Fórum » Tlač

Cena Portretu A4

misek
2012-08-18 22:38:56+02
V pripade ,ze mate klienta (zena) ktora chce nafotit portret+fashion odovzdavate fotografie na cd-cku alebo len vytlacene fotografie ? ak odovzdavate uz vyretusovane vytlacene fotografie povedzme na A4 co je asi dost casto pouzivany rozmer aka je na Slovensku bezna cena a aka je cena v pripade ,ze su fotografie na cd-cku?
Dakujem

jrfoto
2012-08-18 22:46:19+02

jrfoto
2012-08-18 22:49:23+02
bezna cena? ved kazdy pracuje za inu sumu...myslim ze kazdy sa dokaze ohodnotit na kolko si cenni svoju pracu...nejaky zufalec to nafoti za 1 euro za fotku uz aj taki tu boli iny zasa za 50 a niekto aj za 500...nejaka univerzalna tabulka neexistuje...

misek
2012-08-18 22:57:51+02
príspevok od: jrfoto
bezna cena? ved kazdy pracuje za inu sumu...myslim ze kazdy sa dokaze ohodnotit na kolko si cenni svoju pracu...nejaky zufalec to nafoti za 1 euro za fotku uz aj taki tu boli iny zasa za 50 a niekto aj za 500...nejaka univerzalna tabulka neexistuje...
...v pripade, ze sa tym zivis by mala existovat niejaka cena od ktorej sa odvija aj konkurencia ci? ...je mi jasne ,ze slovak urobi vsetko za flasu slivovice a potom sa v krcme stazuje aky tazky zivot je bez penazi ale to je pre nas typicke ,ze si svoju pracu nevazime a nevieme ohodnotit no ja som sa pytal hlavne tych ktory svoju cenu poznaju...nehovor mi ,ze v inych oblastiach je to tiez take rozdielne 1,50,500 eur take ci uz ide o murara stolara atd

tomas.hlavco
2012-08-18 23:01:47+02
najveobecnejsi vzorec je: spocitaj si cas ktory ju budes fotit, napr. 2 hodiny pripocitaj si dvojasobok na upravu, t.z. dalsie 4 hodiny + naklady na tlac a ostatne, prip doprava a tak, uz si len urci na kolko sa citis za hodinu, tu je to zase rozne, niekto sa citi na 3 eura niekto moze na 30.

Tamas
2012-08-18 23:08:10+02
Poviem to asi tak, dostal som ponuku nafotiť kalendár (A3), tlač na formát A4 stojí v našom meste 1€ na A3 2€, fotka by bola iba na polku a číslice na druhej polke. Suma sumárov by to vychádzalo 1,10€ za jednu stranu, kalendár 14 strán - 12 mesiacov + predná strana (asi plnotlač) + v zadu náhľad + viazanie = približne 16-18€ + fotenie
celé by som to ohraničil sumou do 30€

ale ty sám musíš poznať kvalitu/hodnotu svojej práce, použitý materiál, vynaložený čas a úsilie a tým pádom sa aj sám ohodnotiť.

jrfoto
2012-08-18 23:08:16+02
príspevok od: misek
...v pripade, ze sa tym zivis by mala existovat niejaka cena od ktorej sa odvija aj konkurencia ci? ...je mi jasne ,ze slovak urobi vsetko za flasu slivovice a potom sa v krcme stazuje aky tazky zivot je bez penazi ale to je pre nas typicke ,ze si svoju pracu nevazime a nevieme ohodnotit no ja som sa pytal hlavne tych ktory svoju cenu poznaju...nehovor mi ,ze v inych oblastiach je to tiez take rozdielne 1,50,500 eur take ci uz ide o murara stolara atd
myslim ze aj v inych oblastiach su ceny rozne, nikto ti tu nejaku tabulku neda a ani ti neporadi kolko si mas pytat, a myslim ze je normalne ked clovek, ktory na meno a roky skusenosti si vypyta 10krat tolko ako clovek co si pred tyzdnom zavesil zrkadlovku na krk a hned je z neho profi, ja som napr najviac za jednu fotku dostal 100e ale poznam fotografa ktory dostal za jednu fotografiu vtedy este v korunach zhruba 1000000sk ale ta fotka isla na celosvetovu kampan istej automobilovej firmy a naozaj stala za to....

jrfoto
2012-08-18 23:11:06+02
príspevok od: Tamas
Poviem to asi tak, dostal som ponuku nafotiť kalendár (A3), tlač na formát A4 stojí v našom meste 1€ na A3 2€, fotka by bola iba na polku a číslice na druhej polke. Suma sumárov by to vychádzalo 1,10€ za jednu stranu, kalendár 14 strán - 12 mesiacov + predná strana (asi plnotlač) + v zadu náhľad + viazanie = približne 16-18€ + fotenie

ale ty sám musíš poznať kvalitu/hodnotu svojej práce, použitý materiál, vynaložený čas a úsilie a tým pádom sa aj sám ohodnotiť.
ja som si vybavil tlac kalendara a 3 13 listov, kriedovy papier, plus zadny karton a vazba za 7.50e

jozkovicz
2012-08-18 23:12:45+02
myslim ze aj v inych oblastiach su ceny rozne, nikto ti tu nejaku tabulku neda a ani ti neporadi kolko si mas pytat, a myslim ze je normalne ked clovek, ktory na meno a roky skusenosti si vypyta 10krat tolko ako clovek co si pred tyzdnom zavesil zrkadlovku na krk a hned je z neho profi, ja som napr najviac za jednu fotku dostal 100e ale poznam fotografa ktory dostal za jednu fotografiu vtedy este v korunach zhruba 1000000sk ale ta fotka isla na celosvetovu kampan istej automobilovej firmy a naozaj stala za to....
tak to by som ju rad videl teda

jrfoto
2012-08-18 23:13:53+02
príspevok od: jozkovicz
tak to by som ju rad videl teda
je to asi 10-12 rokov do zadu, na nete sa ta fotka nenachadza ale mozno ju niekde najdem

misek
2012-08-18 23:19:11+02

jasne naklady su jedna vec a ohodnotenie sameho seba je vec druha len je tazke najst tu spravnu cenu k svojej tvorbe preto je myslim si dobre poznat ceny konkurencie a ich tvorbu aby si mohol clovek vytvorit tie svoje ...

misek
2012-08-18 23:23:38+02
dobre tak sa Ta opytam inac...teoreticky "som zena" a mam zaujem sa u Teba nafotit..mam vlastneho vyzazistu aj oblecenie potrebujem od Teba 10 roznych fotografii vyretusovanych a vytlacenych na A4 kolko by ma to stalo

jrfoto
2012-08-18 23:29:23+02
dobre tak sa Ta opytam inac...teoreticky "som zena" a mam zaujem sa u Teba nafotit..mam vlastneho vyzazistu aj oblecenie potrebujem od Teba 10 roznych fotografii vyretusovanych a vytlacenych na A4 kolko by ma to stalo
neviem fotim maximalne moju priatelku a specializujem sa na motorsport ale pod 50e by som ani z domu nevysiel, a uz vobec nie v takomto teple ale radsej to necham na ludi co sa tomu rozumeju, uz viac krat som tak poslal ludi za niekym inym ako by som to mal sfusovat...je my smiesno z tych ,,Jozko Mrkvicka Photography´´ na FB ktory dokazu prosfesionalne nafotit vsetko od kvietkov az po pohreb

tomas.hlavco
2012-08-18 23:46:38+02
dobry galmour / fashion fotograf je drahy, to je zanama vec, ak mas drahu techniku, osvetlenie, drahy sotware, tam by som pod 100 eur urcite nesiel, ked som polozil tuto otazku mojej zene ze keby mala vizazistu, kadernika atď a išla by sa profi nafoiť na 10 A4-iek ze kolko si mysli ze by ju to asi stalo, podevedala mi ze by cakala tak 300-400 eur .. to len pre predstavu ako to vidia zeny

StefanB
2012-08-18 23:53:59+02

Si robis srandu A3 2€??.... ale nie atramentova tlac vsak?..

misek
2012-08-19 00:01:09+02
príspevok od: tomas.hlavco
dobry galmour / fashion fotograf je drahy, to je zanama vec, ak mas drahu techniku, osvetlenie, drahy sotware, tam by som pod 100 eur urcite nesiel, ked som polozil tuto otazku mojej zene ze keby mala vizazistu, kadernika atď a išla by sa profi nafoiť na 10 A4-iek ze kolko si mysli ze by ju to asi stalo, podevedala mi ze by cakala tak 300-400 eur .. to len pre predstavu ako to vidia zeny
...vacsinou zeny maju lepsi prehlad v cenovej politike vdaka

Tamas
2012-08-19 00:26:58+02
príspevok od: StefanB
Si robis srandu A3 2€??.... ale nie atramentova tlac vsak?..
Fotopapier cez laserovú tlačiareň

StefanB
2012-08-19 00:45:42+02
Fotopapier cez laserovú tlačiareň
No som sa zlakol ze atramentova tlac .. a to im vyhovoval kalendar v takej kvalite?...

lacikam
2012-08-19 00:53:33+02
páni "profesionáli", (takých je tu plno) - správajte sa ako profesionáli!
ZA PRVÉ - profesionál sa nikdy nepýta na fóre ostatných, na koľko má ceniť svoju prácu.
(misek)
ZA DRUHÉ - profesionál odvzdáva vždy len hotový výstup - žiadne elektronické dáta, už vôbec nie zdrojové.
to misek : "jasne naklady su jedna vec a ohodnotenie sameho seba je vec druha len je tazke najst tu spravnu cenu k svojej tvorbe preto je myslim si dobre poznat ceny konkurencie a ich tvorbu aby si mohol clovek vytvorit tie svoje ..."
ohodnotenie samého seba po finančnej stránke? To je ľahké - ak vieš, akú cenu má Tvoja práca pre TEBA. Chceš poznať ceny konkurencie ale poznáš aj PRÁCU konkurencie? Alebo budeš KONKUROVAŤ cenou? Ak chceš mať podobné ceny, mal by si mať aj podobný výstup. Preto je to vlastne zle - sa to tu takto pýtať. Zle a celé zbytočné. BTW celé 30E-18E náklady na tlač - takže svoju prácu ceníš na 12E? To bude exteriérová fotka na polhodinku fotenia? Si smiešny s touto otázkou - dúfam, že na FB nemáš pri mene "Photography" a podobné žvásty.

lacikam
2012-08-19 00:54:38+02
- tému zamknúť , ešte lepšie zmazať.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()