chcel by som sa spytat aky program používate na prezeranie fotiek vo formate raw. ja som mal fast picture viewer ale je plateny a skusobna doba mi uz skoncila. potreboval by som nieco rychle napriklad ako windows photo viewer.
stiahol som irfanview a .cr2 ide otvorit ale v zlozke sa mi namiesto miniatur ukazuju cervene macky. da sa to neako nastavit aby mi to normalne ukazovalo miniatury?
Ak máš otvorený Irfan, stlač "T" (thumbnails) a budú sa ti zobrazovať náhlady fotiek.
my na tu angličtinu ráz všetci zahynieme, , keď poviem v krčme, že sme sa mohli učiť usilovne maďarčinu, a pri pohľade na EU že mohlo Rakúsko-Uhorsko kľudne zostať, tak skoro dostanem na hubu; angličtiny sa nikto nebojí, asi že sú tak ďaleko; ozaj, ty veríš násilnej maďarizácii ? ja si myslím, že to bolo ako dnes s angličtinou; kto chcel niečo znamenať a mať robotu, drkotal po maďarsky, dnes, a to sme pokročili ďalej, aj cez voľnú chvíľu po anglicky
Slubil som, ze nebudem uz na tuto temu, ale tato otazka ma vazne pobavila. Ak umrie Bill Gates, tak sanic nestne, mozno konecne windows otozi spravnym kurzom, nebudu viac existovat koko...tske EULA a Apple skrachuje, lebo ho nebude mat kto drzat nad vodou. Teda potom, co "odide" Jobs samozrejme. Myslim, ze uz je nachystanych 1000000 operacnych systemov, ktore neuzru svetlo svetla, pretoze neexistuju normalne konkurencne podmienky. Moja Zuza-ucitelka nemoze na pridelenom obstaroznom PC pouzit iny OS, pretoze to bol dar Billa suvisiaci s celslovenskou licenscnou zmluvou o vyhradnosti pouzivania toho OS a Office. Velmi som to zjednodusil, ale myslim, ze som vystihol podstatu. Je to od temy odtazite, ale odpovedal som na otazku. Mimochodom, ja pouzivam Lightroom a ak to ide tak PS CS a CS2, vsetko s licenciami, doma mame studentsku licenciu CS2. Kedze casto stretavam s RAW od mojich (menej skusenych) zakaznikov, pouzivam DNG konvertor a potom trebars aj moj oblubeny XnView. Ale DNG vie otvorit aj Zoner ME. DNG je vobec asi najlepsi pocin v case boom digitalnych aparatov.
Slubil som, ze nebudem uz na tuto temu, ale tato otazka ma vazne pobavila. Ak umrie Bill Gates, tak sanic nestne, mozno konecne windows otozi spravnym kurzom, nebudu viac existovat koko...tske EULA a Apple skrachuje, lebo ho nebude mat kto drzat nad vodou. Teda potom, co "odide" Jobs samozrejme. Myslim, ze uz je nachystanych 1000000 operacnych systemov, ktore neuzru svetlo svetla, pretoze neexistuju normalne konkurencne podmienky. Moja Zuza-ucitelka nemoze na pridelenom obstaroznom PC pouzit iny OS, pretoze to bol dar Billa suvisiaci s celslovenskou licenscnou zmluvou o vyhradnosti pouzivania toho OS a Office. Velmi som to zjednodusil, ale myslim, ze som vystihol podstatu. Je to od temy odtazite, ale odpovedal som na otazku. Mimochodom, ja pouzivam Lightroom a ak to ide tak PS CS a CS2, vsetko s licenciami, doma mame studentsku licenciu CS2. Kedze casto stretavam s RAW od mojich (menej skusenych) zakaznikov, pouzivam DNG konvertor a potom trebars aj moj oblubeny XnView. Ale DNG vie otvorit aj Zoner ME. DNG je vobec asi najlepsi pocin v case boom digitalnych aparatov.
Kombinácia zákazník a študentská licencia CS2 sa tak trocha vylučuje. A k tomu prehliadaniu RAW - tiež používam medzerník a skutočne nepoznám rýchlejší spôsob na náhľad ako stlačiť jednu klávesu.
Na zvyšok nemá zmysel reagovať. Diskutujme k téme, prosím.
Kombinácia zákazník a študentská licencia CS2 sa tak trocha vylučuje. A k tomu prehliadaniu RAW - tiež používam medzerník a skutočne nepoznám rýchlejší spôsob na náhľad ako stlačiť jednu klávesu.
Na zakaznika mam jednu licenciu za 30000 Sk a druhu za 50000. Doma robim svoje
Nainstaluj si http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26829 a mozes veselo prezerat RAW z prostredia prieskumnika alebo Win Photo Vieweru.
Uz to tu raz bolo, Apple bez Jobsa, vel aludi si pamata kauzu s milionmi farieb. Ak na tych pocitacoch chodi Windows, pouzivaju tie iste suciastky ako PC, potom o co ide? O bublinu. Dokonca cinania pochopili, ze Macky nehodno ani kopirovat. Keby ten Einstein vedel, kto bude raz pouzivat jeho podobizen na svoju reklamu ... THINK NORMAL ...
Az na to, ze pc je postavene na biose a mac na efi. Detinske uvazovanie.
Nechaj tak. Má svoju pravdu, ktorej skalopevne verí. Vtedy je akákoľvek debata zbytočná. Niekde som čítal, že ak chce človek niečo kritizovať, alebo nenávidieť, tak to musí najskôr spoznať. Ale toto ne SVK nejako nie je zaužívané...
nechaj tak. kto chce, pindat bude kolko bude potrebovat. ak by clovek chcel postavit pc vykonovo ekvivalentne mekintosu, s IPS displejom a operacnym systemom, dojde na priblizne rovnaku sumu. ale kto pouziva free linux mysliac si, ze absencia jeho prispevku majkrosoft alebo apple zruinuje. a porovnavat efi a bios pred takymto clovekom je mrhanie vsetkym, co sa na napisanie odpovede pouzije.
len preto, ze apple robi hi-end zariadenia, neznamena, ze je drahy.
Mozes si stiahnut priamo od Microsoftu podporu pre RAW a pozerat fotky vo Windowse bez dalsieho softu. Je to zadarmo. Microsoft Camera Codec Pack. http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26829
Nechaj tak. Má svoju pravdu, ktorej skalopevne verí. Vtedy je akákoľvek debata zbytočná. Niekde som čítal, že ak chce človek niečo kritizovať, alebo nenávidieť, tak to musí najskôr spoznať. Ale toto ne SVK nejako nie je zaužívané...
Nie, nie je pravda, ze Mac-ky nenavidim. Iba sa nad nimi usmievam. Navyse to nie je zauzivane iba v SVK, ale na celom svete ...
nechaj tak. kto chce, pindat bude kolko bude potrebovat. ak by clovek chcel postavit pc vykonovo ekvivalentne mekintosu, s IPS displejom a operacnym systemom, dojde na priblizne rovnaku sumu. ale kto pouziva free linux mysliac si, ze absencia jeho prispevku majkrosoft alebo apple zruinuje. a porovnavat efi a bios pred takymto clovekom je mrhanie vsetkym, co sa na napisanie odpovede pouzije.
Mas hi-end McPro za 5000? Lebo reagujes, ako keby mojim prispevkom mal Apple zrunovat
Nie, nie je pravda, ze Mac-ky nenavidim. Iba sa nad nimi usmievam. Navyse to nie je zauzivane iba v SVK, ale na celom svete ...
Kde si v mojom príspevku prečítal, že som napísal niečo o tom, že MACy nenávidíš? Píšem len o tom, že z najväčšou pravdepodobnosťou (ak to nie je pravda, tak sa ospravedlňujem) nadávaš na niečo, čo si videl vo výklade. S Apple už nejaký ten rok robím a viem kriticky povedať v čom mi vyhovuje a v čom zasa nie. Tak isto ako to isté viem povedať na WinTel PC s ktorými robím ešte dlhšie. Lenže v dnešnej dobe je jednoducho módne kopnúť si do Apple. Aj keď to znamená napísať pridr**nu poznámku na zdravotný stav Jobsa. Nikdy by som si nedovolil nadávať napríklad na majiteľov a výrobcov zvukovej aparatúry McIntosh len preto, že je drahý a ja nedokážem jej kvality oceniť, lebo mi stačí malá veža čo mi púšťa MP3....
Týmto končím túto debatu - ten čo sa pýtal odpoveď dostal a ja môj čas je dosť vzácny na to aby som ho strácal týmito žabomyšími debatami ala Apple vs. zvyšok sveta alebo Canon vs. Nikon.
pozeranie RAWu
potreboval by som nieco rychle napriklad ako windows photo viewer.
da sa to neako nastavit aby mi to normalne ukazovalo miniatury?
Myslim, ze uz je nachystanych 1000000 operacnych systemov, ktore neuzru svetlo svetla, pretoze neexistuju normalne konkurencne podmienky.
Moja Zuza-ucitelka nemoze na pridelenom obstaroznom PC pouzit iny OS, pretoze to bol dar Billa suvisiaci s celslovenskou licenscnou zmluvou o vyhradnosti pouzivania toho OS a Office. Velmi som to zjednodusil, ale myslim, ze som vystihol podstatu. Je to od temy odtazite, ale odpovedal som na otazku.
Mimochodom, ja pouzivam Lightroom a ak to ide tak PS CS a CS2, vsetko s licenciami, doma mame studentsku licenciu CS2.
Kedze casto stretavam s RAW od mojich (menej skusenych) zakaznikov, pouzivam DNG konvertor a potom trebars aj moj oblubeny XnView. Ale DNG vie otvorit aj Zoner ME. DNG je vobec asi najlepsi pocin v case boom digitalnych aparatov.
Myslim, ze uz je nachystanych 1000000 operacnych systemov, ktore neuzru svetlo svetla, pretoze neexistuju normalne konkurencne podmienky.
Moja Zuza-ucitelka nemoze na pridelenom obstaroznom PC pouzit iny OS, pretoze to bol dar Billa suvisiaci s celslovenskou licenscnou zmluvou o vyhradnosti pouzivania toho OS a Office. Velmi som to zjednodusil, ale myslim, ze som vystihol podstatu. Je to od temy odtazite, ale odpovedal som na otazku.
Mimochodom, ja pouzivam Lightroom a ak to ide tak PS CS a CS2, vsetko s licenciami, doma mame studentsku licenciu CS2.
Kedze casto stretavam s RAW od mojich (menej skusenych) zakaznikov, pouzivam DNG konvertor a potom trebars aj moj oblubeny XnView. Ale DNG vie otvorit aj Zoner ME. DNG je vobec asi najlepsi pocin v case boom digitalnych aparatov.
A k tomu prehliadaniu RAW - tiež používam medzerník a skutočne nepoznám rýchlejší spôsob na náhľad ako stlačiť jednu klávesu.
A k tomu prehliadaniu RAW - tiež používam medzerník a skutočne nepoznám rýchlejší spôsob na náhľad ako stlačiť jednu klávesu.
Keby ten Einstein vedel, kto bude raz pouzivat jeho podobizen na svoju reklamu ...
THINK NORMAL ...
Detinske uvazovanie.
Detinske uvazovanie.
Niekde som čítal, že ak chce človek niečo kritizovať, alebo nenávidieť, tak to musí najskôr spoznať. Ale toto ne SVK nejako nie je zaužívané...
Detinske uvazovanie.
ak by clovek chcel postavit pc vykonovo ekvivalentne mekintosu, s IPS displejom a operacnym systemom, dojde na priblizne rovnaku sumu. ale kto pouziva free linux mysliac si, ze absencia jeho prispevku majkrosoft alebo apple zruinuje. a porovnavat efi a bios pred takymto clovekom je mrhanie vsetkym, co sa na napisanie odpovede pouzije.
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26829
Niekde som čítal, že ak chce človek niečo kritizovať, alebo nenávidieť, tak to musí najskôr spoznať. Ale toto ne SVK nejako nie je zaužívané...
ak by clovek chcel postavit pc vykonovo ekvivalentne mekintosu, s IPS displejom a operacnym systemom, dojde na priblizne rovnaku sumu. ale kto pouziva free linux mysliac si, ze absencia jeho prispevku majkrosoft alebo apple zruinuje. a porovnavat efi a bios pred takymto clovekom je mrhanie vsetkym, co sa na napisanie odpovede pouzije.
Lenže v dnešnej dobe je jednoducho módne kopnúť si do Apple. Aj keď to znamená napísať pridr**nu poznámku na zdravotný stav Jobsa.
Nikdy by som si nedovolil nadávať napríklad na majiteľov a výrobcov zvukovej aparatúry McIntosh len preto, že je drahý a ja nedokážem jej kvality oceniť, lebo mi stačí malá veža čo mi púšťa MP3....
Týmto končím túto debatu - ten čo sa pýtal odpoveď dostal a ja môj čas je dosť vzácny na to aby som ho strácal týmito žabomyšími debatami ala Apple vs. zvyšok sveta alebo Canon vs. Nikon.
ak si to nahodou niekto nevsimol tak zakladatel temy si uz stiahol kodek = problem solved
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa