Mnohé fotky sú s peknou atmosférou aj myšlienkou. Často máš nevhodne volený orez - výrazné línie blízko ku kraju, postava zle "odseknutá". Chce to len cvik a budeš skvelá. A ešte malá osobná rada (netreba ju však brať vážne): vykašli sa na ten digitálny podpis krížom cez pol fotky. Naozaj si myslíš, že si tvoj obrázok v tom rozlíšení, v akom je na webe, niekto stiahne, použije na komerčné účely a vééľmi na tom zbohatne?
Mnohé fotky sú s peknou atmosférou aj myšlienkou. Často máš nevhodne volený orez - výrazné línie blízko ku kraju, postava zle "odseknutá". Chce to len cvik a budeš skvelá. A ešte malá osobná rada (netreba ju však brať vážne): vykašli sa na ten digitálny podpis krížom cez pol fotky. Naozaj si myslíš, že si tvoj obrázok v tom rozlíšení, v akom je na webe, niekto stiahne, použije na komerčné účely a vééľmi na tom zbohatne?
žiaľ to je fejsbúkovská choroba mladej generácie. "XYphotography" - to je moje, to som nafotil ja, som frajer, však?
žiaľ to je fejsbúkovská choroba mladej generácie. "XYphotography" - to je moje, to som nafotil ja, som frajer, však?
teraz nepisem o tejto autorke, na stranku sa odtialto nedostanem, ale uplne presne viem o com pises...velmi sa bavim na podpriemernych "fotkach", ktore ani nemali vzniknut a ked uz, tak mali skoncit v recycle bine, ale cez tretinu je ohavnym fontom "venduliq photography studio" lol, ked som mal devat rokov, tak som sa takto hral za Didaktikom M ze som programator a mam "software company"
Niektoré sú super, napríklad z Portraits albumu je super tá pouličná kapela, Vincze, tie ma zaujali najviac. Ale na dosť fotkách v tom albume máš moc tesné a urezasné kompozície, napríklad tí chalani v podniku majú urezané ramená, Glen tiež rameno, aj bookclub je na tesno, urezané hlavy. Tieto foto si pýtajú viac miesta. V nature máš skvelé Under the sea. Rome je hrozne chaotická. elephnats zase urezaní a ešte aj horizont padá. V Dew by malo byť zaostrené na to hnedé na vedľajšom liste a dať to do tretinky foto. Moss je zaujímavá, trebalo by skúšať aj iné náklony, napríklad od rohu k rohu. Forest after hurricane je slabo odfotený úžasný námet v super svetle a atmosfére, teda nesedí mi tam kompozícia, čiara horizontu ide ok, ale zvyšok je moc do ľava posunutý, kmeň najväčšieho stromu si pýta do tretinky foto, potom by tie stromy na ľavo neboli tak pri kraji.... Z Drawings sa mi páči tá neónová... Musíš len veľa fotiť a a listovať si v knihách. odporúčam Michael Freeman- Očima fotografa, tam je aj o kompozícii a skladbe obrazu, čo by ti dosť pomohlo.
A ešte som si pozrela posledné 2 albumy, Architecture, Other, tiež tam máš zaujímavé námety, ale väčšinu tiež dosť natesno a urezané. Páčia sa mi nápady so zrkadlením budovy vo vode. Potom aj náklony tam máš zbytočne použité, napríklad tá budova úplne naklonená, alebo Venice maska, krajšia by bola normálne rovno s očami v tretinke...
pomohli by ste mi okomentovat moje foto portfolio? www.flickr.com/horvathova/sets
Veronika,
máš ešte veľmi dlhú cestu pred sebou, ale ak ťa fotenie baví a si dostatočne odhodlaná, tak potrebuješ na sebe popracovať, aby si sa posunula ďalej.
V tejto chvíli by som ti odporúčal jedno cvičenie. Vybral som z tvojho "portfolia" nasledujúce fotky (ktoré sú na ceste, po ktorej by si mohla ísť): - Vince - Science Museum - Brussels - Green ligt for EU. Dobre si ich pozri, porovnaj s ostatnými svojimi fotkami a skús nájsť a pomenovať, v čom sú iné ako tie ostatné (daj si na to dosť času, môžeš to urobiť aj niekoľko krát, opakovane s nejakým časovým odstupom). Ak začneš vnímať tie zásadné rozdiely, tak si urobila prvý krok. Z tých rozdielov skús odvodiť principiálne závery, o čo by si sa mala snažiť pri ďalšom fotení. Ak chceš viac konkrétností, príď na konzultáciu portfólií na Fotoslovakiu do stánku AKF.
A ešte som si pozrela posledné 2 albumy, Architecture, Other, tiež tam máš zaujímavé námety, ale väčšinu tiež dosť natesno a urezané. Páčia sa mi nápady so zrkadlením budovy vo vode. Potom aj náklony tam máš zbytočne použité, napríklad tá budova úplne naklonená, alebo Venice maska, krajšia by bola normálne rovno s očami v tretinke...
Wow. Dakujem za podrobne rady
Urcite chcem fotit viac a pozriem sa aj na tu knizku od Freemana (je to tato knizka? http://www.amazon.co.uk/Photographers-Eye-Composition-Design-Digital/dp/1905814046/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1348675734&sr=1-1)
Ja si tam podpis nikdy nedávam a stále dúfam, že nájdem svoju fotku ráno cestou do práce na bilbórde pri diaľnici, zažalujem ich a vytlčiem z toho ťažké milióny. Ale tie svine mi to nechcú ukradnúť a nechcú..
Ja si tam podpis nikdy nedávam a stále dúfam, že nájdem svoju fotku ráno cestou do práce na bilbórde pri diaľnici, zažalujem ich a vytlčiem z toho ťažké milióny. Ale tie svine mi to nechcú ukradnúť a nechcú..
OK, pokusim sa adresovat niekolko prispekov o spominanych podpisoch na fotkach. Myslim si, ze ten podpis dava autorovi pocit vlastnictva a status tvorca. Myslim, ze to je hlavny motiv. Ako si mozete vsimnut mam ten podpis na zopar fotkach... proste som to v tom case vyskusala a neskor od toho upustila. Nemyslim si ze mi ich niekto ukradne a ani sa nevydavam za profesionala. Co ma vsak pobavilo je fakt, ze tolkych ludi ten podpis na nie-perfektnej fotke poburi a nadchne
OK, pokusim sa adresovat niekolko prispekov o spominanych podpisoch na fotkach. Myslim si, ze ten podpis dava autorovi pocit vlastnictva a status tvorca. Myslim, ze to je hlavny motiv. Ako si mozete vsimnut mam ten podpis na zopar fotkach... proste som to v tom case vyskusala a neskor od toho upustila. Nemyslim si ze mi ich niekto ukradne a ani sa nevydavam za profesionala. Co ma vsak pobavilo je fakt, ze tolkych ludi ten podpis na nie-perfektnej fotke poburi a nadchne
Ja to zase tak nevidim. Jasne, ze su ludia, ktori si myslia, ze podpis, logo je nejakou pridanou hodnotou fotografie. Ich podpisy su velke, vyrazne, casto v strede fotografie a obsahuju obligatne 'photography'. Potom su vsak ludia, ktori to logo alebo meno na fotke beru fakt ako podpis a hlasia sa nim k svojej praci. Rovnako ako sa maliar podpise na obraz, redaktor pod clanok, ... Tie podpisy su male, nenapadne na okraji fotky, vacsinou len meno, mozno logo. Osobne si myslim, ze je slusnost podpisat sa pod svoju pracu.
Urcite chcem fotit viac a pozriem sa aj na tu knizku od Freemana (je to tato knizka? http://www.amazon.co.uk/Photographers-Eye-Composition-Design-Digital/dp/1905814046/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1348675734&sr=1-1)
Hej, je to ona, tu je aj v češtine http://www.martinus.sk/?uItem=55916
teraz nepisem o tejto autorke, na stranku sa odtialto nedostanem, ale uplne presne viem o com pises...velmi sa bavim na podpriemernych "fotkach", ktore ani nemali vzniknut a ked uz, tak mali skoncit v recycle bine, ale cez tretinu je ohavnym fontom "venduliq photography studio" lol, ked som mal devat rokov, tak som sa takto hral za Didaktikom M ze som programator a mam "software company"
a kolko mas uz teraz 10 rockov ci 10 aj pol? ...jak sa vyjadrujes o fotografiach nesvedci o tom ze aj o nich nieco vies....
ja mam tiez prosbu, pozrite sa na tuto foto ( nekujajte kompoziciu, ostrost a ja neviem co) ide mi o skin tone, farba je taka aku ju zachytil fotak, bola pouzita strieborna odrazka. Su tie farby na tvari neprirodzene? Ak ano, v PP v Adobe stianut zltu? oranzovu? ci ako by ste zmenili ten skin tone.Diky moc za info!!!!!!!
Portfolio
pomohli by ste mi okomentovat moje foto portfolio?
www.flickr.com/horvathova/sets
A ešte malá osobná rada (netreba ju však brať vážne): vykašli sa na ten digitálny podpis krížom cez pol fotky. Naozaj si myslíš, že si tvoj obrázok v tom rozlíšení, v akom je na webe, niekto stiahne, použije na komerčné účely a vééľmi na tom zbohatne?
A ešte malá osobná rada (netreba ju však brať vážne): vykašli sa na ten digitálny podpis krížom cez pol fotky. Naozaj si myslíš, že si tvoj obrázok v tom rozlíšení, v akom je na webe, niekto stiahne, použije na komerčné účely a vééľmi na tom zbohatne?
lol, ked som mal devat rokov, tak som sa takto hral za Didaktikom M ze som programator a mam "software company"
máš ešte veľmi dlhú cestu pred sebou, ale ak ťa fotenie baví a si dostatočne odhodlaná, tak potrebuješ na sebe popracovať, aby si sa posunula ďalej.
V tejto chvíli by som ti odporúčal jedno cvičenie.
Vybral som z tvojho "portfolia" nasledujúce fotky (ktoré sú na ceste, po ktorej by si mohla ísť):
- Vince
- Science Museum
- Brussels - Green ligt for EU.
Dobre si ich pozri, porovnaj s ostatnými svojimi fotkami a skús nájsť a pomenovať, v čom sú iné ako tie ostatné (daj si na to dosť času, môžeš to urobiť aj niekoľko krát, opakovane s nejakým časovým odstupom). Ak začneš vnímať tie zásadné rozdiely, tak si urobila prvý krok. Z tých rozdielov skús odvodiť principiálne závery, o čo by si sa mala snažiť pri ďalšom fotení. Ak chceš viac konkrétností, príď na konzultáciu portfólií na Fotoslovakiu do stánku AKF.
Myslim si, ze ten podpis dava autorovi pocit vlastnictva a status tvorca. Myslim, ze to je hlavny motiv. Ako si mozete vsimnut mam ten podpis na zopar fotkach... proste som to v tom case vyskusala a neskor od toho upustila. Nemyslim si ze mi ich niekto ukradne a ani sa nevydavam za profesionala.
Co ma vsak pobavilo je fakt, ze tolkych ludi ten podpis na nie-perfektnej fotke poburi a nadchne
Myslim si, ze ten podpis dava autorovi pocit vlastnictva a status tvorca. Myslim, ze to je hlavny motiv. Ako si mozete vsimnut mam ten podpis na zopar fotkach... proste som to v tom case vyskusala a neskor od toho upustila. Nemyslim si ze mi ich niekto ukradne a ani sa nevydavam za profesionala.
Co ma vsak pobavilo je fakt, ze tolkych ludi ten podpis na nie-perfektnej fotke poburi a nadchne
Jasne, ze su ludia, ktori si myslia, ze podpis, logo je nejakou pridanou hodnotou fotografie. Ich podpisy su velke, vyrazne, casto v strede fotografie a obsahuju obligatne 'photography'.
Potom su vsak ludia, ktori to logo alebo meno na fotke beru fakt ako podpis a hlasia sa nim k svojej praci. Rovnako ako sa maliar podpise na obraz, redaktor pod clanok, ... Tie podpisy su male, nenapadne na okraji fotky, vacsinou len meno, mozno logo.
Osobne si myslim, ze je slusnost podpisat sa pod svoju pracu.
lol, ked som mal devat rokov, tak som sa takto hral za Didaktikom M ze som programator a mam "software company"
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa