Davam si robit knihy v CEWE na fotopapier ale s kvalitou mi pripada ze to ide dolu vodou. Dal som si teda urobit hned na to knihu v Happy foto Deluxe, mal by som ju mat doma uz o dva dni tak som zvedavy a dam vediet. Co sa tyka programu na vytvorenie knihy hned po prvom pouziti programu od Happy foto lepsi ako Cewe hlavne co sa tyka rychlosti prace.
Prepacte, ze tu vlakno obraciam na kvalitu fotiek ale nechcem vytvarat nove. Mohli by ste mi prosim vas poradit tu vo fore odbornikov. Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Davam tam panoramy na dvojstranu. Panoramu, ktoru som upravil na rozmer 42cmx15cm 4961x1792px 300DPI ide na polovicku sirky dvojstrany. V programe HP Designer sa mi vsak zobrazuje neostro. Pisal som do happyphoto tak mi povedali, ze ju mam zmensit = co som urobil vid 42x15cm a ze tak ako sa to zobrazuje v nahlade tak sa to bude tlacit.
Prosim Vas ako ju mam upravit aby sa zobrazovala korektne??
Ide napr o dalsiu dvojstranu(nocna) 42x28,5cm 4961x3371px 300DPI (fotene Nikonom D5000) Dakujem za rady
Prepacte, ze tu vlakno obraciam na kvalitu fotiek ale nechcem vytvarat nove. Mohli by ste mi prosim vas poradit tu vo fore odbornikov. Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Davam tam panoramy na dvojstranu. Panoramu, ktoru som upravil na rozmer 42cmx15cm 4961x1792px 300DPI ide na polovicku sirky dvojstrany. V programe HP Designer sa mi vsak zobrazuje neostro. Pisal som do happyphoto tak mi povedali, ze ju mam zmensit = co som urobil vid 42x15cm a ze tak ako sa to zobrazuje v nahlade tak sa to bude tlacit.
Ide napr o dalsiu dvojstranu(nocna) 42x28,5cm 4961x3371px 300DPI (fotene Nikonom D5000) Dakujem za rady
neviem ako je to v softe od Happy, ale v CEWE sa dala nastavit kvalita zobrazenia fotky. Defaultne to bolo na nizkej kvalite kvoli rychlosti zobrazovania pri praci s knihou. Lebo s narastajucim poctom stran a fotkami vo vysokej kvalite zobrazenia, sa CEWE soft vyrazne spomalil.
takze som vyuzil aktualnu akciu happyfoto.sk piatok som objednaval a dnes mi prisla domov 64 stran za 12e aj s postovnym, kvalita fajn, ziadne poskodenie, celkovo som spokojny
na tej obálke mi čierna príde fajn ale dnu si ju osobne nedávam, aj preto, lebo keď to niekto listuje, vidno na tom každú packu potom a mne to vadí nedajboh ak má ešte nakrémované ruky alebo spotené, to môžem rovno zbierať otlačky prstov na takejto farbe. Ja si vyberám väčšinou s tých ich predvolených pozadí (ale s motívom) a svetlých. Ideál je deluxe kniha, ktorá je matná a na tom nič nevidno zapackané.
zmenši fotky inak to nevidím daj panorámu len v rámci jednej strany, nie cez obe inak to budeš mať takto neostré alebo je problém v neostrej originál fotke
Ak by som mal nevyhovujucu foto=panoramu tak by mi to predsa program vyhodil - dal zlty alebo cerveny vykricnik. Skusal som tam dosadit panoramu 76x34cm 300DPI, ktoru mam krasne vytlacenu a zavesenu na stene. HF Designer mi ju zobrazuje rozostrene. Tak kde je teraz pravda... Na tej knihe jej kvalite mi zalezi... Prosim Vas nikto sa nestretol s tymto problemom, (PC ma 2GB grafiku, tak v zatazi zobrazenia to asi nebude. Happyfoto mi tvrdilo ze ich software zobrazuje korektne -teda ostro foto.... no ale... kazdy si svoj chlebik chvali...)
No, tak pisem ako som slubil.Dnes sa mi dostala do ruk prva kniha de luxe od Happy foto. Ako nahle som si ju pozrel tak viem ze sa tak lahko k Cewe nevratim . Takze mne je to jasne.
No, tak pisem ako som slubil.Dnes sa mi dostala do ruk prva kniha de luxe od Happy foto. Ako nahle som si ju pozrel tak viem ze sa tak lahko k Cewe nevratim . Takze mne je to jasne.
No dúfam, že budeš spokojný. Ja tiež vlastním deLUXE fotoknihu od Happy foto, pevnú, lepenú A4 od augusta. Mal som ju v rukách naposledy asi pred mesiacom, všetko bolo v poriadku. Včera som ju išiel ukázať krstným a zistil som, že posledné strany sú zlepené. Sú zlepené až do takej miery, že sa nedajú oddeliť, takže ju budem musieť reklamovať. Zhodou okolnosti som tu pred pár dňami na fóre čítal, že niektorí majú s knihami od HF problémy. Takže teraz akurát prehľadávam fórum, že či mám zostať pri HF, alebo si mám dať urobiť ďalšie knihy u inej firmy. Samozrejme, že HF hneď nezatracujem, každý môže urobiť chybu, ale ako tak čítam, niesom jediný.
Tiez som vyuzil akciu happy foto,3X 64 stran,som spokojny dokonca co som robil rodinnu som len naukladal foto do suboru a dal som na vytvorenie automatiku a som spokojny,naukladalo ich podla datumu fotenie cize tematicky k sebe....
Tiez som vyuzil akciu happy foto,3X 64 stran,som spokojny dokonca co som robil rodinnu som len naukladal foto do suboru a dal som na vytvorenie automatiku a som spokojny,naukladalo ich podla datumu fotenie cize tematicky k sebe....
Ako ju máš dlho? S celkovou kvalitou som aj ja spokojný, akurát sa mi tie strany zlepili.
No dúfam, že budeš spokojný. Ja tiež vlastním deLUXE fotoknihu od Happy foto, pevnú, lepenú A4 od augusta. Mal som ju v rukách naposledy asi pred mesiacom, všetko bolo v poriadku. Včera som ju išiel ukázať krstným a zistil som, že posledné strany sú zlepené. Sú zlepené až do takej miery, že sa nedajú oddeliť, takže ju budem musieť reklamovať. Zhodou okolnosti som tu pred pár dňami na fóre čítal, že niektorí majú s knihami od HF problémy. Takže teraz akurát prehľadávam fórum, že či mám zostať pri HF, alebo si mám dať urobiť ďalšie knihy u inej firmy. Samozrejme, že HF hneď nezatracujem, každý môže urobiť chybu, ale ako tak čítam, niesom jediný.
Zatial drzi - nelepi sa. Uvidim casom. Ale co sa tyka farieb a porovnania foto s orig. v pocitaci tak spracovanie je lepsie ako ako CEWE .Mna vtedy dozralo hlavne to, ze boli zmenene farby a fotky boli tmave.
Mám v pláne ešte nejaké knihy dať spraviť, ale teraz som zneistený
No ja mám dobrú skúsenosť s http://www.blurb.co.uk/?redirect=true . Majú aj možnosť (ktorá osobne mne vyhovuje) spracovať knihu v Adobe InDesign, kde nie ste ničím obmedzovaný, tvorbu svojej knihy máte pod svojou kontrolou a fantáziou. Čo sa týka kvality knihy, máte tam možnosť si "zvoliť konfiguráciu" podľa viacerých možností. u http://www.blurb.co.uk/pricing . Takže spokojnosť.
fotokniha
Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Davam tam panoramy na dvojstranu. Panoramu, ktoru som upravil na rozmer 42cmx15cm 4961x1792px 300DPI ide na polovicku sirky dvojstrany. V programe HP Designer sa mi vsak zobrazuje neostro. Pisal som do happyphoto tak mi povedali, ze ju mam zmensit = co som urobil vid 42x15cm a ze tak ako sa to zobrazuje v nahlade tak sa to bude tlacit.
Ide napr o dalsiu dvojstranu(nocna) 42x28,5cm 4961x3371px 300DPI
(fotene Nikonom D5000)
Dakujem za rady
Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Davam tam panoramy na dvojstranu. Panoramu, ktoru som upravil na rozmer 42cmx15cm 4961x1792px 300DPI ide na polovicku sirky dvojstrany. V programe HP Designer sa mi vsak zobrazuje neostro. Pisal som do happyphoto tak mi povedali, ze ju mam zmensit = co som urobil vid 42x15cm a ze tak ako sa to zobrazuje v nahlade tak sa to bude tlacit.
(fotene Nikonom D5000)
Dakujem za rady
ale dnu si ju osobne nedávam, aj preto, lebo keď to niekto listuje, vidno na tom každú packu potom a mne to vadí
(fotene Nikonom D5000)
Dakujem za rady
inak to nevidím
daj panorámu len v rámci jednej strany, nie cez obe
inak to budeš mať takto neostré
alebo je problém v neostrej originál fotke
Skusal som tam dosadit panoramu 76x34cm 300DPI, ktoru mam krasne vytlacenu a zavesenu na stene. HF Designer mi ju zobrazuje rozostrene.
Tak kde je teraz pravda...
(PC ma 2GB grafiku, tak v zatazi zobrazenia to asi nebude. Happyfoto mi tvrdilo ze ich software zobrazuje korektne -teda ostro foto.... no ale... kazdy si svoj chlebik chvali...)
Dakujem za ochotu reagovat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa