Fórum » Pokec

Co treba kupit ?

Kurty
Kurty 2011-03-22 18:10:10+01
Zdravim

pozeral som po nete nejake fotky a nieco podobne by som chcel robit.

http://www.youtube.com/watch?v=MmgEJev3bcg alebo tuna
http://www.jacobthephotographer.com/2008/05/new-pictures-from-my-photoshoot-of-jaycelle/

na druhej stranke aj pise co pouzival ale je to len v USA.

A chcem sa opytat co potrebujem kupit ak by som chcel fotit takto.
Mam len Canon 550D a zakl. objektiv. Tak napiste aky objektiv by trebalo a ake svetla a vsetko co ktomu by som potreboval na zaciatok .

Dik

Snowkill
2011-03-22 22:41:58+01
príspevok od: Kurty
nevies kde to kupim vatikanskou menou ?
nvm njn neco to stoji no

Kurty
2011-03-23 23:17:10+01
ok tak som si to premyslel a ted mi poradte.

Chcem na zaciatok nejaky blesk + stojan a objektiv teraz neviem ci
Canon EF 85mm f/1.8 alebo
Canon EF 50mm f/1.8

kedze 85 je drahsia tak neviem lebo aj blesk neviem aky poradite a kolko bude stat. Ale najskor ten Speedlite 430EX II no neviem.

Dik

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-23 23:37:35+01
Zdravim

pozeral som po nete nejake fotky a nieco podobne by som chcel robit.

http://www.youtube.com/watch?v=MmgEJev3bcg alebo tuna
http://www.jacobthephotographer.com/2008/05/new-pictures-from-my-photoshoot-of-jaycelle/

na druhej stranke aj pise co pouzival ale je to len v USA.

A chcem sa opytat co potrebujem kupit ak by som chcel fotit takto.
Mam len Canon 550D a zakl. objektiv. Tak napiste aky objektiv by trebalo a ake svetla a vsetko co ktomu by som potreboval na zaciatok .

Dik
nájdi si týždeň-dva-tri čas prestuduj si:
http://www.scottkelby.com/
http://www.joemcnally.com/blog/

a akukoľvek knihu od týchto aoutorv si kupiš ti pomoze, techniku kupuj az v tretom ci siestom rade

a tak

LuckaW
2011-10-04 17:25:01+02
Ahojte Trosku sa tu obhliadam na tejto stranke a potrebovala by som poradit, ze co vsetko by som si mala kupit/zaobstarat k tomu, aby som mohla fotografovat... Chcela by som fotit pre svoju osobnu potrebu, pre radost, nieco ako hobby a vobec sa nevyznam vo fototechnike a neviem, co vsetko potrebujem k foteniu. Jedna fotografka mi poradila, ze na zaciatok mi bude stacit napr. Nikon d90 a objektiv 50mm s ohniskovou vzdialenostou 1,4 alebo 1,8.
Chcela by som fotit napr. aj drobne veci, ako su mravce, kvety a pod. a neviem, ci na to potrebujem aj nejaky iny objektiv. Ak si najde niekto cas a bude ochotny mi poradit, budem vdacna Dakujem vopred. LW

markato1
2011-10-04 17:45:59+02
príspevok od: LuckaW
Ahojte Trosku sa tu obhliadam na tejto stranke a potrebovala by som poradit, ze co vsetko by som si mala kupit/zaobstarat k tomu, aby som mohla fotografovat... Chcela by som fotit pre svoju osobnu potrebu, pre radost, nieco ako hobby a vobec sa nevyznam vo fototechnike a neviem, co vsetko potrebujem k foteniu. Jedna fotografka mi poradila, ze na zaciatok mi bude stacit napr. Nikon d90 a objektiv 50mm s ohniskovou vzdialenostou 1,4 alebo 1,8.
Chcela by som fotit napr. aj drobne veci, ako su mravce, kvety a pod. a neviem, ci na to potrebujem aj nejaky iny objektiv. Ak si najde niekto cas a bude ochotny mi poradit, budem vdacna Dakujem vopred. LW
na fotenie drobnych predmetov,alebo zivocichov potrebujes dalsi objektiv,okrem toho co si pisala

transporti686
2011-10-04 17:48:50+02
ok tak som si to premyslel a ted mi poradte.

Chcem na zaciatok nejaky blesk + stojan a objektiv teraz neviem ci
Canon EF 85mm f/1.8 alebo
Canon EF 50mm f/1.8

kedze 85 je drahsia tak neviem lebo aj blesk neviem aky poradite a kolko bude stat. Ale najskor ten Speedlite 430EX II no neviem.

Dik
čo sa týka objektívu, tak 85ka ohnisko sa mne zdá lepšie, no beriem to na fullframe, takže ak máš APS-C tak aj s 50kou to nebude zlé, budeš mať z toho 75ku. Lkový canon podľa mňa nepotrebuješ, aj tak nevieš, či to budeš robiť a niekde začať musíš, keď pri tom zotrváš, časom kúpiš niečo lepšie, inak canon 50/1,8 je za svoju cenu dobý objektív.

transporti686
2011-10-04 17:52:39+02
nikon d90 prečo nie jeden setový objektív 18-až ja neviem 70 alebo 105 niečo také a jeden makro objektív ak chceš fotiť kvetinky, dobrý makro objektív nebude lacný, nový tak 300, 400EUR alebo viac, popozeraj použité alebo objektívy na film, no potom by si musela ostriť manuálne, čo sa ale v makre robí často

micuro
2011-10-04 17:53:53+02
Ahoj, na zaciatok ti poradila kamaratka celkom fajn, len male upresnenie pojmov, tych 50mm je ohniskova vzdialenost a to 1.4/1.8 je svetelnost. Ta sa oznacuje pismenom f a najdes ju na kazdom objetive, spolu s ohniskom v mm. Cim je cislo mensie tym je svetelnost lepsia a umoznuje ti to fotit pri relativne udrzatelnych casoch aj za slabeho svetla. D90tka ma v sebe uz vstavany ostriaci motorcek takze sa mozes obzerat aj po starsich objektivoch bez motorceka (to len tak na okraj). Inak 50tka je pevny objektiv, co znamena ze neumoznuje "zoomovanie" takze bud prides blizsie alebo sa musis vzdialit, na druhej strane pevne objektivy poskytuju lepsiu kvalitu obrazu. Ak chces predsa nieco so "zoomom" tak taky zaklad je Nikkor 18-55, niekedy sa hodi mat pri sebe aj siroke ohnisko (18mm), napr. ak fotis vacsiu skupinku ludi, nejaku panoramu a tak. U tohto objektivu je to horsie so svetelnostou ale zatu cenu lepsiu nezozenies. Ohniskom sa meni aj perspektiva ale to uz casom zistis. Na fotenie makra budes potrebovat dalsi objektiv s oznacenim micro/macro. Vsetko zalezi od toho kolko chces investovat.

LuckaW
2011-10-04 18:46:33+02
príspevok od: micuro
Ahoj, na zaciatok ti poradila kamaratka celkom fajn, len male upresnenie pojmov, tych 50mm je ohniskova vzdialenost a to 1.4/1.8 je svetelnost. Ta sa oznacuje pismenom f a najdes ju na kazdom objetive, spolu s ohniskom v mm. Cim je cislo mensie tym je svetelnost lepsia a umoznuje ti to fotit pri relativne udrzatelnych casoch aj za slabeho svetla. D90tka ma v sebe uz vstavany ostriaci motorcek takze sa mozes obzerat aj po starsich objektivoch bez motorceka (to len tak na okraj). Inak 50tka je pevny objektiv, co znamena ze neumoznuje "zoomovanie" takze bud prides blizsie alebo sa musis vzdialit, na druhej strane pevne objektivy poskytuju lepsiu kvalitu obrazu. Ak chces predsa nieco so "zoomom" tak taky zaklad je Nikkor 18-55, niekedy sa hodi mat pri sebe aj siroke ohnisko (18mm), napr. ak fotis vacsiu skupinku ludi, nejaku panoramu a tak. U tohto objektivu je to horsie so svetelnostou ale zatu cenu lepsiu nezozenies. Ohniskom sa meni aj perspektiva ale to uz casom zistis. Na fotenie makra budes potrebovat dalsi objektiv s oznacenim micro/macro. Vsetko zalezi od toho kolko chces investovat.
Jeeej, vdaka za uzitocne ifno S tymi pojmami sa estelen zoznamujem, takze vdaka za ujasnenie... Myslela som, ze by som na zaciatok nemusela mat novu techniku, ale ked pozeram rozdiel v cene medzi novym a pouzitym, tak sa mi skor asi oplati novy... neviem... rozdiel nevidim priliz vyrazny...
O tom pevnom objektive mi hovorila, ze je taky, ze budem musiet ist blizsie alebo ist dalej, tak neviem, ci je lepsie ten pevny, alebo taky, s ktorym by som mohla zoomovat bez toho, aby som isla blizsie... Ja som si aj myslela, ze budem musiet mat na "mini veci" asi iny objektiv, ten by si mi asi aky odporucil? Takze telo, objektiv 50 mm, potom 18-55 a este makro objektiv? Hmmm... Vdaka za rady Ty fotis akou technikou?

LuckaW
2011-10-04 18:50:11+02
príspevok od: transporti686
nikon d90 prečo nie jeden setový objektív 18-až ja neviem 70 alebo 105 niečo také a jeden makro objektív ak chceš fotiť kvetinky, dobrý makro objektív nebude lacný, nový tak 300, 400EUR alebo viac, popozeraj použité alebo objektívy na film, no potom by si musela ostriť manuálne, čo sa ale v makre robí často
300-400 Eur makro objektiv? Celkom pecka Kde by som mohla teda pozriet nejaky pouzity? Ked ich ludia predavaju, preco zvycajne? Moze sa stat, ze bude nejak poskodeny a ja to neuvidim? Lebo sa bojim, aby som si nekupila nieco pouzite, co potom bude zle a ja budem nutena si kupit aj tak nieco nove... A dakujem za rady

LuckaW
2011-10-04 18:51:42+02
príspevok od: markato1
na fotenie drobnych predmetov,alebo zivocichov potrebujes dalsi objektiv,okrem toho co si pisala
Hej, dakujem, myslela som si... Vdaka

markato1
2011-10-04 19:09:06+02
300-400 Eur makro objektiv? Celkom pecka Kde by som mohla teda pozriet nejaky pouzity? Ked ich ludia predavaju, preco zvycajne? Moze sa stat, ze bude nejak poskodeny a ja to neuvidim? Lebo sa bojim, aby som si nekupila nieco pouzite, co potom bude zle a ja budem nutena si kupit aj tak nieco nove... A dakujem za rady
na zaciatok ti postaci aj medzikruzok,ktory vlozis medzi optiku a telo.potom mozes fotografovat objekt z mensej vzdialenosti,cim dosiahnes aj vecsie zvecsenie .Vecsinou sa odporucaju original,alebo kenko medzikruzky..skus si o tom niekde precitat,budes lepsie v obraze.V kazdom pripade treba kupit take co ti prenasaju udaje z lensu...Daju sa kupit za niekolko desiatok eur.je to lacnejsie,ale aj menej pohodlne ako makroobjektiv,ale na zaciatok dobra volba,neskor mozes pouzivat aj s pripadnym makroobjektivom,pre dosiahnutie este vecsieho zvecsenia

LuckaW
2011-10-04 19:15:57+02
na zaciatok ti postaci aj medzikruzok,ktory vlozis medzi optiku a telo.potom mozes fotografovat objekt z mensej vzdialenosti,cim dosiahnes aj vecsie zvecsenie .Vecsinou sa odporucaju original,alebo kenko medzikruzky..skus si o tom niekde precitat,budes lepsie v obraze.V kazdom pripade treba kupit take co ti prenasaju udaje z lensu...Daju sa kupit za niekolko desiatok eur.je to lacnejsie,ale aj menej pohodlne ako makroobjektiv,ale na zaciatok dobra volba,neskor mozes pouzivat aj s pripadnym makroobjektivom,pre dosiahnutie este vecsieho zvecsenia
Udaje z lensu? Uff, tak to som uz uuuplne stratena Budem musiet studovat No, ak som to spravne pochopila, na zaciatok si teda nemusim kupovat ten makro objektiv? Medzikruzky-su aj viacere druhy, alebo len jeden? A v com su menej pohodlne? Dakujeem

LuckaW
2011-10-04 19:21:29+02
Udaje z lensu? Uff, tak to som uz uuuplne stratena Budem musiet studovat No, ak som to spravne pochopila, na zaciatok si teda nemusim kupovat ten makro objektiv? Medzikruzky-su aj viacere druhy, alebo len jeden? A v com su menej pohodlne? Dakujeem
Jaj a este mi napadlo, potrebujem aj blesk? Ci ani moc nie?

markato1
2011-10-04 19:23:49+02
su viacere druhy,s roznou sirkou a teda objektiv po nasadeni na nebude rozne daleko od snimaca..teda po lopate povedane..budes mat rozne velky objekt zobrazeny na snimaci..mensi pri npr 12mm sirke vecsi pri 36mm sirke..Najvecsi nedostatok je ale ubytok svetla ,teda..nutnost pouzivat vyssie iso,alebo dlhsie casy..

transporti686
2011-10-04 19:27:42+02
medzikruzky su fajn, no znizuju svetelnost objektívu a dosť značne sa zníži hĺbka ostrosti, toto sa nikdy nevyrovna pohodlnosti fotiť origo makro objektívom, ale fotiť sa takto dá a veľa ľudí tak fotí, použitý makro objektív zoženieš jedine v bazároch alebo na aukčných serveroch www.ebay.co.uk, www.aukro.cz. Ak ti môžem poradiť radšej si kúp rovno makro objektív, nebudeš to ľutovať, je to ale otázka financií, k tvojej otázke prečo ľudia predávajú objektívy a či môže byť vadný, čo je použité je raz použité, preto ak niečo kupujem, tak hlavne na aukčných serveroch, kde predávajúci majú hodnotenia, ak tam je napr. predajca čo ročne predá dosť predmetov a je tam xrokov a ma veľmi dobré hodnotenie tak málokedy predá nejaký šunt alebo ťa oklame, úplne vylúčiť sa to však nedá. nie je jednoduché kúpiť lacný a zároveň dobrý makroobjektív, celkom slušne sa dá kúpiť napr. sigma 90mm f2,8, ktorá bola pre film, ak kúpiš s bajonetom na nikon dá sa s ňou fotiť aj na nikon d90, no ak je to verzia pre film, nebudeš vedieť ostriť automaticky, čiže iba ručne, niekde som čítal, že bola aj verzia pre digitál, ale potvrdiť to neviem, sigma robí makro objektívy pre digi aj teraz, sú cenovo prijateľné. Povedzme niečo takéto http://www.ebay.co.uk/itm/Sigma-90mm-F2-8-1-1-AF-Lens-Nikon-D7000-D300s-/230681840436?pt=Camera_Lenses&hash=item35b5b58b34 toto je ale z ameriky, je možné že by si musela platiť aj clo. Ale dopredu ti poviem, že je málo možností ako nájsť niečo lacnejšie. Potom naozaj už len pevný 50mm objektív f1,4 alebo 1,8 a medzikružky.

transporti686
2011-10-04 19:30:38+02
sigma 90 ale je už starý model, bola nahradená myslím 105mm alebo tak

LuckaW
2011-10-04 19:30:51+02
su viacere druhy,s roznou sirkou a teda objektiv po nasadeni na nebude rozne daleko od snimaca..teda po lopate povedane..budes mat rozne velky objekt zobrazeny na snimaci..mensi pri npr 12mm sirke vecsi pri 36mm sirke..Najvecsi nedostatok je ale ubytok svetla ,teda..nutnost pouzivat vyssie iso,alebo dlhsie casy..
A co je este iso, prosim ta? Dakujem

Fatty
2011-10-04 19:35:25+02
Jaj a este mi napadlo, potrebujem aj blesk? Ci ani moc nie?
v prvom rade potrebuješ knižku: Mistrovství práce s DSLR (Roman Pihan)
stojí okolo 25 euro, ale ver mi, bude to rovnako dobrá investícia ako do foťáku
a pomôže ti aj v rozhodovaní čo potrebuješ a čo ani moc nie
a potom sem budeš písať už oveľa konkrétnejšie požiadavky a lepšie ti tu ľudia poradia

transporti686
2011-10-04 19:43:35+02
príspevok od: Fatty
v prvom rade potrebuješ knižku: Mistrovství práce s DSLR (Roman Pihan)
stojí okolo 25 euro, ale ver mi, bude to rovnako dobrá investícia ako do foťáku
a pomôže ti aj v rozhodovaní čo potrebuješ a čo ani moc nie
a potom sem budeš písať už oveľa konkrétnejšie požiadavky a lepšie ti tu ľudia poradia
Alebo ak chceš ušetriť 25EUR tak www.fotoroman.cz

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()