mám genius - nie je to úplne zlé ( môj má vadu reklamoval som a má tú istú aj keď poslaly úplne iný kus s novším dizajnom a potom sa na to vys...) prero je fakt zlé - tlačídla sa zasekávajú, keď je pero príliš naklonené tiež sa zasekáva a nepíše. baterka mi vôbec nepríde ako problém. wacom pero mi prišlo ako príliš ľahké - asi zvykom. Wacom Bamboo Pen & Touc má kamoš - spracovanie oveľa lepšie najmä pero reaguje ako má. ja by som chcel ale Wacom Intuos4 S A6 - najmä kvôli veľkosti. mám veľký genius - zmenšl som si pochu na kreslenie na nejakých cca 9x6cm. zistil som že veľká plocha ma až príliš zdržuje, je možno dobrá na kreslenie ale na úpravu fotiek nie veľmi.
Mal som Genius, hroty posli za chvilku intenzivnym pouzivanim (mimochodom to pero u geniusu je naozaj hrozne..vrzga a to ma slak triafal... ) Pisal som vyrobcovi do USA (u nas nezozenies), ci kde to bolo a poslali mi zadarmo 3hroty nahradne . Na naslednu otazku emailom ze co bude ked sa mi minu aj tie mi uz neodpisali Preto som ho radsej predal.
Odtedy wacom intous 4M a ziadne vyhrady. Nahradne hroty bude mat firma v podpore aj niekolko dalsich nasledujucich rokov.
Len tak mimochodom, ako si na tom s opotrebovavanim hrotov na tom Intuos-e? Mne sa prvy zodral velmi rychlo. Zatial som to vyriesil tak, ze som si plochu tabletu prelepil takou tvrdou transparentnou foliou. Na fungovanie tabletu to nema vplyv a hroty vydrzia podstatne dlhsie.
Len tak mimochodom, ako si na tom s opotrebovavanim hrotov na tom Intuos-e? Mne sa prvy zodral velmi rychlo. Zatial som to vyriesil tak, ze som si plochu tabletu prelepil takou tvrdou transparentnou foliou. Na fungovanie tabletu to nema vplyv a hroty vydrzia podstatne dlhsie.
Jasne, prvy ide rychlo prec..
Teraz mam tempo zhruba 2-3 za rok pokial su to bezne upravy fotografii. Ak sa ide viac do kresliarskych technik tak sa pocet zvysuje.
neviem co mas za kus, ale ten moj pise az ked sa perom dotknem plochy,pohyb kurzora/pera registruje tak 2.5cm nad povrchom. Kurzor mi este nikdy nezmizol...ale pokial sa ho chces zbavit, vymenim za A5ku alebo skus updatnut ovladac ked tak
Diky za odpoved. To bol kamaratov tablet, ja som ho mal tyzden pozicany. Takze mozem uvazovat o kupe nejakeho tabletu.
Ja by som bral ten najmensi. Skusil som si akoze pisat po paiery s rukov pevne na zemi (ako ked pisem) a ak som nou rukov nedostal som sa viac ako na 8x8cm plochy. Takze aj ten najmensi skrecek by mne na retus stacil.
Ja by som bral ten najmensi. Skusil som si akoze pisat po paiery s rukov pevne na zemi (ako ked pisem) a ak som nou rukov nedostal som sa viac ako na 8x8cm plochy. Takze aj ten najmensi skrecek by mne na retus stacil.
Ak mas monitor mensi ako 17" tak ti to postaci. Pre velke monitory je pohodlnejsi tablet od A5.
Ak mas monitor mensi ako 17" tak ti to postaci. Pre velke monitory je pohodlnejsi tablet od A5.
ahoj prosím vysvetli prečo? ja tiež ako som hore písal chcem A6 veľkosť tabletu. ale nikdy ma nenapadlo že veľkosť tabletu by som mal odvíjať od veľkosti monitoru. Mám 15,4´´ notebuk ale chcem väčší externý monitor. díky
ahoj prosím vysvetli prečo? ja tiež ako som hore písal chcem A6 veľkosť tabletu. ale nikdy ma nenapadlo že veľkosť tabletu by som mal odvíjať od veľkosti monitoru. Mám 15,4´´ notebuk ale chcem väčší externý monitor. díky
väčšia plocha tabletu = precíznejšia práca čím väčší monitor, tým väčšie rozlíšenie monitora a je vhodnejší väčší tablet, ale záleží to od využitia. Či chceš tabletom úplne nahradiť myš, kresliť, alebo iba na retuš.
Ja som kúpil A5, ale myslím že ak to bude iba na retuš tak stačí A6 (teraz by som kúpil asi A6 wacom intuos, namiesto A5 bamboo)
Ja mam 22 palcovy Dell a wacom intuos 4M teda medium A5 velkost. A uplne mi staci a to s nim pracujem doslova kazdy den niekolko hodin intenzivne. A co sa tyka hrotov, mam ho asi rok a vymenil som len jeden aj ten sa dal este dokonca v klude pouzivat.
prosím poradte mi, rozhodujem sa medzi wacom bamboo ( lacnejší, ovládanie aj prstami), a intous 4S (drahší, a snímanie náklonu pera) . na retuš a masky. mám teraz genius vyšie som spominal. Chcem sa opýtať používateľov intousou, či sa im oplatilo priplatiť, za ten náklon pera a či to je jediná jeho výhoda oproti bamboo- prečo si ho vlastne kúpili?
Ja mam 22 palcovy Dell a wacom intuos 4M teda medium A5 velkost. A uplne mi staci a to s nim pracujem doslova kazdy den niekolko hodin intenzivne. A co sa tyka hrotov, mam ho asi rok a vymenil som len jeden aj ten sa dal este dokonca v klude pouzivat.
nikto neodpoved tak skúsim osobne. praď prosím aspoň ty. je to snímanie náklonu na intousoch prospešná vec, používaš to na dokresľovanie vlasov napr. s tými novými štetcami v CS5? prečo si si nekúil bamboo?
Ktory Tablet na technicke kreslenie? Je vobec tablet vhodny ku CAD-om?
Bezny nastroj pre CAD. Jedine Wacom, dokonca ma na to specialny model, miesto mysi pozicne zariadenie s krizovym zameriavacom. Pre CAD treba velky format, takze Intos 4 L alebo XL. http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=267 http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=262 http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=253
Tablet
prero je fakt zlé - tlačídla sa zasekávajú, keď je pero príliš naklonené tiež sa zasekáva a nepíše. baterka mi vôbec nepríde ako problém. wacom pero mi prišlo ako príliš ľahké - asi zvykom.
Wacom Bamboo Pen & Touc má kamoš - spracovanie oveľa lepšie najmä pero reaguje ako má.
ja by som chcel ale Wacom Intuos4 S A6 - najmä kvôli veľkosti. mám veľký genius - zmenšl som si pochu na kreslenie na nejakých cca 9x6cm. zistil som že veľká plocha ma až príliš zdržuje, je možno dobrá na kreslenie ale na úpravu fotiek nie veľmi.
Mal som Genius, hroty posli za chvilku intenzivnym pouzivanim (mimochodom to pero u geniusu je naozaj hrozne..vrzga a to ma slak triafal... ) Pisal som vyrobcovi do USA (u nas nezozenies), ci kde to bolo a poslali mi zadarmo 3hroty nahradne . Na naslednu otazku emailom ze co bude ked sa mi minu aj tie mi uz neodpisali
Preto som ho radsej predal.
Odtedy wacom intous 4M a ziadne vyhrady. Nahradne hroty bude mat firma v podpore aj niekolko dalsich nasledujucich rokov.
Mne sa prvy zodral velmi rychlo. Zatial som to vyriesil tak, ze som si plochu tabletu prelepil takou tvrdou transparentnou foliou. Na fungovanie tabletu to nema vplyv a hroty vydrzia podstatne dlhsie.
Mne sa prvy zodral velmi rychlo. Zatial som to vyriesil tak, ze som si plochu tabletu prelepil takou tvrdou transparentnou foliou. Na fungovanie tabletu to nema vplyv a hroty vydrzia podstatne dlhsie.
Teraz mam tempo zhruba 2-3 za rok pokial su to bezne upravy fotografii. Ak sa ide viac do kresliarskych technik tak sa pocet zvysuje.
Kurzor mi este nikdy nezmizol...ale pokial sa ho chces zbavit, vymenim za A5ku
alebo skus updatnut ovladac ked tak
A5 ma narozdiel od A6-display pri tlacitkach
čím väčší monitor, tým väčšie rozlíšenie monitora a je vhodnejší väčší tablet, ale záleží to od využitia. Či chceš tabletom úplne nahradiť myš, kresliť, alebo iba na retuš.
Ja som kúpil A5, ale myslím že ak to bude iba na retuš tak stačí A6 (teraz by som kúpil asi A6 wacom intuos, namiesto A5 bamboo)
A uplne mi staci a to s nim pracujem doslova kazdy den niekolko hodin intenzivne. A co sa tyka hrotov, mam ho asi rok a vymenil som len jeden aj ten sa dal este dokonca v klude pouzivat.
A uplne mi staci a to s nim pracujem doslova kazdy den niekolko hodin intenzivne. A co sa tyka hrotov, mam ho asi rok a vymenil som len jeden aj ten sa dal este dokonca v klude pouzivat.
http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=267
http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=262
http://www.wacom.eu/index2.asp?lang=en&pid=253
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie