Niektorí ma poznate, robím IR konverzie a mam slušny prehlad o použitych telach. Akurat si píšem tu s jednym inzerentom. Tak vraj cena v shope 499,-€ ( http://www.shoppie.sk/panasonic-dmc-gf2keg-w/d-117150/ ) Nie je to ani prvy, ani posledny chytrak, čo niečo predava za vyššiu cenu, než to kupil. 12 mpx snimač, 4 roky stary model. Je to ho plno, na bazoši, proste všade. Vážení, preberte sa, tie ceny stareho železa padaju. Viete čo je moralne zastaravanie? Prva foto - jeho inzerat, druha foto - vraj takto sa to predava, len zabudol na info, že predaj skončil.
Síce trošku o inom, ale keďže sa tu spomína bazár, tak kamarátka mi dnes poslala fotky "nevedela čoho", že sa toho potrebuje zbaviť, lebo to ma doma, po dedovi, a doma jej to iba zavadzia. Ponúka zväčšovák s farebnou hlavou Axomat 4, leštičku na fotky, a náhradné plechy do leštičky. Iba osobný odber Prešov.
Pre aesace, nejde mi odoslat reakcia: No ano, ale ako inak zvysime makroekonomicke ukazovatele ako napriklad HDP pre SR, ked nezvysime rychlost toku penazi v ekonomike? Ked budeme podporovat seba a za vacsie sumy, tak budeme mat lepsie celostatne hospodarske vysledky, aspon co sa tyka vysky ukazovatelov!
keď už máme bazárovú temu, poraďte aká je zaujímavá cena za Nikkor Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Výborný stav, minimálne použitý, väčšinu času bezpečne uložený (bez záruky už). Momentálne ho ponúkam za 550€. Čo si myslíte o cene?
Kris, ja som ho kúpil za 350 eur. Veľmi dobrý cestovateľský, pomerne ostrý univerzál. Ale má tiež svoje mušky. Tie sa prejavia po založení polarizáku, nekonzistným podaním farieb, kontrastu. Ale nič, s čím by sa nedalo žiť. Konečne prvý univerzál od Nikonu, ktorý je fakt veľmi dobrý. Spodný rozsah, zoom do 200mm, utesnený, ostrý, ľahký, stabilizovaný(tam by mohol byť lepší...)Ja byť tebou, by som sa neponáhľal. Neviem či si dal aj fotky, ktoré si s ním fotil(prírodu napríklad). Dosť to pomáha pri predaji. Len sa s tým vyhraj. A nechaj to trebárs mesiac. Potom skús kúsok znížiť cenu, ale daj nanovo inzerát. Ak to už bude s cenou pod 450 eur, dal by som inzerát topovať, aby sa objavil na predných priečkach zobrazovania. Medzi nami, tá cena je primeraná, ale o tom treba kupujúcich presvedčiť.
Cena závisí aj od toho, ako rýchlo to chceš predať a aká je konkurenčná ponuka toho že objektívu na bazári / bazároch. Kým nepredajú lacnejší, tak nepredáš, ak teda nevieš cenu technicky zdôvodniť. Niekedy závisí aj od oblasti - kupujúci si to chce pozrieť a ty si od neho na 200km. V takom prípade pomôže ponuka stretnúť sa na polceste. Ale to musí predávajúci chcieť predať a kupujúci chcieť kúpiť. Mal som napr. v inzeráte uvedené, že ak niektorý z deklarovaných prvkov vlastnosti či parametrov nebude zodpovedať popisu, zaplatím záujemcovi benzín na trasu. Iný príklad ... pozerám na heureke canon 70-200/4 IS II ... za 1500,- . Kúpil som ho na bazári od prvého majiteľa za 720,- . Takže opticky je tvoja cena vysoká aj z dôvodu, že nie je veľký rozdiel (aj absolutný ... 200,- € ? ) medzi novým a tvojím objektívom pri strate záruky. Možno dáš pri tejto cene mesiac záruku na skryté vady potvrdené autorizovaným servisom (nie že kupujúci povie, že tam niečo škrípe a tu máš ber si to späť)
Jozef48 za 350€ super nákup. Ja mám tento objektív rád, v tom rozsahu má výbornú kvalitu. Ale kvôli práci som kúpil 24-70 a potom som sa k nemu už dostával veľmi sporadicky. Tak som sa rozhodol ho predať. Skúsim zapracovať na marketingu. Ponuku na 450€ už mám ale to sa mi zdá veľmi málo, v takom prípade si ho radšej nechám .
selfi Som si vybral zlý čas na predaj. Teraz má Nikon zimnú akciu potom bude zase pár mesiacov v cene 1000€. A zase Z-tkové skla použité si zatiaľ držia ceny po bazároch. Keď som pozeral použité na sk, tak som sa snažil dať nižšie ceny ako som našiel. Zase je rozdiel keď si kupoval 70-200 EF ako keby hľadáš použité RF sklá tam by tiež nebol taký veľký prepad ceny. Ale rozumiem čo chceš povedať.
Veď vyskúšaj. Zatiaľ máš málo údajov.Ak to bude podvod, mal by si na to prísť. Základ podvodu je ten, že ťa namotávajú a povedia, že objednajú kuriéra ze Packetu. Už som o tom písal v nejakom inom vlákne. Ja sa už na nich zabávam, hádžem návnady, robím sa neznalým a zisťujem dokedy ich to bude baviť. Niektorí majú hrošiu kožu a trpezlivosť. Ja mám ale väčšiu.
Čo ja registrujem, tak podvod začína tým, že ti záujemca pod rôznými výhovorkami nechce pre kontakt a hovor či zaslanie fotografie tovaru cez WAp poskytnúť tel. číslo. Chce platiť predom a po tovar si pošle dopravcu.
Keď sme už pritom, nemá niekto záujem o ... Predám funkčný objektív Canon EF 28-90/4-5,6. K objektívu v cene pribalím zrkadlovku Canon D350. Na aparáte je nefunkčná časť displeja - stavový riadok. Aparát je nastavený na samospúšť, je potrebné to prestaviť na fabrické nastavenia a následne sa bez stavového riadku dá fotiť. Parametre clona, čas, ISO ... sú prestaviteľné. Cena 39,- alebo dohodou. Najlepšie osobný odber v Ivanke / BA.
bazar - predražene veci
Tak vraj cena v shope 499,-€ ( http://www.shoppie.sk/panasonic-dmc-gf2keg-w/d-117150/ )
Nie je to ani prvy, ani posledny chytrak, čo niečo predava za vyššiu cenu, než to kupil. 12 mpx snimač, 4 roky stary model. Je to ho plno, na bazoši, proste všade. Vážení, preberte sa, tie ceny stareho železa padaju. Viete čo je moralne zastaravanie?
Prva foto - jeho inzerat, druha foto - vraj takto sa to predava, len zabudol na info, že predaj skončil.
No ano, ale ako inak zvysime makroekonomicke ukazovatele ako napriklad HDP pre SR, ked nezvysime rychlost toku penazi v ekonomike? Ked budeme podporovat seba a za vacsie sumy, tak budeme mat lepsie celostatne hospodarske vysledky, aspon co sa tyka vysky ukazovatelov!
Čo si myslíte o cene?
Iný príklad ... pozerám na heureke canon 70-200/4 IS II ... za 1500,- . Kúpil som ho na bazári od prvého majiteľa za 720,- . Takže opticky je tvoja cena vysoká aj z dôvodu, že nie je veľký rozdiel (aj absolutný ... 200,- € ? ) medzi novým a tvojím objektívom pri strate záruky. Možno dáš pri tejto cene mesiac záruku na skryté vady potvrdené autorizovaným servisom (nie že kupujúci povie, že tam niečo škrípe a tu máš ber si to späť)
za 350€ super nákup. Ja mám tento objektív rád, v tom rozsahu má výbornú kvalitu. Ale kvôli práci som kúpil 24-70 a potom som sa k nemu už dostával veľmi sporadicky. Tak som sa rozhodol ho predať. Skúsim zapracovať na marketingu. Ponuku na 450€ už mám ale to sa mi zdá veľmi málo, v takom prípade si ho radšej nechám
Som si vybral zlý čas na predaj. Teraz má Nikon zimnú akciu potom bude zase pár mesiacov v cene 1000€. A zase Z-tkové skla použité si zatiaľ držia ceny po bazároch. Keď som pozeral použité na sk, tak som sa snažil dať nižšie ceny ako som našiel. Zase je rozdiel keď si kupoval 70-200 EF ako keby hľadáš použité RF sklá tam by tiež nebol taký veľký prepad ceny. Ale rozumiem čo chceš povedať.
Predám funkčný objektív Canon EF 28-90/4-5,6.
K objektívu v cene pribalím zrkadlovku Canon D350. Na aparáte je nefunkčná časť displeja - stavový riadok. Aparát je nastavený na samospúšť, je potrebné to prestaviť na fabrické nastavenia a následne sa bez stavového riadku dá fotiť. Parametre clona, čas, ISO ... sú prestaviteľné. Cena 39,- alebo dohodou.
Najlepšie osobný odber v Ivanke / BA.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa