sec ?
Ak to teda niekto používate, akou rýchlosťou prebieha finálny renderingu a export povedzme pri zdrojových súboroch v 4K, 10 bit, 50 fps , h265. Koľko FPS/sec ?
Ako ja sa nehádam že sa nedá vyskladať dobré WIN riešenie. Určite to ide. Len hovorím že je tu aj alternatíva, ktorá má výhodu/nevýhodu v tom že je to celé unifikované (už to neupgradneš).
Každopádne autor by mohol dať aspoň cenovú predstavu. Inak mu ťažko niekto poradí.
Myslím si že aj za menej, asi najväčšiu položku zohrá práve grafická karta ale už aj pri herných kompoch sa dá poskladať rozumná zostava aj za 1.500.
Asi ma to tiež neminie niečo vyskladať. Zatiaľ videjká robím len v HD, takže mi stačí čo mám, ale do budúcnosti budem musieť niečo poriešiť. Vieš doporučiť nejaké softy na spracovanie 4K videa pod linuxom?
Asi ma to tiež neminie niečo vyskladať. Zatiaľ videjká robím len v HD, takže mi stačí čo mám, ale do budúcnosti budem musieť niečo poriešiť. Vieš doporučiť nejaké softy na spracovanie 4K videa pod linuxom?
S videom som robil naposledy vo windowsáckom Movie Makeri ešte na XPčku, keď sme digitalizovali videá cez TV kartu Pre KDE desktop je známy Kdenlive, registrujem napríklad Olive a existuje viac programov, tuším že niektorí editujú video aj cez Blender:
Pocitač pre Da Vinci Resolve
- Procesor, doska
- Ram
- Grafika
- Disk
Pre mac OS je pre Fusion dop. minimum 16 gb.
Aj tieto parametre pre fusion (v davinci) sú od výrobcu, ktorý sám uvádza menej pre apple system ako pre windows system.
Nám ostáva len veriť že to testoval
Ano nový mac mini vyzerá zaujímavo v tej cenovej kategorii. Už M1 boli svojim spôsobom revolúcia kde airko nemuselo mať vetráčik. Bol teda tichý a vydržal dlhšie ako porovnatelné windows notebooky. Výkon bol v optimalizovaných aplikáciach nad očakávania.
Ja som každopádne primárne stále na windowse, ale to skôr kvôli špecifickým aplikáciám
Každopádne autor by mohol dať aspoň cenovú predstavu. Inak mu ťažko niekto poradí.
https://kdenlive.org/en/
https://www.olivevideoeditor.org/
https://www.blender.org/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie