Prvy aparat vo vesmire bola Practica. A potom vselico. Dlho viedol Hasselblad. Je stovka zanovnych tiel + objektiv na obeznej drahe okolo zemegule. Staci len pockat, ked zvitazi gravitacia nad ich kinetickou energiou. Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz. Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to.... (Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)
hryzenie tu na portali uz bolo a nedopadlo to dobre boj medzi zltociernymi a cervenobielymi tu bol tuhy a aj ja som sa zucastnoval a v skryte toho boja oranzovi ziskavali pozicie obchodne ak je to v historii prispevkov spred roka tak to retrospektivne moze byt sranda ale vtedy sme to niektori mysleli vazne ale teraz sme uz starsi a mudrejsi a hlavne rozvaznejsi a premyslame predtym nez niečo napiseme a velakrat nenapiseme co je v konecnom dosledku lepsie ako robit zlu krv honenim si vlastneho ega
Ja by som ich nepodceňoval.....keď si nemohli dovoliť Leicu , spravili Zorki , s Contaxom tiež vyjebabrali a Kiev bol na svete.....No a Hasselblad...poznáme všetci stredoformátový ruský skvost , tiež pod označením Kiev.......
Ja by som ich nepodceňoval.....keď si nemohli dovoliť Leicu , spravili Zorki , s Contaxom tiež vyjebabrali a Kiev bol na svete.....No a Hasselblad...poznáme všetci stredoformátový ruský skvost , tiež pod označením Kiev.......
Na ten Kiev (resp Zenit 80) si kupili licenciu. Povodom to bol Hasselblad 1000F. Existuju o tom listinne dokazy. Skoda, ze sa s tym nedal kuppit aj patent na kvalitu.
Na ten Kiev (resp Zenit 80) si kupili licenciu. Povodom to bol Hasselblad 1000F. Existuju o tom listinne dokazy. Skoda, ze sa s tym nedal kuppit aj patent na kvalitu.
No niečo trafili a niečo nie...... Dodnes fotím na Zorki 4K....parametre nastavím podľa zrkadlovky alebo (a to častejšie), kompaktu a pri pružnosti negatívu , dosahuje skvelé výsledky.....bez toho , že by som sa tým zaoberal , tak zavierka šlape aj na dlhom čase bezchybne.....prístroj mi priniesol otec v roku 1975.....a netrúfam si tvrdiť, koľko negatívov cez neho prešlo......No motyka strelila... PS: Diaľkomer merá s presnosťou na 10cm v rozsahu od dvoch do desať metrov....
http://gnews.com/million-dollar-nasa-photos-beaten-by-budget-balloon-06201041030525/ aj tu je Canon aj ked \"len\" lacnym kompaktom ale o to v problematickejsich a narocnejsich podmienkach
Prvy aparat vo vesmire bola Practica. A potom vselico. Dlho viedol Hasselblad. Je stovka zanovnych tiel + objektiv na obeznej drahe okolo zemegule. Staci len pockat, ked zvitazi gravitacia nad ich kinetickou energiou. Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz. Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to.... (Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)
Sovieti v programe Sojuz pouzivali dederonske Pentacony super co bol kinofilm s prirobenym magazinom na 100 metrov kinofilmu a motorom na previjanie Americania v programe Apollo pouzivali Minoltu a Hasselblad Minolta mala patent na matnicu ktora obsahovala tisice malych sosoviek a tym padom ziskala prirastok optickej svetelnosti o 2 clonove cisla nad realitu objektivu takze ste na objektive so svetelnostou 5,6 videli ako cez 2,8 otvor a hasselblad to od Minolty kupoval a montoval do svojich 6x6 fotakov viem to mal som taku matnicu aj staru aj novu a bolo to tak.
Historia est Magistra Vitae ......a nenechá nás na pochybách , že dejiny tohoto sveta , sú boj...nie mier......Pragmatik to očákáva....Rojka to zabije...... Žartujem, tak ako chalani vyššie žartovali....
ano bojovat maju a musia ti co im o nieco ide velke korporacie staty svety galaxie nam ide o dobre fotky tak vedme boj mierovymi sposobmi a nehrajme sa na vojnovych zlocincov s gumipuskami po case budeme sami sebe na smiech ale to som uz spominal skor a vssie aj ked sranda musi byt aj keby na chleba nebolo
ano kedysi slavne znacky canon nikon minolta asahi pentax pokracuju viacmenej v nastupenej ceste s novymi majitelmi ale so starym entuziazmom co nam moze len vyhovovat len ten olympus nejako kriva a pritom to bol jeden z hlavnych hracov skoda ho aj ked prtave on by mal byt vo vesmire prvy lebo ho tu pouziva miestny mimozemstan a hviezda zapadajuca tohoto portalu Milan B zvany aj kozmonaut blahej pamati
Mi o tom hovor, jeden Kiev doma mam Aj s nejakymi ruskymi objektivmi (kalejnar, arsat a este cosi). Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.
Mi o tom hovor, jeden Kiev doma mam Aj s nejakymi ruskymi objektivmi (kalejnar, arsat a este cosi). Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.
http://triggerpit.com/2010/11/22/incredible-pics-nasa-astronaut-wheelock/ aj tento ma cierny fotak a je astronaut nie sice kozmonaut blahej pamati sovietskej ery ale vzduchoprazdno a vesmir je nekonecny tak by ste sa tam hadam aj pomestili
Nikon vo vesmíre.
Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz.
Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to....
(Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)
ak je to v historii prispevkov spred roka tak to retrospektivne moze byt sranda ale vtedy sme to niektori mysleli vazne ale teraz sme uz starsi a mudrejsi a hlavne rozvaznejsi a premyslame predtym nez niečo napiseme a velakrat nenapiseme co je v konecnom dosledku lepsie ako robit zlu krv honenim si vlastneho ega
NIKON FOREVER
Dodnes fotím na Zorki 4K....parametre nastavím podľa zrkadlovky alebo (a to častejšie), kompaktu a pri pružnosti negatívu , dosahuje skvelé výsledky.....bez toho , že by som sa tým zaoberal , tak zavierka šlape aj na dlhom čase bezchybne.....prístroj mi priniesol otec v roku 1975.....a netrúfam si tvrdiť, koľko negatívov cez neho prešlo......No motyka strelila...
PS: Diaľkomer merá s presnosťou na 10cm v rozsahu od dvoch do desať metrov....
aj tu je Canon aj ked \"len\" lacnym kompaktom ale o to v problematickejsich a narocnejsich podmienkach
http://morethanadvertising.com/2008/08/12/pentax-in-space/
http://www.flickr.com/photos/arena5/sets/72157606119049987/
NIKON FOREVER
Potom prisiel Nikon. A ten sa vesmirnemu programu venuje doteraz.
Vojnu medzi Canonom a Nikonom si moze dovolit iba plebs. My, co na to mame, mame to-i.to....
(Canon ma tie svoje kopirky a (skoro) najviac patentov na svete. Ale Nikon, ked sa chcel dostat do cela predajnosti, musel pre to nieco urobit. Preto mam najradsej Nikon F3.)
Americania v programe Apollo pouzivali Minoltu a Hasselblad
Minolta mala patent na matnicu ktora obsahovala tisice malych sosoviek a tym padom ziskala prirastok optickej svetelnosti o 2 clonove cisla nad realitu objektivu takze ste na objektive so svetelnostou 5,6 videli ako cez 2,8 otvor a hasselblad to od Minolty kupoval a montoval do svojich 6x6 fotakov
viem to mal som taku matnicu aj staru aj novu a bolo to tak.
Žartujem, tak ako chalani vyššie žartovali....
nam ide o dobre fotky
tak vedme boj mierovymi sposobmi a nehrajme sa na vojnovych zlocincov s gumipuskami
po case budeme sami sebe na smiech
ale to som uz spominal skor a vssie
aj ked sranda musi byt aj keby na chleba nebolo
http://morethanadvertising.com/2008/08/12/pentax-in-space/
http://www.flickr.com/photos/arena5/sets/72157606119049987/
co nam moze len vyhovovat
len ten olympus nejako kriva a pritom to bol jeden z hlavnych hracov skoda ho
aj ked prtave on by mal byt vo vesmire prvy lebo ho tu pouziva miestny mimozemstan a hviezda zapadajuca tohoto portalu Milan B zvany aj kozmonaut blahej pamati
Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.
Nebyt ich kolisavej kvality vo vyrobe, ktora zavisela kto vie od coho, tie fotaky neboli zle.
napadli ma len PENTAX a OLYMPUS
aj tento ma cierny fotak a je astronaut nie sice kozmonaut blahej pamati sovietskej ery ale vzduchoprazdno a vesmir je nekonecny tak by ste sa tam hadam aj pomestili
Čisto zo zvedavosti sa pýtam.
Čisto zo zvedavosti sa pýtam.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie