Fórum » Pokec

Nikon D3100 nema AEB???

sensilux
sensilux 2011-07-14 22:50:28+02
Zdravim, dufam ze pisem do spravnej kategorie na fore....chcem sa informovat o digitalnej zrkadlovke Nikon D3100, chcel som si ho kupit, ale pozeram ze nema funkciu AEB...zrkadlo za 530 euri a nema to trapnu funkciu ktoru ma vela obycajnych digitalov za 80 ecok? Dufam, ze som cital zle a odpisete mi, ze tuto funkciu urcite ma....Pricom Canon E1000D a hoc aky iny v tejto cenovej relacii ju uz maju......tak ako je to s tym vlastne?

sensilux
2011-07-15 09:57:33+02
so zrkadlovkou nemam skusenosti, prave preto potrebujem nejako zacat a co som cital tak ten Nikon postacuje pre uplnych "debilov" ako som ja, ale ako som uz pisal, budem uvazovat medzi 550d alebo 1000d a medzi D3100, ale asi lepsie by bolo ist do obchodu, chytit si to zariadenie a rozhodnem sa na mieste...ale ci sa uz rozhodnem pre jedno, druhe alebo tretie, pre mna neznaleho humanoida, zrejme vsetko bude dobra volba....

sensilux
2011-07-15 10:03:22+02
No a ten STATIV si dokupim casom.....mne nevadi ze treba manualne ponastavovat expoziciu (dufam ze tak sa to vola lebo zas ma tu ukamenujete), hlavne nech to robi pekne fotky narozdiel od digitalu co mi uz na nervy lezie....

viking81
2011-07-15 10:30:49+02
príspevok od: sensilux
No a ten STATIV si dokupim casom.....mne nevadi ze treba manualne ponastavovat expoziciu (dufam ze tak sa to vola lebo zas ma tu ukamenujete), hlavne nech to robi pekne fotky narozdiel od digitalu co mi uz na nervy lezie....
predstav si aj zrkadlovka je digital a v prvom rade ti pred kupou odporucam prestudovat fotoskolu co tu je a v druhom rade stranku fotoroman.cz....je tam vsetko napisane ako pre debilov a preco by mal laikom len nikon postacovat ? canon ma tiez plne automaticke rezimy....tak co riesis ? za to ze 3100 ma nejaku funkciu guide...ktora ti povie a teraz zmackni spust ? osobne si myslim ze v entry level je canon o chlp lepsi...argonomiou aj funkcnostou

garyfisher
2011-07-15 10:31:27+02
Myslim ze aj tak 3100 je digital.....

dodo_bb
2011-07-15 10:57:47+02
príspevok od: viking81
predstav si aj zrkadlovka je digital a v prvom rade ti pred kupou odporucam prestudovat fotoskolu co tu je a v druhom rade stranku fotoroman.cz....je tam vsetko napisane ako pre debilov a preco by mal laikom len nikon postacovat ? canon ma tiez plne automaticke rezimy....tak co riesis ? za to ze 3100 ma nejaku funkciu guide...ktora ti povie a teraz zmackni spust ? osobne si myslim ze v entry level je canon o chlp lepsi...argonomiou aj funkcnostou
Určite máš pravdu. obzeral som dôkladne svoje Nikony a ani na jednom som žiadny chlp nenašiel. Ak je Canon chlpatý, tak to je určite niečo, čo na NIKONoch nenájdeš Podľa zarastenia sa voľakedy vyberali hlavne chlapi, ale doba sa mení

viking81
2011-07-15 11:21:21+02
príspevok od: dodo_bb
Určite máš pravdu. obzeral som dôkladne svoje Nikony a ani na jednom som žiadny chlp nenašiel. Ak je Canon chlpatý, tak to je určite niečo, čo na NIKONoch nenájdeš Podľa zarastenia sa voľakedy vyberali hlavne chlapi, ale doba sa mení
thumbs up

conan7
2011-07-15 15:54:35+02
chcel som AEB koli HDR fotkam....mnohi fotografi tie HDR odcudzuju, ale mne osobne sa to paci, ale ani vo sne by mi nenapadlo, ze takuto funkciu nema takyto fotak.....da sa to manualne ponastavovat, ale to uz by som si musel kupit aj ten stojan ci ako sa to vola a zas len dalsie vydavky....D3100 -vka zas robi lepsie makro myslim ako canon v tej cenovej relacii.....tak uz fakt neviem....po dovolenke idem kupovat, tak porozmyslam na dovolenke co a ako....
makro robí predovšetkým makroobjektív, dobré svetlo, dobrá obsluha aparátu (schválne nepíšem fotograf) môjzlatý..

Matúš Koprda
2011-07-15 16:14:36+02
príspevok od: beholder
...práve preto treba investovať do poriadneho statívu ......a nie do bambusových paličiek....ono to nejde dokopy...............ľahký - skladný - stabilný
aj tak ho posunieš... máš iné skúsenosti?

sensilux
2011-07-15 18:01:40+02
príspevok od: conan7
makro robí predovšetkým makroobjektív, dobré svetlo, dobrá obsluha aparátu (schválne nepíšem fotograf) môjzlatý..
Dakujem za plnohodnotne vysvetlenie drahy môj jediny....

sensilux
2011-07-15 18:03:07+02
Nakoniec som bol vybrat dneska Canon EOS 1000D este pred dovolenkou ako som planoval, tak od zajtra zacnem fotit a hlavne citat vela vela clankov...

Iygor
2011-07-15 18:23:24+02
príspevok od: Matúš Koprda
fakt polopate... Ručným prestavovaním exp. hodnôt si foťák posunieš a následne výsledok stratí na ostrosti. AEB by malo ušetriť veľa práce a zlepšiť výsledok.
takže bez bracketingu HDR neodfotí? si mu to mohol hned napísať po lopate

Matúš Koprda
2011-07-15 18:28:37+02
príspevok od: Iygor
takže bez bracketingu HDR neodfotí? si mu to mohol hned napísať po lopate
ale nafotí, len s tým bude viac práce.... preferujem presnejšiu odpoveď (: neber si to osobne, len som Ťa kúsoček poopravil

loly
2011-08-30 12:53:59+02
Zdravím páni a dámy -nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu :
Dokáže D3100 fotiť aj bez objektívu ??
Vysvetlenie :
Potrebujeme ho upevniť na mikroskop ktorý už vlastne optiku má.
Čiže otázka znie či bez použitia objektívu spustí proces fotenia - D3110 bude uchytení cez prírubu mikroskopu na to určenú (pripadne s použitím upraveného medzikrúžku).
Skúste niekto cvaknúť na prázdno bez objektívu.

kovacmj
2011-08-30 13:51:00+02
príspevok od: loly
Zdravím páni a dámy -nechcem zakladať novú tému tak sa spýtam tu :
Dokáže D3100 fotiť aj bez objektívu ??
Vysvetlenie :
Potrebujeme ho upevniť na mikroskop ktorý už vlastne optiku má.
Čiže otázka znie či bez použitia objektívu spustí proces fotenia - D3110 bude uchytení cez prírubu mikroskopu na to určenú (pripadne s použitím upraveného medzikrúžku).
Skúste niekto cvaknúť na prázdno bez objektívu.
Nie som skúsený v tomto obore, ale logicky by sa mal proces fotenia spustiť, keď sa dá fotografovať napr. s medzikrúžkami, ktoré neprenášajú informácie z objektívu, resp. s obrátene nasadeným objektívom s adaptérom. Ak však je však proces fotenia blokovaný a obmedzený nejakou fyzickou prítomnosťou objektívu, alebo inej "serepetičky" na tele, tak zrejme to bude fungovať s tou prírubou, ak je na to určená, t.j. na prichytenie tela fotoaparátu na mikroskop. Ak sa mýlim opravte ma niekto, rád sa poučím.

len jedna otázka: čo ti bráni vyskúšať si to sám?

tomis.ales
2011-08-30 14:00:53+02
príspevok od: beholder
...práve preto treba investovať do poriadneho statívu ......a nie do bambusových paličiek....ono to nejde dokopy...............ľahký - skladný - stabilný
A lacny.. si zabudol napisat. To je ako jedlo, ktore chuti ako pecena klobaska, je zdrave ako pomarance a lacne ako voda z vodovodu

tomis.ales
2011-08-30 14:03:42+02
AEB som pouzil iba raz. Potom, na druhy den, som sa cudoval preco mi fotak tak divno exponuje raz tma, raz svetlo a raz OK. Odvtedy uz radsej nie. Kazdu kravinu co zapnem potom zabudnem vypnut

loly
2011-08-30 14:21:59+02
príspevok od: kovacmj
Nie som skúsený v tomto obore, ale logicky by sa mal proces fotenia spustiť, keď sa dá fotografovať napr. s medzikrúžkami, ktoré neprenášajú informácie z objektívu, resp. s obrátene nasadeným objektívom s adaptérom. Ak však je však proces fotenia blokovaný a obmedzený nejakou fyzickou prítomnosťou objektívu, alebo inej "serepetičky" na tele, tak zrejme to bude fungovať s tou prírubou, ak je na to určená, t.j. na prichytenie tela fotoaparátu na mikroskop. Ak sa mýlim opravte ma niekto, rád sa poučím.

len jedna otázka: čo ti bráni vyskúšať si to sám?
Čo mi bráni to vyskúšať ?? Asi to že ho nemám.
Nebudem ho kupovať ak to nepôjde.
Ta príruba nie presne na Nikon - bola na nejakú starú CCD kameru.
Takže bud dám vyrobiť nejaký medzikus alebo upravím nejaký lacný medzikrúžok.
Len som chcel vedieť ci cvakne zrkadlo na prázdno bez objektívu.

markato1
2011-08-30 14:32:26+02
da sa fotit aj bez objektivu

kovacmj
2011-08-30 15:17:00+02
príspevok od: loly
Čo mi bráni to vyskúšať ?? Asi to že ho nemám.
Nebudem ho kupovať ak to nepôjde.
Ta príruba nie presne na Nikon - bola na nejakú starú CCD kameru.
Takže bud dám vyrobiť nejaký medzikus alebo upravím nejaký lacný medzikrúžok.
Len som chcel vedieť ci cvakne zrkadlo na prázdno bez objektívu.
Tak sorry, ak som ťa urazil. To som nemal v úmysle. Myslel som, že ho máš, keďže si spomínal konkrétny model D3100.

loly
2011-08-30 17:48:05+02
príspevok od: markato1
da sa fotit aj bez objektivu
ˇˇDakujem za info

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()