hoci mám foťák a vedel by som tiež odfotiť printscreeny, tak by mi to bolo na nič, lebo moju fotku by som na titulke v daný deň nenašiel, hoci som mal lajkov tiež dosť...poučenie: na objavenie sa na titulke nestačí mať dostatočný počet lajkov, ale v prvom rade dostatočný algoritmus...a ak je dostatočný algoritmus, tak sa na titulku dostanú fotky aj s nedostatočným počtom lajkov...takže vlastne to je všetko len a len o algoritmoch...dobre vedieť
Nie algoritmus, ale formát fotografie ... štvorec, portrait alebo panorámu ... o zvyšok sa už postará ten nevyladený algoritmus.
UFF, no neviem v tom musi byt ale silna nahoda, ze mame traja uplne rovnaku skusenost v uplne roznych casovych horizontoch. Ja niekedy vo feb., a teraz Alex a aj Jan Ozvoldik.
admin nám takticky vo svojej odpovedi naznačuje potrebu navštíviť ambulanciu očného lekára
Smartfon nezobrazuje nieco ine ako PC. Pokial ste hladali v galerii na kritiku museli ste ju jednoducho prehliadnut. Inak sa to neda vysvetlit. Na titulke sa menia fotky cca kazdych 10 min. takze pokial by ste hladali tam, je mozne ze doslo k zmene prave v tomto intervale. Co sa tyka druhej casti uz som o tom niekolkokrat pisal. Algoritmus je nahodny, nie je este odladeny tak ako by mal byt. Pracujeme na tom.
fotené narýchlo s odstupom niekoľkých sekúnd...ak v smartfóne vidíte vedľa "vlčieho maku" vpravo aj moju fotku s označením "Bratislavské zastavenia", tak urýchlene musím ísť k očiarovi...ak fotku nevidíte, tak to znamená, že ešte nie som úplne slepý....toto nepíšem preto, aby som sa hádal, či vnášal akúsi nevraživosť, pretože ephoto mám rád...píšem to preto, že zjavne tento problém existuje a Vy o tom ešte asi neviete....
Nie algoritmus, ale formát fotografie ... štvorec, portrait alebo panorámu ... o zvyšok sa už postará ten nevyladený algoritmus.
ale väčšinou mám formáty 3:2 resp. do štvorca, Marcel...a opakuje sa to pravidelne...chcem sa Ťa spýtať: môže tenký, takmer nepostrehnuteľný rámik na fotke mať na toto celé vplyv?...zmení ten rámik samotný formát tak, že potom z pohľadu algoritmov je vlastne fotka neprijateľná?....
fotené narýchlo s odstupom niekoľkých sekúnd...ak v smartfóne vidíte vedľa "vlčieho maku" vpravo aj moju fotku s označením "Bratislavské zastavenia", tak urýchlene musím ísť k očiarovi...ak fotku nevidíte, tak to znamená, že ešte nie som úplne slepý....toto nepíšem preto, aby som sa hádal, či vnášal akúsi nevraživosť, pretože ephoto mám rád...píšem to preto, že zjavne tento problém existuje a Vy o tom ešte asi neviete....
Galaxy Note II, Chrome ... fčul, vidím Ťa vedľa vlčieho maku. Rovnako ako na PC ... tak fakt neviem.
ale väčšinou mám formáty 3:2 resp. do štvorca, Marcel...a opakuje sa to pravidelne...chcem sa Ťa spýtať: môže tenký, takmer nepostrehnuteľný rámik na fotke mať na toto celé vplyv?...zmení ten rámik samotný formát tak, že potom z pohľadu algoritmov je vlastne fotka neprijateľná?....
Myslím že nie. Ale je som to ani nenavrhoval, ani neprogramoval - takže si len a len domýšľam na základe toho čo vidím a čítam. A ako som písal 3:2 má štatisticky najmenšiu šancu na zobrazenie na titulke. Teraz som si všimol že je tam pomerne často aj šablóna, kde sú v hornom riadku 4x landscape (nie panorámy) a v spodnom portrait, štvorec, štvorec, pano.
Galaxy Note II, Chrome ... fčul, vidím Ťa vedľa vlčieho maku. Rovnako ako na PC ... tak fakt neviem.
no vidíš...a pritom v čase o 9:54 tam fotka nebola (Lenovo, Chrome)...a bolo to pridané na kritiku včera večer, t.j. za cca 12 hodín by to už muselo byť zosynchronizované aj na Aljaške....takže fakt neviem
dnes mate nejaky velkonocnopondelkovy bug ... na titulke som zaregistroval minimalne 3 fotky stvorcoveho formatu 1:1, ktore mali aktualne len 4-5 lajkov
takze obcania, ak chcete mat na titulke svoju fotku, orezte svoje fotky na format 1:1, alebo 16:9 a nepotrebujete ani lajkov
dnes mate nejaky velkonocnopondelkovy bug ... na titulke som zaregistroval minimalne 3 fotky stvorcoveho formatu 1:1, ktore mali aktualne len 4-5 lajkov
takze obcania, ak chcete mat na titulke svoju fotku, orezte svoje fotky na format 1:1, alebo 16:9 a nepotrebujete ani lajkov
Ja som zaregistroval sňah na záhrade a sa mi aj likeoval... a že Ostern
ono aj ta fotka s 5 lajkami moze byt kvalitna ... ale kvoli nedoladenosti nejakeho algoritmu by sa tam nemala objavit, aspon tak tvrdil admin co sa tyka kvality je otazne ... je kvalitna fotka ta, ktora dostala vysoky pocet lajkov? je kvalitna Farma alebo Divoke vino, ked maju vysoku sledovanost? s tym zobrazovanim fotiek na titulke a dalsimi vecami by som to videl podobne ako keby TV promovala nie svoj najsledovanejsi program, ale dala uputavku aj na nieco menej sledovane, ale co vobec nemusi byt menej kvalitne (vacsinou skor naopak) vsimol som si tu tiez ubytok fotiek niektorych tradicnych uspesnych fotografov ... ale bolo to kvoli novemu vizualu? ... kvoli tomu, ze prerastli tento portal? ... kvoli neprijatelnemu 'tradicnemu' systemu oplacania lajkov? mam vela otazok, ale malo odpovedi
ono aj ta fotka s 5 lajkami moze byt kvalitna ... ale kvoli nedoladenosti nejakeho algoritmu by sa tam nemala objavit, aspon tak tvrdil admin co sa tyka kvality je otazne ... je kvalitna fotka ta, ktora dostala vysoky pocet lajkov? je kvalitna Farma alebo Divoke vino, ked maju vysoku sledovanost? s tym zobrazovanim fotiek na titulke a dalsimi vecami by som to videl podobne ako keby TV promovala nie svoj najsledovanejsi program, ale dala uputavku aj na nieco menej sledovane, ale co vobec nemusi byt menej kvalitne (vacsinou skor naopak) vsimol som si tu tiez ubytok fotiek niektorych tradicnych uspesnych fotografov ... ale bolo to kvoli novemu vizualu? ... kvoli tomu, ze prerastli tento portal? ... kvoli neprijatelnemu 'tradicnemu' systemu oplacania lajkov? mam vela otazok, ale malo odpovedi
Odpoved sa nedostavi.viacery dobry fotografi sem prestali chodil koli poslednym nechapajucim zmenam dizajnu a systemu a to je skoda,kym sa to zas nezmeni,nebudem sem chodit ani ja.je to absolutne neprehladne
Presviedčam sa opäť a zasa, ako sa na naše pripomienky kašle - sľubuje sa náprava, ale nápravu nevidieť... Chodím sem už len raz za týždeň nakuknúť, či sa niečo zlepšilo, no je to furt o tom istom. A podobne ako píše Gastiv - prezriem si galériu, a sledujem, ako rapídne ubudlo pekných fotiek, pri ktorých sa dá pristaviť...
Chlapci zbytočne tu hľadáte nejaké konšpiračné teórie. Namiesto vysedávania za ePhoto a zúrivého printscreenovania TOP24 sa stačí zamyslieť.
Systém vyberá fotky na titulku síce náhodne, ale tak aby mu formátom sedeli do práve použitej šablóny. Ako a podľa čoho strieda / vyberá šablóny neviem. Všimol som si však, že najčastejšie používaná šablóna je : 1. riadok - "normálny" formát (cca 3:2, 4:3), "normálny", širokouhlý, portrait (na výšku) 2. riadok - portrait, štvorec, štvorec, širokouhlý
Na prvý formát to vyzerá spravodlivo, veď každý formát je zastúpený rovnakým počtom pozícií (2). Keď sa ale pozriete na fotky v TOP24 je zrejmé, že väčšinou je najviac "normálov" (3:2, 4:3 a pod), menej štvorcov a portrait a najmenej širokouhlých (panorám).
Takže logicky "normál" má menšiu šancu dosať sa do TOP24 ako širokouhlý alebo štvorec, keďže ich je na tie dve pozície viac. A aj tie "priklincované" fotky sú buď širokouhlé, alebo štvorce alebo portrait.
Suma sumárum : systém pracuje algoritmicky správne, ale jeho logika nie je nastavená úplne optimálne. Ak by mal byť výber úplne "spravodlivý" museli by byť šablóny TOP24 generované dynamicky, podľa percentuálneho zastúpenia toho ktorého formátu v aktuálnej TOP24.
PS : fakt, že konšpirátor si vyčká kým sa v TOP24 zobrazí fotografia ktorú tam chce mať a len vtedy pritscreenuje ignorujem. Rozumiem algoritmom, na ľudskú psychiku sú iní odborníci.
clovece tolko energie do toho das a nevsimnes si, ze tie stvorcove nahlady, ale vlastne vacsina fotiek je na titulke orezana aby sadla do sablony... v podstate vsetko su to orezane nahlady. Je to uplne bezne pouzivane vo vacsine web enginoch od w.press az po rozne udelatka samostatne stiahnutelne ako galerie. Obrazok sa vyberie nahodne z galerie oreze sa a capne sa do pripravenej sablony, cele to robi nejaky php script na strane servra. Prave to co si ty napisal je cista konspiracia. Netusim cim sa zivis, ale toto bude pre teba zjavne spanielska dedina.
Odpoved sa nedostavi.viacery dobry fotografi sem prestali chodil koli poslednym nechapajucim zmenam dizajnu a systemu a to je skoda,kym sa to zas nezmeni,nebudem sem chodit ani ja.je to absolutne neprehladne
Ja som tu od r.2011 . Od vtedy prebehlo niekoľko zásadných zmien, čo sa týka hodnotenia fotografii a vizuálu tohoto webu. Bohužiaľ za seba musím konštatovať: Už zmena hodnotenia zo 7- bodovej stupnice na lajkovanie bola zásadne nesprávna a demotivačná ako pre stranu hodnotiach ,ale hlavne hodnotených. Posledné zmeny vizuálu mne pripadajú úplne nezmyselné a chaotické až amatérske a mám obavu, že aj zhubné pre tento portál. Pri zavedení spoplatnenia som bol skôr z tých prvých, ktorí si vytvorili platené konto, teraz však po posledných zmenách ,nielen že nemienim pokračovať vo finančnej podpore portálu, ale prakticky som úplne rezignoval na akékoľvek aktivity na, pre mňa v minulosti veľmi obľúbenom miestečku na webe...
clovece tolko energie do toho das a nevsimnes si, ze tie stvorcove nahlady, ale vlastne vacsina fotiek je na titulke orezana aby sadla do sablony... v podstate vsetko su to orezane nahlady. Je to uplne bezne pouzivane vo vacsine web enginoch od w.press az po rozne udelatka samostatne stiahnutelne ako galerie. Obrazok sa vyberie nahodne z galerie oreze sa a capne sa do pripravenej sablony, cele to robi nejaky php script na strane servra. Prave to co si ty napisal je cista konspiracia. Netusim cim sa zivis, ale toto bude pre teba zjavne spanielska dedina.
Tak si skus tie fotky orezane do stvorca na titulke aj rozkliknut. Maju format 1:1 mozno 5:4, ty portugalsky analyzator ...
ePhoto pripomienky 2
Co sa tyka druhej casti uz som o tom niekolkokrat pisal. Algoritmus je nahodny, nie je este odladeny tak ako by mal byt. Pracujeme na tom.
Teraz som si všimol že je tam pomerne často aj šablóna, kde sú v hornom riadku 4x landscape (nie panorámy) a v spodnom portrait, štvorec, štvorec, pano.
takze obcania, ak chcete mat na titulke svoju fotku, orezte svoje fotky na format 1:1, alebo 16:9
a nepotrebujete ani lajkov
takze obcania, ak chcete mat na titulke svoju fotku, orezte svoje fotky na format 1:1, alebo 16:9
co sa tyka kvality je otazne ... je kvalitna fotka ta, ktora dostala vysoky pocet lajkov? je kvalitna Farma alebo Divoke vino, ked maju vysoku sledovanost?
s tym zobrazovanim fotiek na titulke a dalsimi vecami by som to videl podobne ako keby TV promovala nie svoj najsledovanejsi program, ale dala uputavku aj na nieco menej sledovane, ale co vobec nemusi byt menej kvalitne (vacsinou skor naopak)
vsimol som si tu tiez ubytok fotiek niektorych tradicnych uspesnych fotografov ... ale bolo to kvoli novemu vizualu? ... kvoli tomu, ze prerastli tento portal? ... kvoli neprijatelnemu 'tradicnemu' systemu oplacania lajkov?
mam vela otazok, ale malo odpovedi
co sa tyka kvality je otazne ... je kvalitna fotka ta, ktora dostala vysoky pocet lajkov? je kvalitna Farma alebo Divoke vino, ked maju vysoku sledovanost?
s tym zobrazovanim fotiek na titulke a dalsimi vecami by som to videl podobne ako keby TV promovala nie svoj najsledovanejsi program, ale dala uputavku aj na nieco menej sledovane, ale co vobec nemusi byt menej kvalitne (vacsinou skor naopak)
vsimol som si tu tiez ubytok fotiek niektorych tradicnych uspesnych fotografov ... ale bolo to kvoli novemu vizualu? ... kvoli tomu, ze prerastli tento portal? ... kvoli neprijatelnemu 'tradicnemu' systemu oplacania lajkov?
mam vela otazok, ale malo odpovedi
Chodím sem už len raz za týždeň nakuknúť, či sa niečo zlepšilo, no je to furt o tom istom. A podobne ako píše Gastiv - prezriem si galériu, a sledujem, ako rapídne ubudlo pekných fotiek, pri ktorých sa dá pristaviť...
Systém vyberá fotky na titulku síce náhodne, ale tak aby mu formátom sedeli do práve použitej šablóny. Ako a podľa čoho strieda / vyberá šablóny neviem. Všimol som si však, že najčastejšie používaná šablóna je :
1. riadok - "normálny" formát (cca 3:2, 4:3), "normálny", širokouhlý, portrait (na výšku)
2. riadok - portrait, štvorec, štvorec, širokouhlý
Na prvý formát to vyzerá spravodlivo, veď každý formát je zastúpený rovnakým počtom pozícií (2). Keď sa ale pozriete na fotky v TOP24 je zrejmé, že väčšinou je najviac "normálov" (3:2, 4:3 a pod), menej štvorcov a portrait a najmenej širokouhlých (panorám).
Takže logicky "normál" má menšiu šancu dosať sa do TOP24 ako širokouhlý alebo štvorec, keďže ich je na tie dve pozície viac. A aj tie "priklincované" fotky sú buď širokouhlé, alebo štvorce alebo portrait.
Suma sumárum : systém pracuje algoritmicky správne, ale jeho logika nie je nastavená úplne optimálne. Ak by mal byť výber úplne "spravodlivý" museli by byť šablóny TOP24 generované dynamicky, podľa percentuálneho zastúpenia toho ktorého formátu v aktuálnej TOP24.
PS : fakt, že konšpirátor si vyčká kým sa v TOP24 zobrazí fotografia ktorú tam chce mať a len vtedy pritscreenuje ignorujem. Rozumiem algoritmom, na ľudskú psychiku sú iní odborníci.