Fórum » Pokec

Nikon vo vesmíre.

Flodur
Flodur 2011-03-02 20:45:21+01
http://www.youtube.com/watch?v=wVyA3cxoCA8&feature=player_embedded

keko
2011-03-03 10:46:01+01
Prvy aparat vo vesmire bola Practica. A potom vselico. Dlho viedol Hasselblad. Je stovka zanovnych tiel + objektiv na obeznej drahe okolo zemegule. Staci len pockat, ked zvitazi gravitacia nad ich kinetickou energiou.
Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz.
Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to....
(Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)

NIKON D666
2011-03-03 10:46:44+01
príspevok od: Martin P
hryzenie tu na portali uz bolo a nedopadlo to dobre boj medzi zltociernymi a cervenobielymi tu bol tuhy a aj ja som sa zucastnoval a v skryte toho boja oranzovi ziskavali pozicie obchodne
ak je to v historii prispevkov spred roka tak to retrospektivne moze byt sranda ale vtedy sme to niektori mysleli vazne ale teraz sme uz starsi a mudrejsi a hlavne rozvaznejsi a premyslame predtym nez niečo napiseme a velakrat nenapiseme co je v konecnom dosledku lepsie ako robit zlu krv honenim si vlastneho ega
ORANZOVY JE KTO ?
NIKON FOREVER

javelin
2011-03-03 10:50:06+01
príspevok od: lu_boss
Mozeme za to ze si Rusi nemozu canon dovolit ?
Ja by som ich nepodceňoval.....keď si nemohli dovoliť Leicu , spravili Zorki , s Contaxom tiež vyjebabrali a Kiev bol na svete.....No a Hasselblad...poznáme všetci stredoformátový ruský skvost , tiež pod označením Kiev.......

keko
2011-03-03 10:55:19+01
príspevok od: javelin
Ja by som ich nepodceňoval.....keď si nemohli dovoliť Leicu , spravili Zorki , s Contaxom tiež vyjebabrali a Kiev bol na svete.....No a Hasselblad...poznáme všetci stredoformátový ruský skvost , tiež pod označením Kiev.......
Na ten Kiev (resp Zenit 80) si kupili licenciu. Povodom to bol Hasselblad 1000F. Existuju o tom listinne dokazy. Skoda, ze sa s tym nedal kuppit aj patent na kvalitu.

javelin
2011-03-03 11:04:53+01
príspevok od: keko
Na ten Kiev (resp Zenit 80) si kupili licenciu. Povodom to bol Hasselblad 1000F. Existuju o tom listinne dokazy. Skoda, ze sa s tym nedal kuppit aj patent na kvalitu.
No niečo trafili a niečo nie......
Dodnes fotím na Zorki 4K....parametre nastavím podľa zrkadlovky alebo (a to častejšie), kompaktu a pri pružnosti negatívu , dosahuje skvelé výsledky.....bez toho , že by som sa tým zaoberal , tak zavierka šlape aj na dlhom čase bezchybne.....prístroj mi priniesol otec v roku 1975.....a netrúfam si tvrdiť, koľko negatívov cez neho prešlo......No motyka strelila...
PS: Diaľkomer merá s presnosťou na 10cm v rozsahu od dvoch do desať metrov....

maraou
2011-03-03 11:21:34+01
http://gnews.com/million-dollar-nasa-photos-beaten-by-budget-balloon-06201041030525/
aj tu je Canon aj ked \"len\" lacnym kompaktom ale o to v problematickejsich a narocnejsich podmienkach
Toz takych se najde.

http://morethanadvertising.com/2008/08/12/pentax-in-space/

http://www.flickr.com/photos/arena5/sets/72157606119049987/

Martin P
2011-03-03 11:26:57+01
príspevok od: NIKON D666
ORANZOVY JE KTO ?
NIKON FOREVER
SONY

Martin P
2011-03-03 11:37:20+01
príspevok od: keko
Prvy aparat vo vesmire bola Practica. A potom vselico. Dlho viedol Hasselblad. Je stovka zanovnych tiel + objektiv na obeznej drahe okolo zemegule. Staci len pockat, ked zvitazi gravitacia nad ich kinetickou energiou.
Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz.
Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to....
(Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)
Sovieti v programe Sojuz pouzivali dederonske Pentacony super co bol kinofilm s prirobenym magazinom na 100 metrov kinofilmu a motorom na previjanie
Americania v programe Apollo pouzivali Minoltu a Hasselblad
Minolta mala patent na matnicu ktora obsahovala tisice malych sosoviek a tym padom ziskala prirastok optickej svetelnosti o 2 clonove cisla nad realitu objektivu takze ste na objektive so svetelnostou 5,6 videli ako cez 2,8 otvor a hasselblad to od Minolty kupoval a montoval do svojich 6x6 fotakov
viem to mal som taku matnicu aj staru aj novu a bolo to tak.

Martin P
2011-03-03 11:42:29+01
Historia est Magistra Vitae ......a nenechá nás na pochybách , že dejiny tohoto sveta , sú boj...nie mier......Pragmatik to očákáva....Rojka to zabije......
Žartujem, tak ako chalani vyššie žartovali....
ano bojovat maju a musia ti co im o nieco ide velke korporacie staty svety galaxie
nam ide o dobre fotky
tak vedme boj mierovymi sposobmi a nehrajme sa na vojnovych zlocincov s gumipuskami
po case budeme sami sebe na smiech
ale to som uz spominal skor a vssie
aj ked sranda musi byt aj keby na chleba nebolo

Martin P
2011-03-03 11:59:09+01
príspevok od: maraou
Toz takych se najde.

http://morethanadvertising.com/2008/08/12/pentax-in-space/

http://www.flickr.com/photos/arena5/sets/72157606119049987/
ano kedysi slavne znacky canon nikon minolta asahi pentax pokracuju viacmenej v nastupenej ceste s novymi majitelmi ale so starym entuziazmom
co nam moze len vyhovovat
len ten olympus nejako kriva a pritom to bol jeden z hlavnych hracov skoda ho
aj ked prtave on by mal byt vo vesmire prvy lebo ho tu pouziva miestny mimozemstan a hviezda zapadajuca tohoto portalu Milan B zvany aj kozmonaut blahej pamati

tomasGalajda
2011-03-03 12:04:08+01
Mozeme za to ze si Rusi nemozu canon dovolit ?

lu_boss
2011-03-03 12:16:34+01
Mi o tom hovor, jeden Kiev doma mam Aj s nejakymi ruskymi objektivmi (kalejnar, arsat a este cosi).
Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.

tomasGalajda
2011-03-03 12:24:00+01
Mi o tom hovor, jeden Kiev doma mam Aj s nejakymi ruskymi objektivmi (kalejnar, arsat a este cosi).
Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.

ja mam doma starú Ruskú Smenu.

NIKON D666
2011-03-03 12:33:23+01
SONY
NO JASNE NA NICH SOM ZABUDOL ZE MAJU ORANZOVUUU
napadli ma len PENTAX a OLYMPUS

Martin P
2011-03-03 13:06:29+01
jasne olympus je modry a pentax cerveno cierny

Marcel Rebro
2011-03-03 14:06:33+01
ja mam cierne fotaky tak zo mna kozmonaut nebude

Martin P
2011-03-03 14:26:27+01
príspevok od: Marcel Rebro
http://triggerpit.com/2010/11/22/incredible-pics-nasa-astronaut-wheelock/
aj tento ma cierny fotak a je astronaut nie sice kozmonaut blahej pamati sovietskej ery ale vzduchoprazdno a vesmir je nekonecny tak by ste sa tam hadam aj pomestili

javelin
2011-03-03 14:34:01+01
a prečo Ty máš tú izolačku nalepenú....?

Big Lebowski
2011-03-03 14:40:53+01
Ak sú to tvoje aparáty, prečo máš prelepené značky/popisky?
Čisto zo zvedavosti sa pýtam.

Marcel Rebro
2011-03-03 14:48:13+01
príspevok od: Big Lebowski
Ak sú to tvoje aparáty, prečo máš prelepené značky/popisky?
Čisto zo zvedavosti sa pýtam.
... aby ma nahodou nevystrelili do kozmira

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()