zdravím, chcem si kúpiť fototlačiareň A4, ale nemám s tým skúsenosti aký model a typ si vybrať, canon alebo epson, poprosím Vás o rady a skúsenosti. Ďakujem
Mám pocit že aj pre Epson PX700W je možné zakúpiť CISS jednotku, externý zásobník na atramenty. Ja to mám na Epsone P50 (A4/6farebná) a nemôžem si uvedenú kombináciu vynachváliť. Už ani nepočítam úsporu za necelé dva roky som už minul niečo cez pol litra atramentu/každá farba. Bez preháňania sú to tisíce A4 :-P
Nepreháňam.... očakával som podobnú reakciu používam jednu P50 na sublimačnú tlač, a len podľa faktúr za papier viem že tento rok som už vytlačil 1700 ks A4
da sa rozpoznat rozdiel v kvalite fotografie s CISS a s original atramentom Epson Claria Photographic alebo to bude to iste?
bežným pohľadom - nie. Ak som urobil dve foto, jednu s ciss a jednu s claria atramentom, tak pri porovnávaní nebol vidno rozdiel. Mám dve P50 jednu na sublimáciu a jednu na ... v podstate na všetko ostatné
Pred tym som mal nejaku atramentovu Canon a ked som tam dal nahradu tak to bolo dost poznat zeby neoriginal CISS made in Juzna Korea bol na foto rovnako kvalitny ako original? To som bol v tom ze u atramentovej tlaciarne je kvalita podla toho aky ma atrament
5r pouzivam tlaciarne Canon,ziadna sa mi nepokazila,epson ma drahe naplne a velku spotrebu atramentu,v pdstate nech kupis akukolvek canon v cene od 70,-e bdes max spokojny!
Když už jsi naťuknul ty levnější tiskárny od Canonu: http://www.zive.cz/Poradna/sc-20/default.aspx?consultanswers=1&id_question=457395 (diskuze pod článkem je nejzajímavější)
Používam Canon IP3600 (predtým som tlačil na IP 1600 - tá po 3 rokoch dennodennej tlače tlačila ďalej, ale rozlíšenie na fotografie už nestačilo tak som prešiel na IP3600 - tá 1600ka tlačí dodnes už 6 rokov) , 100% funkčnosť a spoľahlivosť, vytlačených mám na nej viac ako 1000 A4 fotografií, fotografie 10x15 som už prestal počítať a nespočítateľný počet kancelárskych textových výtlačkov... Všetko bez jediného problému.
Používam Canon IP3600 (predtým som tlačil na IP 1600 - tá po 3 rokoch dennodennej tlače tlačila ďalej, ale rozlíšenie na fotografie už nestačilo tak som prešiel na IP3600 - tá 1600ka tlačí dodnes už 6 rokov) , 100% funkčnosť a spoľahlivosť, vytlačených mám na nej viac ako 1000 A4 fotografií, fotografie 10x15 som už prestal počítať a nespočítateľný počet kancelárskych textových výtlačkov... Všetko bez jediného problému.
Je to trieda ako mám teraz ale čo sa týka potláčaných materiálov pribudli CDčka(DVD... a automatická obojstranná tlač. Kvalitou som spokojný - pri použití originálnych náplní a papiera Ilford (na kvalitnú tlač) alebo "Lidl" papierov na ostatnú tlač (fotografie na bežné použitie - no rozdiel je nie až tak markantný) je to naozaj super. Testoval som aj vodeodolnosť vytlačených A4 fotiek - po osprchovaní a voľnom vysušení sa fotka nerozpila, jedine papier bol jemne vlnitý. Kvalitou je to naozaj super.
Když už jsi naťuknul ty levnější tiskárny od Canonu: http://www.zive.cz/Poradna/sc-20/default.aspx?consultanswers=1&id_question=457395 (diskuze pod článkem je nejzajímavější)
aaaa, hadam si nemislis, ze Canon by nieco takeeeto ..
a myslis ze by sa na tom nieco zmenilo s neoriginalnymi naplnami? resp - kolko vydrzia tie original? lebo mne pridu dost drahe (ako vsetky orig)
skúšal som tlačiť aj s náhradami - farby boli posunuté - ja tlačím len s originálmi. Ak chceš naozaj kvalitu v tejto cenovej kategórii tak jedine s originálmi. Môj názor - moja skúsenosť. Výdrž? nenapadlo ma zistiť koľko A4 fotiek vytlačím. Nikdy som to neriešil - keď došiel atrament tak som vymenil náplň a nezamýšľal som sa nad počtom fotografií. Keby mi šlo o cenu tak si fotografie nechám spraviť raz za mesiac v nejakom labe - je to totiž lacnejšie - ale ja to chcem mať pod kontrolou a vo vysokej kvalite - jedno či v B/W alebo bo farbe. Cena naozaj kvalitných náhrad je skoro porovnateľná s originálom, s tým, že zloženie atramentu sa môže líšiť od "odporúčaného" atramentu. Zatiaľ som sa nestretol s tým, že by sa niečo pokazilo - skúsenosti môjho okolia - ale ja som sa rozhodol pre tlač s originálmi. Farebne je to super, bez problémov. Treba si ale otestovať jednotlivé papiere a ich farebné podanie. Niečo je lepšie na portrét, niečo na krajinku. ... treba poskúšať a vybrať si to, čo vyhovuje ... Moje odporúčanie je ale jednoznačné - originál náplne.
Podel sa prosim po otestovani o prve dojmy, tiez ju mam v plane objednat, dik
Vcera som tlacil prve fotky. Som spokojny. Mam doma na porovnanie fotky z kamosovho Epsona A2 za 1500 -2500€ a moc rozdiel nevidim. Co sa tyka detailov je to to iste. farebne tiez nevidim moc rozdielov. CB z L800 nie je samozrejme dokonalo CB ako z drahsej tlaciarni. Taha do zelena, ale malo, skusim to korigovat. Zatial som dost zmateny spravou farieb a tak este stale to neni stopercentne. Napisem sem este raz, ak nezabudnem.
Vcera som tlacil prve fotky. Som spokojny. Mam doma na porovnanie fotky z kamosovho Epsona A2 za 1500 -2500€ a moc rozdiel nevidim. Co sa tyka detailov je to to iste. farebne tiez nevidim moc rozdielov. CB z L800 nie je samozrejme dokonalo CB ako z drahsej tlaciarni. Taha do zelena, ale malo, skusim to korigovat. Zatial som dost zmateny spravou farieb a tak este stale to neni stopercentne. Napisem sem este raz, ak nezabudnem.
ja tlacim tak, ze vypnem tlaciarni automaticky vyber profilu a profil si vyberam ja.. foto posielam v srgb a tlacovy profil vyberam srgb a papier fotopapier bud matny alebo glossy a qualitu najvyssiu a 16bit, ale oproti 8bit som nepostrehol rozdiel.. takto dostavam najlepsie vysledky.. ak som vyberal profil papieru, cize nie srgb, potom som mal vseliake farebne deviacie na foto.. v sRGB bude tlacit zrejme pokym si nekupim sondu, potom to uz bude o inom ak vsak tlacis na epson papier a epson farbami, potom sa oplati vybrat profil pre papier a bud perceptual alebo relative colorimetric konverziu
fototlačiareň formátu A4
Ďakujem
zeby neoriginal CISS made in Juzna Korea bol na foto rovnako kvalitny ako original?
To som bol v tom ze u atramentovej tlaciarne je kvalita podla toho aky ma atrament
Moje odporúčanie má preto Canon.
...trebárs toto:
http://www.alza.sk/canon-pixma-ip4950-d258031.htm
Moje odporúčanie má preto Canon.
...trebárs toto:
http://www.alza.sk/canon-pixma-ip4950-d258031.htm
Kvalitou je to naozaj super.
Moje odporúčanie je ale jednoznačné - originál náplne.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa