Zdravím, konečne som sa rozhodol kúpiť poriadny statív, no je ich tak veľa že neviem ako vybrať, samozrejme to isté aj s hlavou. Nemám penazí na rozdaj, chcel by som tak zlatu strednú cestu. Môžete mi poradiť aj z vlastnej skúsenosti? značku, kombinácia hlava statív.... Mám Nikon D3100 (najtažší objektív) Tamron SP 70-300 DI VC USD, (+ blesk Nikon SB 700), ak by som toto všetko naraz použil aby to udržalo, + rezerva do budúcna ak by som mal niečo tažšie.
našiel som tento Manfrotto MT 294 A3 , ktorý by sa cenovo ešte dal, už na hranici ( investícia ), no neviem akú hlavu, značku, možnosti ......., ak by sa dalo statív za túto či menšiu cenu a bol by lepší tak to by som bral, len neviem aká značka je dobrá a aká nie,
Ďakujem za radu, príspevky, verím že sa niekto nájde, kto mňe " lajk " poradí
Nenapisal si vyuzitie stativu (atelier, exterier, hory atd.). Podla toho by som volil parametre (vaha, vyska, pocet noh ... ). Ja riesim toto iste uz asi pol roka. Precital som uz asi vsetko. Zatial mi vychadza najlepsie pomer cena/vykon Triopo GT-3230X8C. Vyuzitie u mna je na 90% vysokohorska turistika, takze karbon (vaha, tlmenie vybracii, moznost zavesit zavazie). V neposlednom rade je dolezity aj rozmer v zlozenom stave. Cena je do 150 €. Akurat ho neviem nikde zohnat v SR.
ja som teraz kupoval stativ triopo carbonovy GT-3228X8C aj s gulovou hlavou triopo B-3 . Maju ho na mini-max.sk. Vrelo odporucam v porovnani cena - prevedenie..
tiež som majiteľ karbonového statívu Triopo GT-3230X8C s gulovou hlavou B2 a musím len pochváliť kvalitu prevedenia,veľlkosť(malosť),váhu,nosnosť aj pevnosť,a za tie peniaze to je skutočne skvelá kúpa a má štandartné využitie interiér,exteriér a turisti budú nadšený.
ja som teraz kupoval stativ triopo carbonovy GT-3228X8C aj s gulovou hlavou triopo B-3 . Maju ho na mini-max.sk. Vrelo odporucam v porovnani cena - prevedenie..
GT-3228 je mi nizky (monopod uz absolutne nepouzitelny). Uz konecne naskladnuju aj GT-3230, tak sa tesim. Riesil som to uz pred 2 mesiacmi : www.ephoto.sk/forum/10/12325/stativ-na-turistiku-prosim-radu/strana-2/#cid-307857, kde skokanix odporucil radsej 3230, tak dufam, ze sa cakanie vyplatilo.
GT-3228 je mi nizky (monopod uz absolutne nepouzitelny). Uz konecne naskladnuju aj GT-3230, tak sa tesim. Riesil som to uz pred 2 mesiacmi : www.ephoto.sk/forum/10/12325/stativ-na-turistiku-prosim-radu/strana-2/#cid-307857, kde skokanix odporucil radsej 3230, tak dufam, ze sa cakanie vyplatilo.
Akože klamlivé údaje ? Je to malá výška bez stolíka ? Zdá sa vám že by mala byť väčšia ?, chcel by som nový skôr,, uvidím ako nájdem hlavu akú cenu, alebo som premýšlal Giottos 3261 nieje najdrahší z uvedených no príde mi oveľa lepší, je tak na hranici už z požiadavkami ale dalo by sa to,, alebo ešte pozriem iné značky v tejto kategórii , inak neviem ako si pomôcť pri výbere
Prosím ťa neblázni, fakt zbehni do nejakého obchodu a reálne si porovnaj výšky zložených statívov, lebo ten tebou posledne nahodený Giottos má brutálnych 65cm !!! A ver že až raz niekde pôjdeš tak je rozdiel či to puzdro zo statívom ponesieš v ruke (65cm), alebo ho len pripneš na batoh (45cm)
Za ďalšie si to komplikuješ tým že vyberáš zvlášť statív a zvlášť hlavu, veď zober nejaký set
priveľký luxus za peniaze ktoré nemám na rozdaj, stačí mi max. zataženie tak najviac 8 kg, viac je uplne zbytočné, na prírodu, chodenie, zver, doma, a všetko čo budem potrebovať, studio nemam, foto mam ako koníček ktorému sa venujem, ale ďakujem za radu
Prosím ťa neblázni, fakt zbehni do nejakého obchodu a reálne si porovnaj výšky zložených statívov, lebo ten tebou posledne nahodený Giottos má brutálnych 65cm !!! A ver že až raz niekde pôjdeš tak je rozdiel či to puzdro zo statívom ponesieš v ruke (65cm), alebo ho len pripneš na batoh (45cm)
Za ďalšie si to komplikuješ tým že vyberáš zvlášť statív a zvlášť hlavu, veď zober nejaký set
no chcem len kúpiť dobre, ked bude menší v zloženom stave, bude viac nôh a menšia stabilita nie ? zatial som používal od známeho požičaný statív Fomei W-353, to je taká " napodobenina statívu , ale tak bolo to aj poznať, preto chcel lepší, ten Fomei mal v zloženom 60, a ke si kúpim nejaký Giottos s 65 tak 5cm naviac asi nevadí zatial, no neviem či tam mam počítať aj hlavu alebo tá sa vždy pripevňuje až ked sa potrebuje statív, batoh nemam , nosim na chrbte zatial, nemam tak velkú výbavu aby som mal fotobatoh ( zatial ), niektore dobre niesu v sete,možno na nejaký narazím neviem,
priveľký luxus za peniaze ktoré nemám na rozdaj, stačí mi max. zataženie tak najviac 8 kg, viac je uplne zbytočné, na prírodu, chodenie, zver, doma, a všetko čo budem potrebovať, studio nemam, foto mam ako koníček ktorému sa venujem, ale ďakujem za radu
Práveže na tú prírodu, zver kedy ho bude treba nosiť, je ideálne aby si ho dokázal pripevniť na niečo a ruky ti ostali volné. Či máš alebo nemáš fotobatoh + kopec príslušenstva s tým nič nemá. Niekto ide na "turistiku" a foťák s jedným sklom vopchá do bežného turistického batohu. vždy ide len o to aby si nič extra neniesol v ruke a ver že ten 65cm statív bude riadne zavadzať
Inak platí že viac sekcíí = menšia tuhosť, ale zasa tie statívy nie sú z blata ulepené a tam kde nie je treba tak jednoducho tie najtenšie sekcie nevyťahuješ, to nie je podmienka že statív musíš vyťahovať na maximum
Ja som mal na turistike JOBY Gorillapod a bol som maximálne spokojný, ja statív velmi často nepotrebujem, ale ked už ho mám mať tak priorita je skladnosť
som to pisal uz predtym... kvoli stropu ceny chod do setu a nehladaj zvlast drahy stativ a potom lacnu hlavu, ked este sam ani nevies ci ma byt gulova, pakova...... Ci je stativ novy alebo ma 2roky je snad jedno ked je funkcny. Ja som chel povodne na 4kilovu techniku co najmenej sekcii noh a mam nakoniec 4sekcie - zalezi od spracovania.. Udaje o zatazitelnosti su velke klamstvo. Ak niekto napise ze max. zatazenie 8kg tak sice to udrzi / nohy sa neohnu/ ale stabilita tam nieje...staci ze trosku fukne vietor a hned to pocitis. Podla mna si daj konecny strop noveho kusu stativu s hlavou a ked sa tam nevpraces kvoli parametrom, tak pozri bazarove.
prosim vas poradite mi nejaky vhodny stativ.lahsi na turistiku pripadne portretove fotenie a nocnu fotografiu,az dnes so zistila,tak sa ujistujem,je potrebna na kazdy stativ extra hlava?alebo podla coho vyberat,samozrejme ide mi o co najjednoduhsie ovladanie a mala by ,,odniest,, 6D+70-200f2.8 to je maximalne spojenie co mam .hladala som uz vo forach,ale kazdy tam odporuca cosi ine,tazsi je lepsi lebo ma lepsiu stabilitu,no mne na nosenie je to obtiazne ,vysoky tiez nieje dobry koli stabilite ale ja mam 175cm tak hrbit sa pri fotenie tiez nieje ziadna vyhra.cena cca 150eur +-20e dakujem
prosim vas poradite mi nejaky vhodny stativ.lahsi na turistiku pripadne portretove fotenie a nocnu fotografiu,az dnes so zistila,tak sa ujistujem,je potrebna na kazdy stativ extra hlava?alebo podla coho vyberat,samozrejme ide mi o co najjednoduhsie ovladanie a mala by ,,odniest,, 6D+70-200f2.8 to je maximalne spojenie co mam .hladala som uz vo forach,ale kazdy tam odporuca cosi ine,tazsi je lepsi lebo ma lepsiu stabilitu,no mne na nosenie je to obtiazne ,vysoky tiez nieje dobry koli stabilite ale ja mam 175cm tak hrbit sa pri fotenie tiez nieje ziadna vyhra.cena cca 150eur +-20e dakujem
No aj toto je forum a kazdy bude radit nieco ine. Vyska nerobi problem, ide o celkovu robustnost. Zakladom pre tvoju zostavu je napr. Manfrotto 055 + hlava podla uvazenia. Zalezi na tebe, ci chces gulovu alebo pakovu. Dobre stativy robi aj Giottos. U nas sa ako lacnejsia alternetiva presadzuje Triopo.
suhlasim s Karolom, no treba hladat bazarove kusy, lebo novy s hlavou do ceny 150,- nevojde. A kedze ma byt aj lahsi na turistiku je otazne kolko je to kil? Nieje potrebne na kazdy stativ inu hlavu. Ak som teda spravne pochopil otazku. Hlava sa da premontovat aj na vacsinu dalsich stativov. Ovladanie hlavy si musis vybrat asi sama. Ja som bol zvyknuty na pakovu hlavu a teraz objavujem caro gulovej. Casom mozno budes mat este vacsi a tazsi objektiv, tak aby si potom nehladala dalsi stativ. Popozeraj mozno drahsie bazarove a budu sluzit urcite lepsie ako novy s kompromismi ohladne ceny
No aj toto je forum a kazdy bude radit nieco ine. Vyska nerobi problem, ide o celkovu robustnost. Zakladom pre tvoju zostavu je napr. Manfrotto 055 + hlava podla uvazenia. Zalezi na tebe, ci chces gulovu alebo pakovu. Dobre stativy robi aj Giottos. U nas sa ako lacnejsia alternetiva presadzuje Triopo.
este som nikdy nepracovala s gulovou ani pakovou hlavou,bohuzial nemala som moznost ani nepoznam nikoho kto pobliz nieco take vlastni preto sa obraciam tu,neviem ktora mi bude viac vyhovovat ale z citania sa mi zda ze gulova je jednoduhsia na manipulaciu.len netusim podla akych parametrov sa riadit,co je a za aku cenu dobre. dostala som tip na tento stativ http://www.mini-max.sk/product/default/2269 no k tomu este hlava..asi si k tomu zase vecer sadnem.
este som nikdy nepracovala s gulovou ani pakovou hlavou,bohuzial nemala som moznost ani nepoznam nikoho kto pobliz nieco take vlastni preto sa obraciam tu,neviem ktora mi bude viac vyhovovat ale z citania sa mi zda ze gulova je jednoduhsia na manipulaciu.len netusim podla akych parametrov sa riadit,co je a za aku cenu dobre. dostala som tip na tento stativ http://www.mini-max.sk/product/default/2269 no k tomu este hlava..asi si k tomu zase vecer sadnem.
mas to daleko do nejakej predajne? gulovu aj pakovu hlavu odskusas a rozhodnes sa. Ten stativ v mini-maxe - cena super, ostatne musis posudit sama. Ja som bol osobne v tej predajni tiez. Velmi mily a ochotny predavac tam je a dal mi vsetko odskusat a dosli sme na to, ze pre mna tam stativ nemaju. Uz som to pisal. Vyrobca udava napr. max zatazenie 15kg, ale je to vhodne tak na 1.5kg fotak. Neviem odkial si, ale sak zbal techniku, navstiv predajnu, bacni tam fotak, daj max ohnisko 200mm ktore mas, klepni prstom do nohy stativu a uvidis co sa bude diat. Bud je to makky, tenky, lahky stativ, alebo uplne zla hlava, alebo oba kusy ti nevyhovuju.... A hladas dalej, alebo kupujes. Ja som tu tiez zhanal takto rozumy o stativoch a obehal som vsetky dostupne predajne, vyskusal rozne znacky a objednal som si cez internet stativ na ktory nepoviem zleho slova, len je 4x drahsi ako to co hladas
Mne sa vcera po dlhom case cakania dostal do ruk konecne Triopo GT 3230, ktory som tiez vyberal hlavne na turistiku. Nova edicia uz ma aj zabudovane hroty z coho bol trosku prekvapkany aj predajca. Paci sa mi, ze tato znacka inovuje uz zabehnute produkty. Myslim, ze ten tip si dostala dobry, uz je len na tebe, aku aretaciu noh (packy vs skrutky) a ci mensi 3228 alebo vacsi 3230.
Hmotnostne je na tom karbonove triopo vyborne - 1,4 kg. Pre zvysenie stability zavesis na hacik ruksak a mas vybavene . Vyskovo - mam 185cm a ani nemusim vsetky nohy na max vysunut. Samozrejme su aj lepsie stativy, nuz ale to je uz o vascich peniazoch.
Ako ti radi kasko, chod do obchodu a vyskusaj. Mal som pakovu hlavu Velbon PHQ-157 a pracovalo sa s nou vyborne (jedna packa ovladala vsetko). Teraz mam gulovu s 5 cudlikmi a chce to trochu viac cviku. Takze len vyskusat co ti viac sadne. Nezabudni pritom pozerat parameter nosnosti hlavy a zobrat kludne aj dvojnasobnu voci max vahe tvojej zostavy.
Inak kupit na prvy sup stativ, s ktorym budes spokojna a ostane ti dlho je velke umenie.
To je taky turista. Dobry, ale bral by som ho skor ako druhy stativ. Na serioznu pracu odporucam vyysi a robustnejsi: http://www.mini-max.sk/product/default/2414
To je taky turista. Dobry, ale bral by som ho skor ako druhy stativ. Na serioznu pracu odporucam vyysi a robustnejsi: http://www.mini-max.sk/product/default/2414
dakujem za tip ,cena je OK,myslis ze ta hlava bude dobra?viem,ze najlepsie si to vyskusam v terene.o 2 tyzdne idem na vychodniarske karpaty preskumat vojnove bojiska a je tam nadherny vyhlad,tusim tie kopce este niesu ani preskumane,a zistujem,ze stativ sa mi zide aj pri portretoch kedze z ruky na nizkej clone mi uteka dof.dakujem este raz.
dakujem za tip ,cena je OK,myslis ze ta hlava bude dobra?viem,ze najlepsie si to vyskusam v terene.o 2 tyzdne idem na vychodniarske karpaty preskumat vojnove bojiska a je tam nadherny vyhlad,tusim tie kopce este niesu ani preskumane,a zistujem,ze stativ sa mi zide aj pri portretoch kedze z ruky na nizkej clone mi uteka dof.dakujem este raz.
Hlava je vporiadku. Fotograf sam musi casom zistit,,ktory typ mu vyhovuje. V tom sa skutocne neda poradit.
Statív a Stativová hlava výber
Nemám penazí na rozdaj, chcel by som tak zlatu strednú cestu.
Môžete mi poradiť aj z vlastnej skúsenosti? značku, kombinácia hlava statív.... Mám Nikon D3100 (najtažší objektív) Tamron SP 70-300 DI VC USD, (+ blesk Nikon SB 700), ak by som toto všetko naraz použil aby to udržalo, + rezerva do budúcna ak by som mal niečo tažšie.
našiel som tento Manfrotto MT 294 A3 , ktorý by sa cenovo ešte dal, už na hranici ( investícia ), no neviem akú hlavu, značku, možnosti ......., ak by sa dalo statív za túto či menšiu cenu a bol by lepší tak to by som bral, len neviem aká značka je dobrá a aká nie,
Niekto ide na "turistiku" a foťák s jedným sklom vopchá do bežného turistického batohu. vždy ide len o to aby si nič extra neniesol v ruke a ver že ten 65cm statív bude riadne zavadzať
Inak platí že viac sekcíí = menšia tuhosť, ale zasa tie statívy nie sú z blata ulepené a tam kde nie je treba tak jednoducho tie najtenšie sekcie nevyťahuješ, to nie je podmienka že statív musíš vyťahovať na maximum
Ja som mal na turistike JOBY Gorillapod a bol som maximálne spokojný, ja statív velmi často nepotrebujem, ale ked už ho mám mať tak priorita je skladnosť
Podla mna si daj konecny strop noveho kusu stativu s hlavou a ked sa tam nevpraces kvoli parametrom, tak pozri bazarove.
Nieje potrebne na kazdy stativ inu hlavu. Ak som teda spravne pochopil otazku. Hlava sa da premontovat aj na vacsinu dalsich stativov.
Ovladanie hlavy si musis vybrat asi sama. Ja som bol zvyknuty na pakovu hlavu a teraz objavujem caro gulovej.
Casom mozno budes mat este vacsi a tazsi objektiv, tak aby si potom nehladala dalsi stativ. Popozeraj mozno drahsie bazarove a budu sluzit urcite lepsie ako novy s kompromismi ohladne ceny
dostala som tip na tento stativ
http://www.mini-max.sk/product/default/2269 no k tomu este hlava..asi si k tomu zase vecer sadnem.
http://www.mini-max.sk/product/default/2269 no k tomu este hlava..asi si k tomu zase vecer sadnem.
Ten stativ v mini-maxe - cena super, ostatne musis posudit sama. Ja som bol osobne v tej predajni tiez. Velmi mily a ochotny predavac tam je a dal mi vsetko odskusat a dosli sme na to, ze pre mna tam stativ nemaju. Uz som to pisal. Vyrobca udava napr. max zatazenie 15kg, ale je to vhodne tak na 1.5kg fotak. Neviem odkial si, ale sak zbal techniku, navstiv predajnu, bacni tam fotak, daj max ohnisko 200mm ktore mas, klepni prstom do nohy stativu a uvidis co sa bude diat. Bud je to makky, tenky, lahky stativ, alebo uplne zla hlava, alebo oba kusy ti nevyhovuju.... A hladas dalej, alebo kupujes. Ja som tu tiez zhanal takto rozumy o stativoch a obehal som vsetky dostupne predajne, vyskusal rozne znacky a objednal som si cez internet stativ na ktory nepoviem zleho slova, len je 4x drahsi ako to co hladas
Hmotnostne je na tom karbonove triopo vyborne - 1,4 kg. Pre zvysenie stability zavesis na hacik ruksak a mas vybavene
Ako ti radi kasko, chod do obchodu a vyskusaj. Mal som pakovu hlavu Velbon PHQ-157 a pracovalo sa s nou vyborne (jedna packa ovladala vsetko). Teraz mam gulovu s 5 cudlikmi a chce to trochu viac cviku. Takze len vyskusat co ti viac sadne. Nezabudni pritom pozerat parameter nosnosti hlavy a zobrat kludne aj dvojnasobnu voci max vahe tvojej zostavy.
Inak kupit na prvy sup stativ, s ktorym budes spokojna a ostane ti dlho je velke umenie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa