zdravím, chcem si kúpiť fototlačiareň A4, ale nemám s tým skúsenosti aký model a typ si vybrať, canon alebo epson, poprosím Vás o rady a skúsenosti. Ďakujem
ja mam canon pixma ip 4600 a uz mam aj dalsiu novsiu verziu 4700, som s nimi max.spokojna, pouzivam samozrejme orig.naplne, fotopapier bud canon, alebo od Fomei, lford a fotky vychadzaju velmi pekne. Tato tlaciaren ma velmi dobre, ak nie najlepsie hodnotenia medzi fototlaciarnami vo svojej triede, a cena je tiez velmi prijatelna , nuz tolko moja cca 2,5 rocna skusenost
Tiez rozmyslam nad kupou tlaciarne. Zaujimala by ma priemerna cena za A4, A5 fotografiu pri domacej tlaci (napln + papier). Ma to niekto zratane? Alebo kolko fotiek (cca) vytlacite na tych naplniach?
Nie tak davno sa tu riesil epson p50. Je dost mozne ze je to drahsie, ale nemam problem z roznou kvalitou roznych labov. Ked si raz zparujem fotak-photoshop-monitor-tlaciaren mam konstantne vysledky stale. Fototlaciarne vyuzivaju 6 naplni (v idealnom pripade) ktore niesu velmi velke v porovnani z klasickymi 4 naplnami. Takze odchadzaju. Citim sa uz takmer trapne, pretoze pri kazdej prilezitosti ospevujem p5o tku. Nemozem si ale pomoct ked som spokojny. Skuste pohladat.
pozdáva sa mi tá epsonka P50. Ty používaš tie väčšie atramenty? Koľko na nich vytlačíš?
Pouzivam Epson Claria (set T0807 - Hummingbird Inks). To su tie mensie. Velkoobjemove ( znacene ako Owl Inks) sa ako set zohnat nedaju, su predavane po farbe. Co je ok. Co ok nie je, je to ze nikde nie je uvedene ci Epson druhe spomenute farby (Owl)deklaruje ako Claria. Alebo je to len lacnejsia nahrada??? Neviem. Komunikacia z vyrobcom je ziadna, teda nulova.
Fototlačiarne (aj 6 atramentové) som mal už tri a skončili na smetisku v elektropredajni. A zaprisahal som sa, že už nikdy viac. Ustavične riešiť problém so zaschnutým atramentom ma privádzalo do zúfalstva. Potom som to už riešil tak, že som si nachystal fotky, kúpil nové náplne a tlačil som rad za radom, kým niektorá z nich nedošla... Dnes si dávam tlačiť na 12 atramentovej, kvalita je niekde inde, robí to odborník a nemám pocit, že by ma to stálo viac... Postupne si prerábam celý archív, porovnávam kvalitu tlače a nie je o čom, škoda, že som na to neprišiel skôr... Možno sa moja skúsenosť niekomu zíde...
Fototlačiarne (aj 6 atramentové) som mal už tri a skončili na smetisku v elektropredajni. A zaprisahal som sa, že už nikdy viac. Ustavične riešiť problém so zaschnutým atramentom ma privádzalo do zúfalstva. Potom som to už riešil tak, že som si nachystal fotky, kúpil nové náplne a tlačil som rad za radom, kým niektorá z nich nedošla... Dnes si dávam tlačiť na 12 atramentovej, kvalita je niekde inde, robí to odborník a nemám pocit, že by ma to stálo viac... Postupne si prerábam celý archív, porovnávam kvalitu tlače a nie je o čom, škoda, že som na to neprišiel skôr... Možno sa moja skúsenosť niekomu zíde...
Už ma nikto nepresvedčí... Neboli to lacné tlačiarne (nechcem im robiť antireklamu, tak značku neuvádzam), nešli tam lacné náplne a strávil som nad tým mnoho času. Dnes celá zbierka cca 200 ks foto síce neskončí v koši, šupnem ju kdesi pod posteľ, ale už ju radšej nebudem ukazovať....
p.Strateny ma pravdu suhlasim s nim mal som tiez tzaky problem a tiez som to riesil fotolabom .Inac tlaciarne su dobre ak sa tlacia PDF dokumenty a fotky tak3, - 4 ks ale inac nema vyznam vyhadzovat eura za farby v prepocte na ks fotolab je lacnejsi .
Ja mam podobnu skusenost z labmi: niekolkokrat prisla fotka v kvalite, potom dve objednavky to bol problem, vzdy iny. \"technika\" nepresvedcite, ze mate doma vsetko ako oni pozaduju. Ste blb. To si mysli on, nie ja. A nemozte vzdy trpnut, co mi poslu teraz. Alebo rozpravat klientovy \"prid biduci piatok\" . Kupil som vlastnu tlaciaren a mam po problemoch. Neviem ako dlho ste netlacili, ja som mal najdlhsiu prestavku 3,5 mesiaca a nebol problem z vyschnutymi naplnami, spinavymi hlavami atd. Mna nikto nepresvedci ze lab dokaze odvadzat kvalitnu pracu zakazdym, dlhy cas. A neodpustim si: ak by som ja mal sustavny problem z tlacou, necakal by som kym si nahromazdim velku zbierku nepodarenych tlaci. Potom sa necudujem, ze to stalo kopec penazi. To nemyslim vzlom, alebo osobne
trochu robím s tlačiarňami, myslím tým laser atrament, pokiaľ ja viem tak originálne atramenty niečo vydržia, myslím tým že nezaschnú hneď, pokiaľ ich máš v nejakom normálnom prostredí, nie tesne pri radiátoroch, v zime zaschnú skôr,lebo je suchší vzduch( hlavne v bytoch) ale mali by vydržať určite mesiac bez toho aby zaschli. Je potom ešte jedna finta ako ich rozchodiť, pokiaľ je to ešte iba zaschnuté na povrchu. Problém je v tom že sú zaschnuté trysky v tlačovej hlave, a pokiaľ sa nedá hlava vybrať tak to už býva väčšinou koniec. Ideálne je keď sa dajú hlavy vybrať.
osobne vlastním all-in-one Epson PX700W a jeho tlačiarenská časť má skvelý výstup. Používa 6 atramentov Epson Claria. Sám som bol prekvapený aký je výstup tlačiarne dobrý. Tlačím na originál fotopapiere Epson. Čo sa týka farebnej fotografie je to fakt super. Ale ešte ani jednu dobrú B&W fotku som na nej nevytlačil, všetky mali jemne zelený nádych v oblasti tieňov a polotieňov. Neviem či je to záležitosť tejto tlačiarne, alebo papiera, alebo fakt neviem čo. Ak by náhodou niekto vedel poradiť budem rád. Asi toľko moja skúsenosť.
Ja mam podobnu skusenost z labmi: niekolkokrat prisla fotka v kvalite, potom dve objednavky to bol problem, vzdy iny. \"technika\" nepresvedcite, ze mate doma vsetko ako oni pozaduju. Ste blb. To si mysli on, nie ja. A nemozte vzdy trpnut, co mi poslu teraz. Alebo rozpravat klientovy \"prid biduci piatok\" . Kupil som vlastnu tlaciaren a mam po problemoch. Neviem ako dlho ste netlacili, ja som mal najdlhsiu prestavku 3,5 mesiaca a nebol problem z vyschnutymi naplnami, spinavymi hlavami atd. Mna nikto nepresvedci ze lab dokaze odvadzat kvalitnu pracu zakazdym, dlhy cas. A neodpustim si: ak by som ja mal sustavny problem z tlacou, necakal by som kym si nahromazdim velku zbierku nepodarenych tlaci. Potom sa necudujem, ze to stalo kopec penazi. To nemyslim vzlom, alebo osobne
Nie je fotolab ako fotolab...
S fotolabmi mám tiež svoje skúsenosti. Je potrebné hľadať a nájsť ten seriózny a dobrý. Ja som nemal problémy s tým, že by sa mi zdali fotky zlé. Ale keď som videl tie, ktoré si teraz nechávam tlačiť, tak som si uvedomil, že sa dá aj oveľa lepšie...
S fotolabmi mám tiež svoje skúsenosti. Je potrebné hľadať a nájsť ten seriózny a dobrý. Ja som nemal problémy s tým, že by sa mi zdali fotky zlé. Ale keď som videl tie, ktoré si teraz nechávam tlačiť, tak som si uvedomil, že sa dá aj oveľa lepšie...
to mi je jasne. kazdy ma inu skusenost a nazor na akykolvek problem. napr objektivy, vino... co som tu popisal o tlaciarnach vseobecne mi nikto nevyvrati (aspon v blizkej dobe) a za tym si stojim. nemusim hadam uvadzat, ze som to z labmi vzdal po prvej alebo druhej ci tretej zlej skusenosti. respektive ze som vo svojej naivnosti skusil az jeden... ako navsetko ine, kazdy si musi urobit vlastny zaver a bla, bla, bla...
Nazdar rozmyslam nad kukou tejto tlaciarne http://extremecomp.ekatalog.biz/zbozi/canon-mg5250-a4-9600x2400dpi-duplex-wifi-cd-dvd/detail.aspx?p=z:188732
+ priazniva cena, potlac CD/DVD, kopirka, WIFI,
Chcem sa spytat ci kvalita tlace je vyborna alebo su aj tlaciarne lacnejsie ktore sa kvalitou tlace vyrovnaju. Podotýkam ze kopirka potlac wifi niesu pre mna dolezite veci ide mi o kvalitu. Dakujem za nazor
Pockaj si na triplexovu tlacku s 19200 dpi ... Aj farieb bude dvakrat tolko a budu za polovicnu cenu. Kedze ide o Canon, tak si z teba vystrelia.
(Ludia su nepoucitelni. Ked pocuje, ze je to blbost, tak ide za niekym inym, co mu to odobri ... Keby tento post zaslal kamsi, kde sa tlaciarne ospevuju.)
Nazdar rozmyslam nad kukou tejto tlaciarne http://extremecomp.ekatalog.biz/zbozi/canon-mg5250-a4-9600x2400dpi-duplex-wifi-cd-dvd/detail.aspx?p=z:188732
Chcem sa spytat ci kvalita tlace je vyborna alebo su aj tlaciarne lacnejsie ktore sa kvalitou tlace vyrovnaju. Podotýkam ze kopirka potlac wifi niesu pre mna dolezite veci ide mi o kvalitu. Dakujem za nazor
Priaznivá cena je jedna vec a náklady na tlač druhá (neporovnával som, možno aj táto vyjde dobre). http://www.nakladynatlac.sk/zisti/typ/farebne-atramentove-multifunkcne.html
fototlačiareň formátu A4
Ďakujem
Dnes si dávam tlačiť na 12 atramentovej, kvalita je niekde inde, robí to odborník a nemám pocit, že by ma to stálo viac... Postupne si prerábam celý archív, porovnávam kvalitu tlače a nie je o čom, škoda, že som na to neprišiel skôr...
Možno sa moja skúsenosť niekomu zíde...
Dnes si dávam tlačiť na 12 atramentovej, kvalita je niekde inde, robí to odborník a nemám pocit, že by ma to stálo viac... Postupne si prerábam celý archív, porovnávam kvalitu tlače a nie je o čom, škoda, že som na to neprišiel skôr...
Možno sa moja skúsenosť niekomu zíde...
S fotolabmi mám tiež svoje skúsenosti. Je potrebné hľadať a nájsť ten seriózny a dobrý.
Ja som nemal problémy s tým, že by sa mi zdali fotky zlé. Ale keď som videl tie, ktoré si teraz nechávam tlačiť, tak som si uvedomil, že sa dá aj oveľa lepšie...
S fotolabmi mám tiež svoje skúsenosti. Je potrebné hľadať a nájsť ten seriózny a dobrý.
Ja som nemal problémy s tým, že by sa mi zdali fotky zlé. Ale keď som videl tie, ktoré si teraz nechávam tlačiť, tak som si uvedomil, že sa dá aj oveľa lepšie...
Chcem sa spytat ci kvalita tlace je vyborna alebo su aj tlaciarne lacnejsie ktore sa kvalitou tlace vyrovnaju. Podotýkam ze kopirka potlac wifi niesu pre mna dolezite veci ide mi o kvalitu.
Dakujem za nazor
Aj farieb bude dvakrat tolko a budu za polovicnu cenu.
Kedze ide o Canon, tak si z teba vystrelia.
(Ludia su nepoucitelni. Ked pocuje, ze je to blbost, tak ide za niekym inym, co mu to odobri ... Keby tento post zaslal kamsi, kde sa tlaciarne ospevuju.)
Chcem sa spytat ci kvalita tlace je vyborna alebo su aj tlaciarne lacnejsie ktore sa kvalitou tlace vyrovnaju. Podotýkam ze kopirka potlac wifi niesu pre mna dolezite veci ide mi o kvalitu.
Dakujem za nazor
http://www.nakladynatlac.sk/zisti/typ/farebne-atramentove-multifunkcne.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie